Erkek ve kadın yaratılışları farklıdır. Ve de toplumsal yapı erkek egemen toplum olması, bir gerçeklik... Kişisel olarak erkek ezilmez belki ancak, empozeler, sosyal çevreler, o bakışlar... Erkeği de oldukça yorar... Süreç ve zaman için de yorulan bir ilişki olabilir. Bunda kadının tavır, hal, hareket ve davranışları, erkeğin ise kompleksleri ve dış dünyaya duyarlılık durumu etkendir... Ben kadın güçlü ise, keyif alırım. Onunla koşarım. Elbette ki, kendimi zorlarım. Bunu ezildiğimi hissettiğim için değil. Onu kaybetmemek için yaparım... Çünkü, para için kaybetmek, kıyas edilmek, canımı sıkan en büyük şey olur... İlişkide denkliği ona sunarım, yoksa onu gerçekten sevdiğim için değil de, parası için birlikte olduğumu düşünebilir, veya ona bu empoze edilebilir... Ve öyle bir insan değilim. Bu beni oldukça üzer... Çünkü değerlerimi kaybetmediğim sürece, zaten para kazanıyorum ki... Sevgi ve değerler bambaşka şeyler...
Hayır beni ezmez açıkçası. Bir kadın daha fazla kazanıyorsa kendisine daha fazla harcasın. Benim evim yurdum geçimim bellidir. Onu kabul eden birisi daha sonra da dır dır etmesin bir zahmet. Ederse de normal şekilde ayrılırım bu kadar basit bir durum benim için. Kimse kimseyi geliri ile ezemez. Kültür ve hayata bakış açıları denk olsun.
Neden ezsin ki bu kafayı anlamıyorum herşeyde bangır bangır kadın erkek eşitliğinden bahsediyoruz fakat iş para kazanmaya gelince kadın çok kazanınca erkek ezilir kadın erkekten çok daha fazla kazanabilir bunlar normal şeyler
Eğer kadın bunu tavır ve sözleri ile başa kalkar şekilde kullanıyorsa evet ezer. Ya da erkekte öz güven sorunu varsa her tavrı ezilme sebebi olarak algılar Bana kalırsa gurur duyulacak bir şey , bir kadının güçlü olması erkeğin gurur kaynağı olmalı
Bana kapalı havalarda kullanmam için bir LaFerrari, güneşli havalarda kullanabilmem için Lamborghini Aventador, onun sahibi olduğu şirkette CEO görevimi devam ettirebilmem için Cuma günleri işe giderken kullanabileceğim bir Lamborghini Urus ve canım sıkkınken yağmuru izleyerek dolaşabilmem için özel tasarım bir Mercedes araç ve şoför, bunlara ek olarak her hafya banka hesabıma yatacak olan 15 Milyon Dolara ek inzivaya çekilip dinlenmem için özel bir malikâne ve tüm bunları yapabilmem için giyebileceğim bir Louis Vuitton boxer verirse, şey olur hani ezilmem tabii canım neden ezileyim 🖒.
Her iki tarafta olgunsa hiç problem değil ama böyle bir ilişkinin başlaması bile çok zor. Böyle bir kadının parasını yemeye çalışacak erkek modeli az değildir. Tepeden bakan kadınlarıda es geçmemek lazım.
kadın erkek farketmez kazandığı fazla diye eşine sürekli bunun lafını yapıp üzerinde baskı kuruyorsa bu elbette karşıdakini üzer.. evlilikte saygı en önemli etken ;)
Ezmez.. yeterki kazandığı parayı çarçur etmesin. yoksa boşuna kazanmış olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben istemezdim en fazla 1000 tl fark olabilir daha fazlasını istemem kendi parasını kendine saklasın benim maaşımla geçiniriz eğer yetmeyeceğini düşünmezsem de evlenmem
Beni şahsıma konuyum beni ezmez ama bu kadının kişiliğine bağlı yani ezme cabalarına girerse zaten yol veririm yani para değil saygı sevgi daha önemli benim için
Evet ve özgüvensiz olan erkekler komplekse girerler başka yönden ezmeye çalışıp tribe girerler. Özgüvenliymis gibi davranan bazı zayıf olan erkeklerde genelde ilişki içinde kıza yük olmaya ve maddi açıdan kızın sırtından geçinmeye başlarlar. Bu yüzden kendinden güçlü kadınlar ona cazip gelir. Kadının yıpranacağı ilişkidir.
Bir evde benim param fazla senin paran fazla muhabbeti oluyorsa orası ev olmaktan çıkmış Birliktelik ise rekabete dönüşmüştür. Ezer mi bilmem ama o evden bir b*k olmaz.
Ben olsam gurur duyarım neden ezsin ki tabi karşı taraf ego yapıyorsa o başka tabi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadın erkek eşit deniliyor, erkek fazla kazanınca sorun yok ☺️ kadın fazla kazanınca eziklik mi? 😄 Alakası bile yok, bal gibi de olabilir bu. Eşitlik sağolsun ☺️