Alkol kişinin kişisel tercihidir. Ben de sosyal içiciyim. Alkoliklik düzeyine ulaşmadığı sürece alkol alan biriyle birlikte olabilirim. Benim asıl takıldığım nokta alkol tüketenlere ahlaksız damagası vuran o ucuz yaratığa. Millete ahlaksız damgası vuran bu tipler kapı arkasında her haltı yerler. Toplum önünde ahlak bekçisi kesilirler. Esasında içten içe kendileri yapamadığı için kıskanırlar. Size tavsiyem bu tiplerden uzak durun. Duramıyorsanız sık sık kendi pisliklerini yüzlerine vurun ki kimseyle uğrasmaya cesaret edemesinler.
İnsanlar ar edep namus şeref haysiyet onur ve insanlık peşinde ise ve İslam ahlakı benimsedi ise şunu bilmeli herkes kendi günahından sorumludur eğer o günaha girerken başkalarının hayatlarını etkilemiyor ise ve o "günah" mı değil mi affı olur mu lömaz mı buna yaratan karar verir birileri bu konuda kesin bir kanı ile cüretkarca konuşuyor ise kendini Allah'tan üstün görüyor olmalı ya da yaptığının farkında oömayavak kadar kör cahil olmalı.
İnsanlar, İnsanlık, edep, ahlak, vicdan vb. Şeyleri önemsiyor ise TECAVÜZCÜ leri TACİZ cileri KATİL leri yadırgasınlar onları dışlasınlar onlara karışsınlar !
Hayatıma aldığım insana Öncelikle şu şekilde bakıyorum ondan evine eş çocuğuna Baba olur mu Bunlardan herhangi birine uymuyorsa o insanın benim hayatımda işi olmaz sonuçta Ben o insanla hayatımı ömrümü geçireceğim o insan Benden Bizden olan bir şeyi yetiştirecek ona göre bir baba olmalı bana göre alkol kötü bir şey kullanmasıni istemem ama büyükte konuşmak istemem Hayırlısı olsun
Çok sık içen biri değilim de sevdiğimle bi haftasonu içip eğlenemiceksem niye yaşıyorum.. Herkesin hayatı kendine, çomarlar başka hayatlara müdahale etmekten zevk alıyorlar onlar başkalarına baksın biz kendimize boşver. İsteyen cuma akşamı hatim indirir isteyen şişenin dibine vurur kime ne?
İçki içmek farklı bir şey, alkolik olmak farklı. Alkol ben de içiyorum, dışarıda asla kimse sarhoş halimi göremez. Sarhoş olacak kadar çok içmek istiyorsam evimde içerim. Sağa sola mahmun olmaya gerek yok. Ha bazen olur 3 ay boyunca haftada 1 gün içerim, yeri geliyor 1 sene ağzıma sürmüyorum. Uygun ortam olmuyo vs içmesem de olur. Ama sırf alkol kullanıyorum diye biri bana laf ediyosa orada bi duracak. Yavaşşşşş... Herkes haddini bilsin.
Gereksiz bir insan müsveddesi size gereksiz bir soru sordurmuş. Bu bir tercihtir. Kimseyi ilgilendirmez. Her koyun kendi bacağından asılır. Ahlaksızlık olarak nitelenen ile ek çok davranış var. Ama alkol tüketmek bunlardan biri değil. Mesela alkol tüketen birine "ahlaksız" demek ahlaksızlıktır. Bu arada arkadaşın tespitine göre benim de mezhebim geniş. Fakat çok keyifli.
Alkol tüketmem de tüketilmesini istemem de. evimde olması bile beni rahatsız eder. Fakat bu benim görüşüm. Bu görüşe sahip olmayan kimseyi yargilayamam haddime değil. Size yapılan da hOş olmamış keşke olmasaymış
Böyle insanlara o çocuğu yobaz diyip geçiyorum. Hayatta hiçbir zaman bir şeyden keyif alamayacak, ot gibi yaşayan ve eğlenen, güzel vakit geçiren herkesten nefret eden sümsük itler oluyor kendileri
Yuh artık. Devamlı içerim, sevgililerimin de hepsi içiyordu. Eski eşim de içerdi. Onunla da içerdik. Ne alaka mezhebi genislikle. Ablam var 2 tane onlar da arada sırada içerler. Ne var bunda.
Hadsiz yaa Alkl tüketip etrafına vs zarar vermediği edebiyle içmeyi bilen biriyle tabii ki sevgili de olunur eşte Zaten ağzıyla içtiği sürece çay meşrubat vs den ne farkı var ki
Alkol tükettikten sonra başka bir karaktere bürünmüyorsa sorun olmaz ama. Bırakması durumunda da mutlu olurum, sonuçta sağlığını tehlikeye atıyor alkol tüketerek.
Bence içmesinde bir mahsuru yok. Fakat şöyle bir durum var ben içmem ve içmekten hoşlanmam ayrıca bu benim cebime dokunuyorsa ilerleyen zamanlarda konuşurum.
Çok alkolikse asla evlenmek istemem. Arada zevkine içiyorsa da pek hoşuma gitmez yine de ama bırakmasını sağlamaya çalışırım. Hoşuma gitmediğini belli etmeye çalışırım.