Selam site ahalisi! Güzel bir ilişki içindesiniz diyelim. Seviyor ve seviliyorsunuz ama hani rahat insana batar derler ya birden acaba sevgisi gerçek mi yoksa rol mü yapıyor sorusu gelip aklınızın bir köşesine çöreklense ne yaparsınız? Soruyu aklınızdan kovmaya mı uğraşırsınız yoksa onu deneme yoluna mı gidersiniz?Bulutların üstündeyken aklınızdan acaba gerçekten seviyor mu sorusu geçer mi?
İlişkinizde gerçekten sevildiğinizden nasıl emin olursunuz?
Bazen bir bakışı, tutuşu, öpüşü bile çok şey ifade eder. Duygusal olarak çöküntüdeyken tanıştığım bu adam nasıl olur da benim yapamadığımı yapar, kendimi değerli hissetmemi sağlar anlayabilmiş değilim. Başlarda çok umursamaz bulduğum bu adamın zaafı olabileceğimi bilemezdim. Her yoruldugumda, tükenmiş hissettiğimde tekrar tekrar kendimi kapısında bulduğum kişinin, bana her an tuzla buz olabilecekmisim gibi gösterdiği ilgi ve sevgiyi anne babamdan değil de bir yabancıda bulacağıma ihtimal vermemiştim. Aylar boyu tek bir göz yaşını görmediğim ve başının eğik olduğuna sahit olmadığımdan olsa gerek yıkılmaz sandığım o insanın, hikayemi dinledikten sonra kendini tutamayıp küçük bir çocuk gibi ağlayabileceğini bilmeyetekten anlattığım hikayelere, onun o halini görünce bir kez daha lanet okumuştum. Olgun ve ciddi biri olmasına rağmen güleyim diye zaman zaman çocuklaşabilmesi gibi kendinden ödün verdiği anlar mıydı ona güvenip onu sevmemi sağlayan bilmiyorum. Sadece şunun farkındayım ki benim için yaptığı onca şey kendisinin de itiraf ettiği gibi; beni, benden kurtarabilmek içindi. Benim kendime olan gaddarligimı yıkmam ve mutlu olabilmem içindi. Ben şimdi o ilaçları almadan, her saniye ölüm isteğiyle savaşmadan yasabiliyorsam onun sayesindedir ve benim çıkıp da onun sevgisini sorgulamam nankörlük olur. Sevildiginden emin olman zaman alacak ama bir daha asla aksini bile düşünmeyeceksin. Buraya kadar okuduysaniz teşekkürler:)
Toplumun genelinde ilişki; İlişkide sevildiğini asla anlayamzsın nedenmi harika tiyatro oyunculari var ortalıkda artık kimseye güvenilmez inanılmaz... Seni Seviyorum diye başlayıp da cinayetle biten bir toplumda yaşıyoruz artık söyleyin Şimdi onlar sevildiğini anladılar mı yoksa öleceklerini mi anladılar nasıl sevilmek mesele o kişi beni nasıl seviyor Seviyor ama nasıl seviyor öldürmek için Sevecekse defolsun gitsin...
Normal ilişkide sevildiğini anlamak Ben gözler diyorum yani gözler konuşmalı bakışlar gözler gözlerimin içine bakarak konuşsun mesela Ben orada hissedebiliyorum sanırım...
Seven insan, saçının telinden sakınır. Daha özverili davranır, hassas olur, kırmamak için çabalar, daha fazla vakit geçirmek için zaman ayırır, ileriye dönük planlar yapar vsvs... Birlikte olduğu insanı mutlu etmek için çabalar, değerli hissetmesini sağlar. Bir çok şey yazılabilir. Sevginin ilacı, iyi hissetmektir.
Olamıyorum. Bir arkadaşım bana demişti ki "senin sorunun asla birinin seni seveceğine inanmaman".. o kadar haklı ki🙄 gerçekten seven olursa da sevgisine inanmadığım için kırılıyor, ben de istemem böyle olsun ama sürekli bi "beni neden sevsin" hissi var. Ailemin bile sevdiğine inanmıyorum o yüzden de "ailen bile sevmiyorken elin oğlu niye sevsin"diyorum kendi kendime hep 🙄
Demek ki siz kendinizi sevilecek kadar değerli görmüyorsunuz. Öz değer konusunda keşfetmeniz gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu konuda makaleler okuyarak işe başlayabilirsiniz..
Emin olunmaz, emin olunduğu sanılır. Hayat ve duygularımız tamamen anlardan ibaret aslında. O nedenle insanlar 30 yıllık eşlerinden bile o emin olma durumunu alamayabiliyor ama 3 aydır tanıdığın biri sana o hissi yaşatabilir. Dediğim gibi tamamen anlık bir his. Benim açımdan bu işler yapılan fedakarlıkların boyutuyla ölçülür. Ne bileyim koltukta benle birlikte çürüyor mu burdan ölçülür. Değişik düşünüyorum ben biraz.
Birkere seven insan sevdiğini tüm kusurlarıyla kabul eder sever, ve tüm kusurları ona manidar gelir. Onu asla eleştirmez, ona karşılı saygılıdır, onun fikirlerine hareketlerine oturuşuna kalkışına. Onu karşı menfaatsizdir. Sürekli onunla ilgilenir ilgi gösterir. Karşı taraf Sizi siz olduğunuz için kabul etmiyorsa ve size zaman ayırmıyorsa asla sizi SEVMİYORDUR... Bunu ayırt etmek ve anlamak çok basit.
Beni nasıl sevdiğine ilgisine kalbinin sesine bakarım hiç sevgilim olmamış olabilir ama bir gün hayatıma girecek kadın çok mutlu olacağına onu mutlu edeceğime inanıyorum 😇
bak bi ilişkide kafan rahatsa sıkıntı yoktur... ama kendi kendine gerginliklerin varsa ya da acabaa diyorsan lan bu beni sevmiyormu diyorsan zaten bitir gitsin yani.
Eğer kendimi sürekli tetikte hissetmiyorsam aman şu lafı derken dikkat ediyim yanliş anlamasin şimdi benden soğumasin şu duygumu söylemiyim beni kötü görmesin gibi düşuncedeysem ve kendimi rahat hissetmiyorsam o zmn karşidaki sevgi yetersuz demektir ya da gercek değil
Hissederim bunu hissettim ama biri bana hissettirdi ben o kişiyi o kadar sevmediğim için yollarımı ayırdım şu an arkadaşız onun başka bir sevgilisi var mutlu o eğer ben onla olsaydım kabul etseydim mutlu olmayacaktık biz.
Tamamen davranışlar, yaklaşımlar. Ben verilen değerin, sevginin davranışlardaki detaylarda gizli olduğunu düşünürüm hep. Seviliyorum hissini ancak bu şekilde hissederim.
İnsan gerçekten sevildiği zaman emin oluyor, şüphe duymuyor. Bir şüphe varsa ya doğrudur ya da bilinçaltında yatan bir güvensizlik sorunu yaşanıyordur. Kaygılı bağlanma durumuna sahip insanlar bunu daha çok yaşıyorlar.