Aşk ilişkilerinde en önemli olan bir tanesi güvendir Zaten güven yoksa o ilişki olmamış demektir ama burada önemli olan nokta bir insanı siz en iyi güvenmediğidir, yani karşıdaki insanı suçlu ya ne kadar öncelikli olarak ne yaptığınızı ne yapmamız gerektiğini bilmeniz gerekiyor bunu bilmedikten sonra karşıdaki insanı suçlayarak haksızlık ederek bir yere varamazsınız. Belki ben o ilişki esnasında onun güvenini yitirecek kalbini kıracak herhangi bir şey yapmış olabilirim bazen kadınlar görse bile görmemezlikten gelir içinde saklar ve içine atmayı tercih eder ve içine attıktan sonra doğru zamanı bekler ve daha sonra size o yaptığınıza pişman etmek için doğru zamanı kollar ve pişman etmek üzerine yoktur kadınların, dolayısıyla eğer bir insan size güvenmiyorsa zaten o ilişkiyi devam edemezsiniz ama neden güvenmediğini bilmeniz gerekir kendi hatasını bir insan bildikten sonra kendisini sorguladık dan sonra karşındaki insana suçlaması yersiz olur. Zaten bir insana güvenmek ve güven duymak zamanla olacak bir şeydir o güveni yıkmakta çok kolaydır eğer siz o güveni yıkıldıysa nasıl demek ki sorun sizdedir karşıdaki insan da değil bazen kendi hatalarımı görmek yerine karşıdaki insanı suçlamayı tercih ediyoruz bu da büyük bir yanlıştır. Özellikle bu konuda erkekler çok adaletsiz davranıyor kadınlar kendilerine güvenmedikleri zaman hep kadınları suçlu görüyorlar aslında birçok konuda erkekler kadınları güvensizlik noktası ile itiyor Çünkü sadece aşktan anladığımız tek nokta cinsellik ve yatak ilişkisi olduğu için kadınlar ister istemez bize güvenmemeyi tercih ediyorlar yani hata yine bizden kaynaklanıyor. Bundan dolayı eğer bir insan bana hiçbir şekilde Güven duymuyorsa öncelikle hata mı aramayı ve hata konusunda kendisine Güven vermeyi tercih ederim zamana bırakmayı ve bana bir şans vermesi gerektiğini kendisini anlatmaya çalışırım, ama bu güven olayı gelişmiyorsa en küçük bir şeyde güvensizlik ve kıskançlık yaparak ilişkiye zarar veriyorsa Bu ilişkiye devam etmek hiçbir zaman doğru bir yaklaşım olmayacaktır yani olmayan bir ilişkiyi zorlamanın gereği yoktur bunu hiçbir zaman unutmayın.
Selam, Bana güvenmeyen biriyle ilişki sürdürmem mümkün değildir. İlişkilerin temeli güven, sevgi ve sadakate dayalıdır, bunlardan birinde sarsılma olursa ilişki de büyük zarar görür. Kimse kendisine güvenmeyen kendinden şüphe eden biriyle hayatını geçirmek istemez diye düşünüyorum. Kafamın uyuştuğu her konuda güvenebileceğim gözümü arkada bırakmayacak biri ile ömrümü paylaşmak istiyorum, tabi karşı tarafın da aynı beklentisi benden olacak ben de onun beklentisini boşa çıkarmamalıyım.
yani neden güvenmediğini sorarım kendisiyle açık bir şekilde konuşurum. benim bir kusurum mu olmuş kendisinin mi paranoyası güzelce bir konuşulur. İnsanız sonuçta. kendisinin paranoyasıysa yatıştırmaya çalışırım, rahat olması gerektiğine dair güzel bir konuşma yapar onu rahatlatırım, benim kusurumsa davranışımın sebebini açıklarım, gerekirse özür dilerim ilişkimi sürdürmeye çalışırım. ilişkiyi hemen bitirici taraf olmak istemem, zira bir ilişki kolay kurulmuyor (insanlar çok kolay kursa da gerçeğinden bahsediyorum) konuşmakla çözemediysek, ve hiçbir mantıklı sebep sunamamasına rağmen hala güvensizliği devam ediyorsa, güvenmediğin bir insanla birlikte olma sana zararı olur yıpranırsın derim, bitiririm.
Genelde güven kırıklığına sebep olacak bir davranışta bulunmadığım için , tepkimi ve nasıl biri olduğumu da net yansıttığım için bana guvenmezse takıntısı vardır. Tedavi alırsa devam ederim almazsa da sabır sınırıma göre değişir durum. Sonuna kadar götürmeye çalışırım genelde.
Hayır sürdürmem. Güven benim için çok önemli. Aradaki güveni zedeleyecek her türlü davranıştan uzak dururum. Bana güvenmiyorsa bu benimle ilgili değildir paranoyaktır 😃
Bu güvensizliğin benden kaynaklanıp kaynaklanmamasıyla alakalı biraz Eğer benden kaynaklanmıyosa Konuşup bu yaklaşımın gereksizliğini anlatmaya çalışırım Ve kendiyle alakalı bi yaşanmışlığı bi travması vs si varsa da bu güvensizlik oluşabilir bunu aşması için biraz çabalar gerekirse terapi vs hal düzelmiyosa bi ömür bu şekilde geçmez diyerek yoluma bakarım Zaten bı güvensizlik tartışmaları vs den dolayı da soğurum
Güvenmesi için elimden geleni yapmaya çalışırım. Anında ilişkiyi bitirme gibi bir düşüncem olmaz. Ama, halen devam ediyor, suçlamalar da bulunmaya kadar gidiyorsa bu ilişki, kendi haline bırakırım onu kafasını toparlaması için. Bir süre görüşmem..
Önce anlamaya ve iletişim kurmaya çalışırım, bana olan güvensizliğinin sebebini sorgularım.. Karşımdakinin psikolojik durumu ve yaşanmışlıkları ile ilgiliyse emek veririm ancak yok zati sahaneleri sadece kuruntu yapıyorsa zor o iş yürümez..
Öncelikle kendimi sorgular, düşünürüm. Ben mi bir şey yaptimda böyle düşünmesine neden oldum diye. Sonra konuşurum onunla baktım benimle alakalı değil, kendiyle alakalı o zaman güven olmadan ilişki olmaz der, yoluma bakarım.
Güven bir kerede oluşmaz zaten. Ben daha yıllardır tanıdıklarıma güvenemiyorum. Kaldı ki insandır herseyi yapar. İnsanoğluna güven olmaz. Haklı biraz. Ben de ona güvenmem olur biter. O güvenirse güvenirim ama.