+1 yılBirincisi millet 18inde evlenip 19unda doğuruyor herkes hazırmıydı doğururken annen seni kaç yaşında doğurdu sanki o hazırmıymış doğururken ikincisi doğurmamak için bahanen , hayallerin varmış yaşın küçükmüş bunlar Bi bahane asla değil maddi durumunuz çok kötü olur kendinizi zor geçindiriyo olursunuz o bile bahane değil Allah bir şekilde rızkını veriyor ailen gelir destek olur eşinin ailesi gelir destek olur bir şekilde bakılır büyütülür milletin çocuğu olmuyo yıllarca tüp bebek peşinde koşturuyorlar bazısının çocuğu engelli veya down sendromlu oluyo yinede doğurup bakıyorlar hiç Allah korkusudamı yok kendini hazır hissetmiyosan evlenmeseydin eskiler 7 10 çocuk doğurmuş büyütmüş ne çilelerle senin bu yaptığın bencillik şımarıklık başka bişey değil otele gidince eline ne geçti bişey mi çözüldü eşin sanki büyük Bi hata yapmışta ders veriyor gibi öyle bişey yok onu unut eşin tabiki hayır diyecek ne diyeceğini sanıyodun olmuş bir kere Allah sana şu anda nasip etmiş böyle olması gerekiyomuş diyip doğur çocuğu aksi halde bunun vebalini zor ödersin çok azda olsa Bi inancın varsa tekrar düşün doğurma esnasındanda korkma lokal anestezi yapıyolar hiç bişey hissetmiyosun sonrasın biraz ağrın sızın oluyo oda zamanla iyileşiyo
08 Yorumla
Soran+1 yılYa ben harıl harıl calisyorum 12 saat cocuk harap olur. hayal derken gitmek istedigim yerler var diye dedim. Şu an karar verdin dogurucam ama sevmicem onu emziemicem babasi gitsin yatili bakici tutsun. Bizim ailede cocuk sevilmez ablamda dogurdu annelik duygusuny 1 yasinda hissetmeye basladi.
- +1 yıl
sevmemek emzirmemek istememek olur mu hiç o zaman daha kötü gerçekten hazır değilsin sen. sakinleş sonra eşinle sakince konuşun anlat derdini güzelce çocuk gibi küsüp kaçma ortak Bi karar verin bu durumunuz evliliğinizi her türlü kararda çok sarsacak haberin olsun doğurmazsan eşin kötü hissedecek doğurursan sen kötü hissedeceksin daha ilk çocuğunu hevesle doğurmak istemeyen birini ilk defa gördüm etrafımdaki herkes bir hevesle patır patır doğuruyor çalışan kişilerde işlerinden ayrıldı bakabilmek için neyse hakkınızda hayırlısı olsun
Soran+1 yılBen zaten kocamin sevgisi gitmesin diye istemiyorum. Hayatta bir tek beni kocam sevdi dogdugunda onu benden de cok sevicek. ondan istemuyorum
- +1 yıl
Ya canım benim o evladınız olacak ikinizin sevgisinden bir parça olacak sizi birbirinize daha çok bağlayacak daha çok yeni hamileliğin biraz zaman geçtiğinde onu hissettiğinde gerçekten kıskançlık yapmayacaksın kocanın sana sevgisi her zaman aynı olacak bunu bişey değiştiremez iyi yönlerinden bak kocan çocuğunuz doğana kadar dönüp durucak etrafında her zamankinden daha çok ilgilenecek seninle gurur duyacak erkekler belli edemez ama o çok duygusallaşmıştur şimdi sevincinden dolayı iyi düşün iyi karar ver sonradan pişman olacağın bir işe kalkışma
Soran+1 yılYa zaten vazgectim burdaki insanlar guzel konustu. bana ilgisi azalmiyacaksa gerekirse 10 tane gene dogurrum
- +1 yıl
Sevindim valla git koklaş barış eşinle 😊
Soran+1 yılYok daha emin olmadim bana ilgisinin azalmayacagina emin olmadan gitmem
- +1 yıl
Sevgisinin azalmıyacağını ben kanıtlayamam sana kocanla konuşup bu sebepten istemediğini söylediğinde o kanıtlayacaktır hatta doğurmaya karar verirseniz mutluluktan ağlar yani eminim sen ona düzgünce konuşup içini dökmedin oda dökemedi tartışıp çekip gittin oturup güzelce konuşup birlikte karar vermeniz lazım sonuçta o çocuk ikinizin
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Tedbirinizi alsaydınız keşke de yapacak bir şey yok.
Çalıştığınız için mi bakamayacaksınız yoksa hayalleriniz olduğu için mi?
Ya da evlenmeseydiniz o zaman çünkü karar verilirken iki kişinin sözü dikkate alınır, illaki bir taraf ister.
Eşiniz evlilik öncesi sizin dediğiniz şekilde düşünüp sonra bu şekilde davranmış da olabilir böyleyse zıtlaşmanın manası yok.
Her neyse çocuk var sonuçta aldırmayın derim.
İlerde istersiniz ama olmayabilir de hoş işinize gelir ama ne olacağını bilemeyiz:)
Çalışıyorsunuz madem çocuğa bakıcı tutarsınız ya da annelik duygunuz oluşunca siz de istersiniz belki...
Böyle zıtlaşmak, çekip gitmek çözüm değil ki oturup çözüm yolları arayabilirsiniz.
Söyleyecek çok şey var ama hayalerinizden ötürü size söylemenin faydası olacağını sanmıyorum.
Aldırmaktan yana değilim, hayırlısı olsun...
Esen kalınız...🍃
17.07.21/10:52110 Yorumla
Soran+1 yılBak kardes ben calisiyorum hayallerim var derken gitmek istedigim ulkeler var ben evlenmeden dedim 2 yil sonra en az kabul ettim kocam ama olunca ben kiyamam diyor napiyim
- +1 yıl
Ama olması ikinize de bağlı değilmiş ki hem hayır arayın hayırlısı böyleymiş demek ki ayrıca bir kadın vardı 😅 çocuk doğduğundan beri ülke ülke geziyorlar siz de öyle yaparsınız, onun da anıları olur ne güzel... Çocuk büyütmek zor değil ki bir emanet düşünün ona en iyi şekilde bakarsınız di mi? Sadece dikkat etmeniz gerekecek güzel başladıysanız işiniz daha da kolaylaşır ki... Sizi anlıyorum ama eşiniz yapmadı sonuçta ve kıyamayacağını söylüyor, siz nasıl kıyabileceksiniz ki...:/
Soran+1 yılAyrica kocam benle cok ilgili ilgisini cocuga kaymasindan korkuyorum
- +1 yıl
Ne güzel belki siz isterseniz sizinle daha çok ilgilenecektir😄 tabii bunu uygun bir dille söylemelisiniz ki bunu unutmayıp ilgisini artırsın:) ayrıca çocuk olunca siz de çocuğunuzu düşüneceksiniz yani çocuğuyla ilgilenmeyen babalar da var mesela..
Siz olumsuz düşünürseniz bu eşinize de yansır ve belki de bu yüzden soğur, anlayışlısınız olumsuz düşünmeyin, çözüm odaklı olun engelleri biz oluştururuz ve ancak biz kaldırabiliriz:) engel kaldıranlardan olalım 🍃
Soran+1 yılCocuk gibir benimle ilgilen mi diyecem
- +1 yıl
Kıskanıyor musunuz?😅 ben de aynı düşüncedeyim yok ama öyle düşünüyorum işte...
Ya ilgisizleşen başta da ilgisiz olur, "sanırım biraz endişelendim bana olan ilgin azalır diye ama sonra düşününce öyle olmadığını anladım ve olumlu bakıyorum" deyin, hâlâ olumsuz düşünüyorsunuz 😄 şimdi ilgiliyse 9 ay nasıl ilgili olacağını düşünmek zor ilgiden bıktırabilir de...
Varsa başka olumsuz düşünceleriniz söyleyebilirsiniz:)
Soran+1 yılCok kiskancimdir bir de benim kendi aile problemliydi de beni sadece kocam sevdi onu da kaybettim
- +1 yıl
Kaybetmediniz, bakın o da bu durumu biliyordur di mi:) ki kendisinden karakter olarak eminseniz değişmez.
Sizin aileniz ptoblemliymiş siz aile olun o zaman yaşayamadığınız ama yaşamak istediğiniz aileyi siz oluşturun. :) Ayrıca çocuk istemiyorsunuz ama o istiyor ya böyle de ilgisi azalırsa?
Eşiniz anlayışlı, iyi biriyse ne yapacağını bilen biridir yani ikinizin çocuğu neden ilgisi azalsın ki..
Diyorum ya anne olunca siz eşinizin çocukla ilgilenmesini daha çok isteyeceksiniz :)
Soran+1 yılYok benle 7 24 ilgilensin gerekirse ben cocukla ilgilenirim
- +1 yıl
😅😅ilgiliyse zaten ilgilenir siz huyuna gidin, değer bilen biriyse boşa çıkarmaz.
+1 yılNiye evlendin Zaman bide o kan pirtisi değil can taşıyorsun karnında o cana kiyacaksan merhamet diye birşey yok sende bu da çok büyük eksiklik
Bazı kişiler bebek olmuyor diye üzülür kahrolur Allah vermez kimide istemeden hamile kalır aldırmayı düşünür bunların hepsi Bir sınav işte ama anlayana
Sende merhamet diye birşey kalmamış bir cana kıymak bu kadar kolay olmamalı09 Yorumla
Soran+1 yılDaha cocugu aldirmadim zaten ayrica o sadece bir pihti kalbi bile atmiyor
- +1 yıl
Ben senin yerinde olsam aldırmam eşinden bide sevgilinden vs değil yani herşey hallolur aldırma eğer o çocuğu aldirirsan bu evlilik biter ben sana söyleyeyim bitmese bile eşinin sana saygısı sevgisi kalmaz o evlilikten hayr gelmez bı daha kalbi atmıyor pıhtı demeye devam ediyorsun o senin karnına tutunmuş sana sarılmış bu yetmez mi illa kalbi mi atması lazım kıyma ona
Soran+1 yılSen ne kadar duygusalsin kardeş. Bu cocuk olene kadar benle yani bu kadar buyuk bir sorumlulugu bir anda nasil aliyim.
Soran+1 yılSanirim mecbur dogurucam. Kimse beni onaulamiyor herkes duygusal yaklasiyor benim bu hayatta hic yuzum guler mi dogurucam ama emzirmicem sevmicem onu.
- +1 yıl
Sen bi doğur bak nasıl seveceksin kucağına al bı
Soran+1 yılYok ornegin ablam da dogurdu dedi ben annelik duygusu hissetmiyorum cocuk 1 yasina geldi yavas yavaş cocugu sevmeye baaladi bizim ailede kimse cocuk sevmez
- +1 yıl
Tuhaf bir ailesiniz o zaman
Soran+1 yılHerkes cocuk sevmek zorunda mi
- +1 yıl
Sevmeyen sevmez ama çoğunlukla çocuk sevildiği için tuhaf geldi bu durum bana sevmebilirsin senin bileceğin iş çocuk senin sonuçta
Yani zorla doğan çocuk sevgisiz ortamda büyüyecek zor. Aldır diyemem. Ama eşinle ailenle konuş. Ama bosnacaksan boşan. Artık onun çocuğunu istemediğin bir adamla kalmanın anlamı yok
034 Yorumla
Soran+1 yılCocugunu istemiyor degilim sadece hazir degilim 2 yil bekleyelimdiyorum istemiyor
- +1 yıl
Tamam da evlisin çocuk gibi önemli bir konuda anlaşamıyorusun. O kadar ki otele gidiyorsun. Kusura bakma bu evlilikten bir şey olmaz. Temeli sağlam değil. Kimse seni çocuk doğuracağın diye zorlayamaz. Ama sen de en önemli konuda zamanı değil deyip evliyken otellere gidiyorsan. Olmaz yani. Yoluna bak. Çocuğunu zamansız da doğurabilileceğin bir adamla evlen
Soran+1 yıl2 aydir evliyim sadece cok erken sanki kocamdan nefret ediyormusum gibi konusma
Soran+1 yılNapiyim ailem gurbette Şu an kimsem yok. Niye normal olmasin nereye gidiyin
- +1 yıl
Ya niye gidiyorsun. Yani otel odasında mı yaşayacaksin. Her tartisma da anlaşmadiginda bir yere mi gideceksin. Sonra ne olacak yani çocuğu aldirsan. Kocan arayı nasıl düzelteceksin. Bunları unutacak mı. Öyle düşünüyorsan git konuş orta yol bul. Madem. sen evliliğim sürsün ama çocuk şu an istemiyorum diyorsun. Git ikna et zaman kaybetme
Soran+1 yılBeni ozlesin donsun. Ikna olmuyor ki 2 saat konustum. Yok cana kiyamazmis aldirtmazmis bu sadece senin sorumlulugun degil dedim kavga ettim dinlemiyor beni zaten o balik burcu cok hassas. Beni ozlesin doner gelir
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSanirim mecbur dogurucam. Kimse beni onaulamiyor herkes duygusal yaklasiyor benim bu hayatta hic yuzum guler mi dogurucam ama emzirmicem sevmicem onu.
Soran+1 yılNeden dilekce vermiş
Soran+1 yılSanirim mecbur dogurucam. Kimse beni onaulamiyor herkes duygusal yaklasiyor benim bu hayatta hic yuzum guler mi dogurucam ama emzirmicem sevmicem onu...
Soran+1 yılBak bizim ailede kimse cocuk sevmez ablamda dogum yapti 1 yil annem bakti ful
Soran+1 yılUstelik ben gurbetteyim
Soran+1 yılDedim demez miyim en az 2 yil sonra yaparim dedim o da onayladi ama simdi olunca ben kiyamam diyor
Soran+1 yılBen 23 yasindayim bak ben 12 saat calistigim gunler oluyor. Cocuk harap olur 2 yil sonra hem daha iyi maddi durumum olur. Hem olgunlasirim anlatabildim mi hayllerim var derken gitmek iatedigim ulkeler var diye dedim
Soran+1 yılAyrica en buyuk korkum ilginin cocuguma gitmesi esim benle cok ilgilebir ama cocuk dogunca onla ilgilenecek
Soran+1 yılYok izmirde degilim zaten hayatım boyunca bir kocam beni sevdi onu da bir mahlukata birakicam
Soran+1 yılYok yani annemle bile anlasama ben beni gercektwn bir kocam sevdi onu da kaybettim zaten
Soran+1 yılKaybettim derken gitsem beni illa alir yani cocuk tasiyorum kaybettim derken cocuk oldugu icin artik bana ilgisi gidecek o anlamda dedim
Soran+1 yılBana ilgisi azalmiyacaksa gerekirse 10 tane gene dogururum
Soran+1 yılEn azindan 2 yil sevgiye doysaydim ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Eşin haklı madem evlisiniz ve bir çocuk olmuş bunu doğurmamak için bir sebep yok evliliğe hazır değildin madem neden evlendin... evlilik demek çocuk demektir nihayetinde.. evden çıkmak nedir yaa iyice çocuk oyununa çevirdiniz siz.. git kocanın yanına..
214 Yorumla
Soran+1 yılYa anlamiyor musun ben calisiyorum nasil bakarim biraz daha olgunlassaydim hadi neyse ama bu durumda en azindan 2 yil bekleseydi 2 aylik evliyin
Soran+1 yılYa saddce 2 aydir evliyim daha evlilige bile alisamadim ben
Soran+1 yılKardes saka misin alissam ne alismasam ne sonucta sogduktan sonra bakmak zorundayim
Soran+1 yılYa cok dikkatliydim sadece 1 gun unuttum olacagi varmis
- +1 yıl
Kimse bir canın katledilmesini onaylamaz buradan bu konuda destek alsan bile yinede yapman doğru olmazdı zaten... karnındaki eşinden ve senden bir parça.. ikinizin çekirdeği dallanıp budaklanacak ve siz bunu göreceksiniz.. ona nasıl bakarsan öyle olacak bunu unutma süt vermezsen gelecekteki bitin hastalıklarınıda sen çekerisin hastane köşelerinde anne sütü önemli..
Soran+1 yılFul babasi bakacak gerekirse yatili bakici tutsun banae
Soran+1 yılNe demeye calisiyorsun
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsen hala hayatta oldugun için sevinmelisin mesela ben bu konunun pesine kavga edip evden çıkıp otele yerlessen allah muhafaza çok acayip şeyler olabilirdi senin otelde ne pok işin var oteller pislik yuvası zaten her türlü pislik insan girip cıkıyo oralara sen hangi akla hizmet bide benden sana bir akıl düşsün diye filimlerdeki gibi ilaç neyim içiyim deme düşmez sakat kalır sonra fikriniz deyişirde bir ömür sakat çocukla kalırsın senden anne olmaz o zihniyet sende yok
07 Yorumla
Soran+1 yılMerak etme guvenli bir yere geldim paraya kıyip. Ayrica sen cok fazla polisiye film izleme bence
- +1 yıl
askeri personelim ben hergün önümüzden neler geciyor aklın almaz bu işe başlamadan önce de otel işletiyorduk ki oteli hala babamlar işletmekte dünya okadar toz pembe deyil bırak bu benim hayallerim vardı ayaklarını gözünü aç biraz bu kafayla o yuva fazla ayakta durmaz
- +1 yıl
sen öyle zannet gerci bazısında analık iç güdüsü olmuyo olabilir illaki dogur demiyorum ki karsılıklı konuşmanız gerektigini ve senin evi terketmiş olmanı eleştırıyorum ben yoksa kuş senin kuşun ne istersen yap ama bunun birde babası var o da bişeyler ister onada bi sor
Soran+1 yılZaten ful o bakicak gerekirse yatili bakici tutsun banane
- +1 yıl
sen ne okudun ne yapmak istiyosun da engellesi bu bebe seni cok merak ettim ben dünyayımı kurtarıcan selo can hayat bu deyil hayat önce aile huzuru ev insanın kalesidir sen kalende huzuru yaşayamazsan dısarda hişbir savası kazanamazsın ama kale olmadanda olmaz önce kaleyi kurtar
Soran+1 yılBak benim 12 saat calistigim gunler oluyir hayallerim var derken gitmwk istedigim yerler var diye dedin. Cocuk harap olur kendi baksin o zman.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEsinin haberi olmadam aldırabiliyosan aldır sonra düsük yaptım dersin
04 Yorumla
Soran+1 yılInanmaz ustelik bu sefer bosanir benden
Cevap sahibi+1 yılO kısmı bilemem
- +1 yıl
Evli olduğu için doktor eşinin onayını ister
+1 yılCocugunu getir allah verdigi cani alma istemiyim deme 2 aylık ne guzel benimde 2 senelik evliykm daha çocuğum olmadi 3 tane düşük yapti
03 Yorumla- +1 yıl
Erken degil bak q
Soran+1 yılSanirim mecbur dogurucam. Kimse beni onaulamiyor herkes duygusal yaklasiyor benim bu hayatta hic yuzum guler mi dogurucam ama emzirmicem sevmicem onu...
- +1 yıl
Anliyom ama yapacak bisey yok olmus bi kere
Buna küfür mü etsem napsam evlilik terapistine gidin kardeşim sizin yüzünüzden olan çocuklara oluyor 2 dakikalık zevk için ne aptal beyinsiz birisin aldır çocuğu mına kodum hayalleri varmış s. ikeyim hayallerini
06 Yorumla
Soran+1 yılYa kardesim 2aylik evliyim yasim daha 23 gurbetteyim bir cocuk sorumlulugu kolay mi saniyorsunuz
Soran+1 yılNe kadar acimazsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe zamandır evlisiniz
05 Yorumla
Soran+1 yıl2 aydir yazmisim
Cevap sahibi+1 yılKaç aylık hamilesin
Soran+1 yılBen de bilmuyorum ki
Cevap sahibi+1 yılÇok sık mı yapıyorsunuz
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılkaç haftalık gebesin.
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki
- +1 yıl
adetin kaç gün geçti peki
Alırsan boşar seni 😊
010 Yorumla
Soran+1 yılNiye gulucuk isareti koydun hadi biz de annelik duygusu var siz niye iatiyorsun cocuk anlamadim gitti
Soran+1 yılNe alaka ya butun yuku kadinlar ustleniyor siz arada bir seviyorsunuz erkek para getiriyor deme artik kadinlarin cogu calisiyor.
Soran+1 yılHerkea cocuk icin mi evleniyor
Soran+1 yılHayir yuvam olsun duzenim olsun diye evlendi
Soran+1 yılEvet
Gizli Üye(18-24)+1 yılDoğur babasına bırak
06 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapicam gitsin yatili bakici tutsun
Cevap sahibi+1 yılYani en mantıklısı bu gibi
Soran+1 yılYuvami niye yikiyim
Cevap sahibi+1 yılYuva yıkmak ne alaka
Soran+1 yılHayir yani dogurmazsam bosanirim o acidan dedim doguruyum vereyim naparsa yapsin
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle yap doğur ona bırak bakalım bakmak kolay mıymış
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu şaka mı bu tür insanlar gerçekten ciddi mi
04 Yorumla
Soran+1 yılAdam cok duygusal tam bir balik burcu napicam ben caresizim
- +1 yıl
Allahın verdiği canı Allah alır sen kimsin
Soran+1 yılBen de kocama kiziyorsun sandim o sadece bir pihti kalbi bile atmiyor.
+1 yılNeden istemiyorsun
05 Yorumla
Soran+1 yılHazir degilim bakamam ben
- +1 yıl
Yaş kaç
Soran+1 yıl23
- +1 yıl
Daha erken ya
+1 yıleminmisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBakıcı tutarsınız
04 Yorumla
Soran+1 yılTek bakici degil ki hamilelik var emzirme var ben calisiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇocuk izni diye bir şey var
Soran+1 yılCocuk izni 4 5 ay o da hamilelik oncesi ve sonrasi yani bu ccouk 1 yaaina kadar cok bakima ihtiyac duyacak o kadar kolay degil
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar