Geçen arşivi karıştırırken eşimle evlenme teklifiyle ilgili resimleri bulduk, oğlumuza (9) bundan hiç bahsetmediğimizi söyledi. Diz çöktüğüm resmi oğlumun görmesini istemediğimi anlayınca esprili bir dille tehdit ediyor beni :) Annesi babasını nasıl diz çöktürdü göstersem mi gibisinden. Şakası bir yana da oğlumun kafasındaki baba figürü gücü temsil ettiği için annesine bile diz çökmesini zayıflık gibi algılar mı endişem var, yaşı çok küçük olduğu için o resmi nasıl yorumlar diye endişeleniyorum ve paylaşmama taraftarıyım. Sizce abartıyor muyum yoksa hak veriyor musunuz bana?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu sorunun sıkça farklı versiyonlarına denk geldim ve bu kadar erkeğin bunu dert etmesi beni hayretlere düşürdü.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, eğer diz çökmek istemiyorsanız evlenme teklifi ederken, çökmeyin. Kimsenin sizi böyle bir şeye zorladığı yok. Lakin zamanına buna "evet" diyip, şimdi fotoğrafları sırf bu nedenden ötürü çocuğunuzdan sakınmanız absürt. Çocuğunuzdan bile sakınıyorsanız, tahminimce o fotoğrafları kimse görsün istemiyorsunuzdur. Hayatınızın en önemli anlarından birisi ama siz yakın o fotoğrafları en iyisi.
Sorunuza gelecek olursak, 9 yaşında daha okumayı öğreneli 2 yıl olmuş, evliliğin bile ne olduğu bilincine sahip olmayan bir çocuğun kalkıpta "Babam diz çökmüş, demek ki baba figürü aslında gücü temsil etmiyor. Baba demek ki zayıflık." gibi bir anlam çıkaracağını tahmin etmeniz bile bana zamanında sizin hiç çocuk olmadığınızı, direkt yetişkin bir şekilde hayata atılmış olabileceğinizi düşündürttü.09 Yorumla
Soran+1 yılyorumunuz için teşekkür ederim :) öncelikle eşimi çok sevmekle birlikte şu an olsa diz çökmezdim her konuda eşitlikçi biri değilim ama kadınlar asla asla bunu kendilerine yakıştıramazken erkekler yapınca nolacak yaklaşımını doğru bulmuyorum. bir kadına da bir erkeğe de yakıştıramıyorum batıdan gelen bir adet ve biz de tam tersi bir adet olsaydı kadınlar erkeklerin önünde diz çökseydi kadınlar aşağılanıyor diyerekten uygulanmazdı. size hak verdiğim kısım şu ki kimse bunu bana zorlamadı ama benim o dönemki fikrimle şu dönemki farklı dolayısıyla arkasında duramadığım bir şeyi oğlumun da görmesini istemiyorum aslında.
Cevap sahibi+1 yılBen eşitlikçi biriyim. Bir kadın da bir erkekte dilediğini yapmakta özgür. Bir kadın da evlilik teklifi edebilir mesela. Diz çökebilir, çökmeyebilir... Herneyse tam olarak fikirlerinizin oturmadığı bir dönemde evlenmiş olmanıza üzüldüm. Lakin dediğim gibi, çocuğunuzun daha kız ile erkek arasındaki farkları bile sayabileceğini sanmıyorum çünkü çocuk daha 100e kadar saymayı yeni öğrenecek bir yaşta.
Bırakın "eşitlikçi" düşünmeyi, fotoğraf göstermenizden sıkılıp "nerede benim tabletim" diyecek zaten. Ayrıca bu düşüncemi tasdiklemek adına abime (24) gidip sordum düşüncelerini. Hiçbir zaman buna bu gözle bakmadığını ve babamın zaten istemeseydi eğilmeyeceğini söyledi. İroniktir ki, bizde ve çoğu türk ailelerinde sözü geçen hep ama hep maalesef ki "baba"dır. Yani evlilik teklifi ederken bir kere eğilmesi, hiçbir şey ifade etmiyor. Çocuğunuzla paylaşın, zaten çokta umrunda değil :D
Soran+1 yılyanlış anlaşılmasın eşimle ilgili hiç bir soru işaretim yoktu ama insan fikirleri sürekli değişir bu da normaldir, onun dışında söylediklerinize hak vermekle birlikte oğlumdan bağımsız bir insan bu davranışı anlamsız, yersiz bulabilir her insanın bu konudaki fikri aynı olmak zorunda değil abiniz öyle düşünüyordur başka biri başka türlü, sadece ona vermem gereken mesaj şekilcilikten uzak özentilikten uzak içinden geleni yapması olabilir tabi yaşına uygun.
Cevap sahibi+1 yılÇocuğunuzu ne şekilde yetiştireceğiniz, ona ne gibi değerler aşılayacağınız size kalmıştır. Fakat son bir noktaya değinmek isterim. Önceden de dediğim gibi bu sorunun çok farklı versiyonlarına rastladım. O yüzden bu söyleyeceklerim sadece size değil.
Açıkçası eşinizin bu konuya ılımlı yaklaştığını varsayıyorum. Ancak bunları gerçekten bir kadın olarak söylemeden edemeyeceğim. Ülkemizde evliliklerin çoğu -hatta hepsi- zaten ataerkil bir pazarlıktan ibaret. Evliliğin, "ataerkil" olmadığını iddia edebileceğinizi sanmıyorum çünkü "ataerkillik" kelimesi zaten "baba" ve "hükmetmek" kelimelerinden türemiştir. Sizin evliliğiniz farklı olabilir tabii ki. Fakat görüşleriniz, bu pazarlığı benimsemiş bir erkeğin görüşleriyle örtüşüyor. Eşinizin bir kadın olarak evliliğe "evet" demesi, sizin onu buna davet ederken eğilmeniz yanında hiçbir şey. Aşık olursam bir gün evlenme teklifini ben de ederim. Eğilirim veya eğilmem ama irademin ve düşüncelerimin olgunlaştığı bir dönemde alırım bu kararı.
Kısacası lütfen böyle şeylere takılmayın. Çünkü inanın insanlar asıl böyle şeylere takıldığınızı görürse bir şeylerin ters olduğunu düşünecektir. Özellikle de kimse sizi buna zorlamadıysa. Umarım eşiniz de bir gün size "evet" demesini özenti bulmaz ve pişmanlık duymaz. Umuyorum ki güzel bir hayatınız olur.
Soran+1 yılmaalesef katılmıyorum size bu konuda, eşim için söylemiyorum ama bazı kadınlar kadın olmak dışında hiç bir meziyeti olmamasına karşın fütursuzca talepkar. türk erkeklerinin kadınlara olan zaaflarını kullanıp işi beni hak et moduna giriyorlar. mesela evlenecek erkeğin işi olmak zorundadır erkek ömür boyunca çalışmak zorundadır kadının böyle bir zorunluluğu yoktur. erkek bekarlık döneminde para biriktirmek zorundadır kadın parasını keyfince harcayabilir. bu bakımdan tanışma döneminde sırf kadın olduğu için maddi manevi sürekli imtiyaz bekleyen kadınların evlendikten sonra çocuk yükünü tek başına üstlenmelerini üzülmüyorum, fırsat bulunca onlar da müstakbel eşlerinin yükünü almamıştılar. ataerkil pazarlık demişken allah aşkına iki insan evlenecek mesela kızın ailesi ne hakla altın isteyebiliyor, neden düğün masraflarını erkek tarafına yıkıyorlar, neden sürekli damadı masrafa sokacak bazen de küçük düşürecek adetler var bildiğin bir erkeği evlilikten soğutan detaylar. vicdan çift taraflı bir şey özetle, tanışma döneminde karşındaki erkek olduğu için gerekli gereksiz sürekli sorumluluk yükleyen kadınlar evlendikten sonra da tek başına alsınlar o sorumlulukları hak ediyorlar.
Soran+1 yılayrıca çoğu kadın hipergamiktir bu karar alma konusunda da böyledir ve bilimsel bir şeydir, kadınlar genelde yönlendirilmeyi bekliyorlar eşi bir adım önünde olsun istiyorlar. çoğu kadın bana her şey sorma sen erkeksin yönlendir beni modun da değilmidir? ya da eşi bir erkekle tartışırken karşı tarafa sesi yükselmeyince "ne biçim erkeksin kendini savunamıyorsun" diye düşünmez mi, bilinçaltın da içten içe korunma sığınma içgüdüsü yok mu. bu kavramlar türkiye ye has şeyler değil dünya da da erkeklik iktidarla özdeştirilir. biyoloji yalan söylemez erkek de testesteronu artıran ve kadında östrojeni artıran şeylere bakabilirsin genelde erkek güçlü hissettiğinde kadın da arzulandığında ilgili hormanlar salgılanır. bu arada güçten asla kabalığı kastetmiyorum ama bunlar kültürel değil evrimsel şeyler. kadınlar biyolojik olarak zayıf oldukları için güçlü erkeklere ilgi duymuşlardır güç dönemsel olarak ve kadına göre değişkenlik göstermiştir (fiziksel güç, para, itibar) ve evrimsel olarak şartlar ortadan kalksa da güç arayışı devam etmiştir doğası gereği.
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle, saymış olduğunuz erkeğe yüklenmekte olan sorumluluklardan ben de hoşnut değilim. Kaldı ki bu konuda çok sert bir yapım var. Evliliğe ılımlı bakmıyorum ama bir gün bakarsam da bu tür tabulardan uzak ve partnerimle "eşit" olduğumuz bir evlilik yaparım. Sizin de bu tür şeylerin farkında olmanız gayet güzel ancak sanıyorum ki zamanında siz de bu tür istemediğiniz sorumluluklar altında ezildiniz çünkü çokta fikirleriniz ve iradeniz olgunlaşmamış olduğu bir dönemde bu kararı verdiğinizi belirtmiştiniz. Keşke o dönem buna sesinizi çıkarsaydınız. Ancak o zaman hep beraber bu tabulardan kurtulurduk. Neyse ki gelecekten ümitliyim bu konuda.
Şimdi, kullanmayı çok sevdiğiniz "hipergamik" kelimesine değinmek isterim. Kadın ve erkeklerin karşı cinste *çoğunlukla* farklı beklentilerinin olduğu doğrudur. Kadınlar eğitim ve zenginlik, erkekler ise gençlik ve fiziksel çekicilik ararlar. Fakat burdan kadının "yönetilmeyi" beklediği gibi bir anlam çıkarmak şahsi düşünceme göre çok hastalıklı ve hatalıdır. Bu anlamı çıkarmaya yeltenmenizin belki de tek nedeni *erkeklerin* yönetilmekten *çoğunlukla* hoşlanmamasıdır.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi ise gece gece beni güldürdüğünüz kısma geçmek istiyorum.
"Kadınlar biyolojik olarak zayıf oldukları için güçlü erkeklere ilgi duymuşlardır güç dönemsel olarak ve kadına göre değişkenlik göstermiştir (fiziksel güç, para, itibar) ve evrimsel olarak şartlar ortadan kalksa da güç arayışı devam etmiştir doğası gereği."
Hormonlardan, insan anatomisinden, kadın ve erkek arasındaki biyolojik farklılıklardan, evrimsel biyoloji ve psikolojiden bu kadar anlayacak kadar bilgili olmanız gurur verici. Lakin bir dahaki sefere sizden kaynak belirtmenizi rica edeceğim. Size güvenmediğimden değil tabii ki.
Ayrıca doktoranızı yaparken bir kaç şey gözünüzden kaçmış olmalı. Bunları inanın yazarak açıklardım ancak ne gerek var çünkü *gerçekten* bu işte bilgili olan insanların araştırmaları, makaleleri ve düşünceleri internete yazdığınız anda bir tıkla ulaşabileceğiniz her yerde mevcut.
Yine de ben kolaylık olsun diye link koyacağım okumanız için. Hoşçakalın.
www.theguardian.com/.../the-weaker-sex-science-that-shows-women-are-stronger-than-men
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2570197/
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42621071
Soran+1 yılöncelikle eşim ve ailesi bana bu konuda hiç bir dayatma yapmamışlardı, her eleştirdiğimiz şeyi yaşamamıza gerek yok dimi, hayatını bilmediğimiz insanlar üzerinden de çıkarım yapmaya gerek yok dimi? bana bilimsel kanıtlarla gel diyorsun ama hiç bir detayıma hakim olmadığın hayat hakkında yorum yapıyorsun. her şeyin bilimsel olmasına gerek yok, bilim kümülatif ilerleyebilir bugün doğru dediğine yarın yanlış diyebilir ve bilhassa ki psikolojinin incelediği alanlarda fikir mutabakatı da pek sağlanmaz. hadi bilimsel bir kaynak istiyorsunuz bana sunduğunuz kaynaklardan biri bbc'nin tek kelimeyle zırva bir haberi bu da beni gündüz gündüz güldürdü, fiziksel olarak daha güçlü ama eşlerinden fiziksel şiddet görebiliyorlar ve kendilerine koruyamıyorlar. yine güçlü kadınlar 1970'lere kadar dünyada hep 2. sınıf vatandaş olmalarını da fırsat verilmemeleriyle açıklarlar, fırsat bekleyecek kadar güçlülermiş hmm. ama hipergami hiç de böyle bir şey değil zaten ben izahını yaptım kendinizi boşverin etrafınızdaki kadınların eş seçiminde kariyer, statü önceliğinin izahı nedir müreffeh bir hayat mıdır sadece e zaten bunu sağlayan kadınlar neden piramidin bir üstüne talip olur. ya da overqualified dediğimizi erkekler mi eş partner seçmekte daha zorlanırlar kadınlar mı? bilimsel kaynak isterseniz google scholar'dan women hypergamy yazabilirsiniz, bunun bittiğini iddia eden çalışmalar da mevcut ama sunduğu dayanaklar ikna edici değil.
En İyi Cevaplar
+1 yılzamanında eşinizin önünde diz çöküp evlilik teklif etmek zayıflık gelmedi de rol model olunca mı oğlum örnek almasın diye düşünüyorsunuz yani...
bir erkeğin sevdiği kadının önünde diz çökmesinin ne gibi bir zayıflık algısı olablir ki
burada iş sizde... oğlunuza doğrusuu anlatın olsun bitsin
ama önünde böyle konuşmalar içine girerseniz elbette bunu kötü bir şey olarak algılar03 Yorumla
Soran+1 yılyanında hiç konuşmadık zaten hiç bir şekilde hiç bir konuda eşimle oğlumun yanında tartışmam, ayrıca da benim fikrimden bağımsızdan çocuk nasıl algılar diye düşündüm. bir insan bu görüntüden hoşlanmayabilir buna da saygı duyuyorum, siz bir kadın olarak diz çökmeyi kendinize yakıştırmıyorsanız bir erkek de bundan hoşlanmayabilir
- +1 yıl
ben yakıştırmıyorum mu dedim? sadece algı enteresan.
madem diz çökmeseydiniz o zaman diye söylemek geliyor içimden pişmansınız belli
9 yaşında bir çocuk siz anlattığınızda bunu normal bir şekilde karşılar.
Soran+1 yılöncelikle fikriniz için teşekkür ederim, eşim mutlu olduğu için mutluyum tabi ama şu an bana çocukça ve taklitçi geliyor şu an olsa yapmazdım herhalde bir erkek olarak buna mecbur hissetmesin kendini ama eşinin mutluluğunu önemsesin minvalinde bir şey söylemek doğru olabilir
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Çok saçma düşünce hiçbir şey olmaz sevgi diz çöktürür diyerek kadına sevginin ne demek olduğunu güzelce açıklarsanız çocuk sa öğrenir kadınların değerli olduğunu
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
+1 yılSakin olacağım sakin olacağım sakin olacağım ama olamıyorum ua siz insanları sınamak için mi burdasınız
09 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha indan da beğendiremiyoruz annesine diz çöktüğün için çocuk beni güçsüz görğr mü diyen biri bana bunu söylüyor aslında tam tersi değil mi bu dz çökme meselesini güçsüzlük olarak görüp kendini zirvede görüp gereksiz egosunun olması onu kötü etkilemez mi çocuğa bazı şeyleri öğretmwk öğretebilmek sizin elinizde siz bu zamana kadar öğretemediyseniz olayları doğru yorumlamayı çocuğa yazık ki öğretebildiğinizi sanmıyorum
Soran+1 yılokumayı öğrenmen ve evrimine katkıda bulunmak için yazıyorum, çocuk nasıl algılar meselesi ben kendim için söylemiyorum. ayrıca da o dönemki fikirlerimle şimdiki farklı şu an çocukça ve taklitçi buluyorum şu an olsa diz çökmezdim mesela, monaco prensesi modundaki türk kadınları erkeklere bu konuda ego yapmamalarını söylerler, her işte eşitlik ararlar ama kendilerini diz çöküp evlenme teklifi ederken hayal bile edemezler, madem gereksiz egon yok sen eşine öyle evlenme teklifi yaparsın. kendine yakıştıramazsın ama bir erkek bunu nahoş bulunca egolu olur. oğlum da benim gibi düşünüyorsa hoşlanmayabilir doğal olarak.
- +1 yıl
Yapmayacağımı nerden biliyorsun pardon diz de çökerim evlenme teklifi de ederim gerekirse bu tamamen kişiye bağlı ama anlamadığın şey şu çocuk bunu saçma da bulsa küçümsememeli çünkü diz çökmek nw bileyim özür dilemek alttan almak yalvarmak vs. Küçümsenecek insanları küçük düşürecek şeyler değil senşn çocuğuna bunları anlatabilmen gerekiyor ayrıca okumayı biliyorum ve evrimde falan değilim insanlara da katkın olabileceğini sanmıyorum
Soran+1 yılilk baştaki yorumunuz biraz saygı çerçevesinde olsaydı böyle bir karşılık verme ihtiyacı hissetmeyecektim. bu konudaki fikrim değişti bu hareketi artık yanlış buluyorum sebeplerini sıralarım mühim değil de arkasında duramadığım bir şeyi oğlumla da paylaşmak istemiyorum ne var bunda anlayamıyorum.
- +1 yıl
Oğlunda paylaşmak istemende bir sakınca yok ster anlat ister anlatma banane ama çocuğun bu şekilde düşünmesine ihtimal veriyorsan bir sebebi vardır yani sen rutupta çocuğun yanında abartılı olmasada olur yani espiriyle karışık bir şekilde bile kadına yapılan bu tarz şwyler güçsüzlüktür hissiyatını vermişsindir ya da çocuğun bu düşüncesini düzeltememişsindir yani demek istediğim kendinizi ister söyleyin ister söylemeyin ama çocuğa bunun zayıflık olmadığını anlatın örneğin kpnulırken yapmadığınızı söyliyecekseniz oğlum böyle böyle ben twklif ederken ikimizde ayaktaydık annende bende böyle şeylere gerek duymadık saçma geldi gibisinden bu arada baştaki görüşüm için de özür diliyorum biraz gergin bir anımda sitede dolaşırken denk geldi kusuruma bakmayın
Soran+1 yılben de biraz abartılı bir tepki verdim ben de özür diliyorum, sonuçta kimse bana bunu zorlamamıştı ben de eşimin mutluluğu için yapmıştım bir erkek olarak ilerdeki kız arkadaşını ya da eşini hiç bir şablona göre değer vermek zorunda hissetmesin ama içinden gelen gibi davransın minvalinde bir şey yeterli olabilir sanırım
- +1 yıl
Yo benim için sorun yok ilk hatalı olan bendim hata hatayı doğurdu. Evet ankatmaya çalıştığım şey tam olarak buydu çocuk kendini hiç bir leye mecbur hissetmesin büyüynce yapmak isterken güçsüzleşirim demesin yapmak istemwtince de sırf bu yüzden kendini yüksekte gördüğünü düşünmesin
Soran+1 yılburadaki cevaplar tutumumu biraz yumuşattı doğrusu çok kolay etkilenmemekle birlikte o dönem o kararı ben vermiştim mecbur kalmamıştım bu konu bir farkındalık oluştu, cevaplarınız için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim faydamoz olabildiyse ne mutlu
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlara saygı duyması açısından da faydalı olur aslında. Pişman mısın diz çöktüğün için? Yani şimdi olsa gene çöker miydin?
014 Yorumla
Soran+1 yılşu an çökmezdim herhalde bana biraz çocukça ve özenti bir davranışmış gibi geliyor, onun mutlu oluşundan mutluyum tabi
- +1 yıl
Kültürler birbirlerinden etkilenirler, neden özenti diyelim ki buna? Türk musiksine bakarsak mesela kanun bize İran'dan gelmiştir. Ama kullanırız ve özenti demeyiz. Kültürler birbirlerinden etkilenebilirler. Hiçbir kültür durağan değildir ki. Avrupa'dan da bazı şeyleri alabiliriz. Orta doğudan da. Mutfağımızda birçok ortadoğu kökenli yemek bulunur. Biz bunlara özenti demeyiz ve bunları benimser kabul ederiz.
- +1 yıl
Ama kadınlara üstünlük atfeden bir davranış tabi.
Soran+1 yılolabilir ama kadınların erkeklerin önünde diz çöktüğü bir adet biz de olsaydı kadınları aşağılıyor bahanesiyle devam ettirilmezdi mesela kadınlar eşlerinin elini öpermiş eskiden şu an uygulanmaz pek uygulansın da demiyorum her konuda eşitlikçi değilim ama bir konuda asla yapmam dediği bir şeyi benim de yapmamın bir anlamı yokmuş
- +1 yıl
Teklif ederken aşık mıydınız yoksa sadece sevgi mi vardı?
Soran+1 yılkörkütük bir aşk yoktu ama seviyordum evlendikten sonra daha bir sever oldum ilginç bir şekilde ama o dönemle bu dönem arasında dünya görüşüm çok değişti karakterim de çok değişti eskiden çok daha basit düşünüyordum
- +1 yıl
şu an muhafazakarlaşmışsınız
Soran+1 yılnerden böyle bir kanıya vardınız
- +1 yıl
''Batı'dan gelen özenti bir davranış'' Genel olarak Batı'dan gelen yaşam tarzını etkileyen, değiştiren şeyleri kültürümüze aykırı diyerek hoş bulmuyorsunuz gibi. O yüzden. Babayı bir güç simgesi olarak kabul etme ve çocuk üzerindeki otoritenin bu gücün sarsılacağını düşünmek açık bir şekilde muhafazakar bir yapıdır. Bizde baba güçlüdür, otoritesi sağlamdır görüşüyle uyumlu. Siz geçmişe göre daha muhafazakarım diyor musunuz?
- +1 yıl
O yüzden muhafazakar olduğunuzu düşündüm olacak eksik olmuş.
Soran+1 yılbaba ve erkeğin güçlü olması hemen hemen her kültürde vardır eril enerji der buna uzak doğulular. batıdan gelen her şeyi aynen şekilleştirip kullanmayaydı itirazım ya da bu kadar çabuk yönlendirilmeye yoksa doğu kültürünün de uzak durulması gereken dolu şey var batıdan alınabilecek dolu güzel şey var sadece filtreleyebilme önemli
Soran+1 yılgeçmişe göre uygulamalarım belki aynıdır ama inanç konusuna çok daha fazla kafa yorup çok daha fazla okuyorum.
- +1 yıl
Evet hemen hemen her kültürde var. Çünkü hemen hemen her kültür ataerkil. Bu diz çökme davranışı bana pek cazip gelmiyor. Çünkü bir taraf diğer taraftan üstün mesajı veriliyor. Ama ne anaerkil ne de aterkil düzeni doğru buluyorum. Bireyler birbirleri üzerine hakim olmamalı. Ortak karar vermeli. (Sizin çoğu konuda ortak fikirle hareket ettiğinizi düşünüyorum.) Ateril toplumda erkek kadın üzerinde hakim, Anaerkil toplum düzeninde de kadın üstün. Kadın söz sahibi. Eş baskınlık olmalı diye düşünüyorum.
Soran+1 yılkesinlikle benzer kanaati taşıyorum höt zöt bir otoriteden bahsetmiyorum ama kadınlar doğaları gereği hipergamikler evrimsel izahları da var bu durumun o yüzden erkeğin bir adım önde olması gerektiği klişesi ataerkillikten bağımsız ve haklı bir tespit bunun sonucunu evdeki kararlara yansımasında bir sakınca görmüyorum kadınların da bundan mutsuz olacağını sanmıyorum. bahsettiğim daha iknaya dayalı bir karar alma mekanizması ama.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem