Birlikte olup yüz üstü bırakmak isteyen kişiden ayrılmama yolu sizce neler?

Sanırım bu yazıyı biraz uzun tutabilirim bu yüzden de sizden özür diliyorum ama lütfen okuyan kişi fikrini belirtirse çok memnun olurum çünkü bir fikir almaya ihtiyacım var tek başıma düşünmekten kafayı yiyecem.
Ben 14 yaşındayken mahallemizde ki bir çocuktan hoşlanmaya başlamıştım bu hoşlantı zaman zaman aşka dönüşüp içimde beni bitirecek duruma getirdi.14 yaşındasın ne aşkından bahsediyosun diyebilirsiniz ama cidden öyle değil sonuç olarak çocukluk aşkımdı ve 5 yıl boyunca platonik olarak onu sevdim 5 yılın sonunda yani 19 yaşıma geldiğimde onlar mahalleden ayrıldı sonra da biz,
onu biraz unutur gibi oldum ama yine de her zaman aklımdaydı ara sıra instegramdan bakıyordum ama takip istediği atmaya cesaret edemiyordum derken yıllar sonra yani 23 yaşıma geldiğimde anca cesaretimi toplayıp attım ama hiç mesaj atmamıştım mimar olmuş havalı bir iş adamı olmuş hatta camdaki kız oyuncusu fayyaz şerifoğluna çok beziyordu. Ben bu şekilde uzaktan Stalklamaya devam ederken birden bire ondan mesaj geldi ve çok sevinerek konuşmaya başladık o gün sabaha kadar konuşmuştuk o kadar safım ki içten içe seviniyorum sonunda dualarım kabul oldu diye neyse ertesi günü buluştuk herşey çok güzeldi ama konuşmanın sonunda antidepresan kullandığını psikolojisinin iyi olmadığını bir ara eski sevgilisi hamile kaldığını neler neler anlattı ama ona olan aşkım o kadar yoğun ki hiçbiri tesir etmedi bende geçmişte kalmış deyip takılmadım o kadar, ertesi gün bir film sahnesi gibi geceleyin terkedilmiş bir eve gizli saklı el feneri ile girmiştik ve o günde çok eğlenmiştik derken günün sonunda ben ona açıkladım senden çok hoşlanıyodum çocukken diye çok şaşırdı hâlbuki beni tanımamış ve varlığımı hiç hissetmemiş neyse aradan bir hafta daha geçti bağlanma durumuna gelmiştim o ise çok umut vermişti bana ve en son ki buluşmamızda ise bana çok değer verdiğini , üzülmemi istemediğini ve birlikte olmak istediğini söyledi başta itiraz ettim ama ondan çok hoşlandığım için kabul ettim ama sürekli olarakta pişman olmaktan çok korktuğumu söyledim o ise pişman olmaman için elimden gelen her şeyi yapacağım diyerek beni umutlandırmaya devam etmişti. O günden sonra da bana çok geç yazmaya başladı soğuk yapmaya başladı ve şu an ayrılması an meselesi ben bu konuda ne yapabilirim lütfen bana yardımcı olun.
Birlikte olup yüz üstü bırakmak isteyen kişiden ayrılmama yolu sizce neler?