Fıtrî mânada Allah erkek ve kadını farklı yaratmıştır birçok mânada ve o farklardan biri de "olgunluk" kıstasıdır. Yapı itibariyle zaten, istisnaları müstesna tutacak olursak, erkekler çok daha geç olgunlaşan ve kadınlar da daha erken olgunlaşan bir yapıya sahiptir. Hatta, bedensel olarak bile kadınlar bizlerden çok daha erken olgunlaşıyor, bu yaratılış mizacımız. Hâl böyle olunca evlilik çağına gelmiş bir "adamın" küstüğünü pekâlâ görebiliriz bir durum karşısında 😅 Yani bu bir gerçek, peki esasen, bu durumda ne yapılabilir? Biz bu durumda tutup da, "bu da çocukça davranıyor" dersek, hele ki sevdiği bu tutumda olursa, kırgınlığı, küslüğü ve içine dönük halleri depreşir. Ama yapıcı olarak ne yapılabilir? İletişimde bulunan kişiler birbirini anlamalı, kadınlar olgun taraf olarak karşısındaki erkeği olumlu mânada yönlendirmeli ve ehilleştirmeli, saygı ve sevgiyle fedakârlığı da işin içine ekleyerek, hatta bu iletişimi eğlenceli hâle getirerek suların durulmasını, suçlamadan anlamaya gayret ederek bir tarafın "suskun" kalmasına izin vermeden iletişimi hep canlı tutmalıdır insanlar. Yoksa, o yol yokuştur, gidişatı da bellidir. Ve şundan herkes emin olsun ki, ruhu okşanan erkek çok kolay bir şekilde ehilleşip sıcacık bir iletişim sunabilir ama suçlanırsa durumlar vahim hâle gelebilir. "Ben anlamayı denedim sayısızca ama hâla bu erkek burnunun dikine gidiyor?" O zaman o erkek zaten bencil, narsist, egoist ve tek yaşamayı hak edendir, kimse kusura bakmasın...
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kırılmak alınmak değil kasıt aslında. Bunu hal diline dökmek. Yani küsmek. Aslında kadın da da erkekte bu tavrı sergilememeli bana göre. Çünkü küsmek aslında karşındakini sensizliğe alıştırmak bana göre. Bende bensizde yapabiliyo oluşunu deneyimlemesini istemem.
'' Ben sensiz de harika yapabiliyorum yahu '' tavrı ifade ediliyorsa, ortada bir ortak payda yoktur zaten. Ben daha farklı bir yere dikkat çekmek istedim, nedir bilir misiniz? Kişinin takındığı tavırdan duygularını ve duruşunu okumamız. Bakın yorumlara; küserim ne olacak, küser bitiririm, evet buyum... Diyenler var, o duruşta olanlar. Narsizm, egocentirism, bencillik ve empatiden yoksun olma kavramlarını tekrar gözden geçiriyorum ben o kişileri gördükçe. Ve kimse kusura bakmasın, arkadaşım dahi olmamalılar öyleleri... Çünkü her birey özeldir, kıymetlidir, ilgiyi ve sevgiyi hak eder... Yoksa haklısınız, kimse çekip gitme modunda olmamalı, empati yapsa hemen bırakır o tavrı.
Birisine küserse bir insan erkek ya da kadın. ona kıymet verdiğinden yapar aslında bu bir şans daha anlamına geliyor kırgınlığını tamir edebilirse belki düzelir umuduyla yapılmış bir şey ergenlik olarak değerlendirmiyorum ben bunu..
Tabi karşı taraf bunu önemsemez kırmaya incitmeye devam ederse her insan siler erkekler de duygularını net dile getiremedikleri için küserek belki kırıldıklarını gösteriyorlar ama kadınlar bundan hoşlanmadıkları için ergen gibi küsüyorsun etiketi yapıştırmayı seviyorlar..
ama küsüyorsa değer veriyor değer vermese zaten canı cehenneme der geçer gider arkadaş
Ne için, neye küstüğünün açıkça yazılması gerekiyor bence. Zırt pırt küsen erkekte olsa kadında olsa ergendir, hatta çocuktur zaten. Ama yetişkin bir erkeğin de küsebilmesi en doğal hakkı ve normaldir. Burada kastedilen herşeye küsen tipler. Bu genelde kadınlar da çoktur. Ama o kesimden çok tepki alacağı için topu erkeklere atmış.
O psikoloğun m. q. Onlar yüzünden toplumda erkek adamdır böyle yapar veya yapamaz tabusu var. Niye erkekler insan değil mi onlar da ağlar onlar da küser. Biz kızlarda bu duygular daha fazladır burası doğru ama "küsen erkek erkek değil ergendir" cümlesi bana çok saçma geldi.
Hangi psikologmuş merak ettim. Nasıl oluyor da insanların erkek olup olmadığına duygusal durumlarına göre karar verebiliyor. Kadinlar gibi erkekler de küsebilir. Tamam ben de sevmem, hiç çekilmiyorlar ama böyle söylemek de yanlış..
Aynen fotoğraf itaki gibi küsüyorum bende :D güzellikle anlatıyorum derdimi genelde anlatana kadar uğraşırım örneklendririm. Hala da anlamıyorsa karşı taraf doğal olarak halim tavrım daha soğuk olur
Aslında bazıları sevimli oluyor gönlünü almak falan 😊
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence öyle degil. Benim babam bile hasta oldugunda trip atiyor ilgi bekliyor kendince ki yasi 50 yani erkekler de her yasta ilgi isteyebilit küsebilir anlayis bekleyebilir
kimsenin birini bilinçsizce kırdığını, üzdüğünü düşünmüyorum.. eğer kırgınlığına sert tepki vermezsen, tekrar kırmaktan çekinmez kimse.. ve kendime not.. ben bu dünyaya insanları düzeltmeye gelmedim..