Sürekli eski sevgilisini anlatan birisi benim sevgilim kesinlikle olamaz. Birisi eski sevgilisini övmesi ya da gömmesi yanlış bir şey. Hakkında kötü şeyler söylese bile susturur ve lafı ağzına tıkarım. Sürekli anlatmaya çalışıyorsa da yolu açık, gönlü ferah olsun. Aklında sürekli anlatacak kadar eski sevgili hasreti taşıyan birisiyle sevgili ve muhatap olamam.
Nasrettin hocanın bir hikayesi var tıpkı o misal bu durum, Nasrettin hocanın karısı ölür ve başka bir kadınla evlenir, kadın her gece yatağa yattıklarında benim eski kocam şöyle iyiydi böyle iyi şeyediyor falan gibilerinden, sonra hoca da karşı atağa geçip o da eski karısından bahsediyor sürekli, ama durum artık sıkıcı bir hal alıyor ve hoca karısına depigi vurup yataktan atıyor, kadın sorar aman hocam neden beni yataktan attınız diye, hoca da der ki hanımm hanım sende eski koca bende eski karı varken bu yatak dördümüze dar gelir
Tavrım işe yaramadı ki hala ismi dilinde dikkati onda. Sadece şunu söyleyebilirim bu durumu yaşayanlara: Aynı şey ona yapılsa ne hisseder sorusunu sorsunlar ve elini vicdanın koyup cevap ver desinler. Belki işe yarar.
Sevgilim olan kişi neden eski sevgilisinden bahsetsinnki? Öyle bi durum oluyorsa zaten sevgili olamamışızdır.
Arkadaşın dostun olur o başka bir durum.. ama sevgili denilince iş başka boyuta geliyor. Böyle bişey varsa yol yakınken iletişimi koparmak en doğru karar olur bence
Unutulmaz unutmamalı fakat içinde kalmalı. Her yerde dedikodusu yapılmamalı. Ancak iyi bir sırdaşın varsa sorduğunda veya içinden birşeyler coştuysa bir kereliğine anlatmanın da sakıncası olmaz.
Geçmişi geride bırakamayan insanla olmaz, zor yani. Yahu ben senin geçmişinle ilgilenmiyorum ki, niye eski sevgilini anlatıyorsun. Hele bir kafanı ondan arındır da öyle gel.
Bu mümkün degil ha temiz bir başlangıç olarak dinlerim ama bir yerden sonra takıntı hailine gelmişşe psikolojik yardım almasını sağlarım. Herkezin yardıma ve şansa ihtiyacı vardır.