Sevgi, saygı, aşk bunların her biri var ama statü, konum gibi farklılıklardan dolayı sanırım hayatımın aşkını bulmuşken 2 yıllık ilişkimi bitirmek üzereyim.
Hata mı yapıyorum?
Hata mı yapıyorum?
Statü vs sonradan da elde edilebilir. Ama hayatının aşkı karşına 1 kez çıkar ve o duyguları sana yaşatır. Değerini bilmek yerine hata yapıyorsun gibime geldi.
Bu konuda çok haklısın ki muhtemelen de çıkmaz ama çok farklıyız, çok farklı olduğumuzu bile bile girdik bu yola çünkü sevdik, ama zaman geçtikçe daha çok ayrılamayacağımın farkına varıyorum ve artık ayrılmak zorunda olduğumu hissediyorum
ben bilgisayar mühendisiyim o 2 yıllık adalet okudu ve mezun olurken bile 3 dersine ben çalıştırdım, kalmaması için. (Hukuk okuması için de çok destek oldum ama istemiyor)
Ben yarın bi gün yurtdışından teklif alabilirim. Ki zaten yurtdışında senelerdir yaşadım, ama o alamaz.
Ha şu var, çok seviyorum, böyle kalbim ağrıyor ayrılmayı düşündükçe.
Sevgi diyemeyiz biz bunun adına kusura bakma. Sevgi insana bu etkenlerin hepsini unutturuyor kenara attırıyor ve ilerlemek istiyorsun koşulsuz şartsız. Ayrılmanız o zaman bu durumda en mantıklısı olacak gibi üzgünüm. Arada temel var ama dayanak yok. Temel de sağlam değil. Bu koşullar altında şimdiden böyle düşünüyor isen gerçek sevgi koyamayız bunun adını. Aşk fedakarlık ister.
Tamam ama sadece burada söylediklerim yeterli değil ki tanımlamak için, yani birçok sebep var.
Başta ailem istemiyor, ailemi kabullendirebilmek için adalet okumasını sağlamak çok istedim ama olmadı çünkü istemiyor. Ben de dedim ki o zaman bencil olmamalıyım, mutlu olacağın meslek ne ise onu yap dedim. Meslek ebedi olarak onun yanında olacak çünkü. O yüzden mutlu olmasını çok istiyorum, ne yaparsa yapsın ama çok mutlu olsun. Onun mutluluğu için ayrıldığım zaman biriyle bile konuşmasını sağlamak istedim bunları planladım. Napıyım? Beni daha kolay unutur
Cevap
3Cevap
statü konum pek erken değil bence kültür ve kafa yapanları faklı dır
öyleyse zorlama
*etken
evet aslında daha doğru oldu bu, statü konum diye yanlış ifade ettim sanırım herkes üstüme geldi. Tam anlamıyla bu, hayallerimiz ve hedeflerimiz aynı noktada kesişmiyor
Statü ve konumu bahane ediyorsanız aşk sevgi saygı yok demektir.
Statü ne ya? Parası az desene şuna
Parası mı? :D insanlara etiket koymaya ne kadar meraklısınız gerçekten. Merak etme, parası gayet yerinde bana göre fazla bile. Sorun para değil :D güldüm ya
E yapmasaydın o zaman yorum hatta devam etme hadi :D
Statü farklı birşey parası olması farklı bir şey, aileden gelen zenginliği ne yapabilirim ben? Arap zaten kendisi
bak hala yoruma devam ediyorsun ama :D
Olmuyorsa zorlamamak lazım. Bunu bizzat 4 gün önce onayladım onca kişi uyardı kaç drfa denedik ama yapamadık ve sonuç ayrılık..
Ama çok üzülmüyor musun? Ya benim 2 yıldır regl zamanlarımı bile bilirdi ona göre davranırdı mesela ilgisi, alakası beni sevmesi birdaha kimse onun gibi olamayacak
Hiç öyle düşünme daha iyileri de elbet vardır. Çok üzülüyorum günlerdir perişanım ama onunlayken de hep ağlıyordum üzüyordu.
Üzüyorsa boşver zaten, daha üzülmeye değmez :)
Sevgi tek başına yetmez. İletişim, güven, saygı bunlar da çok mühimdir
Gerçek aşk statü falan dinlemez. Dağları bile yıkar.
Sizinki bahane.
Aynen ben de böyle düşünüyordum. Ama çok farklıyız ben bilgisayar mühendisiyim o 2 yıllık adalet okudu ve mezun olurken bile 3 dersine ben çalıştırdım, kalmaması için.
Ben yarın bi gün yurtdışından teklif alabilirim. Ki zaten yurtdışında senelerdir yaşadım, ama o alamaz.
Ha şu var, çok seviyorum, böyle kalbim ağrıyor ayrılmayı düşündükçe.
Bu kriterlerle onu terk edebiliyorsan o kadar çok sevmiyorsun demektir. Sizin ilişkiniz bitmiş. Bitir ve yoluna devam et.
Tamam şöyle düşün. Evlendiniz, senin eşine bi teklif etti, Amerika'ya gidicek. Sonuç?
Tabii ki onu engellersin çünkü kendin tutunamayacağını bilirsin.
Hedeflerimiz ve hayallerimiz kesişmiyor. Ben zaten zamanında üniversitede bölümümde 1. iken herkesin gitmek istediği erasmus hayalimi, elimin tersiyle ittim sırf istemiyor diye
Birbirinize göre değilsiniz işte.
Ben de bunu diyorum işte ama yine de seviyorum
Sadece ilişkiyi bitirme konusunda kendine güvenemiyorsun.
Seviyor olsan hayatındaki her şeyi ona uyarlayarak düşünürsün. Mesela yurt dışından teklif aldın. Bu teklifin ilişkinize bir katkısı olup olmayacağını düşünürdün.
Oysa teklif ilişkinizden öncelikli bir yerde duruyor. Burada sevgi falan göremiyorum :)
Benim yine yurtdışına gitme olasılığım çok yüksek, bunu bu yüzden değerlendiriyorum. Ve kendi kafamda uyarlamadığımı nereden biliyorsun? Tabii ki uyarlamaya çalıştım ama bir sonucu yok. Çok da kıskanç biri, ben önceden gitsem de o gelse sonradan bir şekilde tutunma ihtimalleri çok çok düşük. Kıskançlık vs. aramızdaki o iletişimleri bildiğim için söylüyorum bunları
Nerden mi biliyorum? İşte tam da bu yazdıklarından. Yurt dışından bir teklif aldın. Bunu önemli kılan ne? Yani hayatında en ön planda olan şey yurt dışına gitmek mi? Tam olarak amaç ne?
Eğer seviyor olsan hayatındaki en öncelikli konu o olurdu. Yurt dışından teklif mi geldi? Bu onunla aşkımıza ne katar? Daha fazla vakit geçirmemizi sağlar mı? Beraber daha mı mutlu oluruz gibi bir bakış açın olurdu diyorum. Oysa öyle bir bakışın yok. Anlatırken yurt dışından teklif almayı aşkınızdan daha büyük bir şey gibi anlatıyorsun.
Aranızda biseyler oldumu hiç
evet ilk erkek arkadaşım, ilk ilişkim
Bakirelini verdiysen ayrılma bence
Çok fazla olumsuz şey var.
- Ailem istemiyor, ben aileme erkek arkadaşımın annesi ve babası akrabaymış bile diyemem. Akraba evliliğiymiş. Sonradan öğrendim
- Benim yurtdışı planlarım
- Yurtdışı planlarına onu dahil edemiyor olmam
Hm anladım peki madem olumsuz du niye sevgili oldun bu kisiyle
Siz kaç yaşındasınız ve nasıl tanıştınız
Hayatımda sadece bir kere dilediğim gibi yaşamak istedim çünkü. Sadece duygularım ne diyorsa onu yapıcam dedim.
Ailem beni hep "mantığını kullan" diyerek büyüttü, etrafımda hep bakıcılar vardı, psikologlar vardı, sanki ben bi robottum ve duygularım yoktu.
İlk defa dedim ki iç sesine güven, güvendim ama işte sonu yine hüsran
Yoksa benim için ne para önemli ki çok fakir de olduk çok zengin de, ne statü çok önemli, sadece sevgi ve saygı
24 yaşındayız ikimiz de, benim bi arkadaşım vardı onun evine kalmaya giderdim Melis diye, arkadaşım hala var :D Melis'in komşusu
Parayı bulmuşsun ama sevgiyi bulamamışsın ailen sana sadece para vermiş sevgi vermemiş sende sevgiyi dışarda aramışsın
Senin bu durumuna pskologlar bile çözüm bulamaz
Sevgilin fakir sen zenginsin galiba yaşlarınız kaç peki
Peki sevgili olduktan kac gün sonra ilişkiye girdiniz siz
Benim bu durumumla psikologlar ilgilenmiyor zaten :D dediğim gibi çok fakir de olduk battığımız da oldui çok zengin de. O yüzden iyi okumanı tavsiye ederim
Sorun zengin kız fakir oğlan değil ki :D Kendisi arap zaten benden daha zengin, sorun daha farklı
Ben okulu bıraktım kanka çalışıyorum
İstk atsna bisy sorcamm kafam karıştı burda
Niye sustun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?