Ben yapıcı taraf olmayı seçmişimdir kendi ilişkilerimde her daim. Ama görüyorum ki pek çok insan bir kalemde silmeyi meziyet sanıyor. Çekip gitmek gibi çok kolay olan bir yolu seçmekten övünç ve gurur duyuyor.
Sizce yapıcı davranmak yanlış mı? Ya da insanları bir kalemde silmek sizce ne kadar doğru?
İnsanın sevdiği insanı bir kalemde, tek hatada silmesi doğru mudur?
Ben siler atarım affetmem. Bir yanlış yapan aynısını tekrar yapar.
Yanlış veya hatanın büyüğü küçüğü olmaz üzeni üzmeyeni olur. Karşıdaki insan seni seviyorsa seni üzecek hata/yanlış yapmaz, yapmamaya gayret gösterir. Ama bunu bile bile yapıyorsa Shift+delete'i hakediyor demektir. Bu yüzden asla kimseyi kaybetmemek için çaba göstermem. Bir zahmet o beni kaybetmemek için uğraşsın.
Yanlıştır ama bende silerim. Bir şeyleri yapmam içinde doğru olmasına gerek yok. İnsan bir hatayı bir kere yapıyorsa bir daha ve bir daha yapabilir. Beni üzen ve genel ayarlarımla oynayan birisi olduğunda da bundan korkarım ve çok sevsem dahi silerim. İnsanım nasıl olsa ne kadar seversem de göz görmedikçe unuturum.
Sildirenin marifeti olabilir mi acaba? Vazgeçenlere suç atılıyor ama kimse kendiliğinden vazgeçmez mutlaka bir vazgeçiren vardır... Bunun aksi durumlar istisna değil sahte sevgidir... Mutlu kal...