Selam herkese..🌸Bu soruyu az önce evimize gelen ve çok tatlı vakitler geçirdiğimiz çifti uğurladılar. sonra soruyorum. Yani ilham kaynagim. onlar.. 👍😊
Soruma cevabım anlaşılacağı üzere etrafımda 'mutlu evlilik' olarak parmakla gösterecegjm en az 1 çift var.. Hatta 5 e kadar çıkar bu..
Bize gelen çiftten bahsedeyim. Erkek fanatik Ak Partili. Kadın fanatik CHP li. Hatta devrimcilik boyutunda. Ama çok mutlular. Ortak noktaları ikisi de fanatik Galatasaraylı. İki kızları ile sanırım 10 yıldan fazla evliler. Sakin olmaları onları mutlu kılıyor belki de.. 😊
Diğer çift ise baba tarafından akrabamız öğretmen bir çift. İki çocukları var. Erkek ve kız olmak üzere. Erkek fazla soğuk mesafeli. Kadın çok samimi, fazla cana yakın ama çok mutlular. Saygı ve sevgilerini aynı ortamda olunca hissedebiliyor insan. Ki iki gün önce evlilik yıl dönümleri için çocuklarla beraber romantik, güllü, kemanli bir yemekte kutlamislar. Yani canlı örneklerle sorumu zengilestirmek istedim. Lütfen sizde katkıda bulunun ve canlı canlı, gerçek , mutlu evlilikleri olanları böyle anlatın benim gibi..
Var deyip kestirip atarsanız kabul etmiyorum. Yok demezsiniz heralde, o kadar da değil 🤔😁🌼
Doğruyu söylemek gerekirse çevremde böyle insanların olduğunu söylemem mümkün değil, Çünkü gerçekten mutlu bir evlilik diye bir şey olduğunu bu devirde inanmıyorum, insanlar o kadar saçma sapan nedenleri saçma sapan düşünceleri problem haline getiriyorlar ki bunun yanında ailelerde birçok konuda dahil olduğu için mutlu evlilik diye bir şey yoktur. Aslında gerçek hayatı bakacak olursanız hayatımız boyunca hiçbir zaman mutlu olmamızı imkan verilmiyor, öncelikle bu konuda aileler yüzünden ve daha sonra çevreler yüzünden mutlu olmayı beceremiyoruz. Örneğin okul okuyorsunuz dersler nasıl gidiyor Benim çocuğum karne aldı takdir aldık teşekkür aldı deniliyor, sonrasında üniversite dönemine geldiği zaman benim çocuğum şu kadar güzel üniversiteyi kazandı diyerek kıyaslama yapılıyor. İnsanların evlilik çağı geldiği zaman hadi daha neyi bekliyorsun Bir an önce evlen kaç yaşına geldin diye baskı yapılıyor ve evlilik yapıldıktan sonra insanlar ne zaman çocuk sahibi oluyorsunuz diye baskı yapıyorlar her zaman için çok çevrenin ve toplumun baskıları yüzünden insanlar hiçbir zaman mutluluğu yakalayamıyor, her zaman kendini haklı gören insanlar kendini kusursuz gören insanlar insanların yüzüne başka arkalarından başka konuşan insanlar, ve kendilerini çok dürüst seviyeli delikanlı gösterip de en yakın arkadaşının bile arkasından demediği lafı sözü bırakmayın ama kendi işine geldiği zaman çok delikanlı geçinen insanlar ve çok görüyoruz çevrede, bugün yapılan evliliklerin birçoğunun ben aşk evliliği ya da sevgiyi evliliği olduğunu düşünmüyorum. Bir defa verilmiş ve dönülmeyen sözlerden dolayı insanlar mecburi evlilik yapmak zorunda kalabiliyorlar sırf ailelerini istemiyorum kelimesini kullanamayan insanlar istemediği evlilikte mutluymuş gibi davranmayı becerebiliyor çok güzel sevgi ve aşk rolü kesiyorlar.. bugün doğru düzgün işi olmayan maddi durumu yerinde olmayan insanlar kuru kuruya artık evlenmiyor. İnsanlar artık evliliği hayat garantisi olarak görmek istiyor biri de yapılan evliliklerin birçoğu aileden uzaklaşmak için, çünkü belli bir yaştan sonra aile ile fikir çatışması kuşak çatışması çeşitli problemler yaşıyorsunuz onların beyaz dediğine siz siyah diyemiyorsunuz diyemiyorsunuz. Çevreme bakıyorum evlenen insanların hepsi bir şeylerden şikayetçi gerçekten mutlu evlilik olduğuna inanmıyorum.
Komşularımız var.. 2007'den beri hepimiz yakın tarihlerde taşındık, o zaman bina yeniydi..
1. cift Mahmut abiler.. Bu dünyada tanıdığım en provakatif adamdır kendisi.. Tam Ak partili düşmanı :) Fakat çok sıcakkanlı birisi ve çok karakterli bir adam siyasi olarak anlasamasakta onun dışında harika anlaşırız.. Eşi de ilk geldiğinde açıktı.. Son bir kapandı pir kapandı.. Kur'ansız günü yok.. Ama çok becerikli masallah.. İkisi de dilbaz ama.. Muhtemelen Mahmut abiye dünya üzerinde başka hiçbir kadın dilbazliğı ile üste çıkamaz.. Ben çok gülerim o ablaya.. :) Harika bir mizah anlayışı var.. Cem Yılmaz'a bile o kadar gülmemişimdir.. 1i kız 3 çocukları var.. Birbirlerini harika tamamlıyorlar ve Mahmut abi istisnasız her ortamda karısını (hamaratlığı yüzünden) öve öve bitiremez, onure eder..
2. Cift Ahmet abiler.. Bu abi okumuş inek tiplerden ama tam bir "kendin yap kendin öğren" manyağı.. Hatta YouTube kanalı bile var :) Evinde mobilya namına ne varsa boyayarak yeniledi 😄 Eşi de tam aksine sessiz sakin biri.. Ama çok iyi insanlar.. Allah da onlara 4 yavru verdi ikisi kız ve ikizler :)
Benim nazarımda 5 yılını tamamlayan evlilikler mutlu, 10 yılını geçenler ise artık tek kalp atan insanlar oluyorlar.. 30 yılı devirenler ise, damarlarında kan değil, eşleri akıyor.. (Anne, babamdan biliyorum :) )
Rabbim de önce bana sonra cümlemize böyle evlilikler nasip etsin inşallah..
Not: Soruyu çok beğendim.. Sitede cevaplamaktan en keyif aldığım soru bu oldu :) Evliliğe teşvik edici sorular benim için çok değerli.. Teşekkür ederim..
şu güne kadar öğrendiğim bir şey varsa o da şudur ki , hiç kimsenin evliliği dışarıdan veya sosyal medyada gözüktüğü gibi değildir.. hatta iddia ediyorum , ne kadar çok mutluyuz gösterisi yapıyorsa bir çift , o derece büyük problemler vardır iç dünyalarında.. bu şekilde kendilerini psikolojik olarak rahatlatıyor veya kendi kendilerini kandırıyorlardır.. yüzyılın karı kocası zannettiğim iki çiftten bir tanesine kapalı kapılar ardından şiddet olduğunu öğrendim.. diğerinde de bir anda evlilik bağının temelinden sarsıldığı gerekçesiyle ayrıldıklarına şahit oldum.. mutlu çiftler ve evlilikler elbette var.. ben evlilik taraftarı bir insanım. ama çevremizde baktığımızda hiç kimseyi parmakla gösterebileceğimize inanmıyorum ben.. dört duvar arasında her şey çok çok farklı olabilir.. sokakta gayet soğuk şekilde yürüyen bir çift, evlerinde aşık kumrular gibi fingirdeşiyor olabilirler her gün.. veya bakın ne kadar mutluyuz diyen ve gıpta ettiğimiz o çift , evlerine girdikleri an başkalarının gözleri yokken çok mutsuz ve acı dolu bir çifte dönüşebilirler.. belki ayrı yatıyor bile olabilirler , o derece.. bu yüzden ben asla birilerini göstermem.. bu konuda dersimi çok kez aldım..
Psikolog evlilik terapisti edasıyla yazmış adammmm doğru yazmış valla çok sanatlar yorumlarıda var ama en acı olan tarafı ise hepsinin son derece gerçekçi olması :)
Benim etrafımda çok şükür oldukça fazla öyle evlilikler. Şu an evli olan arkadaşlarımdan görüştüklerimin hepsi mutlu. Allah mutluluklarını daim etsin. 🙂🙂
Parmağımla göstereceğim birkaç mutlu evlilik var tabi iç yüzünü net bilemediğim için emin değilim yine de her iki insanı da iyi tanıdığım için en azından birisinden kesin eminim Mutlular birbirlerini tamamlıyorlar tolere ediyorlar ve anlayış hakim ilişkilerin de ufak tefek sorunlar elbette oluyordur lakin her evlilikte sorun vardır değil mi?
Sorunları çözüme kavuşturuyorlarsa ve konuşabiliyorsa insanlar karşılıklı sakince o evlilikte sorunlar çözülür mutluluk daim olur
Çevremdeki samimi olduğum evli çiftlerin ya maddi sıkıntılar yüzünden ya da manevi açıdan bir çok sorun ve tartışma yaşadıklarını bizzat kendi ağızları ile anlatıp dile getirdikleri için biliyorum. Bir de fazla samimi olmadığım iç dünyalarını bilmediğim fakat dışarıdan bakıldığında mutlu gibi görünen çiftler var.. Fakat genel mana da bakıldığında illa ki her evlilikte zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşanıyor Ben yıllardır evliyim çok mutluyuz hiç sorun yaşamıyoruz diyen bir çift ile henüz hiç karşılaşmadım. Sevgili Funda sen çok şanslısın bence. Böyle mutlu ve huzurlu bir evliliği olan evli çiftlerle hem tanışmış hem de sohbet etme imkanı bulmuşsun.💏 Aslında bir evlilikte hem kadın, hem de erkek sorumluluklarını bilip yerine getirmek için elinden geleni yaparsa o evlilikte mutsuz olmak için bir sebeb olamaz. Evliliği zorlaştıran yine çiftlerin taa kendileri bence
Ikı tarafta baskın zıt karekterlı olursa evlılıkte huzur olmuyor calışsnlarımızın dert yanmasından biliyorum bir taraf ılımlı olsa bile evlılık guzel yuruyor ekserı kadınların Kısknclığı ışı mahvediyor onun var bızım yok mantığı kavgaların en buyuk sebebi herkes inşallah mutlu olur
Ortamlarına şahit olduğum bir tane mutlu evlilik var. İlk kez nikahta birbirlerini görmelerine rağmen ( ki çok uzun yıllardır evliler) birbirlerini çok seviyorlar. Tartışırlar da ama genelde bu tartışmaları çevrelerindeki insanların neden olduğu olaylardan kaynaklanır. Çevresindeki insanların insanlığa sığmayacak davranışları onların aile ortamında huzursuzluklarına sebep olur. İkiside birbirine zıt karakterli ama en büyük ortak noktaları iyi niyetli olmaları.
Hiç yok. Ağzından "aşkım, bebeğim bitanem" leri düşürmeyenlerin bile arka planlarını biliyorum. Hepsi kendilerine sunulmuş orta oyununu başarıyla sergiliyorlar. Çocuk olmasa kimse kimseye katlanmaz.
mutlu evlilik azdir çunki insanlar kisiliklerini gelistirmiyo yok gibi birsey ama iste istisnada olsa bi bilemedin iki tane evliligi cogu cinsellik olarak goruyo malesef
Çok çift var hatta neredeyse hepsı mutlu. Uzaktan bakarak karar vermıyorum çocukluk arkadaşlarım ve boşanmadan önce eskı esımle beraber vakıt gecırdıgımız arkadaşlarım.
3 arkadaşım var hepsi arka arkaya evlendi neredeyse. Üçü de mutlu huzurlu şükür elbet içlerinde oluyor ufak tefek şeyler ama örnek gösterilebilir bence
Çevremde pek mutlu evli yok. Benim gibi mutlu olmaya çalışan çiftler var. Arkadaşlarımın bir çoğu ikinci evlilik yaptı. Bu devirde ekonomik koşullar pek çok evliliği sarsıyor.
Sanırım 1 veya 2 tane falan ama gerçekte mutlu olduklarını görebiliyorum allah bozmasın Onları gördükçe evlilikte neler yapmam gerektiğini daha fazla anlıyorum