Merhabalar.. Tabi ki birinin bizden sonrası önemlidir anladık peki.. Fakat geçmişte flörtöz biri olmasını tamamen görmezden gelebilir misiniz yoksa bu sizi rahatsız eder mi? Keyifli günler.. 😎🤘
Geçmişin önemsiz olduğunu düşünen insanların aklından şüphe ediyorum. Çünkü geçmiş ve O KİŞİ TARAFINDAN YAPILMIŞ eylemleri içerir. Dikkat edin, o kişi yapmış bunları, bir zamanlar öyle bir kafa yapısı varmış. Niye aynısı tekrar olmasın? Neden o zamanlarını özlemesin? Geçmiş kişinin karakterinin aynasıdır bana göre. Tevbe etmesi, pişman olması beni ilgilendirmez. O Allah ile kendi arasında olan şey , bazılarına göre de vicdanı ile kendisi arasında olan şey ama ben bunları göremem, anlayamam. O yüzden kesinlikle tedbir almam lazım ki başım ağrımasın. Geçmişine göre davranırım, değişmiş olduğuna kendisinin inandırması lazım. Uğraşmak istemezse de öyle kalır benim için. Çünkü değişim KOLAY DEĞİLDİR!
Evet güvenmem, bir anda başlama ihtimali hep kafamda olur. Günahının gitmiş olması ona güvenmem için bir sebep olamaz. Tevbe edince yaptığının günahı gider, yapmadığını yapmama garantisi gelmez.
Aklımda 1 soru var bu görüşe karşı 1 kimse sütten çıkmış ak kaşık değil Birisi sana böyle muamele yapsa seni ustemese üzülmezmisin? Sonuçta herkes hata yapar 2 peki geçmişi nasıl olmalı bembeyaz sayfamı? Öyle biri var mı?
Bende karşı fikirdeyim.. Günahı işlemiş ve pişmalıgını yaşamış biri daha güvebilir olabilir çünkü yaşamış ve cezasını kahrını derdini çekmiş.. Bu onu olgunlaştırır akıllandırmış olabilir... Ama hiç tatmadıgı şeyi insan merak edebilir ve hataya düşebilir.. Hataları dan ders alıp gelen kişi her zaman daha güvenilirdir.. Burda kıstas hamken piştiys ve akıllandıysa yoksa hata insana özgü her zaman yapılabilir..
@deltaa 1. sorun için: Ak kaşık değil diyerek bile başkaları hakkında ağır bir ithamda bulunman aşırı saçma. Karşına gelen insana, senin suçun ne bakalım falan mı diyorsun? Yani insan hata yapabilir. Ama hatanın bile bir derecesi olur, bir yerden sonra bilerek yapılırsa o an biter o kişinin mazeret hakkı. Bilmiyordum vs diyemez. Bana yapılması için hatamı bulması lazım, bulursa yapsın, yapsa da umursamam. İstemese de üzülmem, kendi tercihi der bırakırım. 2. Sorun için: Geçmiş benim tarifime göre olamaz. Herkes kendisi için uyması gereken kuralları belirler. İnançlı olan dinini uygular, inançsız olan etik kurallara dikkat eder. O yüzden ben şöyle olsun bile diyemem, ben nasıl ki bir bireysem ve kendi iradem varsa onlarında var. Ben kendime dikkat eder, hayatı yaşarım. Yani geçmiş yazılıyor zaten, ben karışamam. Başkaları hakkında iftira atmak istemiyorum ama ortalığın tertemiz insanlar ile dolu olduğunu da sanmıyorum, kirli ile temizi ayırmak zor. Nasıl ki kirli varsa temizde vardır.
@Onemortime Akıllı olan kişi iyi ile kötüyü ayırt edebilir değil, iyi ile kötüyü bilipte iyiyi yaparken kötüyü yapmayandır. Yani senin tabirinle kötüyü bir kere yaptı diye "tam pişmiş" olamaz? Ya dili tam yanmadıysa? Ya tam olgunlaşmadıysa? Ya o zamanki hali tekrar nüksederse? İşte bir kereden bir şey olmaz demek gibidir bu. Pişman olacağın şeyi yapma, yaptıysan da ağlama. Yapanla yapmayan bir olur mu? Yapmayana haksızlık olmaz mı? Yani diyorum ki, hatanın etkisi kalır benim için. Bazısında bu etki tamamen dikkatli olmaya sebep olurken, bazısında ise tam tersi etki yapar. Diğer kötü şeylere merak sarabilir. Hani demiştin ya, yapmayan merak edebilir diye, ee kötülüğü yapanın merakı tamamen nasıl gidebilir? Buna garantin olamaz ki? Tamamen hüsnü zan gibi düşünmeye çalışıyorsun, sana hata yapıldığı zaman anlarsın beni.
Ben hayatıma birini aldıgım da hata ve dogrularıyla alıyorum.. Sana bir örnek vereyim kendimden çok içki içtim vaktiyle ama öyle böyle degil inanılmaz sabah ögle akşam fsrketmeksizin Sonuç 3 yıldır içmiyorum tüm eş dost akraba sohbetlerinde içkili ortamlarda oturup kahve içiyorum.. Çünkü benden neler götürdüğünü hayatımı nasıl etkilediğini gördüm.. Hata ya da yanlışa herkes düşer.. Senin mantıgı la kimse hata yapmamalo yapyıysada hep hayatı boyunca boynunda yafta gibii bunu taşımalı.. Sence dogru bu mu.. Herkes hata yapabileceği gibi her yanlışı yapan affedilebilir önemli olan karşındakinin neyi nasıl düzeltmeye ve yapmaya çalışması.. Gerisi teferruat..
Okuduğunuzu anlamada sıkıntı çekiyor gibisiniz, bakın az geride ne yazmışım. Burada yaranıza dokunduğum için görüşümü tam olarak bile anlamak için uğraşmamışsınız. Ben bir insan bir hata yaparsa biter demiyorum, bir hata yaparsa eğer ondan pişman olup olmadığını anlamam lazım diyorum. Ve o pişmanlık bile bir anda gidebilir diyorum, o yüzden bir delikten iki defa geç bir kez bile ısırılmamak için daha önceki kişilerin tecrübelerini bedavadan alıp uygulamak lazım." Geçmişine göre davranırım, değişmiş olduğuna kendisinin inandırması lazım. Uğraşmak istemezse de öyle kalır benim için. Çünkü değişim KOLAY DEĞİLDİR!" Anladınız umarım. Daha fazla yazmayın, değişen bir şey olmayacak.
@EringecHayri senden öneride bulunmağını istedim Ama saldırır gibi konuşuyosun Demem o ki hatanın büyüğü küçüğü olmaz Kime göre neye göresi olur Sana göre uyuşturucu içmek hatayasa bana görede fazla umursamaz olmak bir kusurdur hatalı yapıdır
Öneri yok, düşüncelerim var. Anlamak istemediğin için öyle gelmiş, saldırı da yok 😄 aynı durum sende de var sanırım. İşte düşün bak, daha hiç tanımadığın birisi görmeden etmeden böyle dikte ise birde tanıdığın birisi böyle olsa ne olur😊 o yüzden dikkatli olup hata yapmamaya bakın. Kaldı ki sana göre olan şeyleri kaale aldığım yok zaten de, benimkiler toplumsal şeyler en azından, senin gibi öznel değil. Anlamak için bir daha topluca okuman iyi olur.
Ben Azeriyim seni iyi anlamamam normal ana dilim değil çünki) Az önce yoruma öneri dedim Ama senin saldırır gibi konuşmanda netim Ayrıca bir bayanla konuşuyosun en azından ikincikez düşün derim biraz kibar olmaya davet edeyim seni )
🤣🤣🤣 komedi misin sen ya, sen kimsin ki de hemen bir beklenti içine giriyorsun, kaldı ki bunlar ağır geldiyse birde bana göre ağır konuşsam neler olur acaba ☺️ fikrin varsa yaz, yoksa başka yerlere çekme.
Hiç birimiz rahip ya da rahibe değiliz. İlla ki geçmişte bir şeyler yaşanıyor. Yani çapkın ve flörtöz olması beni çok ilgilendirmez. Benim için bugün ve yarın önemli. Büyük ihtimalle ben onu ehlîleştiririm. Bunu çok fazla problem etmem. Ne hissettiğim, ne düşündüğüm ve aldığım önemli.
Zaten güven problemi yaşayan biriyim, baştan bilirsem kafamda bir çok soru işareti, bir çok acaba olur. Tamamen görmezden gelmek diye bir şey söz konusu olamaz, en azından benim için olamaz. Bu durumu yaşadım, geçmişte bir çok sevgilisi olan yakın kız arkadaşları olan biriyle sevgili oldum. Bir çok kavgamızın nedeni de bunlardan kaynakliydi, bırakmadım ve sabrettim. Benimle birlikteyken flörtöz hareketler sergileyemez, elbette kız arkadaşları olabilir, sohbet edebilir ama yakın olamaz. Yani kısacası; ben varsam varım gibi davranmalı, başka kızlara müsaade etmemeli.
Kimseye tavsiye etmiyorum böyle şeyin geçmişi olmuyormuş. Kanında var yine yapar. Tövbe edeni gördük aylarca aynı şeyi yaptı sonra. Sürekli başkalarıyla tanışmadan konuşmadan duramayanlar var. Nerdyse eher gün farlı birin selam yazanlar var siz olsanız olmasanız fark etmiyor. Kırıcı bu ve üzülmekten başka bişey yapmazsınız o yüzdn şans falan vermeyin tespit ettiniz mi vedalaşın sonrası zor oluyor çünkü.
Elbette. Olgunluk ve güven bunu gerektirir. bir insanın geçmişte yaptığı çapkınlıklar ya da flörtöz olması benimle de öyle olduğu olacağı anlamına gelmez. Bu biraz da karşısına çıkanlarla alakalı. Demek ki ciddiye alınacak ilişkiler olmamış hiç. Önümüze bakıyoruz arkaya değil! Arkaya bakarsan sonunda bir direğe çarparsın çünkü…
Ben birini yakışıklı buluyorsan daha önce başkalarında bulunmuştur. Önemli olan onun tavrının ne olduğu. Sen herkesle flortlesmis diyorsun. Şu halde sıkıntılı demektir. Senden sonra da yapacak anlamı taşır. Kabul edersen devam edersin sana kalmış. İnsan yedisinde neyse yetmişinde odur unutma.
Benimleyken nasıl durduğu önemli ,öncesinde nasıldı ne yapardı çokta mühim değil sonuçta benden habersizdi birltanem napsın ')
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Flörtözlük karakterdir , bir insan yanlış bir niyeti olmasa bile flörtöz ise baska insanlarla muhabbet etmeyi sever ve bunu farkında olmadan bile yapabilir. Kıskanç bir insan iseniz bu sizin için başta olmasa bile sonradan sorun olabilir.Çünkü sizin için bastırsa bile flörtöz dürtüleri birgün ortaya tekrar çıkabilir. Ha bazı insalarda katakteristik değildir sizden önce can sıkıntısından takılıp geciyordur size aşık oluncada bırakmıştır o ayrı bir durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsan hoşlandığı zaman gözü bir şey görmüyor ki maalesef. Başka insanların ilişkilerini yorumlarken dışarıdan mantık çerçevesinde bakabiliyorsun yani uzun vadeli sonuçlarını düşünebiliyorsun vs. Ama kendine gelince görsen bile olsun değişir diyip geçiyosun. Açıkçası elbette ki geçmişte ilişkisi yokken kişiler flörtöz olabilir ama bu halen devam edecek gibiyse kabul edemezsin. Yani kişinin ne kadar güven verdiğine bağlı.
Geçmişi düşünmeye kalkışırsan şu anki ilişkini boşuna yaşarsın. Önemli olan geçmişte olanlara karşı şu anki tavrı ve durumu. Kişi geçmişinden ders mi çıkarmış yoksa yedisinde neyse yetmişinde de odur mu?
Gelmem. Çünkü tercih edilmiş her deneyim bilinçaltında bir kod oluşturur ve kişi istemese de bu kodlar onu bir şekilde yönetir. Bu sebeple o tür bir kişiden hoşlansam bile asla söylemem hoşlandığımı.
Gecmis gecmistir demek yanlis bu tur konularda cunku flortoz olmak kisiligi adamin. Eskiden neyse simdide o olur. Seviyorsam peki derim ama gozum ustunde olur bi yanlisini yakalarsam kotu olur.
Bir Koç erkeğiyle beraberim. Bilirsiniz ki Koç erkekleri kimseye yar olmaz. Ancak geçmişi kalabalık olan erkeklerin size ilgisini sevgisini daha iyi hissedebiliyorsunuz. Herkese olduğundan farklı oluyor size. Elbette ki rahatsız hissetirebilir hatta zaman zaman şüpheye bile düşürebilir. Eğer ki size karşı olan sevgisinden emin değilseniz hemen bitirin ilişkiyi. Çünkü bazı zamanlarda ya kendinizi yetersiz hissedersiniz ya da partnerinizi sürekli suçlar aşağılarsınız
Toplum denilen topluluğun yarattığı hiç bir kalıbı kabul etmiyorum. Bu hayat bizlere bir kez veriliyor ve ileride "o" gelecek diye hiç bir şey yapmamak ahmaklık. Dolayısıyla geçmişi ve neler yaptığı zerre umrumda değil. Hisler geçmişe göre mi şekilleniyor?