+1 yılKıskançlık normal bir seviyede iken çekilebilir. Hatta her kadın kullanılmak ister hoşuna gider.
Ama aşırı kıskançlık bana gore ciddi bir psikolojik hastalık.
Kıskançlık doğuştan gelen bir davranış değildir, ergenlikle başlayan ve yaşlılığa kadar uzanan süreçte devam ediyor. Sevgili ya da eş kıskanılmaya başlanır. Kıskançlık, karşı cinsle ilişkilerde doğal karşılanan bir durumdur. Hiç kıskanmamak nadiren olabilir. Ancak bunu birçok kişi sevginin, aşkın olmaması olarak yorumlayabilir. Gerçekten de hiç kıskançlığın olmadığı ilişkilerin bir kısmında, kişinin eşine-sevgilisine ilgisinin olmaması gözlenebilir. Kıskançlığın nereye kadar normal karşılanması gerektiği, her zaman tartışılmıştır. Kadında da erkekte de aşırı kıskançlık hayatı yaşanmaz kılar. Bu bir davranış bozukluğudur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık sorun değil eğer konuşulduğunda laf dinliyorsa, söylediğini anlayacak kadar sakin kalıyorsa. Yoksa büyük problem. Bi anda bütün gemileri yakıp hayatını mahvedecek kadar strese sokan kıskançlık türleri de mevcut gezegenimizde.. uçan kuştan düşen tüyü bile kıskanan tipler yani.. Zor onlarla evet tahammül edilmez onlara..
Ama mesela diyecek olursak, Ahmet'in bir sevgilisi vardır. Ahmeti kıskanıyordur, ve etrafındaki kızların kim olduğunu ne yaptığını vesaire görmek için ahmeti stalklıyordur kız.. Sorun yok... Hatta şüphelendiği bir durum vardır 'bu ne ahmet?' diye sormuştur ahmet isimli gencimize.. Güzeldir tatlı bir kıskançlıktır.. Önemli hissettirir, varlığını gösterir vesaire..
Ama "ahmet sen bu kızla oturmuşsun kahve içmişsin.. bitti ilişkimiz artık namussuz seni" diye yanaşıyorsa.. O insan zor..10 Yorumla
Genelde benim kıskanmamama tahammül edemiyorlardı 🤣
10 Yorumla
+1 yılEderim
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
+1 yılHerşey dozunda olmalı, sevgide, kıskançlıkta, Elbette ki kiskanilmak insanın hoşuna gider, ama bunu hastalık boyutunda yaşamamak gerekir,, "seven insan kıskanır" derler ya hani, kıskansın tabi, ama ne kendini nede karşı tarafı yipratacak seviyede olmasın bu,, seven insan kıskansın, ama güvensinde,,
20 Yorumla
+1 yılHayatımın hiçbir döneminde hiçbirşeyi ve hiçkimseyi kıskanmadım. Ailemden gelen birşey belki de beni böyle yetiştirmelerinden kaynaklı. İnan kıskanan insanların nasıl bir kafa yapısında olduğunu anlayamıyorum. Garip geliyor. Oraya bakma, şöyle durma böyle dur. Onla konuşma. Onu giyme falan o kadar garip ki. Kafanıza uymuyorsa beraber olmayın arkadaş. O karşınızda ki sizin direktiflerinize uysa da içten içe mutsuz olur. Ömür kısacık zaten. Ne gerek var hayatını zindana çevirmeye.
20 Yorumla
+1 yılne kadar aldatmaya meyilli kisi varsa "koskonc sovgolo bono bogoyor" yazmis. Okadar raat insanlarsaniz kimsenin duygulari ile oynamayin gidin kankalarinizla arkadaslarinizla yiyisin. O kankalarla ne haltlar oldugunu o arakadaslarla ne bklar yenildigini hepimiz biliyoruz kimse masum rolu yapmasin. Oldu mk kankalarla arkadaslarla gezin tozun her bku yiyin yatin kalkin sonrada sevgiliye sen beni boguyorsun diyin. Durust insan kalmamis bu dunyada.
111 Yorumla- +1 yıl
Koskonc sovgolo boni bogoyor diyenler islerine gelince butun dunyanin kendilerine donmesini istemesini biliyorlar ama dimi. Soz konusu kendileri olunca camasir sikar gibi sıkmasini biliyorlar. Kimse oldugu gibi gorunmuyor ya da gorundugu gibi olmuyor
- +1 yıl
Kanka sakin ol. Kime bu öfke ve nefret?
- +1 yıl
@kitapseverbirey butun durust olamiyan insanlara. Cunku durust degiller. Ben bu yamuk dunyaya ait degilim sanirim. Yoruldum yildim.
- +1 yıl
Kimseyi takma boşveer
- +1 yıl
@kitapseverbirey oylede bu koca dunyada suru halinde yasiyoruz maalesef. Tek yasasak takmayiz da olmuyo iste.
- +1 yıl
O zaman dertten ölüp gidelim
- +1 yıl
@kitapseverbirey gitmeyelim sen yasa. Ben oleyim nasilsa ardimdan agliyacak biri yok
- +1 yıl
Yok kanka ölme deli misin yav
- +1 yıl
@kitapseverbirey evet delinin tekiyim 😂
- +1 yıl
@kitapseverbirey belirttiler beni kankam 😌
- +1 yıl
😂😂
+1 yılÇok kıskanç insan özgüveni düşük insandır. Özgüveni düşük insanla da bir ilişki işkenceden farksızdır.
10 YorumlaBu soru tam benim için sorulmuş. 😂 Şu dakikadan sonra edemem sanırım.
14 Yorumla- +1 yıl
Rahatina duskun felan filanlar
+1 yılŞu hayatta en nefret ettiğim 5 şey ;
Aşırı kıskanç sevgili
Kıskanç aşırı sevgili
Aşırı sevgili kıskanç
Sevgili aşırı kıskanç
Sevgili kıskanç aşırı12 Yorumla- +1 yıl
Ahahahahha
- +1 yıl
🙃🙃
+1 yılKıskançlığın sevmekle hiçbir alakası yok. Tamamen karşı tarafa olan güvensizlik ya da kendisine olan güvensizlik. Tahammül edemem, uğraşamam da
212 Yorumla- +1 yıl
Ev senin malındır, kendi aklı fikri yoktur. Kimi istersen eve alırsın. Karşındaki kadını bir mal mülkle bir tutamazsın. Kendi aklı var. Senin düşündüğün şeyleri o da düşünüp kendi önlemlerini alabilir. Nerede ne giyeceğini de, kiminle arkadaşlık edip kimden uzaklaşması gerektiğini de kendisi mukayese edebilir.
- +1 yıl
Eğer benim düşüncemin bana verilen role girmek olduğunu düşünürsen ben de senin düşüncenin erkeğin egemenliğini isteyen eril bir bakış açısı olduğunu söyleyebilirim. Erkeğin aklından geçeni erkek bilir belki ama kadınlar da kendi çıkarımlarını farklı yollardan yapar. Ben, hayatına aldığı erkek tarafından yönetilen, kendi giyeceği kıyafete bile karar veremeyen bir kadın olmaya karşıyım. Şanslısın ki seninle hayat geçirmeye uygun bir sürü kadın var.
- +1 yıl
Ben de domuz olmayı savunmuyorum herhalde, her şeyin dozu var! Onun eli diğerinin cebinde olsun diyen var mı?
- +1 yıl
Benim savunduğum şeyin senin söylediklerinle hiçbir alakası yok. Senin aksin düşünceyi savunuyorum ama eli cebime girmeye kalkan olursa o eli ben kırarım. Hayatımdaki insan da domuz olmaz
- +1 yıl
Domuz, hiç kıskanmayana denir. Soru aşırı kıskanç kişilerden bahsediyor.
Asiri ile olmuyor. Sevsin ama bunaltmasin neticede dan bilzerian degiliz daaa 1 kisi yetiyor bize nedir suclu psikolojisi yasatiyorsunuz 😅
20 Yorumla
+1 yılKısıtlamaya çalışılan ve bu yüzden sürekli tartışma yaşanan boyutta aşırılaştı ise hayır. Harici kıskançlıklar sorun olmazdı.
10 Yorumla
+1 yılGereksiz kıskançlık ilişkiyi öldürür hiç çekemem öyle kavga gürültü. mutlu olmak için ilişki içindeyiz savaşmak için değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılTahammül edemem, hatta onunla dışarı bile çıkmak istemem
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı. Edemem hiç hem belli bir zaman sonra sevgiyi öldürüyor yerinde kıskançlık oalcak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Kıskanç biri ile asla olmaz
Kıskanmayan kişi ile ömür geçer de yetmez10 YorumlaYok edemiyorum azıcık kıskansa bile sanki boynumu sıkıyor gibi hissediyorum.
10 YorumlaÖyle insanlarla anlşamıyorum maalesef. İlişki toksik bir hâl alıyor. Bu da üzücü bir şey...
10 Yorumla
+1 yılBüyük konuşmak istemiyorum ama edemem bende kıskanç biri degilim.
10 Yorumla
+1 yılçekilmez çekmedim de boşandım sırf bu huyu yuzunden
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayır o yüzden akrep burçlarından uzak duruyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben kıskandığımda sorun yok bunu abartı şekilde yaparım, sevgilim kıskandığında ise tahammül edemem.
10 YorumlaAnnem canım aşkım dese günumuz cehennem oluyordu bırak artık başka birini 😂
10 YorumlaSoruyu okurken eski kız arkadaşlarımın beni kıskandırmak için yaptığı oyunlar aklıma geldi..
Kadınlar bu yönden tüm olanakları kullanır..10 YorumlaSürekli kıskanan insandan daha iğrenç bir şey görmedim. O kadar hızlı soğuyorum ki kıskanç insanlardan ne kadar sevdiğimin hiçbir önemi yok. Yani neden kıskanırsın neden ya sevgiline mi güvenmiyorsun kendine mi ve neyi engellemeye çalışıyorsun sadece darlamak başka hiçbir şey değil aldatmak istediyse buna kıskanıp kısıtlayarak engel olabileceği sanmak aşırı saçma ve salakça aksini idea eden kıskanç insandır
00 YorumlaHayır tabiki, neden kadar sık boğaz edersen o kadar kaçacak yer arar ne gerek var hayatlarımızı bu kadar sıkarak geçirmeeye, seninle olan bir insan özgürken belli olur. Yoksa yiyeceği naneleri senin ruhun bile duymaz
10 YorumlaBen aşırı kıskancım sevgilimin de kıskanç olmasını isterdim en azından beni anlar ve kızacağımız hareketler yapmayız
20 YorumlaEttim. şu an evliyim. Kıskançlığı birkaç sene daha devam etti. şu an özgür bili gibi geziyorum
00 YorumlaHayır tabi ki de tahammül sinirlarimi aşar kiskanabilir ama fazla kıskançlık zarar en iyisi her şey yerinde güzel 👌
10 Yorumla
+1 yılAsla. Ama ailem dahil çevremdeki herkes çok kıskanç. Bir ben değilim.
20 Yorumla
+1 yılBen çok kıskanç birisiyim ama o kıskandığı vakit fazla belli etmiyor
10 YorumlaAşırıysa bana güvenmiyordur öyle bir ilişki de samimi değildir.
10 Yorumla
+1 yılKıskanç olmayana tahammül edemem. Tekmeyi basarım, yoksayarım 🥳
10 Yorumla
+1 yılZannetmiyorum dozunda olmalı kıskançlık bence
Senin gibi aşırı değil kjdkdkdk10 YorumlaEdebilirdim çünkü bende kıskancım.
30 Yorumla
+1 yılEtmem ki çeksin gitsin onunla mı uğraşacağım
20 Yorumla
+1 yılçok zor ama imkansız değil
10 YorumlaKeske saçlarını boyatmasaydın
10 YorumlaHerşeyin aşırısı iyi değil bence.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 658 cevap paylaştı. Edemem anında ayrılırım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 441 cevap paylaştı. edebilen yok :) olsaydı yalnız olmazdım :D
16 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılHastalık seviyesindeyse hayır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılAşırı olan her şeyden kaçmalı insan.
10 Yorumla Belli bir süre dayanabilirim.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Fazlası sıkıntı.
10 Yorumla
+1 yılEtmem abim yetiyor zaten ikinciye gerek yok
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Çok seviyorsam ederim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılYooo tahammül edememmn.. 😏
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Oooo hiç çekilmez öylesi.
10 Yorumla
+1 yılYok ya aşırısı fazla 😄
10 Yorumla
+1 yılAllah korusun diyorum
10 Yorumla
+1 yılSürekli kavga olur sevmem
10 YorumlaBen çok aşırı kıskanıyorum ama o yerinde kıskanıyor
00 Yorumla
+1 yılhayır..
kısa sürede biter..10 Yorumla
+1 yılEderim
40 YorumlaEderim, sevsin de kıskansın.
20 Yorumla
+1 yılSeven insan kıskanır.
00 Yorumlaederiz
18 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
s +1 yılEdemem, kıskançlığa tahammülüm yok
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılKıskanmayan eşten hayır gelmez
10 Yorumla Hayır edemem
20 Yorumla
+1 yılHayır, edemem.
20 YorumlaBayılırım
20 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler