Çok kıskanç insanların bilinçdışında terk edilme ve kaybetme korkusu yatar. Sağlıklı kıskançlık ayarında ise eğer ilişkiye elbette heyecan katar. Aksi takdirde aşırı kıskanç partnerin karşı tarafı işgal ettiğini düşünüyorum. Kıskanan kendine güvenmiyordur. #beyazorkidem😘
Her zaman söylüyorum; kıskançlık, kaybetme korkusunun dışavurumudur. Kıskançlığın belirtisi bende biraz farklı. Eşim beni kıskandırmaya çalıştığı zaman bu bende heyecan yaratıyor. Ama asla onun üzerinde bir egemenlik kurma düşüncesi oluşturmaz. Asla kısıtlamaya çalışmam. Her haliyle özgürdür.
Selamlar. Seven Adam/Kadın kıskanır tabiri tüm ilişkilerde sinema sahnesinin ön perdisi gibi hayatın ilk sahnesine yerleştirilen çok yanlış bir tabirdir. Kıskançlık bir kişinin veya bir ilişkinin yitirilmesinden korkulan, karmaşık bir ruhsal yaşantı ve olumsuz tutumdur. kıskanmak yerine sevdiğimizi sahiplenme ve sadakat duygumuzu aşılarsak ilişilerde hiçbir sorun ve kıskanılacak bir durum kalmaz...
Ne sevgiliyken nede evlendikten sonra ikimizde birbirimizi kıskandıracak rencide edecek hallerden kaçındık dikkat ettik ve halada bu konuda çok dikkat eder bir birimizi huzursuz edecek durumlardan uzak dururuz Elbette birbirimize güven duygusunun yüksek olmasıda ciddi bir etken
Aşırı kıskancım bu huyumu törpülemek bile gelmiyor içimden. Kıskanırım öyle ki tuttuğu bardaktan başını koyduğu yastığa kadar. Artık kalbime ve hayatıma aldıysam birini, benimdir o. Hayatıma girdiğine göre beni ve huylarımı da biliyordur. Bu hayatta sadece sevdiğim Adamı kıskanırım başka hiç bir şey zerre umrumda olmaz. Yorumu okuyanların içinden “Allah sabırlar versin” geçecektir 😃 ben de böyleyim ✌🏻
Seven insan kıskanır algısı bana göre çok yanlış. Seven insan elbette sevdiğine karışır ama bu onun hayatını işgal edebilir anlamına gelmiyor. Kadınlarımız kıskanılmayı ve hükmedilmeyi çok seviyor maalesef. Bu sosyal yaşama inanılmaz derecede negatif yansıyor. Erkek kadının üstüne giyeceğin her şeye karışmayı kendine hak görüyor. Bu kadar taviz vermeyin kızlar. İpleri biraz elinize alın..
Seven kıskanır. Kıskançlık duygusu kişinin elinde olmadan kendiliğinden zuhur eder.
Aslolan kıskandığın zaman ne yaptığındır. Eğer kıskandığında ortalığı yakıp yıkıyorsan, sonuç hüsran ve acıdır. Öte yandan kıskandığında bunun zevkini çıkarmayı becerebiliyorsan, sonuç heyecan dolu bir aşk hayatıdır.
Kışkanmak kendine güvenmemek değil, kıskandığım kişiye güvenmiyorumdur, çünkü kıskandıracak şeyler yapıyordur, terk edilmekten korkmam korksaydım defalarca aşık olmazdım, giden gider çok fazla yas tutmam, çünkü yapma dediğim şeyi yapıp inada inada sırf kıskandırmak için beni gidip başkası ile beni kıskandırıyorsa o aşkın yası tutulmaz bende, ve artık kıskanmam buz gibi olurum, her şeyide kıskanan biri değilim, sevdiğim değer verdiğim insanları kıskanırım, sevdiğimi çok kıskanır çok sahiplenirim.
Onu kıskandığım noktalar olur. Bu ona yılışan veya karakterine güvenmediğim kişilerle muhataplığı durumunda olur. Ona, karşısındaki kişilerin durumlarını anlatırım ve ikimizi kaybetmemek adına onu bu tiplerden korurum.
Hastalık derecesine kadar kıskanmam. Bir şarkı sözünde geçer; "Henüz üç yaşında bir kardeşim var Seni ondan bile kıskanıyorum" bu derece değil
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gerektigi kadar. Ama zaten karsi taraf bu konuda dikkatli. Benim rahatsiz olacagim, kiskanmaya sebep olacak şeylerden uzak duruyor. Bende aynı sekilde. Karsi cinsle gerekli mesafede görüşüyor ve giyinmeme dikkat ediyorum. Iki tarafta dikkat edince ve bu guveni birbirine verince kıskançlık konusu pek olmuyor.
Kıskanırım ama gidip karşı tarafı cidden darlamıyorum. Yakışıklı giyindi diyelim sebepsiz kıskanırım ama gidipte karşı tarafa demem misal , kız konusunda da karşı taraf yürürse yine kıskanırım ama erkeğin tavrına bakarım
Çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok kıskanırım , hatta her kız çok yakışıklı demesin diye çirkin olmasını istiyordum
Karşımdaki kadın kendini bildikten sonra kıskanmak sacmaliktir ama kıçı başı ayrı oynayan gözleri fer fecir okuyan bir kadın için değil bu sözlerim herdaim aldatilmaya musaitsindir bu durumda
Aşırı derece kıskanırım ayrılık boyutuna getirdiğim bile oldu.. sadece o değil konuştuğum yakın arkadaşlarımı da kıskanırım sahipleniyorum hepsi benim..
Elbette kıskanırız ama bunun da bir sınırı vardır. Gidip de saçma sapan şeylerden dolayı insan sevdiğini veya seviyorum dediğini kıskanamaz. Mesela bazı insanlar vardır ki bunlar sevgilisi karşı cinsle konuşuyor diye ayrılıyor. O yüzden gereksiz kıskanmanın anlamı yok. Gelecekteki eşim ne olur yeri gelince kıskan :D
Erkek kadının, kadın da erkeğin yaşama biçimini ve hayallerini kıskansa bile her daim gurur duyarak destek olmalı. İki taraf ta birbirine el vermeli, hayatına hükmetmeden...
Kıskancımm ama tamamen benim olarak gormemden kaynaklı yani benim olanla kimse oturup yiyip icemez benimse yapamaz benim olduğundan yani sahipleniciyim desem daha dogru
Yazarın görüşüne katılmıyorum bence çok yanlış yazmış. Ben çok kıskanırım sevdiğimi günde 10 kere de ararım 100 kere mesaj da atarım, seviyorum çünkü, sevmediğim insanı neden arayayım günde 10 kere bunun adı aşktır.
Çooook kıskanırım. Havada uçan kuştan bile kiskanabilirim su içtiği bardağı bile kıskanırım sevgi bu değil mi zaten. Onun yanında olan herşeyi kiskanabilirim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Takıntı olacak kadar kıskanç değildim ama ne oldu dayanamayıp ayrıldı kıskanmak fayda etmiyormuş demek