Ayaklara bakmak? Ayaklara ilgi?

Ben matematik öğretmeniyim ve özel ders veriyorum. 6. sınıfa yeni başlayan bir çocuk var ders veriyorum. Daha havalar da hala sıcak oldugundan haliyle çorap felan giymiyorum. Çocuğa ders anlatırken ilk hafta ayaklarima baktığını görüyordum bir şey demedim daha sonra aynı gün için de 3 4 defa olunca nereye bakıyorsun felan deyince irkildi dedim önemli konular yani kafan başka yerde olursa bak ilerisi için zor olur dedim Tamam hocam dedi yani her neyse dedim çocuk işte belki meraklı o yüzden gençtir dedim. Geçen gün gittiğimde ise yere silgi düştü benden önce davrandı ve silgiyi aldı tam alırken ayaklarima dokundu ve öptü. Ben birden kalktım sen ne yapıyorsun evlâdım kendindemisin dedim bu nasıl bir hareket noluyor dedim çıkıştım çocuğa çocukça sessiz sakin bir çocuk normalde de birden kızardı felan özür dilerim dedi. Dersin bitmesine az bir süre kalmıştı devam edemedim annesi de biz rahat çalışalım diye 1 saat evden çıkıyor oda gelince bir süre sonra dersi bitirdim. Ama ailesine söyleyemedim bu durumu acaba ders vermeyi bıraksam mi yoksa ailesine söylesem çocuk düzelir mi davranışları siz ne dersiniz arasam mı çok kararsız kaldım?
Ayaklara bakmak? Ayaklara ilgi?