Herkese kızabilirken sana yumuşaması, Herkese sınır koyarken, sende açılması, Herkese içinden geldiği gibi davranıp, Sende hep aynı olmasını SEVGİ zannettiğin İçin, yanılıyorsun... Birinin zaafı olmak, sizi değerli yapmaz... Yoksa baştan inandırıldığın şeyi kimseden Göremeyeceğin için üzülürsün.
Sağlıklı iletişimi olan kişi, tüm çevresiyle Benzer iletişimde olur. Herkese değişken olabilen eninde sonunda sanada değişken olur. Seni gerçekten seviyorsa, yanında kendisi gibi durur ve seninde kendin gibi olmana izin verir ve destekler. Birinin zaafı olmak seni değerli yapar mı?
gönül ilişkileri için sormuşsun ama ben bir arkadaşımla olan durumum için cevap vermek istiyorum. kendisi ağırbaşlı küfür argo falan ağzından hiç çıkmayan bildiğin bir kusursuz rönenans dönemini anlatan romanlardaki ideal erkek gibi. hatta kız arkadaşlarım onunla konuştuğu zaman " ayyyyyyyyy..." falan der. hayatından birini çıkartma konusunda tereddüt etmeyen hata yapana karşı pek sert olan ve haz etmediği şeylerin muhabbetini yapan birisini görünce ortamdan ayrılan birisidir. Amma bana karşı bu sınırlar ya da tahammül etme seviyesi pek esnek. tanışmamıza vesile olan arkadaşım bile şaşırmıştı sana karşı niye böyle falan diye. kendisi beni diğerlerine göre ayrı tutan birisi olması da benim ona karşı farklı davranmamı sağladı. kendisine de sorduğum zaman dürüst olmamdan dolayı ve birazda frekansın tutmasından dolayı böyle demişti. hatta dipnot ekleyeyim. kendisi benden bir gün büyük sadece bu da bir neden olabilir :D
Ben birisinin zaafı olmak istemem. Ben birisine inanmak isterim. Birisinin saygı duyduğu, anladığı, yanlışları bildiği için dikkat ettiği kişi olmak isterim. Birisi bana adanmışlık duygusu ile yaklaşsın istemem. Aslında ben çevremde aciz insan istemem, güçlü ve zeki karakterde ki insanları isterim. Bu yüzden birisinin zaafı değil, saygı duyduğu, dinleyeceği birisi olmak daha çok keyif verir bana. Öyle olmak isteyenlere de saygım sonsuz.
Yapmaz, yapmasın da zaten. Birinin size zaafının olması, istismar edilmeye çok açık bir durumdur. Zaaf duyulan kişiye fazladan sorumluluk yükler. Zaaf duyulan kişinin karakterine bağlı olarak da, zaafı olanın incinmesi çok mümkündür. Ben bu sorumluluğu almak istemezdim.
Kısmen katılmıyorum. Bir insan çevresindeki herkesle benzer iletişimde olmaz olamaz. Herkese aynı kıymeti vermez. Diyalog ve o diyaloğun içeriği derinliği farklı olacaktır.
aşk konusunda ise bunlar zaaf değildir. Ben sevdiğim insan ile hayatım boyunca hiç kimseyle olmadığım kadar rahatsam, açıksam, ona farklı bir seviyede açılabiliyorsam onun da bana aynı şekilde olduğundan eminsem bu sağlıklı bir ilişkidir. Ve ben o adama karşı zaafım var demem; yeri bende herkesten ayrıdır çünkü bunu hak etmiştir derim ve bu sevgidir. zaaf biraz olumsuz çağrışım yapıyor ama kelimw anlamı düşkünlüktür aynı zamanda. İrade zayıflığı olarak bakmıyorum ben buna
Birnin zaafı olmak beni değerli yapar bana verdiği değerin 10 katı kadar kendisi değer görür benim tarafımdan ama böyle seven var mı ki yok bu bile kurgudur. :) Gözlerim doldu ya bu nedir. https://vm.tiktok.com/ZMRkBRVd4/
Elde edene kadar süregelen güzel anlayış ve değer, eninde sonunda alışkanlığa dönüşebilir. Alışkanlık olduktan sonra büyü bozulur. Tavırlar samimileşir. Kaybetme korkusu yüzünden böyle yapıldığı da oluyor. Anlamadığımız şey herşeyi garantileyince mutlu olacağımızı sanmak. Kaybetmek hep olmalı bu afilce olmalı ve bir şey kendiliğinden senin olmuyorsa onu hiç bir zaman alamazsınız.
Ne yazık ki, çoğunlukla hoşlanılan, aşık olunan kişiye öyle davranırız. Bu zaaf olarak görünse de, karşı tarafın bunu anlaması halinde kıymet bilme ile de sonuçlanabilir. Fakat insanoğlu fıtrat gereği kibirli olduğundan maalesef bunu çıkarı için kullanmayı seçiyor. Oysa seven yürek, gönül köprüsü kurmalı.
O kişinin sınırları içinde değerli yapar ama niye yapmaz mı..😌 Bir de sana zaafı olan kişi sevdiğin biriyse zaten onun değerlisi olmak yeterince mutlu eder.
Ailem beni fazlasıyla baskıladığı için onlara farklı arkadaş çevrenin vermiş oldu değişkenlik hepsine farklı davranıyorum ama ilişkide olduğum kişiye tam olarak ne hissedersem öyle davranırım diğer türlü bir ömür bitmez ve tam olarak kendisi nasılsa bana öyle davransın isterim
Hayır hiçbir etki etmez önemli olan benim bir kişinin zaafı olmam değil onun benim zaafım olması benim içimde bir şey olmadığı sürece isterse karşı taraf bana tapsın işlemiyor denedim olmuyor.