Esimin bu yaptığını göz ardı mi etmeliyim veya napmaliyim?

Çok severek evlendik çocuktan sonra evliliğimiz baya sarsıldı boşanma derecesine gelip geri döndük. Ataerkil bir sülalesi var gerçi bizimkilerde öyle. Bana göre çocuk bakımı sadece annenin değil babaninda görevidir bu demek degilki yemeğini yedirsin altını temizlesin gerekirse yapsın ama gerek yok. Bugün ben ona yemek yapıyordum oda gececiydi geldi sabah erkenden uyudu işe gitmeden epey önce uyandı yanımıza gelmediği için uyandığını dahi görmedim odaya birden girdim baktım telefonda oyun oynuyor aaa uyandin mi güzel hadi oğlanla biraz ilgilende bende yemek yapayim dedim hiç oralı olmadı çocuk yanında yatağa çıkmış ordan pat düşmüş ben çok sinirlendim. Bu çocuğun annesi bensem babasida sensin iyice abartiyosun ne oyunmus bu çocuğundan önemli mi beş dakika ilgileneceksin ya yemek yapicam geri ben bakicam çocuğa dedim cevap bile vermedi. Hicbiseyiyle ilgilenmiyor almış eline telefon boş vaktinde hep oyun oynuyor bıktım artık ya. Onun disinda evine bakar eder. Ne yapcaksa bana danışır. Çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılar. Cebim para doludur bizi gezdirir. Yemek yapmasam falan anlayisla karşılar. Ama benimle ilgilenmezse ilgilenmesin ama çocuğa kdar vakit ayırsin istiyorum çok mu şey istiyorum ne yapmalıyım?
Esimin bu yaptığını göz ardı mi etmeliyim veya napmaliyim?