Evlilik kadermi?

Ecet cok dinledim degisik hocalardan hem kulli irade olabiliyor hem kendi iradenle yani gayretle. Eskiden umit doluydum daha cok civil civildim tabi inancliydim Ama ibadetlere hassasiyet göstermiyodum.. Sonra iki yanlis insan girdi hayatima resmen erkeklerden insanlardan sogudum. Ben ne kafar güzel duzgun iyi niyerli olursam oluyum farketmiyo herkes bir cikar derdinde Kimse ne istedigni bilmiyor. Sosyal medyalar falan da denedim tinder gibi ama ordaki cogu insanda cidfi degil. Avripada dogup buyudugum icin ben benim gibi musluman olsun istiyorum kendi ayagnin uzerinde duran cunku ben egitim vs cogu konuda tamamim zaten. Yapicagim hedefler Simdi eskiden vaktinde getirmedigim ibadetleri yerine getirmek ve para falan daha cok biriktirmek seyahat etmek. Rabbim namaza baskadiktan Sonra bazi mucizeleri seyleri görmeme daha cok yardimci oldu fakat bu gönul islerinee yuzum hic gulmedi ki Zaten kopuk bi ailem var annemle kardesimle yasiyorum. Sizce aramaya decam mi yoksa böyle bu sekilde kendi hayatima mi devam etmeliyim? Yasim 28
Evlilik kadermi?