Es-selamu aleyküm. Haya imandandır. Ve kimse Allah-u Azimüşşan'ın kulunu kıskandığı gibi bir başkasını kıskanamaz.
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu.
Allah Teâlâ kıskanır. Allah’ın kıskanması, haram kıldığı şeyi kulun işlemesindendir.
(Buhârî, Nikâh 107; Müslim, Tevbe 36. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ 4)
Zinaya yaklaşmayın denilmekle, zinaya götürecek yollar da kapatılmıştır. Siz ne kadar kendinizden emin olsanız ve bunu iyi niyetle karşılasanız dahi bu böyledir.
“Allah’tan daha kıskanç kimse yoktur. Bundan dolayı kötülüklerin açığını da kapalısını da haram kılmıştır…” (Müslim, Tevbe 33).
Nelerden razı olduğunu ve hangi fiil ve sözlerden razı olmadığını önceden bildirmiş olması da O’nun, kullarının saadetlerini dilemesinin, azab çekmelerini istememesinin neticesidir.
Bu sebeple Allah'ın razı olmayacağı bir fiil ve amel özgüven ile ilişkilendirilemez. Bu doğru değildir. Eşinizin sizi kıskanması çok doğal ve zaruridir.
Kaydedildiğine göre Sa’d İbni Ubâde radıyallahu anh bir gün Resûlullah’ın huzurunda:
- “Eğer karımın yanında yabancı bir erkek görecek olsam onu, kılıcımın keskin tarafıyla doğrarım” demiştir. Bunun üzerine Hz. Peygamber, çevresindekilere:
- “Sa’d’ın bu gayret ve hamiyetine şaşmayın! Çünkü ben Sa’d’dan daha kıskancım. Allah Teâlâ da benden daha kıskançtır” buyurmuştur. Bir yasağın çiğnenmesine karşı Hz. Peygamber ve Allah Teâlâ’nın tepkisi, elbette eşlerin birbirlerini kıskanmalarından çok daha ileridir (bk. Buhârî, Nikâh 36)
Bu herhangi birinden kıskanmak olabilir. Ama söz konusu akraba ise bu daha tehlikelidir.
Peygamber Efendimiz (a. s. m.) bir defasında, şöyle buyurmuştur:
"Kadınların yanına girmekten kaçının." Bir adam:
"Kocasının (kardeş, amca, amca oğlu gibi) yakınları da mı?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Yakını ölümdür." buyurdu."(Tirmizî, Radâ, 16; Ahmed b. Hanbel, IV/149, 153).
Bu kadar ciddi bir uyarıyı gözden kaçırırsak sonuçları evliliği yıkıma götürebilir. Eşinizle aranızın bozulmaması ve evliliğin tehlikeye girmemesi için tanıdıklarınızla aranıza mesafe koymanızda fayda görüyorum. Zira helaller bellidir, haramlar bellidir.
#Selâmetle40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Eşinizin kıskanması çok normal, asıl kıskanmazsa sorun var demektir.
Eniştenizi tanımıyorum; ne amaçla aldığını, nasıl davrandığını bilmiyorum.
Bu tür hediye davranışları eskiden yaygındı çünkü gerçek bir güven vardı ancak şimdi hiçbir şeyden emin olunamıyor, haklı olarak.
Bunun saygıyla bir alâkası olduğunu düşünmüyorum kıskançlık yapı meselesidir, sizi kıskanıyor işte sevinmeniz gerekir.
Siz de saygıyı önemseyen biriyseniz nasıl davranacağınızı da zaten biliyorsunuzdur.
Arkadaşınız, kardeşiniz olması hayatınzda biri varken bir şey değiştirmiyor; bu durumda mesafenizi belirlerseniz ya da belirlediyseniz enişteniz de ona göre davranacaktır.
Bir de şöyle bir şey var; erkekler hemcinslerini bizden daha iyi tanırlar, eşinizin düşüncelerini göz ardı etmemelisiniz.
Bilmediğiniz bir durum da olabilir; belki iyi anlaşmıyorlardır, böyleyse konu ne olursa olsun nahoş karşılarlar.
Bunun dışında size veya eniştenize güveni ne kadar yüksek olursa olsun evlilik/sevgi/ilişki durumlarında kıskançlık arada kuvvetli bir bağ olduğunu gösterir.
Esen kalınız...🍃
01.09.21/11:0648 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol ama ben bekarken den ber eniştem abim gibidir ablamla benim okul masrafını karşıladı her zaman abim gibi
- +1 yıl
Elbette bunda tabii ki sorun yok ancak tavır alırsanız evliliğinizi olumsuz etkileyebilirsiniz.
Bu yüzden durumu yumuşatarak kıskanmasını sevgisinden kaynaklı düşünebilirsiniz.
Yeri gelir evliyken eşimizi ailemizin üstünde tutarız enişteniz zamanında iyilik yapmış ne güzel şimdi de hediye almış niyetinde bir tuhaflık yoksa elbette sorun yok.
Eşiniz doğru, iyi bir eş ise bu tür durumlarda abinizi yok saymadan eşinizden yana olabilirsiniz.
Soran+1 yılEşimle binince kez konuşmam kendisi yobaz bir adam anlamıyor daha böyle yapmıştı ondan soğuyorum özgüvensiz olduğunu düşünüyorum sonumuz umarım boşanmaya gitmez çünkü benim en temel özelliğim özgüvenli olmam ve yanında kendisine güvenmeyen bir adam istemiyorum
- +1 yıl
Konuşmak işe yaramıyor bu karakteristik bir özellik beni kıskanmayan bir adamdan ben soğurum mesela bu bana güvenmediğini göstermez ki...
Çağdaş demek her şeye saygı göstermek her şeyi olumlu karşılamak değildir bu genişlik olur, çağdaş yerinde olmak demektir.
Kendisine güvenmediğinden değil bence de tam bilmediğim için..
Ne konuda yobaz olduğunu düşünüyorsunuz?
Soran+1 yılKardeşim ben sana şunu söylüyorum kocam beni sokakta mini etek giydiğim için kıskançsa ben çok mutlu olurum beni liseden bir arkadaşımdan kıskan sa yine buna çok güzel bir kıskançlık dedim eşim beni sokakta bir adamdan kıskansın bana bakıyor diye yine mutlu olurum ama benim ablamın eşi bu ya bundan Kıskanmak ne demek bu hastalık boyutunda o zamanlarda böyle diyor zaten eşim zaten diyor ki ben ne sana ne de ona güvenmiyor değilim yani eşim diyor ki çok iyi bir adam ol ama diyor ben hariç sana kimse hediye alamaz işte saplantılı bir kıskançlığı var Ve gerçekten bu genişlikle varlıklı alakası yok Ben gerçekten soğuyorum özgüvensiz olduğunu düşünüyorum yani bu normal bir kıskançlık değil ne demek ya ben hariç sana kimse hediye alamaz bak mesela örnek vereyim hamileyim 5 aylık falan yan komşu mangal yapmış adam sağ olsun benim hamile olduğumu biliyor ya getirmiş bana kopmuştur diye evde kıyamet koptu sana ben hariç kimse bir şey getiremez bilmem ne yani anladın mı hasta
- +1 yıl
Yemek konusu saçma olmuş evet ama bunun kendine güvensizliğiyle ilgisi yok sanırım siz biraz "sensiz de yaşarım" mesajı verdiğiniz için kaybetme korkusu da olabilir, bakın düşündükçe birçok sebep çıkıyor...
Youtube da evlilik psikolojisi ile ilgili videolar var isterseniz ne yapmanız konusunda ordan da destek alabilirsiniz.:)
Soran+1 yılBen sizin gibi düşünmüyorum ya çünkü ben birçok psikolog tanıyorum ve birçok psikoloğun seminerine de gittim bu derece bir kıskançlık tamamen özgüvensiz Bir Adam kendisine güvendiği zaman kimseyi kıskanmıyor benim bir eski sevgilim vardı kendisi biraz rahat bir adamdı hayatı konusunda hiçbir şeyi takmazdı bir gün beni bir adamın yanında gördü o da benim hocam dı bize yemeğe davet etmiştim annem ben babam felsn üniversite sınavını kazanmam da çok yardımcı oldu derken eski sevgilim yanımda gördü kapıdan hemen ben böyle açıklama yapmaya başladım o da bana dedi ki saçmalama Ben sana güveniyorum ayrıca kendime de güveniyorum. Eksikliğim yok ki sen beni başka bir adamla aldatasın dedi özgüven budur ya dam o kadar kendine güveniyor ki benim ona aldatma ihtimalim bile yok onun gözünde çünkü o mükemmel görüyor kendini anladın mı işte bu yani Özgür ben
- +1 yıl
İyi de sizin kıyaslamanız da yanlış belki sırf bu yüzden gözünüze çok batıyor, herkes aynı olacak diye bir kaide yok ki...
Çok doğru bir insansa neden o kişi eskide kaldı diye düşünülür...
Eşiniz de güvenmediğimden değil demiş, bir aşırılık var ancak siz de farklı düşünüyorsunuz bir de eskiyle kıyaslamakk..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkocan seviyor kıskanıyor muhabbeti çok saçma
enişteni yıllardan beri tanıyormuşsun zaten eşin çok pimpirikli
her enişte baldıza sulanacak diye bişey yok ki12 Yorumla
Soran+1 yılYa eşim diyor ki ikiniz de düzgün insan varsa da biliyorum diyor ama eşimle değişik bir huyu var diyor ki kimse benim karıma hediye alamaz Ben dışında anladın mı yoksa yani ikinizden de şüphe etmiyor
Cevap sahibi+1 yıleşin biraz geri kafalı kusura bakma
Sen ne dersen de eşin haklı akıl mantık var. Bu kadar laubalilik çok fazla
34 Yorumla
Soran+1 yılYa Allah aşkına ne labulaik
Soran+1 yılNeymişim?
+1 yılBence eniştenin seni eşiyle aynı kefeye koyması hoş karşılanacak bir şey değil
Ne kadar arkadaşın da olsa tanısan sa mesafeni koy , erkekler böyle şeyleri hissederler eşin haklı615 Yorumla
Soran+1 yılAynı kefeye koayn kim ablama kolye seti alırken ben de hep nazar boncuklu bileklik söylerdim yanlarında bana da onu almış diyorum ya arkadaşım
Soran+1 yılErkekler böyle şeuleri hissetmez. Hisleri kuvvetli değil ayrıca erkekler beyninde kurar
- +1 yıl
Ne olursa olsun eniştenin almış olması kulağa bile güzel gelmiyor ki
Sen kendini eniştenin yerine koy erkek kardeşinin eşi kocana hediye alsa ne düşünürsün
Soran+1 yılŞimdi siz erkek kız karışık bir arkadaş grubunda birbirinixe hediye almıyor musunuz
Soran+1 yılHiç bir şey eğer arkadaşıysa
Soran+1 yılBenim yngem de benim diğer abime hediye alır bu çok nornwl
- +1 yıl
Valla ben evli olsam kocama yabancı bir kadın hediye alsa bende olay çıkartırdım
Soran+1 yılŞaka mısın eltim eltim. Ne var bunda. Eltim alabilir abisi o onun
- +1 yıl
Burda herkes aynı şeyi söylerken sen aksini düşünüyorsun o yüzden boşver kendi bildiğini yapmaya devam et
Soran+1 yılBen cahiller arasında ve aklı sadece cinsel işlere çalışanlara soru sormuştum cümkü ben senin yorumundan şunu anlıyorım yarın benim eşimin erkek kardeşi olurss ben ona yan gözle bakarım çünkü kişi bilir işi kendinden
- +1 yıl
Salak saçma konuşma cahil sensin
İnsan sevdiğini kıskanır bu kim olursa olsun
Sana eşin haklı diyoruz sen eşini paronayak yerine koyuyorsun
Soran+1 yılEltim eşime iki kez hediye aldı ama asla kıskanmadım çümkü çok normal kocasına kazak alırken benim eşimede almış bunda ne var?
Soran+1 yılBen onu sana dedimbu arada
- +1 yıl
Tamam o zaman senin düşüncen buysa başkalarının düşüncelerine zerre burda hak vermeyeceksen sormanın da bir anlamı yok sen zaten kendi düşüncenin bakış açının dışına çıkmıyorsun
Soran+1 yılBen burada kocamın özgüvensiz tavırlarını nasıl düzeltebilirim diye sormak istemiştim aslında
Gidişat hiç iyi değil adam sinsice sana yaklaşıp beyninde plan kuruyor bir iki ay sonra yatakta bulursan kendini şaşırma aklın yolu birdir herkes sana diyor ki bu iş sıkıntılı kardeş falan geç bunları hikaye
24 Yorumla
Soran+1 yıl10 yıldır eniştem bizimle. Ve bir yanlışı olmsdı ben bekarken 3 ay kaldırdım onlarda tek bir kez yanlışı olmadı ayrıca ben eniştem ile baş başa buluşmuyorum. Annen değilim ki yatakta bulayım. se
- +1 yıl
Enişte kardeş arkadaş işine geldiği gibi konuşuyorsun bu adamın niyeti bozuk sana şu an belli etmez ama zamanı geldiğinde adım adım yaklaşacak sana sonra ablanla da kötü olursun ailenle sırf adam sana ilgi gösteriyor diye liseli kızlar gibi davranma büyük bir aile faciasına neden olabilirsin komplo teorisi değildir gerçektir az bişey analiz yap
- Aşk İlişkileri konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru söylüyor kocan, akraba ilişkileri çok tehlikeli biraz mesafe koy arana yoksa evde işler bozulur
26 Yorumla
Soran+1 yılO benim akrabam değil arkadaşım arkadaşım kardeşim
- +1 yıl
Yanlış anlama ama asıl bunlardan çıkıyor her sey sonra bir baknissin o iş olmuş, feriye dönüşü de olmaz sonra, sen kocana daha sıkı sarıl onunla da arana biraz mesafe koy
Soran+1 yılYa Allah aşkına herkes sisin gibi geniş mi?
- +1 yıl
Biz mi genisiz acaba sen mi, elalemi adamı sana bilelim alacak kocan da aaa ne güzel diyecek mı sanıyorsun asıl kocan tepki vermeseydi şaşardım, yak8 da kocamı aldattım eniştem le çok pişman diye buraya yazarsın o zaman görüşürüz
Soran+1 yılAyrıca beyinsiz ahmak ben eniştem ile hiç bir yerde başbaşa kalmıyorum. Mall beyi siz
- +1 yıl
Mall beyinli sensin, biz olanlardan yola çıkarak konuştuk ne halin varsa gör bize ne beyin siz
+1 yılKocani dinle sen. Sana altin bileklik almasi garibime gitti yani. bide cok yakin olma iyi olmaz bence
348 Yorumla
Soran+1 yılYa arkadaşım diyorum siz şaka mısınız ben çünkü onların yanında hep nazar boncuklu bileklik istediğimi söyledim görünce almış. Arkadaş kar birbirine hediye alır
- +1 yıl
Bilemiyorum. sonucta kocan kiskaniyormus. kiskanirsa araya mesafe koyuver zor olmasa gerek
- +1 yıl
Kendini onun yerine koy biraz
Soran+1 yılHayır ben eşimin cahil kıskançlıkları yüzünden yakın arkadaşım , biricik yeğenimin babası olan abim gibi gördüğüm bir adama niye yanlış yapayom
Soran+1 yılKoyuyorum eltim kocama hediye alsa allah razı olsun derim.
- +1 yıl
Ama kocana da yazik yani. seviyor ki kiskaniyor.
Soran+1 yılEzik ego hepsi inan çok soğuyorum. Kendine güveni yok gibi geliyor
- +1 yıl
Emin misin oyle diyeceginden?
Soran+1 yılAldı iki kez. Hemde ne doğum günü ne bir şey abi bu kazağı gördüm sana aldım. Aynısından Murat'a da aldım dedi bende aa çok güzel dedim. Çünkü eşime güveniyorum.
- +1 yıl
Hee o senin eltine hediye almissa isler degisir
- +1 yıl
Hmm kendi yapiyor seni kiskaniyor oyle mi. sen arana mesafe koy ben de koyarim diyebilirsin o zaman
Soran+1 yılBen rahatsız değilim yanlız. O da olmasın
- +1 yıl
E soyle o zaman kocana. bu isler konusmakla halledilir. ben seni kiskaniyo muyum sen bana guvenmiyo musun filan de. ben sana guveniyorum de.
Soran+1 yılYa kocam değişik bir adam tam bir Osmanlı kafasında.
- +1 yıl
Hmm. Ben senin yerinde olsam kendim de kimseyle konusmam. kocam da konusursa agzina sicarim
Soran+1 yılHayır ya arkadaşsız mı kalıcsz ayrıca benim eniştem nasıl konuşmayalım? Yeğenimin babası
- +1 yıl
Sen bilirsin ne diyim
Soran+1 yılGerçekten enişten olsa sen nasıl konuşmayacaksın ,? Çok mersk ediyorum evine geldi misafirliğe ne yapacaksın bön bçn bakıcak mısın 😀
- +1 yıl
Yani konusmam benim bi erkekle konusacak neyim olabilir ki:) konussam da yerinde konusurum yani. uzaktan bakan biri kiskanmaz
Soran+1 yılYani messla benim eniştem müdür yardımcısı geldiğinde ablam ben o varsa eşim yoksa üçümüz oturur siyaset konuşuruz günlük hayattan konuşuruz. Ülkenin durumu gelecek planlarımız , sonra tabu oynarız okey atsrız bir erkek bir kadın diye insanları ayıramazsın evine gelen misafir ile konuşmamak bir görgüsüzlük.. ve eğtimsizlik. O insanın yerinde olsam bir dshs gelmem
Soran+1 yılEşim cahil bir adam olduğu için herşeyi kıskanır
- +1 yıl
Ya yok benim kocam kiskansa ben kocami tercih edecegim icin arkadasimdan vazgecebilirim yani. kocam mi onemli arkadasim mi. Hatta kiskanmasi cok hosuma gider. demek ki seviyor ki kiskaniyor. ustelik senjn dedigin gibi degil. kiskanclik ozguven eksikligi degil sevgi fazlaligidir. ben kendim de kiskanc bir kiz oldugum icin kocami dinlerdim
- +1 yıl
Kocami da kiskanirdim asla baskasiyla konusmazdi. oh al sana mutlu huzurlu ailee
Soran+1 yılYa bilmiyorum cümlelerin hepsi bana çok cahilce geliyor eğer bir kadın kocası bir kadınla normal bir şekilde konuşuyorsa ve bunu kıskanıyorsa o kadın şöyledir ben özgüvensizim Ben o kadından aşağı yiyeyim ki o kadını kıskanıyorum ya bak kıskanmak olabilirim ise benim eşim çok yakışıklı olur dışarı çıkar barışır kıskanırım bunu o benim kıyafetime karışır bu da hoşuma gider ama benim ailemden birisi bak ailemden birisi oluyor artık ailemden birisi ve gerçekten hiç bir yanlışı olmayan herkesin çok sevdiği saygı duyduğu birisine gelip de gel konuşuyorsa yazıklar olsun ayrıca ben seni anlamıyorum yarın senin eşin abisinin karısı ile konuşamayacak mı sen buna izin vermeyecek misin Bence sen ciddi şekilde tedavi olman gerekiyor çünkü ben aşırı kıskanç insanların dozunda yapmayan insanların özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum zaten öz güvenin yoksa başka bir kadınla kendini kıyaslayıp eşin konuşuyor diye kıskanmaz
- +1 yıl
Hahaha tedavi derken? kiskanclik ozguven eksikligi degil diyorum degill. baska kadinlarla konusacaksa zaten evlenmesin benle ya. normal konussa bile uygun degil. eger kocam en kucuk seyleri bile kiskaniyorsa ben konusmam yani ne var bunda. adam kiskaniyorsa konusmayiveririm zor degil yani. kocami tercih ederim. evliligimde huzursuzluk olacaksa hadi ordan ederim herkesi. kardesimin kocasi olsa bile banane. ya herkesin umrumda degil. sen de napicam diye niye sordun madem. ne bekliyodun ki herkesin kocana cahil demesini mi? asıl sen cahilsin be. kocan ugruna enistenden vazgecemiyosan sana diycek hicbiseyim yok yani
Soran+1 yılKızım sen cahil misin başka kadınla zaten konuşmasın Ben de bunu konuşsun demiyorum ama senin eltinin kocanın kardeşinin karısı ile konuşmasına bile karışıyor San sen hastasın sen özgüvensiz sin kendine güvenmiyorsun bu derece kıskançlık özgüvensizlik Ben demiyorum uzmanlar diyor sen uzman mısın hangi tıp fakültesi'ni bitirdi ortaokul mezunusun Hadi olsun lise uzmanlar böyle diyor sen ne diyorsun kocanın eltimle konuşmasına bile karışıyor san ona başka kadın diyebiliyorsan sen cahilsin ve özgüvensiz sin
Soran+1 yılBen eniştem den vazgeçmiyorum ya da vazgeçiyorum demiyorum ki enişten benim vazgeçip vazgeçmeyeceğim bir konumda değil ki adamlı bize geldi mi ya da biz gittik mi konuşuyoruz ne yapacağız gitmeyecek misin ablamın evine Ablam benim evime gelmeyecek mi Yani yarın sen bir erkek Bulsan anlamı satarsın demekki. Yani nasıl eniştemi hayatından çıkarabilirim benim ablamın eşi ablamı çağırdım otomatikman geliyor mantıken biraz düşün yani ayrıca sen kocan için her şeyden vazgeçersin çünkü sen çok aşırı derecede erkek düşkünsün ama ben bir erkek sizde yaşayabilirim başına vurmuş seni 😀 Bence de sen kocayı buldun mu herkezden vazgeç çünkü seni 3-4 günde boşar bu arada aşırı derecede kıskançlığın cahillik olduğunu ben söylemiyorum uzmanlar söylüyor...
Soran+1 yılSen gerçekten koca düşkünsün bu çok yanlış bir şey eğer kocanın her dediğini yaparsan ay onu kıskanıyor konuşmayayım ay bunu sevmiyor yapmayayım dersen erkekler her dediğini yapan kadınlardan hemen soğurlar bunu sana söylüyorum konuşmayı veririm diyorsun yani benim beynim yok kocamı beyni benden daha iyi çalışıyoruz kendine beyinsiz lafzını yap yakıştıran ve özgüvensiz bir kadında daha fazla konuşmak istemiyorum
- +1 yıl
Ne cahili ne ozguvensizi yok sen hicbiseyi anlamiyorsun. daha dogrusu anlamak istemiyosun. kocan ensest iliskileri biliyor ki boyle konusuyor. adam belki anlamistir biseyleri nerden biliyosun ki. ustelik benim eltim baska kadin oluyor. baskasinin dogurdugu sonucta. sacma sapan konusma lutfen. ustelik kiskanclik biraz guven eksikliginden kaynaklanir. bunlari da soyluyor psikologlar. afedersin ama demek ki kocan ya sana guveenmiyor ya da enistene. bu kadar basit. ayrica sen bu soruyu neden sordun cidden anlamadim:). Neyse bosuna konusmiycam zaten sana kalsa herkes cahil sen akillisin. herkes ozguvensiz o zaman ya. kiskanan herkes ozguvensiz. sen varya kocan baskasiyla yatmaya kadar gitse yine kiskanmassin. ustelik bos bos konusup durma burda kimse senle ayni fikirde degildir bence.
Soran+1 yılYani kocasını abisinin karısından bile kıskanacağı mı söyleyecek kadar özgüvensiz uzmanlar bile aşırı derecede kıskançlığın özgüvensiz belirtisi olduğunu söylüyorsa sen özgüvensiz bir insansın Allah da sana inşallah evlilik nasip etmesin adamın ömrünü yersin adam eltisi ile konuşuyor sen oradan atlıyorsun. Ne cahilce Millet sana bayağı Güler ama 😀 cahil ve özgüven siz kadın
Soran+1 yılBu arada Ben kıskanç bir insanımdır ama gerekli kollardan mesela kocamın iş yerinde bir kadın kocama baktığı zaman gebertirim eşim sosyal medyadan bir kadını takip etse ünlü bile olsa gebertirim ama eltimi kıskanmam çünkü zaten o benim ağabeyimin karısı oluyor eşim eltim ile konuşunca neden onu kıskanayım ki çok saçma değil mi elti bu ya
- +1 yıl
He hee oyledir. Ben konussa atlarim demedim hem. eger kendi beni kiskanirsa ben de kiskanirim. ustelik ozguvensizlik deyip durma ya. ilkel kadin
Soran+1 yılAslında Bence biz seninle aynı düşünüyoruz Yani ben şundan bahsediyorum şimdi sen diyorsun ki eniştenle konuşuyorsun ama bu mümkün değil eniştem elime ablamın eşi bize geliyorlar misafirim oluyor Ben onlara gidiyorum et ben zaten seviyeli bir şekilde konuşuyorum yani temas etmeyen sarılmam Hani bazı insanlar evine gelen misafire sarılır erkek kadın demedi ama ben sarılmam mesela sonra mesela konuşurken böyle canımlı cicimli konuşamam gayet ciddi konuşurum eşim biraz abartıyor anladın mı yani mesela ben 5 aylık hamileydim yan komşu size kokmuştur diye adam bana hamileyim diye mangal parken getirmiş bunda bile kıyamet kopardı iş bana kimse o hariç yemek getiremez miş niye kabul ediyor muşum ya bir kere bizim dinimizi edilen ikram geri çevrilmez anladın mı yani aşırı derecede böyle beni bunaltıyor ve özgüvensiz olduğunu düşünüyorum aynı şekilde ben sana diyorum ki ben eniştemle cıvık olsam elini kolunu o bana atsa ben onu atsam canımlı cicimli konuşsak sürekli görüşsek tamam ama zaten ciddi insanlarız
- +1 yıl
Hem ben belirli olculerde kocamin dediklerini yaparim. her dedigini yaparim diye bisey soylemedim. tamam enisten de geliyor olabilir ablanla. bunda bisey yok. konus tamam bunda da bisey yok. ama kocan kiziyorsa yapmazsin. vardir bi bildigi. eltinle konisuyor olabilir. o o gozle bakmak degildir. ama adam kendi basina gelince kiskanmis iste. ustelik sen beni napicaksin. evet koca duskunu biriyim ben ne var bunda. kardesimi satmak olmuyor koca duskunu olmak. ve her dedigini yqomak da olmuyor. iliskide aciklik ve netliktir bu
Soran+1 yılKardeşim sen bana hala yazıyorsun ki kocan derse yapmaz kardeşim bana niye Bey'in verildi kocamın bilip benim bilmediğim hiçbir şey olamaz çünkü ben de en az onun kadar zekiyim ne demek onun bir bildiği vardır sanki bana ulu bir zattan bahsediyorsun benle eşit olan bir adam o da insan Ben de insanım Melek mi nereden benden fazla bilecek ya benim bir beynim varken insanların bana yaklaşımıdır Ben zaten ölçüp tarta biliyorum o yüzden bir kocaman beynine ihtiyacım yok ayrıca eltimle konuşmasını kıskanmıyorum ben onu eltimle konuşma desem o zaten konuşmaz öyle bir yapısı var ama ben öyle bir yapıda değilim Ben diyorum ki ölçülü bir şekilde hepimiz konuşalım ama abartmayalım
Soran+1 yılHala diyorsun ki Eltin ile konuştuğunda Fark etmemiştir lan insanın abisinin karısı ile konuşması kdar ne olabilir gibi düşün annenin amcanla konuşması gibi annen amcanla konuşmaz mıydı
- +1 yıl
Hayir ben o zat demiyorum. o erkek ya. erkek beyniyle dusunuyor iste. erkek ve kadin beyni farklidir yani
- +1 yıl
Empati yapiyodur belki. sen guzelsindir. kiskaniyodur ne var bunda
Soran+1 yılErkek beyni ile düşünüyor derken kardeşimi zeki insan karşısındaki insanın hareketlerinden tartıp ölçer amacını anlar erkek olmasına kadın olmasına gerek yok. Birbirimizi iş arkadaşlarımızdan sokaktaki bireylerden giymemiz den kıskanma mız kadar hoş bir şey yok ama Aile bireylerimizin kıskanıyorsa gerçekten hastayız ve özgüvensiz ben böyle düşünüyorum zaten uzmanlar da böyle söylüyor yani mesela çok büyük bir psikolog var biliyorsun herkes ona geliyor şu an televizyonda da var aynı bunun gibi bir hikaye geldi adam bu bir hastalık dedi çünkü gerçekten bir hastalık bir insanı kıskanmak güzeldir ama herkes Ben de kıskan olmaz be
- +1 yıl
Konusurdu ama seviyeli bi bicimde. ustelik annemi karistirma herkese anan anan demissin bana deme
Soran+1 yılKardeşim farkındaysan artık seninle düzgün konuşmayı geçtim
Soran+1 yılAma yine çok saçma bir cümle kurdum güzelim diye beni kıskanıyorsa %100 özgüvensiz %100 yani çünkü erkek kendine güveniyorsa kıskanmaz o kadar küfür ederse zaten bu kadın bana ait
- +1 yıl
Evet gectin baya. ustelik naparsan yap banane. sen sordun ben cevap verdim. herkesin dusuncesi farkli. ben boyle dusunuyorum. artik uzatmaya gerek yok
Soran+1 yılBen de sana diyorum ki kimse seviyesiz bir biçimde konuşmuyor zaten
Soran+1 yılSen böyle düşünmüyorsun sen cahilce düşünüyorsun Ben tekrar diyorum Allah inşallah sana evlilik nasip etmez çünkü adamın hayatını mahvedersin düşünsene adam eltisi ile muhabbet ediyor zırlaesın ordan ama kırılma ama zaten seni kimse saklamaz gibime geldi kocasının her dediğini yapan kadınlar genellikle sallanmıyor seni de kimse sağlamayacağı için istediğin kadar konuşabilirsin kıskanç da olabilirsin 🙄
- +1 yıl
Bu ne sacma cumleler ya. eltiden kiskanmam dedim ya. o kiskanirsa kiskanirim. anlamadin hala bi
- +1 yıl
Ustelik de ne alaka bana beddua ediyosun? Allahtan korkulu bir erkek bulurum olur biter. o beni kiskanmaz ben de onu
- +1 yıl
Hem sallamaz ne demek? benim stratejilerimi asla bilemezsin. o yuzden bosa konusma. sacma tahminlerde bulunma
+1 yılEşin haklı arana mesafe koy ben olsam bende rahatsız olurdum
310 Yorumla
Soran+1 yılYa arkadaşım ne mesafesi
- +1 yıl
Görüşme ozaman ne kadar toxic birisin eşin hissetmiş işte hayat arkadaşın senin bu senden istemesi gayet doğal adamla bir ömür geçireceksin 2 günlük kişi için yaptığına bak
Soran+1 yılYa kardeş ne demek görüşme benim 6 yıllık arkadaşım ablamın eşi yeğenimin babası mantıklı ol azcık
- +1 yıl
Bize ne yapmalıyım diye sormuşsun bizde yapman gerekeni söylüyoruz hala savunmaya geçiyorsun haksızsın yaptığın da yanlış kafana göre olmak istiyorsan evliliğini sonlandır istediğin her şey de özgür ol ozaman ayrıca insanın içine bilemezsin kendi çocuğuna cinsel istismar uygulayanlar var bu ülkede neyin tribindesin
Soran+1 yılO zaman herkesten uzak duralım öyle mi? Bu nasıl saçma ben eniştem ile hiç bir yerde baş başa buluşmuyorum bu bir ikincisi o benim abim gibi
- +1 yıl
Kardeşim sen onu öyle görüyor olabilirsin o seni o şekil görmüyor demekki erkekler bunları hisseder
Soran+1 yılYa nasıl beni o şekilde görmesin tam 10 yıldır. Bu adam benim ablamla evli. Ben birkez bir yanlışını görmedim. Hep abi gibi korudu kollsdı. Bir kez. Ben yetim bir çocuğum o ablamla evlendiğinde 16 yaşındaydım baba Gigi korudu ehliyet kursuna okula derse hepsinde yanımda vardı. Ama bir kez kötü bir bakışı olmadı. Elleri ile düğünümü yaptı çeyizimi aldı ona ben senin neyinim dediğim zaman kız kardeşim dedi ablam da o da Allah razı olsun. . ne demek o seni öyle görmüyor o adam adam.
- +1 yıl
Tamam kardeşim o zaman bize niye soruyon madem herşeyden bu kadar eminsin kocanla ortak fikre de varamıyorsan yapmanız gereken belli
Soran+1 yılKocamın özgüvensiz yapısını düzeltmek için sordum
- +1 yıl
Git kocanla konuş ozaman burda boş yapma
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEnişteciğimle delirmece..
Bir sonraki aşama bu.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıleşin haklı
22 Yorumla
Soran+1 yılDeğil
- +1 yıl
tamam söyle bir dahaki sefere yemeğe de çıkarsın seni.
Olabilir sana bir şey sormak istiyorum
00 Yorumla
+1 yılTuhaf
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım