Konuşmayalım diyen sevgili?

Uzun bir ilişkim var son 1-2 haftadır biraz problemli aramız bir süre görüşmeyelim falan diyordu. Telefonda gayet güzel konuşuyoruz her şey çok güzel ondan sonra duruyor kendimi toparlamam lazım bir süre konuşmayalım diyor ama ben konuştukça da muhabbeti devam ettiriyor her şey yine güzel ertesi sabah mesaj atıyorum iyi ki konuşmayalım dedim diyor biliyorum ki akşamına yine arasam yine normal konuşacağız arkasından yine aynısını diyecek bir beni çok sevdiğini söylüyor özlediğini v. s söylüyor konuşmadığımız için çok üzüldüğünü v. s söylüyor 5 dakika sonra yine konuşmayalım diyor böyle garip bir olay. Sizce ne yapmaya çalışıyor? ailesinden dolayı ve iş okul v. s problemlerinden dolayı ve uzun süredir evde olduğundan dolayı biraz psikolojik çöküntüde ama ben de yanında olamak zorlukların üstesinden birlikte gelmek istiyorum ve bunu sürekli söylüyorum çok çok ısrar edip darlamakta istemiyorum ama gerçekten ayrılmak istiyor hiç konuşmak istemiyor mu yoksa benden daha farklı şekilde bir ilgi mi bekliyor gerçekten anlayamıyorum hani böyle ne istediğini bilmez bir durumda kendisi de dile getiriyor zaten. Benzer bir durum hiç yaşadınız mı? sizce ne yapmalıyım? biraz daha üstüne gitmek daha mı kötü yapar durumu yoksa tamam konuşmazsan konuşmayalım deyip kestirip atmalı mı?
Konuşmayalım diyen sevgili?