Erkeğin eski eşini kıskanması hala önemsediği anlamına mı geliyor?

Saçmalıktır.
Biten bitmiş ise, sağ duyu adam gibi ayrılmayı gerektirir.
Kimse kimsenin zincirli bir mülkü değildir. Erkek te kadın da...
Uzatmak ya hastalık, ya çocukluk, ya da olsa olsa olmamışlıktır...
Olamamışlık işte...
.
.
.
#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Önemsemek değil. Bakın aslında olay şu. Biz bize değer veren ve bizi iyi hissettiren insanları başkasından kıskanırız. Eski eş mantığı ise bence şöyle; eşini cepte gördüğü için gözünü uzak diyarlara sürüyor, uzak diyarlarda bir kadını bulup yalan ithamlarla tutuyor, ardından eşi bunu hissediyor ve ayrılıyor. Uzak diyarlarda bulduğu kadın onun için bir sırdı yani bir nevi o anlık böyle polisiye veya fantastik filmler olur ya entrikalı, onun gibi bişey oluyor. Ama sorun şu ki eş boşandıktan sonra entrika ortada kalmadığından uzak diyarlardaki kadından da soğumaya başlıyor. Eski eş ile yaşadıkları, mutlulukları aklına geldikçe üzülüyor. Eski eşi başka biri ile gördüğü zaman da kıskançlık yaşıyor. Beni mutlu ettiği gibi onu da mutlu ediyor, onu da seviyor. Hatta şöyle anlatayım, bir ilişkim oldu evli bile olmadığım bir ilişkim. Beni aldattığı için ayrıldık ve yaklaşık 7 senedir benimle iletişim halinde. Beni arayıp onun beni aldatmadığını aslında benim onu yaklaşık 7 senedir aldattığımı söylüyor. Ayrı olduğumuz süreçteki ilişkilerimin bildiği kadarını kendi için ihanet olarak kurguluyor. Ben açıkladığında inanmıyor, yüzüne kapattıktan birkaç dakika sonra arayıp senin gibisini asla bulamam özür dilerim gibisinden konuşma yapıyor. Bir nevi en başta dediğim gibi, kendini iyi hissettiren insanı başkasına yardım ederken gördüklerinde kıskanıyorlar.
Böyle kişilere (kadın veya erkek hiç farketmez) tek cümlem şu. Kuruttuğun toprakta baskıyla gül açtıramazsın.
Erkekler kadın elindeyken kıymetini bilmez her ihtiyacını görmez kadın boşanır alır kollu kuvetlı koca eski koca kıskanır ne kıskanıyor adam senin yapmadığını yapmış kadını mutlu etmiş 🙂😏
Cevap
22Cevap
Hiç evlenmedim valla bilemeyeceğim ama konu aşk olunca çok güzel çıkarım ve sallamalarda bulunabilirim. :D Erkek kendisine yedirememiştir, eşi kendisine muhtaç olsun istemiştir ya da eşi boşanmıştır kendisine yedirememiştir veya en son seçenek olaraktan eşi ondan daha iyisini bulmuştur ve erkek kıskanmıştır. Kıskanan erkek kıskanan erkektir. Ota boka kıskananda özgüvensizdir.
Kendilerini köyün ağası sanıyorlar. Ayrılsa bile hâlâ sahibi benim zihniyet_i_sizliği.
Kendini gerçek anlamda yetiştirebilmiş erkeklere şans verin! kroların üstün yetenekli kız tavlama sanatlarına av olmayın
Bizim erkeklerimizde kendi sahip oldugu seyi malı gibi gördüğünden onun bi birey olduğunu kabul edemez biraksa da aldatsa da benim karimdir gozuyle bakar kabul edemez
Sahiplenme duygusu sanırım ve hazımsızlıkta olabilir Bitse bile kimse olmasın sevmesin evlenmesin saçma sapan bi zihniyet
Eşinin yaşattığı mutluluğu heyecanı ons dair güzel ne varsa başkasına yaşatmasın istemez ve kıskançlık varsa bitmeyen bir ilgi bitmeyen bir sevgi vardır nett
Hiç kıskanmıyorum, aksine her seferinde kurtuldum diye seviniyorum.
Alırken ebedi "mal" i olarak aliniyoruz ya ondan...
Önsemsediği anlamına da gelebilir ama bazıları saplantı oluyor
Bunun adı tek kelimeyle manyaklık. Madem kıskanıyordun ve seviyordun yanında iken neden kıymetini bilmedin yaratık :)
İçinde sevgi hissediyorsa kışkanması normal. Hissetmese bile kışkanan insanlar var. Çünkü karşındakiyle bir tanışmışlığın var.
Bir zamanlar koynuna aldığı kadını çoğu erkek kıskanır.. O kadından çocuğu varsa kıskançlığı daha da katmerleşir..
hiç evlenmedim hayatımda ama ayrıldıgım kızları kıskanmadım eşimden boşansaydımda eski eşimi kıskanmazdım ne bok yerse yesin banane
İki kalp birbirinden ayrılsa da yaşananlar hep bir bütün olarak kalıyor. Haliyle kıskanması kadar doğal bir şey yok diye düşünüyorum
İnsan kaybettiğinin degerli olduğunu düşünür. Ne istediğini bilmeyen insanlar dışında
Unutmak zor geliyor belki de. Sahiplenme duygusunu yenemiyor olabilir.
Evet hala önemsiyor ve bir yaşanmışlık hissi oluyor
Aptallar zorlarına gidiyor hergün 20 müşteri ile olması kurtukmussun bırak ne yaparsa yapsın
Iç güdüsel bisey sanırım. Inanir mısın ben türk kızlarımızı yabancı erkeklerden bile kıskanırım.😄
Önemsemek değildir o ; takıntıdır, saplantıdır ya da kendine yedirememektir bence
Sevgi var demekki veya saplantılı biri olabilir. 🙄
Bu tip adamları anlamak çok güç. Boşanıyorsun hala peşinden koşuyor, kapına dayanıyor. Ulan boşanmışsın, defol git işte. Bu tip adamla karşılaşsam tüfeği alır vururum.
Ben kıskanmıyorum
Ahım Ve Hakkım İçin Beddua ediyorum😎
Eee elindeyken kıymetini bilmez iş işten geçincede kiymete biner
Bence saçma abi bu zamands kimse kimseyle zorla konuşmk zorunda değil kimse kimseyle evli kalmakta zorunda değil
İpneler guru yapıyor ve sonra kıskandım namusunu korudum merak etme kardeşim o kadın senden daha çok korur namusunu
Hala namusları olduğunu düşünürler. Ayrılığı kabullenemiyorlar
sevgilisi varken beni kiskanan gordu bu gozler bende anlamiyorum
Sadece kadının ondan boşanmasına ve başka bir erkeğin hayatına girmesini yediremiyorlar kıskanmak önemsemek değil bu gururlarina yediremiyorlar
Çünkü çok değişik yaratıklar, bu arada kız arkadaşlarım yazabilir mi önemli de
Çekemedikleri için 🤪 benim eski eşim yok fazla bilemiycem ama
Kişiye göre değişir eşimin ikinci evliliği eski eşini kıskanmak değil unuttu bile
Evet hala aklı onda gibi bişey oluyo
Cidden. Çok merak ediyorum
Takipteyim soruyu
@Tarkan3 mantıklı
Hala sevdiği için olabilir.
Hayır ruh hastası olduğunu gösterir
cunki kadin akillanir erkek mallasir
Yenisini bulamadıkları için
Önemsemediği birini kıskanmaz insan
(evrimini tamamlamamış) olanı kıskanır haklısın.
kıskanmak değil o takıntı
Elindekini kaybedince benc kiymete biniyor
Bazı insanlar kabul edemiyor.
Ona erkek egosu diyoruz...
iş işten geçince akılları anca başlarına geliyor
Bir zamanlar mazisi olduğu için
Bazı erkekler biraz şeydir...
ben bilmem
İş olsun
İlkler unutulmaz o yüzdendir
Benimsedikleri için, kolay kolay vazgeçemezler.
Yaşanmışlıklar var o yüzden
Hâlâ onun sanır
bence hala hoşlanıyo
Nafaka ödediği için
Takinti sadece
İlkler unutulmaz
salaklar iste
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?