Bir insan gerçekten aşık olduğunu nasıl anlar?

Bir gün gece aklına o düşer. Uykuların kaçar. Ya da sabah yüreğinde tatlı bir sızı, heyecan ile karışık bir kıpırtı hissedersin. Bir anda onu merak ettiğini, sesinin sana iyi geldiğini farkedersin. Bir an da kıskanmaya sahiplenmeye başlarsın. Kulağın sağır gözün kör olur bir başkasının güzel sözüne. Onun sözleri ayrı bir önem taşır. Ufacık bir iltifat seni göklere çıkarmaya yeter, ya da hevesini kıracak çok minik bir şeye inanılmaz canını sıkarsın... aşk budur diyemem elbebette. Onu tanımlamaya kelimelerim yetmez. Ama aşık budur.
Gözlerin sürekli onu arıyorsa karşılaşsanız da bakamıyorsan gözlerinin içine baktığında ise dalıp gidiyorsan saniyeler ömür oluyorsa her sesini duyduğunda içinde tarif edemediğin garip bir his oluşuyorsa uykuya onunla dalıyor sabahları onla kalkıyorsan niye neden niçin onu sevdiğini bilmiyorsan her unutucam vazgeçicem dediğinde biraz daha bağlanıyorsan her an aklından çıkmıyorsa fotoğraflarına bakmaya doyamıyorsan bazen en nefret ettiğin kişi bile o olabiliyorsa herkesten kıskanıyorsan hiç kurmadığın hayalleri onun için kurabiliyorsan aynı ortamda ne durabiliyor ne de gidebiliyorsan her şarkı sana onu hatırlatıyorsa saçma sapan anlarda gülüyor bazen de gözlerin dolabiliyorsa hiç bir şeye odaklanamıyorsan hem onunla olmak hem de onunla iken olacaklardan korkuyorsan başka çocuklara bakmayı ona ihanet sayıyorsan onu tanımasan da içini görebiliyorsan artık senin için dış görünüşünün hiç bir anlamı kalmadıysa içinde olup bitenin bir tanımı yoksa artık mantığın bir önemi kalmadıysa uzaklara dalıp dalıp gidiyorsan herkeste onu görüyorsan bir de onu tüm imkansızlığıyla seviyorsan hala o diyorsan sen aşıksın.
Hmm :) :)
O kişiyi gördüğümüzde kalp atışlarımız hızlanmaya başlar. Hatta iletişim halindeyken heyecandan saçmalamaya bile başlarız. Günün hemen her saatini o kişiyi düşünerek geçirir, o anda neler yaptığını merak ederiz. Onunla ilgili hayaller kurmaya başlarız
Böyle sersem tavuk gibi ortada dolaşıp ne yapacağını bilmiyorsan o zman 🙈
Ahahah 🤭🙈. Ben aşık olmuş olabilir miyim 🙈
Sanırım olmuşsun
Hihim galiba 😊🙈
Cevap
4Cevap
O uzaktayken sürekli onu düşünerek, çok bildiğin işi yaparken sürekli hata yaparak, böyle aptal aptal ondan gelen mesajı okuyarak gadası
- Sevdiğini yüzü yanmış, felçli, bilincini yitirmiş ya da beş parasız
düşündüğünde duygularını ölçüp tartarak aşık olup olmadığını anlar.
- Ne olursa olsun her şeyiyle onu sevmekle anlaşılıyor.
Bunun dışında saydıkların saplantı göstergesi de olabilir.
Her şeyiyle, bununla birlikte hiçbir şeyi olmasa da seviyorsan
sevdiğin gibi de tutkuyla bağlıysan "aşık" olmuşsundur, bence.
Onu unutamaz hep yanında olmak ister gözlerine bakamaz utanır başkalarından kıskanır onu görmek için bahaneler arar sohbet edince mutlu olur o yokken mutsuz hissedersin onu görünce yüzün güler onu kusursuz biri görürsün eksikleri hiç gözüne batmaz
Görünce için içine sığmaz, uzaktayken bir parçan eksik hissedersin, sevmediğin bir işe bile o orada diye koşarak gitmek istersin, fedakarlık yaparsın, yardım istese kendi işini bırakır ona yardıma gidersin...
Gördüğünde heyecandan kalbin gotünde ağzında falan atıyorsa aşıksındır
Onsuz bir hayatın hayalini bile kuramayınca anlaşılıyor
Ben aptallaşınca anlıyorum.
Akıl puff💨 oluyor
Vahiy iniyor gökten başka yolu yok asdhshw
Doğru bayankuş 😂
Yaşamadığım için bilmiyorum
Aşk diye bişey yoktur
Gerçekten onunla olmak istediğime eminsem
Ben farklı anlıyorum
Mesela
Aklıma binbir türlü şey geliyor