Soru açık, Sevdiğiyle her şeyi İslama uygun yaşamak isteyen insanlar var mı? Malum sorulardan dolayı merak ettim, bu sitede yok gibi? Karşıt kişiler cevap yazmasın sadece, evet diyenler cevap yazsın.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer şeyi İslam'a uygun nasıl yaşayabileceksin ki?
Şu an bile bir şekilde İslam'a uygun yaşamıyor muyuz?
Tek olan Yaratıcı'ya iman etmişiz.
Bir şekilde İslam olmuşuz.
Yani her ne kadar emir ve yasaklara uymaya çalışsanda illa ki bir eksikliğin olacaktır.
Senin dediğin gibi İslam'a uygun yaşayan insan evliya olur, Allah dostluğu makamına erişir eğer gerçekten tam anlamı ile İslama uygun yaşanacaksa.
Kaldı ki bütün varlıkların eksiği vardır ama Allah bütün eksiklerde münezzehtir yani Subhandır.
O nedenle insanlar derece derecedir.
Eğer insanlar tek olan Yaratan'a inanıyorsa zaten İslam olmuşlardır.
Ama namaz, günah vs eksikleri vardır.
Sen kendinde bu eksikleri görmüyorsan bile ister istemez gıybette bulunarak, dedikoduya maruz kalarak, ya da en ufakcık bir sevabı ya da günahı görmemezlikten gelerek yine de İslam'a uygun olmayan davranışlar sergiliyorsundur.
Yani kimse dört dörtlük değildir.06 Yorumla
Soran+1 yılİslama uygun davranışlar yapan var mı demedim! İslama uygun yaşamak isteyen var mı dedim! Ameller niyetlere göredir! Senin niyetin İslamı dört dörtlük yaşamaksa, Allah zaten eksiklerini bir şekilde bağışlar!
Cevap sahibi+1 yılİslam'a uygun davranışlar ile İslam'a uygun yaşamak arasındaki fark nedir?
Soran+1 yılBunu uygulayan var mı demedim yani uygulamak isteyen var mı dedim.
Cevap sahibi+1 yılNasıl uygulayacaklar peki?
Soran+1 yılİslamı araştıracaklar ve ne yapmaları gerektiğini öğrenip ona göre yaşamaya çalışacaklar!
Cevap sahibi+1 yılİnşallah.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen mesela beni sabah namazina kaldiracak hayra sevk edecek bir esim olsun isterim helal dairesi keyfe kafidir diye düşünüyorum bunu sorduguna gore ornek ver mesela kafanda muhakkak bir kac bisey vardir diye düşünüyorum yani sunu sunu yapmam diyecegin seyler mesela
218 Yorumla
Soran+1 yılevet helal dairesi keyfe kafidir. Ama bazı salaklar bizim böyle mutsuz falan olduğumuzu düşünüyor. Örnek olarak islama göre flört yoktur mesela, evlenmeden de sevdiğin kişinin elini bile tutmayacaksın, cinsel açıdan da burada cinsellik konuşan kişilerin dedikleri şeyin çoğunu yapmayacaksın mesela...
Cevap sahibi+1 yılEvet oyle olmasi lazim zaten ama bu devirde insanlari taniyamiyorsun ben erkek olmama ragmen boyle dusunuyorum kizlar ya nasil erkek diiye bakıyor kim istemez sevdiginin elini tutmayi veya kim arzulamaz sevdigini ama iste sonrada ya acaba sorunmu var ne diyeyim Rabbim hayirlisini cikartsin karsimiza.. her kiz senin gibi düşünmüyor malesef
Soran+1 yılHiç konuşma muhattap olma en iyisi böyle..
Cevap sahibi+1 yılKotu bir devirdeyiz malesef bazen sokakta dolsirken bile artik uzuluyorum insanlar ahlaken bir cokuntu icinde dogrularla yanlislar yer degistirmis durumda ve insanlar artık bakir bakire diye ayipliuirlar kezban diye birşey cikardilar yok kezbanmis ya neyse agzim bozulacak dua etmek lazim ne diyeyim Allah islah etsin herkesi
Soran+1 yılamin
Cevap sahibi+1 yılYanlis anlamazsan sana bisey sormak istiyorum bayanlarin sacini boyamasi, kaslarini almasi, ve binimum kkil tuy işleri caiz degil diye biliyorum nedir bunun dogrusu yani bilmiyorum esimin bakimli olmasini isterim eger yanlis bisey soylediysem simdiden ozur diliyorum. .
Soran+1 yılsaç boyamak günah değil. Allah dövme yaptırana ve kaşlarını inceltene lanet etmiş.
Cevap sahibi+1 yılPeki bu bacaktaki tuykerin alinmasi caizmi evet tabi kina yakmak caiz peki bu piyasadaki boyalar caizmi
Soran+1 yıltüy alınır tabi ne var ki bunda, Müslüman kızların kıllı ayı gibi mi olduğunu düşünüyorsunuz? piyasadaki boyanın içinde islamın yasakladığı bir madde yoksa neden günah olsun ki?
Cevap sahibi+1 yılTamam kizma hemen sadece soruyorum ne bileyim bu tarz seyler herkese sorulmuyir ki
Soran+1 yılYOK CİDDEN ÖYLE zannediyorlar bunu başkalarından da duydum ve çok gülüyorum.
Cevap sahibi+1 yılOyle degil tabikide sonucta erkeksin ne bileyim yani bir kiz ne yapar ne eder hic bilmiyorum ki evet ben muhafazakar bir erkegim bu yasima kadar kendimi korudum ama insan helaliyle herseyi tatmak istiyor anlatabiliyomuyum bazen cok cekingen olur diye ister istemez korkuyo insan
Cevap sahibi+1 yılBazen diyorum ben ne dusunuyorsam onlarda oyledir diyorum ama ne bileyim iste mesela ben ciddiyimdir ama esimle cok rahat olmak isterim yani ne bileyim o da ciddi olsun ama erkek sonucta birazda cilve ister yani ne demek istedigimi bilmem anlatabildimmi
Soran+1 yılbacağını almaya da çekinecek hali yok yani, Müslüman kızları dışarıda çıplak gezen kızların kapalısı olarak düşün, kıllı tüylü değiliz biz de kendi çapımızda bakım yapıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılPeki o zaman evlenecegin insanla nasil görüşmek istersin ne beklersin mesela ne ararsin
Cevap sahibi+1 yılMesela fantezi ic çamaşırı giyermisin gizli oldugumuz icin rahatca soruyorum lutfen yanlis anlama sadece merak ediyorum nasip tabi ama sonucta bende senin gibi birisiyle (dini acidan) evlenmek istiyorum ve bunlari ona tanima sürecinde veya belkide evlenen e kadar konusamayacagim o yuzden soruyorum
Cevap sahibi+1 yılBide evlenene kadar hic cinsellik konusurmusun atiyrm dugune 1 hafta kala falan veya 1 2 gun once ne bileyim sonucta balayi falan ayarkanacak konu bir yere gelecek
Cevap sahibi+1 yılSimdi evliligi cinsellikten ibaret görmüş gibi oldum galiba aslinda oule degilde... neyse biraz fazla ileri giitim galiba Özür..
+1 yılVar ben varım. Sevgili işlerine tamamen karşıyım inşallah gençliğini temiz geçirmiş birini Rabbim karşıma çıkaracak ve aşkımızı helal dairede yaşayacağız bunun için ben de gençliğimi temiz geçirmeye calisiyorum. Ne dedi Üstad "Gayrımeşru bir muhabbetin neticesi merhametsiz azap çekmektir"
26 Yorumla
Soran+1 yılAYNEN katılıyorum, beş dklık zevk için ahiretimi yakamam, her zaman olduğu gibi yalnızlık en iyisi :)
- +1 yıl
Buna yalnızlık denemez bu davranisimizi takdir eden Allah bizimle birliktedir bizi desteklemektedir inşallah :) Islam zaten aşık olma demiyor ol ama helalini sev diyor kalpleri evirip çeviren sadece Allah olduğundan seni kocana sevdiren de kocanı sana sevdiren de Allahtir durum böyle olunca o aşkın bitmesi mümkün mü gerçek aşkı helalini bekleyenler yaşıyor da batı medeniyeti özentisi insanlar bunu anlayamıyor malesef
- +1 yıl
Benim dusunceme sahip birilerini gormek cok guzel ya :)))
Soran+1 yılaynen anlamıyorlar ve ben çok denedim bunu anlatmak için, olmuyor kendi bildiklerini okuyorlar, o yüzden karşıt görüşlüler yorum yazmasın dedim hala daha yorum yazıyorlar o yüzden eksi verdim onlara..
- +1 yıl
Bak senide tebrik ederim seninde çok güzel bir dusuncen varmış inanın sizin bu kadar güzel dusuncelerinizi okudukça mutlu oluyorum neden diye soracak olursan bu zamanda bu düşünce zor zamanın gencligi
Allaha dua ederim ki size sizin gibi düşünen akil sahibi insan ihsan eder amin. - +1 yıl
Amin amin amin biz uyarmakla sorumluyuz hidayete erdiren Allahtır Rabbim isterse kendi lutfuna binaen hidayete erdirir istemezse buna kim itiraz edebilir her şeyin hayırlısı olsun inşallah
+1 yılbende isterim sevdigimle islama uygun yasamak ama bu zamanda dedigin gibi böyle düsünen insanlar cok az bende ümidi kestim zaten günaha girip ne mutlu sevdigimle beraberim demektense vicdanım rahat ve huzurlu bir sekilde yanlız yasamak en güzeli..
13 Yorumla
Soran+1 yılyalnızlık forever :D
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
41Cevap
+1 yılevet.. ben düğünümü bile islama uygun yapmak istiyorum Rabbim izin verir de o günleri gösterirse inşAllah
42 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
- +1 yıl
Amin isteyen herkese oylesi nasip olsun amin.
+1 yılBen. Şimdiye kadar aykırısını yapmadım. Eşimin de öyle biri olmasını isterim ve evlenceğim kişinin de islam a uyması gerektiğini düşünüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum.
olsa müthiş olurdu öyle bir eş hem hadis ne demiş "dünya varlığında saliha bir kadından daha değerlisi yoktur..".. beni adam edecek birine asla hayır demezdim
14 Yorumla
Soran+1 yılsen salih biri olursan, karşına da saliha bir eş çıkar ama sen evlenmeden önce her haltı yiyip, sonra da böyle bir eş istersen onu bulman imkansız..
Soran+1 yılgenel de dedim.
+1 yıltek doğru yol islam kardeşim, ve bende sonuna kadar islama uygun olarak seveceğim, islama uygun olarak yaşayacağım inşallah, rabbim herşeyin en doğrusunu bilendir sonuçta
30 YorumlaSevdiğiyle demeyelim de... eşimle her açıdan Müslümanlığımı yaşatmak istiyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılözellikle sevdiği demek istedim, dinimizde flört diye bir şey yok, günah diye sevdiği kişiye evlenene kadar dokunmayan insanlar var mı onu merak ettim aslında?
Var olmaz mı? Ancak böyle yaşamak istedikçe sırf imtihan olsun diye hayat üzerime üzerime geliyor... Neyse...
16 Yorumla
Soran+1 yılevet Allah rızası için sabredeceğiz...
Soran+1 yılSeni zorlayan yok, sen eğer mükafatını almak istiyorsan bunu yaparsın.
Soran+1 yıldevam ediyorum zaten
+1 yılEvet isterim tabiki yaşıyorumda çok şükür. Nişanlımı o kadar sene bekledim sonunda onunda bana karsi boş olmadigini anladim. Buna rağmen asla islama uygun olmayan bir davranis gecmedi aramizda 5 gun sonrada dugunum var. :))
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah mesut etsin.
- +1 yıl
Amin. :)
Kutbuttin iznikî hazretlerinin misli yazılmamış şaheser bir kitabı var. Al oku bak ne ilimler var orada. Varsa öyle biri evlenir sirtimda taşırım. Zaman zor insanlar daha da zor, hele kaynanalar yokmu.
10 Yorumla
+1 yılevet ben cok ıstıyorum ama cogu erkek anlamıyor bunu
12 Yorumla
Soran+1 yılanlamayan erkeklerden uzak dur, elbet bir anlayanı vardır :)
- +1 yıl
inşş
Evet var 8 aydir birbirimizi taniyoruz daha ellele tutismadik
20 YorumlaBu yazdigindan bir kac saat once bende kiz arkadasimla boyle bir iliski yasamak istiyorum onu buna nasil ikna ederim diye soru sormustum :)
09 Yorumla
Soran+1 yılislamda flört yoktur. O yüzden daha evlenmeyi düşünmüyorsan böyle bir ilişki yaşama, zaten bu islama uygun olmaz.
Soran+1 yılçevreni değiştir o zaman sen yanlış çevreler de geziyorsun demek ki..
Soran+1 yılo zaman sen de o kızdan uzak dur.
Soran+1 yılsenin nefsine kalmış gerisi, nasıl içine siniyorsa öyle yap ne diyim.
Soran+1 yılinşallah
+1 yıl21 yaşındayım daha ama buna gore kiriterlerim simdiden belli dinimi yasayamadiktan sonra evliligi ne yapayım?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet istiyorum. Benim akrabalarım dahil ailem onu biliyor ve onun da babası hariç ailesi. Ben evlenmek de istedim ve aileme açıkça söyledim. Gerekirse okula ek de çalışırım siz de yardım edin dedim. Hem bizimkiler beni ciddiye bile almadı hem de kız istiyorum ama olmaz ki kafasını bastan kabul etmiş. Ben de bizimkiler sallamayınca günahı boynunuza dedim devam ediyorum. Zaten kızla buradaki marjinaller gibi bir şeyler yaşadığımız da yok
00 YorumlaSevdiğiyle Islamiyet'e uygun yasamak isteyen insan;görücü usüluyle evlenir. Sonra tam manasıyla günahtan kaçınarak yaşamını sürdürürler. Ben isterdim acıkcası. Ama görücü usülünü ben kaldıramam.
00 Yorumlaİsterim tabi ki neden istemiyim sıra evliliğe gelsin...
ALLAH her şeyin hayırlısını versin.10 Yorumla
+1 yılhayır diyorum yazıyorum gelsin dislike lar
img207.imageshack.us/img207/3926/40133946.jpg10 YorumlaOyle hanım ıcın ne gerekırse yapardım..
Netıcede yuvayı dısı kus yapar10 YorumlaEvdede ulke yonetimindede olmasi gereken kurani kerimdir kurallar
10 Yorumlaislama uygunn sevgili hayatı diye bişey yoktur islama uygun sevdiğinle yaşamak için evlenmen lazım :) buda cok zor ondan bazı şeyleri göz ardı edeceksiniz mecbur :)
05 Yorumla
Soran+1 yılSevgili mi dedim? Sevdiği dedim! Tekrar oku.
Soran+1 yılNişanlı veya sözlüleri de bu sorunun içine dahil etmek istediğimden sevgili dedim. Yani nişanlınız veya sözlünüzle de İslama uygun yaşamak ister miydiniz dedim.
Soran+1 yılGenç Müslüman sevgililerin yaptığı islamı bağlamaz.
+1 yılOna eş derler bacım ya, yoksa islamda sevgilinin yeri yok
02 Yorumla
Soran+1 yılsevgili demedim! Sevdiği dedim! Özellikle de bu şekilde sordum. Çünkü dinimizde flört diye bir şey yok, günah diye sevdiği kişiye evlenene kadar dokunmayan insanlar var mı onu merak ettim aslında.
- +1 yıl
Özür yanlış okumuşum
Dediğin gibi kişiler var tabii
+1 yılHayatımı islama uygun yaşamaya çalışıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
evet hatta pek tabiiki.. cenneti kim istemez!
11 Yorumla
Soran+1 yılbu sitede çok var galiba, malum sorulardan öyle anlaşılıyor ama tek tük de olsa özünü unutmayan insanlar varmış..
Aşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı. Ya guzel olur ama butun kurallara uymak mumkun degil bana gore
06 Yorumla
Soran+1 yılmümkün, yapanlar da var.
Soran+1 yılsen nefsine hakim olduktan sonra herşey mümkün
Soran+1 yılHelal dairesi keyfe kafidir.
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Şimdi sorunda çelişki var...
Bir insanın İslama göre sevgilisinin olması, ona bakması dahi haramdır. 3. kişi olmalı yanlarında, bu şekilde görüşmeliler. Zaten bir insan bu kadar dindarsa senin kastettiklerini evlenince yaşar.011 Yorumla
Soran+1 yılsevgilisi demedim. Sevdiği dedim.
Soran+1 yılyani nişanlısı mesela, sözlüsü mesela... Platonik de olabilir
Soran+1 yıl3. kişi derken ben böyle şeylerden mi bahsettim? Sevdiğiyle herşeyi islama uydun yaşamak istermisiniz dedim. Evlenince sevdiği olmuyor mu, evlenince sevmekten vaz mı geçiyor? Ben sadece evlenenleri değil, nişanlıları ve sözlüleri de bu sorunun içine katmak için sevdiği dedim!
Soran+1 yılİslama uygun nasıl oluyorsa öyle dedim, Nişanlıysa tek başlarına buluşmazlar mesela yanlarındaki 3. kişinin şeytan olduğunu bilirler, zaten bilmiyorlarsa islama uygun da olmaz.
Soran+1 yılYani nişanlıyken veya sözlüyken bir birine dokunmazsın, yılışık konuşmazsın. Ya da evliyken cinselliği islama uygun yaşarsın yani oral ve anal seks yoktur islamda. Açık mı?
Soran+1 yılOral veya anal seks yapmayan var mı diyince, cinsellik konusuna giriyor.
her şeyi islama uygun yaşayacaksan sevgilinin elini bile tutmaman lazım öyle bir erkek bulamazsın
07 Yorumla
Soran+1 yılçok var, ayrıca İslam da sevgili, flört yoktur.
Soran+1 yılnişanlın, sözlün veya eşini kastettim.
Soran+1 yılgörücü usulü tanışıp nişanlanan v her haltı yiyen insanlar var. İlk defa mı böyle bişey duyuyorsun ya da illa nişanlanmak için görücü usulü olmasına da gerek yok birinin tavsiyeleriyle tanışırsın ve ona göre nişanlanırsın ve İslama uygun bir şekilde nişanlılık dönemi geçirirsin.
Soran+1 yılbence sen İslam'ı tam olarak bilmiyorsun. Peygamber efendimiz evleneceğiniz kişiyi gidin görün diyor. Bu konuyu araştır bence yanlış biliyorsun.
Islama uygun olmasi icin ilk basta sevgilim degil helalim. olmasi gerek.
07 Yorumla
Soran+1 yılBende sevgili demedim, sevdiği dedim! Özellikle de bu şekilde sordum! Çünkü dinimizde flört diye bir şey yok, günah diye sevdiği kişiye evlenene kadar dokunmayan insanlar var mı onu merak ettim aslında.
Soran+1 yılNe alakası var sen nişanlın veya sözlünle konuşmuyor musun, İslam bunu mu diyor. Ayrıca kadının sesi de haram değil. Bu konuyu biraz daha da araştır. Peygamber efendimiz de kadınlarla konuşmuş.
Soran+1 yılsanki evliler, nişanlılar, sözlüler bir birinin sevdiği değil.
Soran+1 yılHem kadının sesi haram diyorsun, hem islam konuş ama elleme diyor diyorsun. Sen islamı çok yanlış anlamışsın ve benim sorumu da yanlış anlamışsın. Ben size elleşin mi dedim, her bir birini seven bir birini elliyor mu? Sorumu tekrar oku, bişey anlamıyorsan cevap verme bir daha.
Soran+1 yılGoogleden arayacağını Kur'andan, islami kitaplardan, ilmihallerden araştır.
evet de öyle yaşayacak hatun kaldı mı ki?
16 Yorumla
Soran+1 yıltabiki var. Sen öyle bir insansan sana da öylesi nasip olur.
Soran+1 yılözenmekle olmuyor bunun için çaba da göstermek lazım
Soran+1 yılzor ama imkansız değil, zahmetsiz rahmet olmaz..
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece aşk hayatı islama uygun gerisi gunumuze uygun olacaksa istemem öyle hayat sen git yetim hakkı ye her şerefsizliği yap sonra islama uygun evlendik gunduz papaz gece imam olmakla olmaz işte
01 Yorumla
Soran+1 yılböyle bişey mi dedik?
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. evet elbette ki bunu çok isterim.
THE END...10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcevrede islamı düzgün yaşayan göremiyorm bn
111 Yorumla
Soran+1 yılsahabeler gibi yaşayan insanı bulamazsın zaten, biz ahir zaman ümmetiyiz, Bu kadar imtihanın içinde yapabldiğimiz kadar bişeyler yapmaya çalışıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılöyle diyosnda kızların çoğu saçını yanlış bağlıyo kuranda geçen şekilde bağlayan çok çok az kşi war çok eşli olanların eşlerine eşit davranması ve eşlerine değer verip güzel söylemesi gerekiyo kuranda öyle geçiyo ama bizde adam önden 2-3 tane karısı arkadan geliyo bazısı karısını evden hiç çıkarmıyo kadın evde yaşlanıyo
Cevap sahibi+1 yılynlış yazdm güzel söz söylemesi gerekiyo
Soran+1 yılMüslümanların yaptığı , İslamı bağlamaz. Herkes yaptığı günahın cezasını görür zaten, Ama sen doğrusu neyse onu yapmaya çalış, Allah yardım eder.
Cevap sahibi+1 yılama saçını yanlış bağlayanlar kendileri doğru yapıyomuş gbi kendilerini müslüman, başı açıkları kafir olarak görüyor. peki başı açık olanlara neden karışılıor onlarda yaptığı yanlışların cezasını görmicekmi ztn seninde dediğin gbi?
Soran+1 yılbaşını kapatma diye bişey yok islamda, tam anlamıyla tesettür var, yani sen kafanı kapat ve dar şeyler giyin mesela islam senden bunu istemiyor. Ve tam anlamıyla islam bizden ne istiyor, bunu bilmeyen insanlar o dediğin gibi giyinirler ve başı açıkları küçümserler. İslamda küçümseme diye bişey yoktur. "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" diyor Peygamber efendimiz..
Cevap sahibi+1 yılküçümsencek bşi yok ztn. herkes kendinden hesaba çekilecek. katılıyorm sna insanların çoğu saçı kapatınca herşey tm diye düşünüor ama alakası yok Allah neden kapanın diyor kadınlar yolda göze çarpmasın dikkat çekmesn diye ama türban diye bir olay war rengarenk bağlıyolar kafalarına kafanın tepesindede topuz gbi bşi yapıyolar böle olunca saçı açıktan daha çok dikkat çekiyo nası iş anlamadm bazılarıda tam kapaniyim diyo giyiyo kara çarşafı kadının sadece gözleri gözüküyo. o zmnda afedersn bir söz wardır ya imam osursa cemmaat sıçarmış die o oluyo işte
Cevap sahibi+1 yılbide kuran kjara çarşaf giyin demiyoki vücut hatlarını belli etmicek kıyafetler giyin diyo kara çarşafa ne gerek war bol giysi giy yeter herkes öyle giyse tek tip insan görüntüsü oluyo bir tuhaf
Soran+1 yılNe gerek var deme, çarşaf tesettürün zirvesidir. Ve vücut hatlarını belli etmeyecek tarz da en mükemmel o şekilde giyinirsin. Bunu yapanlara da saygı duy.
Cevap sahibi+1 yılkatılmıyorm bnce başka şekildede giyilebilr göze çarpmaması ve bol olması yetiyor Kurana göre ayrıca saygı duyuyorm ztn duymadığımı nrden çıkardn kötü bşi demedimki
Soran+1 yılbaşka şekillerde de giyine bilirler tabiki, ben sana tesettürün zirvesi çarşaf dedim! Yani en iyi şekilde çarşafla kapanabilirsin! Diğer türlü eğiliyorsun kalkıyorsun, vücut hatların belli oluyor. Ama çarşafı da her Müslüman cesaret ederek giyemez, her erkek de eşini yanında öyle gezdirmez. Nefis meselesi, nefis şeytana uyunca öyle oluyor.
+1 yılMerak ettim de bir sevgilin var mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılhayrı. Hiç olmadı da.
- +1 yıl
Anlıyorum. Cevap için teşekkürler. Senin soruna cevap olarak da, evet böyle bir şeyi yaşamak isteyebileceğimi düşünüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam mı uygun yaşayim derken kocan kafanı kesip atmasın bir köşeye sizde meşhur hani kafa kesmek falan.
06 Yorumla
Soran+1 yılkarşıt olanlar yorum yazmasın, senin de kafanı kesmek lazım çünkü kıt, saman kafa..
Cevap sahibi+1 yılİşte daha özgür düşünceyi kabullenemeyen cahil muslimlerden birisin. Kafa kesmek sizde hobi haline gelmiş sevap kasmak için siz kafada kesersiniz
Soran+1 yılsen Müslümanları Işidci mi sanıyorsun gerizekalı ne kafa kesmesi, ama senin kafan kesilmeye layık bir kafa. Ben ne şekilde sorduysam o şekilde cevap vereceksin yoksa defol git. Senin gibi mallarla uğraşamam, sen önce bir milletin inancına saygı duy sonra saygı bekle. Hadi şimdi yallah
Cevap sahibi+1 yılHakaret edecek kadar cahil yobaz gerizekalsıın ben sana hakaret etmedim sen bana niye gerizekalı diye laf sokuyorsun. Sizin övdüğünüz islamın köpek dinine mensup birisin sus git işine.
Soran+1 yılsen de kıt kafalı olmasaydın. Size hakaret etmek istemediğim için karşıt görüşlüler yorum yazmasın dedim. Zaten yazanlar da genelde hakaret ediyor. Sen benim dinime kafa kesmeye meraklı dersen küfür etmiş olursun. Işidcileri de Müslüman zannetme. Onlar gerçek Müslüman değil.
Cevap sahibi+1 yılSen kendini ne sanıyorsun l*n amele sümüğü? 3 gram bok bile senden daha değerli neymiş hakaret etmek istememek için ateizler yorum yazmasın demiş hakaret etmek karakterle alakalı sende olmayan şey. Sapık Muhammedin yobaz saygısız ümmeti ne beklersin ki.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerseyi resmi olduğunu zaman yaşamak istiyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen bacım :) ama bu sitede çok azız maalesef, sorulan sorular ve verilen cevaplar onu gösteriyor
Cevap sahibi+1 yılDogru cok az böyle düşünen allah akil fikir vicdan versin
Soran+1 yılamin
neden olmasın bulsak yaşarız
10 YorumlaVar tabi en doğru olanı da o zaten
10 Yorumla
+1 yılEvet çok istiyorum hemde..
10 Yorumla
+1 yılÇok mu korkuyosun karşıt görüşlü insanlardan :) isteyen islama göre yaşasın isteyen kendi halinde takılsın sanane niye taktın ki bunu kafana :)
06 Yorumla
Soran+1 yılKorktuğumdan değil, ben onlarla bu konuyu çok tartıştım ve araştırma özürlü insanlar oldukları için islamı bilmedikleri için kafalarına göre yorum yapıyorlar ve artık uğraşmak istemiyorum ve vaktimi de onlara cevap yazarak boşa geçirmek istemiyorum.
- +1 yıl
Eksi için thank you :) araştırma özürlü diyerek kimseyi aşağılayamazsin kimse burada kafasına göre yorum yapmıyo herkesin bir inancı bir görüşü var bunu da her yerde söyleme hakkı var ayrıca herkes inanmak zorunda deği bunu bir kafanıza sokun artık ya dilimde tüy bitti söylemekten :)
Soran+1 yılHerkes de benim soruma yanıt vermez sorun da değil, siz de bunu kıt aklınıza sokun.
Soran+1 yılyanıt vermek zorunda değil olacaktı.
- +1 yıl
Ortaya bir soru soruyosan herkesin cevap verme hakkı vardır zorunluluk hissettigimden değil sadece soruyu saçma ve gereksiz buldugumdan soruyla dalga geçmek istedim açıkçası :) amacıma da ulaştım sağ ol eksi vererek beni çok mutlu ettin :)
Soran+1 yılrica ederim ama zaten eksi vereceğim bellidir oraya yorum yazmasınlar dedim bunu bilerek yorum yaptın heralde sürpriz olmamıştır.
nasıl islama göre? biraz açarmısın
12 Yorumla
Soran+1 yılYani İslama göre flört yok, Evlenmeden dokunmak yok. Cinselliğe gelince de burdaki bir çok kişinin yaptığı tardaki cinsel şeyler yok.(oral, anal gibi)
- +1 yıl
Senin dediğin normal olması gereken şeyler islamdan ziyade dini islam olmasa bile kişilerin nasl değer yargıları var anlamıyorum. Toplumumuz ne zaman bu kadar ahlaksızlaştı hadi erkekler hep böyleydi ama kızlar özellikle her haltı yiyor utanmadan anlamıyorum. Bunların annesi babası yok mu nasıl bakıylar ailelerini yüzlerine ben erkekken kızların bu tür şeylerini okuyunca utanıyorum ve tiksiniyorum onlardan toplumumuz çok bozuldu senin dediklerin olması gereken şeyler elbette senin dediğin gibi olmasını isterim değer yargılarım gereği
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Tabii çok hoşuma gider
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben yaşıyorumda noluyor
kız geldi bana daha mesefeli konuşak diyor mk
yok böyle zihniyet
hiç knşmayak ozaman günaha giriyoruz sonuçta05 Yorumla
Soran+1 yılevet hiç konuşmayacaksın. Bakma ! Bakarsan görürsün. . .
Görürsen konuşursun. .
Konuşursan buluşursn. .
Buluşursan helâk olursun !!
Cevap sahibi+1 yılgerizekalımısın nasıl tanıyıcam bn bu kızı ozaman?
Soran+1 yılgerizekalı sensin, niyetin evlenmekse bakarsın. ben evlenme niyetinde değilsen konuşmayacaksın demek istiyorum.
Soran+1 yılsen sevgilin var ve islamı yaşıyorum mu diyorsun, o zaman sen islamı çoooook yanlış anlamışsın.
+1 yılİsterdim
10 YorumlaBen ben ben:)
20 Yorumla
+1 yılisterim evlendikten sonra cinsellik yaşamak.
00 Yorumla
+1 yılyüzde 100 olamaz ama isterim
00 Yorumlayani neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılbenim o ben:))))
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen istiyorum.
10 Yorumla
+1 yılTek hayalim l*n
10 YorumlaTabikide evet
10 YorumlaEvet
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılAklımın Ucundan dahı gecmıyor ! burası ıran deıl
05 Yorumla
Soran+1 yılİran İslama uygun mu yaşıyor.
- +1 yıl
ewet serıat sıstemı
Soran+1 yılBence şeriat sistemi adı altında islamın istemediği şeyleri de islam bunu gerektiriyor diyerek İslamı lekeliyorlar.
- +1 yıl
Turkıye Cok Mu musluman
Soran+1 yılöyle bişey demedim. Ben senin İran soruna cevap verdim.
eveeet
10 Yorumla
+1 yılevet var benim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlsun isterdim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır diyorum o zaman
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet ben isterim
10 YorumlaBeni yaz
00 Yorumla
+1 yılAsla
00 Yorumla
+1 yılBen karşıt grubundayım o yüzden yazmıyorum :P
017 Yorumla
Soran+1 yıleksi almaya geldin yani
- +1 yıl
Senin gibi bir mal dan eksi almakta varmış :)
Soran+1 yılsenin gibi geri zekalılara eksi vermek de varmış
- +1 yıl
Ben zekamla idare ederimde sen bu mallıka fazla yaşamazsın :)
Soran+1 yılmeslek ne senin?
Soran+1 yılve yaş kaç?
- +1 yıl
Ne yapacaksın
Soran+1 yılNüfusuma geçirecem.
- +1 yıl
Sen mal sın olmaz
Soran+1 yılMal sensin. Evlat olsan cebine uyuşturucu koyar ihbar ederim seni yani ne nüfusundan bahsediyon pis ergen. Şimdi terk et burayı.
- +1 yıl
Ciddi ciddi sorunların var senin Allah yardımcın olsun :D
Soran+1 yılCiddi ciddi malsın.
- +1 yıl
Yo ben geri zekâlıyım MAL olan sensin :)
Soran+1 yılhem gerizekalı hem de malsın.
- +1 yıl
Olabilir ama ben senin gibisini görmedim ;)
Soran+1 yılgöremezsin zaten
- +1 yıl
En büyük MAL benim diyorsun yani :D
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevdiğiyle her şeyi İslama uygun yaşamak isteyen insanlar var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler