Bir ilişkide hesabı her zaman erkek öder gibi saçmalıklara inanmıyorum ancak daha ilk görüşmede alman usulü teklif eden erkeğe ne demeli? Kadınla tanışmak ve onunla bir şeyler içmek ikna etmek için deli gibi çabalamışsın sonra hesabı ortak ödeyelim diyorsun, kadın da ses çıkarmadan buna ortak oluyor. Hesap ödemeyi bilmiyorsan bir kadını yemeğe çıkarma. Maça git, futbol maçı izle ya da playstation oyna ancak kadının vaktini alma. İlişkilerde bazı yazılı olmayan kurallar vardır. Herkesin değerleri ve yetiştiği kültür farklıdır, lakin benim bakış açım budur. #beyazorkidem😘
Bu durum gerçekten uzun uzadıya açıklanabilecek farklı durumlarda farklı sonuçlar olabilecek bir olay. burada buluşan kişilerin öğrenci olup olmadığı, çalışıp çalışmadığı, buluşmaya davet eden kişinin kim olduğu gibi faktörler sonucu değiştirebilir. Fakat benim kendi buluşmalarında tercih ettiğim yöntem şöyle; ilk buluşmada hesabı yarı yarıya ödemek fakat ilişki devam ederse İlerleyen görüşmelerde bu duruma takılmadan hesapları paylaşmak. Örneğin ben yemeği öderim karşımdaki kahveleri öder başka bir gün ben ona tatlı ısmarlarım o yemeği karşılar gibi gibi durumlar.
İlk buluşmada kesinlikle erkek ödemeli. Olaya maddi yönden bakmayın bence çok centilmence bir davranış. İlk buluşmada zaten genelde kahve içilir. Bir kahvenin hesabını yapıyorsa onla bir yola girilmez zati.
Sonraki buluşmalarda kadında elini cüzdanına götürmeli.
Bence ikisi de ödemeden çıkmalı bir aksiyon şart herşey para yeme içme değildir tabi misal mahallede dürümcü en gittik hesap 20 geldi 10 ben 10 da o verir yaşan bugün sen ısmarla yarın ben tarzı yani sürekli de birinden de otlanmak iyi değildir karı Kocabaş olsa neyse derim kocadır derim öder ama sevgiliymiş arkadaşmış hepsi boş herkesin işine yaradığın kadarsın bu devir de misal arkadaş hesabı öder zamam gelir sana 10 lira 5 liranın hesabını yapar o yüzden kimseye borçlu kalmamak istiyorum her ne olursa olsun kimsenin bir çayını dahi içmem o derece🤨
İkisi de kendi parasını kazanmıyorsa (öğrenci iseler) ortak ödenir. Biri para kazanıyor, biri kazanmıyorsa kendi geliri olan öder (biri işsiz veya öğrenci olabilir), kadın veya erkek farketmez. İkisinin de geliri varsa, davet edenin ödemesi uygundur, yine kadın/erkek farketmez. Yani ilk buluşmada erkek öder diye kesin bir kural yoktur. Kadın davet etmişse erkeğe hesap ödetmesi uygun olur mu sizce? Neden davet eden öder? Çünkü gidilecek yeri davet eden seçer, bu seçimi yaparken de bütçesini dikkate alır.
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
73
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle ben de erkeğe hesap ödetmeyi sevmem ikimiz de aynı durumdayız neden o ödesin ki? Ben de çok hesap ödedim, ama dediğiniz gibi ilk buluşmada o kadar itici ki alman usulü teklif eden erkek. Bir kere biriyle yaşadım bunu. Ben soda içmiştim o limonata. Çocuk normalde benden hoşlanıyordu sncak ben ondan hoşlanmıyordum bir şans vermek istedim kabul ettim işte ben soda o limonsta içiyoruz kalktıl hesabı ödemeye o önden yürüyordu kasadaki adama demesin mi burdan bi limonata alır mısınızYemin ederim o kadar iticiydi ki, iki cihan bir araya gelse bu çocukla olmaz dedim olan şansını da eliyle yok etti. Ben erkek arkadaşımla pek çik defa hesabı ben ödeyen birisi olmama rağmen butavır çik itici arkadaşlar yapmayın
@MustiEmre vallahi bakın ilk buluşma. Arkadaşımın arkadaşıydı, beni görmüş hoşlanmış görüşmek istedi. Ben kendisini fark bile etmemiştim ama şans vereyim kötü hissetmesin dedim kabul ettim. Ve sonuç
Ancak ben flörtü bırakalım normal bir arkadaş buluşmasında bile karşımda ki bayana hesap ödetmem. Erkeklik gururu gibi meselelerden değil kültürel değerlerime önem verdiğim için. Türk kültüründe kadın erkek ilişkilerinin tarihini araştırmıştım daha islam öncesi oğuz Türklerinde bile kadına maddi yük yüklenmez ve kadına ikramlarda bulunulur. Ozamanlar cafe tarzı oluşumlar olsaydı eminim atalarımız kadına hesap ödetmezdi :) Kutlu oğuz atalarımın izinden gidiyorum.
Şu zamanda hesap ödeme konusunu artık aşmış olmak gerekir. Hele ki ilk buluşmada ortak ödeyelim gibi saçma bir cümle kurmak olacak iş değil. İlk ödemesini erkek yapar. İlişki durumu ilerledikçe zaten her şey şekillenir yeri gelir kadında öder erkekte öder yeter ki ilişki mutlu mesut sürsün.
Buluşmanın amacı oturup sohbet edip keyifli vakit geçirmektir. İlk buluşmanın ikinci ya da beşinci buluşmadan pek bir farkı yok benim için. İlk heyecan dışında bir özelliği de yok açıkçası. Ben durumlar ne olursa olsun herkesin kendi hesabını ödemesinden yanayım. Kendi hesabımı bir başkasına ödetmeyi sevmiyorum. Hesabın bölüşülmesinin ya da ayrı ayrı ödenmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ara sıra eğlence için duruma göre karşılıklı ısmarlanılabilir. Eğer yemeği karşı taraf öderse içecekler ya da atıştırmalıklar benden olur. Önemli olan tek şey güzel vakit geçirmek bence.
İlk buluşma teklifini ben ederim genelde bu yüzden ben öderim. Önemli olan onun ya da benim ödemesi değil. Buluşma benim davetimle oluyorsa erkek ya da kadın fark etmez hesabı ben öderim ve aksine fazla izin vermem. Bu özellikle hoşlandığım kadınlık bir durumsa ilk buluşmada yine her şeyi ben öderim. Daha sonrası olursa kendisi de bir şeyler ısmarlayabilir ama bu hiçbir zaman ilk buluşmada olmaz.
Görsel çok iyi😃😃 İlk buluşma ne, yani eğer ilk tanışmaysa bu, ben pek hoşlanmıyorum böyle lüks veya hesap ödenen ortamlardan.. Doğada, ya da sakin bir yürüyüşte daha güzel ilk buluşma. Fakat kastettiğin adı konmuş bir şeyse, ben Türk hesabı taraftarıyım😃😃 Sadece adam öder.😃😃 Kadın da hayranlıkla adamı izler.😃😃 Ayetel Kürsi'mi okudum.. Feminist erkekleri ve kadınları beklerim😂😂
İlk davet erkekten gelmiş ise erkek ödemeli Kadından gelmiş ise kadın ödemeli. Daha sonraki buluşmalar birlikte verilecek kararlara dayalı olduğundan ortak ödeme yapabilirler
İlk buluşmada erkek ödemesi bence bana mantıklı geliyor :)) Yani üçün beşin hesabına girilmemeli diye düşünüyorum bu güne kadar ilk buluşmalarda hesabı daima ben ödedim
Maalesef erkekler ilk bulusmada kadinlara hesap odetmiyolar. Sonraki bulusmalarda da odettiirmiyolar. Ama bu durum hosuma gitmiyor. Bazende kadin odemeli. Hep erkegin odemesi adaletli degil
Tabi ki erkek. Bizim burada almanya'da "alman usulü" ödeme yapılıyor. Yani erkek kendi yediğini bayan kendi yediğini. Ama bizlerden göre göre artık bir almam erkek de utancından bayanın yediğini de ödüyor
İlk buluşmada nezaketedende olsa erkek ödemeli hesabı bir sonraki buluşma olursa artık erkek kasaya gider kadın isterse gelip ortak hesap ödemeyi teklif eder yoksa direk kadına hesap ödetmek karakterime aykırı gelir
Alman usulü her zaman iyidir. Kimse kimsenin yediğini içtiğini ödemek zorunda değil. Ama davet eden tarafın böyle bir jest yapması bir ihtimal olabilir.
Kalkar hesabı öderim. Nezaketen bile olsa hesapla ilgili bir şey söylemez hiçbir şey olmamış gibi yayıla yayıla oturmaya devam ederse ikinciye buluşmam
Bence ilk buluşmada da yapmamak gerek. Kişiler birbirini iyice tanıdıktan sonra zaten hesabın önemi kalmaz. Bence kalmaz öderim eğer ödemek isterse inat ederse de çok takılmam ilişkimiz belli.
Tabii ki kadın odemesi lazım Çünkü her zaman Önden bayanlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bulusma icin cok ısrar edince o kisinin odemesi biraz daha iyi olur ya da o aralar biraz sıkışıksa diğeri ödeyebilir nezaketen bunlar dısında alman usülü bence
İlk buluşma için erkek öder sonraki buluşmalar ister ortak veya kadın fark etmez isteyen ödesin. Ama ilk buluşmada jest amaçlı kesinlikle erkek ödemeli.
Ilk görüşmede erkek öderse daha güzel olur. :) ben zaten hesap ödeyen insana borçlu kalmayı sevmem hemen kahve, tatlı ısmarlamak için başka bir yere götürürüm.