İlk önce her görüşünüz için şimdiden teşekkür ederim. Sorunum su : Benim 5 yıldır beklediğim canımdan çok sevdiğim biri var okul mezun olunca atanamama işsizlik gibi nedenlerden dolayı sevdiğim benimle ayrılmak zorunda kaldı ailen seni bana vermez elbet birgun kavusacagiz dedi. Ve 5 yılin sonunda polis olarak geldi hemde evlenmek için 😊 neyse bir kaç ay konuştuk ve artık aileleri devreye sokup bu işi bir resmiyete dökmeye karar verdik ve aslında sorun tam da burda başlıyor ailem karşı babamla konuştum anneme anlattım kendisi konustu ikna için dayısı babamla konuşmaya çalışti ama babam dinlemeden telefonu adamın yüzüne kapattı bir türlü ikna olmuyorlar bu süre zarfında benden 6 yas küçük kardeşimden dayak yedim annemin iğrenç hakaretlerine küfürlerine maruz kaldım ve kalmaya devam ediyorum. kaçalım diyorum o da madem kacacaktik o hakaretleri neden işittim o dayaklari neden yedin diyor 4 aydır ailem biliyor ve olumlu olarak hiç bir adım atmıyorlar napacaz hiç bilmiyorum bu ailem nasıl ikna olur
Güncellemeler
1 yıl
Gerçekten çözüm odaklı cevaplar istiyorum sizden olmaz gibi kısa kestirme cevaplar vermeyin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Olumlu adım atmama sebepleri neymiş? Sen kaç yaşındasın ve ne işle ilgileniyorsun?
Ya 26 yaşına görecem istememe sebepleri benim görücü usulü değilde severek evlenmem ben üniversite mezunuyum atanamadim
Bu nedir ya çok sinir bozucu inşallah hayırlısı olur
Kapınıza gelsinler. Bir aile büyüğünüz konuşsun arayı yapsın
Babam öyle bir insan değil akraba falan hem zaten babamın böyle saydığı sözünü dinlediği pek kimse yok o bir şeye yok derse tamamdir
Bebeğim kaçmak çözüm değil. Aileme rızaları olsa da olmasa da evleneceğini söyle. Baban neden bu kadar istememekte ısrarcı sebebi ne yani. Çocuk Gül gibide iş bulmuş
Kaçmak şöyle ben ondan başkasıyla evlenmeyecyimi defalarca söyledim aileme ama annem hele goruculer gelsin seni beğensin bak nasıl veriyoruz dedi öyle bir durum olana kadar ki olmaz inşallah kaçmam onlar beğenirse bile ben istemedigimi söyleyememe rağmen israr ederlerse kısaca son çare kaçmak
Tanımadan yok diyorlar on yargıyla ikimizde Müslümanız ekonomik durumlar aileçek dengiz hiç bir sebep yok önce gurbet diye direniyorlardi bir görücü gelecek ti oda polis sevdiğim adamin şehrinde yani İstanbul'da ona tamam dediler o zaman anladım iş gurbet falan değil benim severek evlenememe onların istediği biriyle evlenmek istemedigime karsilsr
Hayatım bir kere kapınıza gelsinler. Ellerinde çiçekle çikolatayla çevirirlerse kapıdan evlen. Zaten her yer korona bir nikah yapın olsun bitsin
Olur mu öyle Samsundan Urfa ya annesi hasta bir kadın
Mecbur olacak
Dur. Ben bu konuyu açayım :) umarım sayende evleniriz düğünüme cagiririm ozaman seni ❤ Samsuna
İnşallah olur güzelim. Her şey istediğin gibi olsun. Aile rızası önemli ama madem burnundan getiriyorlar bir de böyle deneyin
Ya sadece sevdiğim adamla güzel bir yuvam olsun. Hem bu dünyada ahemde ahirette bana yoldaş olsun tek duam niyetim bu ben çok bişey istemiyorum ki
Anlıyorum seni inşallah olur ya canı gönülden yazıyorum dua ediyorum senin için
Allah razı olsun senden okadar iyi geliyor ki çünkü bu yönden bakacak kimsem yok kimsesiz hissediyorum kendimi sevdiğim adamin ailesi arkamızda her türlü desteği veriyorlar ama ailem umarım hal olunur bu seninde ne duan varsa Rabbim kabul etsin derdin sıkıntın varsa Rabbir hepsini gidersin
Teşekkür ederim amin inşallah güzelim. Bazen bilmediğin tanımadığın biriyle dertleşmek iyi gelir. İçinde tutma bir saatten sonra insan hasta olur. Her şey olacağına varır umarım ailen sorun çıkarmaz artık
Tek duam bu orta yolu bulunması yönden bazen tanımadığın bir insan yeri geliyor ailenden daha çok anlayışlı çıkıyor
İnşallah duaların kabul olur
Gizlice nikah kiyin sonrada ailenize aciklayin düğünü mecbur yapsinlat
Bunuda düşündük ama olmaz bu
Neden
Yazdıklarınıza üzüldüm ama siz de şiddet görmüşşünüz yani aileniz ikna olmuyorsa büyükler konuşmuş denemişssiz bencede bir nikah kıyın gizlice sevgiliniz seviyorsa bunu da kabullenir
Bende onu dedim ama biz bir yola çıktık çok şey yaşadık madem böyle yapacaktık neden katlandıki bu şiddete aile rızası önemli diyor ben kaçalım diyorum o yok diyor
Ona acı çektiğini söyle psikolojik ve mental olarak artık istemiyorum de ya da ailene ounla konuş ailemle senin için kötüyüm de bu yolda beni düşünmüyor musun yalnız mı bırakacaksın falan
Kusura bakma ama ailen sa. gısızmış. Kızları birini sevdi diye dövüp hakaret etmek ne ya
Hakaretler hala devam ediyor ailemle resmen kopmuş bir durumdayım 5 yıl bekledim ya az değil o süre zarfında nasıl üzülüp ağladığımı Allah biliyor ama bunu ailem anlamıyor
Konuşabileceğin ailenin sevip saydığı biri var mı? ailenle konuşup ikna etmeye çalışsın
Kardeşlerim arkamda değil akraba mı arkamda duracak hem böyle gerçek manada güveneceğim bir akrabam yok arkamda duracak kimse yok bu konuda kimsesizim
Yanlış anlamayın ama arada ırk ayrımı falan var mı? veya farklı bir sebep
Yok aynı memleketin insanıyız bizimkiler öyle ayrıma takılmazar aileçek dengiz tek sorun benim severek evlenmem onların istediği kişiyle yani görücü usulüyle evlenmek istememem
Senin vebaline girebilecekler mi vicdanları rahat olacak mı sevmediğin birisiyle evlendiğinde valla 3 kişinin günahına girmek çok büyük sorumluluk kaldırabilecekler mi
Bunu anlamıyorlar ondan başkasıyla bir ömür bana kabus gibi düşünmeşi bile gözlerimin dolmasına yetiyor bunu anlamıyorlar işte ama ben bu savaşı kazanacaggim
Dirret gerekirse evde kalmayı bile kabul et, Zorla verecek değiller. Bizim komşu deli taklidi yaptı 1 ay ayılıp bayıldı sonunda sevdiği kişiye verdiler
Elimden geleni yapıyorum diyorum zaten o olmayacaksa hiç kimse olamayacak bana görücü falan getirmeyin diyorum bekar ölmeye razıyım herkes evlenmek zorunda değil ya
Allah yardımcınız olsun İnşallah izin verirler Duam kabul olursa inşallah bol bol dua edecem size
Kaçın
Lütfen daha düzgün yorumlar yapınız
Ciddiyim ben başka seçenek kalmamış ne yapsanız yok diyorlarmış
Kaçmak en kolayı ben en mutlu günümde tüm sevdiklerimin yanımda olmasını o mutluluğuma şahit olmalarını istiyorum
Sevdiklern seni seviyor mu?
Ailenden zaten şiddet görmüşsün arkanda değllermiş arkamda durack kimse yok akrabam yok yazmışsın
Yardımcı olalım
Zor ikna olmaz