Kime sorsam herkes bir kurban, mağdur, yaralı rolünü üstlenmiş. "Hep iyi niyetimden, çok fedakar olduğum için kaybediyorum" sözünü ezberlemişler. Hiç samimi gelmiyor. Bu kadar fedakar olma sebebimiz çok sevilmek, terk edilme korkusu, kaybetme korkusu oysa değil mi? Hep söylerim; Fedakarlık bir şeyi feda edip, ondan kar beklemektir. #beyazorkidem😘
İlişkilerde değer veren mi kaybeder, yoksa peşinde koşturan mı?
Kaybeden karşı tarafa dair zihninde oluşturduğu profile bağlanan ve o profilden birşeyler bekleyendir.Çalışma yaptığım çoğu kişide ben şunu gördüm. Ahmet ayşeyi sevmiş ayşeyi anlatıyor bana şöyle kadın böyle kadın ayşeye bakıyorum bununla alakası yok ve bu durum acayip bir kısır döngü oluşturuyor. Karşındaki kişiyi olduğu gibi göremiyorsun. Aslında beslenmemiş doyurulmamış dürtüleri doyurma gayesidir bu kişi farkında olmadan bunu yapmaya çalışır ve bunu yaparken de maalesef karşı tarafı acayip derecede tüketir. Sonra gelsin ayrılıklar ilgisizlikler vs.
Bu söz gerçekten de doğru bir sözdür. Birisine çok değer verirseniz, üstüne düşerseniz, yani kovalarsanız O sizden kaçar, O kaçtıkça siz de kovalarsanız, size daha da kıymetli gelir...
Değer veren her zaman kaybetmez, ama genelde kazanamaz...
Peşinde koşturan da her zaman kazanamaz; çünkü, FAZLA NAZ AŞIK USANDIRIR...
peşinden koşturan kaybeder, değer verenin en azından vicdanı rahattır, iyi davranmıştır, karşındaki mutlu etmek için uğraşmıştır ve üstüne değer bile görmemiştir. Zaten bunları yaşayan bi insanın kaybedecek bi şeyi yoktur, o insan gittiği için kazandığı şeyler vardır. Peşinden koşturan, duygularını göstermeyen ya da sevmeyen insanın ona değer veren birine böyle yapması ise sadece karşısındakini değil aynı zamanda karakterini de kaybetmektir.
İki taraf da birbirini seviyorsa birbirine değer verir ve kimse kaybetmemiş olur. Bir tarafta sevgi yoksa dolayısıyla değer de vermez ve diğer taraf ne kadar değer verirse versin hep kaybeder. Yani kaybetmekteki mesele tek taraflı değer veriyor olmasıdır.
Her ikiside kaybedebilir haketmeyene gösterilen fedakarlık hak etmediği halde kendini veli nimetten sayıp peşinden koşturmakFedarkarlıksa mesele, aynı zamanda iyilik hoşgörü cömertlik içinde geçerli bir insana karşılıksız bunları hep yapıyorsan bu bir yerden sonra yapmak zorunda olduğun vede sürekli yaptığın için bi değeri kıymeti olmayan şeyler olurPeşinden koşuturansa zaten kendi acziyetinden yapar kimisi ego besleme ihtiyacı güder yapar kimsi kendine tapan biri olmazsa olmaz der ama sorun bunu göremeyipde peşinden koşandadır
Dert yananlar mutlaka bir hata yapmıştır kesin. Ayrıca fazla naz aşık usandırır demişler. Gerçi beni fazla olmasa bile usandırıyor ama. Önce bir ilişkiyi yaşamayı bilmek gerek. Öyle sağdan soldan laf duyarak ya da benim dediğim olacak diye direterek bir ilişki yürümüyor. En güzel ilişki arkadaş gibi eğlenceli, dost gibi dayanak olunabilen ilişkidir. Bunu yapamıyorsanız birgün elbet biter.
Biri feda ederken öbürü kar ederse bu karşılıklı çıkar ilişkisi olur. hem feda edip hem kar beklemek Nasreddin hocanın göle maya çalması gibi ya tutarsa. iliskilerde fedakarlık değil karşılıklı saygı ve sevgi olmalı. seni seven insan fedakarlık yapmanı istemez.
Dünyada en büyük salaklık peşinden kosmaktir çünkü kabul etse bile saygı duymaz ve değer vermez... Değer verilmesi aynı zamanda saygi demektir ve bunu güven pekiştirir.. Çünkü pesinden koşturup sonradan bir ise yaramaz olduğu anlaşılan çok alay konusu olur.
Ikiside ayni kapıya çıkar. Değer verince bokunu çıkarıyorlar. Peşinden koşturursan kendini bulunmaz hint kumaşı zannediyorlar. En iyisi kendi haline bırakmak.
Her ikisinde de abartan, dozunu aşan taraf kaybeder. Durum aşırılaştığında yorucu olmaya başlar ve vazgeçer insan.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kimse çok değer verdiği, fedakarlık yaptığı için kaybetmez. Karşısındaki kişi yanlış kişiyse ve bunu hak etmiyorsa kaybeder. O yüzden aslında bu kaybetmek de değil, yüklerden kurtulmaktır.
Değer veren kaybeder diyenler demekki size değer verilirse karşı taraf kaybedicek demkki Hakeden kişiye değer veren kaybetmez değer karşılıklı olursa kimse kaybetmez.
Çoğunluk kendini hakli görüyor ama hic empati kurup acaba bende bir hata var mi diye düşünmüyor. Hep vermek kendinden odun vermek hakli olduğunu gostermez
İkisi de kaybeder aslında. Değer karşılıklı olmalı peşinde koşmak olayı da yine değecek ise yapılmalı şu da var aşk kör eder süründürür yeri geldiğinde çekmek de lazım ki sonra içte ukte VS kalmasın elimden geleni yaptım dersin olur biter..