Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler o halde Allah yılana dil verse kesin tatlı olurdu. :) Malum olayda Boğa gibi güçlü olsun. 😉 Boğanın da dili olsaydı kaba saba bir şey olurdu. Tatlı diliyle sokan bir yılan mı, yoksa kaba saba bir boğa mı daha çok etkiler? 😈 (Hangisi daha çok cezbeder?)#beyazorkidem😘
Tatlı dilli bir yılan mı, yoksa haşin kaba bir boğa mı tercih edersiniz?
Bence bazı şeylere gereğinden fazla anlam ve önem yüklememek gerekiyor. Aksi takdirde asıl gayeyi ve olayın özünü unutup yüklediğimiz anlam ve önemi gidermeye çalışmaktan yaşanması muhtemel bir çok şeyi ziyan edebiliriz.
Tatlı dillisi, haşin boğası, naif prensesi, beyaz atlı prensi vs bir kenara dursun karşımızdaki eksik yanımız her ne ise ona hitap etsin kafi. Zira nasılsa biz bir şekilde ondan en çok almak istediğimiz şeyi alacak, onun en çok ihtiyacı olan şeyi vereceğiz. Gönül ilişkilerinde belirli yaşanmışlıklarla tecrübe edinmiş her kişi bilir ki asıl olay sevdiğimiz, istediğimiz, arzuladığımız, merak ettiğimiz, ihtiyaç duyduğumuz “kişi” değil, sevgimiz, isteğimiz, arzumuz, merakımız, ihtiyacımızdır.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözü, yılanın tatlı dilli olmasını değil, ikna kabiliyeti ve uygun konuşma ile en huysuz insanın bile yola gelmesini ifade eder. Yılan, tatlı dilli olsa bile yılandır, ne yapacağı belli olmaz. Ama yatakta kıpır kıpır kıvrılacaksa, yılanı tercih ederim 😉
Dışarı da tatlı dil iş görse bile başbaşayken insan biraz daha sert ve istekli insan arıyor. Daha doğrusu kelimelerini direkt açık açık söyleyebilen ve ifade eden insan gerekiyor. Tatlı dil olsun çünkü haşin bir boğa bana uygun olmaz 😂 Öyle bir şey olsa duraklar kalırdım.
Onu bunu bilmem lakin erkegin tatli dillisi gercekten sevmiyorsa yilanin tekidir umarim kendi zehrinde bogulur. Kaba saba ama sadakaltli bi adam olsun varsin boga olsunlakin gonlu hos tutsun... Gonul isterki nazik olsun bagli olsun benim olsun
yılan gibi zehirli boğa gibi güçlü olsun abileri neyide gangaster olsun kızda filimlerdeki suikastçi falan olsun ben çay ocağındayım hazır olunca çaldır kapat bende kont yok nazif ağbiden ararım :)