Güncellemeler
+1 yıl
Mutlu olmanın formülünü "bencil" olmakta bulan arkadaşlar. Şaşırtıyorsunuz beni. :)
Güncellemeler
+1 yıl
Kendim için yapmam gereken şeyleri birisi için yapmak istedim. O kişi bana değer vermeyip ondan tek bir istekte bulunduğumda "hayır" dedi. Şimdi o kendi dünyasında mutlu, ben kendi dünyamda enkaz. Çok kızıyorum kendime. Bu kadar bencil birisine bir zamanlar neden aşık oldum diye.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hemen vazgeçip, istikrarlı olamadığım bazı konularda.
Eğer sana bir destek çıkan yoksa vazgeçmen doğal. Ama çevrende kararlı, sana destek olan ve çözüm arayan birisi varsa "vazgeçme."
Uzun süredir ruhumla bedenim, beynimle kalbim ve mantığımla duygularım savaş halinde.
Ne siz sorun, ne ben söyleyim.
Aslında tam bu yüzden sormak lazım neler olup bittiğini. Düşün ki sen savaşın içindesin, her taraf toz duman. Ve birisi dışarıda bir tepeden olup biteni seyrediyor. Net bir şekilde görüyor olup biteni.
Gerçekten seni anlayacak, empati kurabilecek ve sana yardımcı olabilecek birisine aç içindekileri.
Bazen iki cümle seni anlam veremediğin tüm o karmaşadan kurtarır.
Cevabınızı okurken istemsizce bir gülümseme oldu yüzümde.
Size şu kadarını söyleyim; Doğduktan bir zaman sonra yakalanmış olduğumu düşündüğüm bu hastalığı yenmek adına mücadele veriyordum.
Ben bu mücadeleyi verirken oldukça yalnız olduğumu, hiç bir şeyin düzelmeyip daha da kötüleştiğini gördüm.
Bu hastalığın detaylarını vermek istemiyorum. Sadece bir ipucu: D. K. B.
Sosyal çevrem maalesef yok. Edinmeye çalıştım lakin başarılı olamadım. Tamamen kendi evime, odama kapandım. Tedavimi ise çoktan kestim.
İş, eş, para, dost istemiyorum. Tek bir amacım var; mutlu olmak için sevdiğim hobileri yapmak ve ömrümün götürdüğü yere kadar gitmek.
Sana beklediğinin üzerinde değer veren birisi ile hiç tanıştın mı?
Şu an için değer veren bir kardeşim var.
Ve bir başarısız aşk ilişkim oldu.
Kardeşim haricinde pek değer veren olmadı.
Başarısız olan aşk ilişkinde sana değer veriyor muydu?
Bu konulara girmek istemiyorum. Teşekkürler ilginiz için.
Rica ederim. Bir ince ipucu yakalamıştım o yüzden ısrarla takip etmek istedim. D. K. B ye gelince bunu aşman için yanında çelik gibi iradesi olan ve seni her anlamda anlayan birisine ihtiyacın var. Oradan kendi kendine çıkman oldukça zor.
Bir şeyleri ertelemek konusunda kendimi durduramıyorum.
"Procastination". Tam bir baş belası.
Bazı alışkanlıklarımı bırakamıyorum ama az kaldı bırakacağım.
Bırakmaya çalıştığın şey her ne bilmiyorum ama kendini anatomik olarak stres altına sokacak şeyler olmadığına dikkat et derim.
Sevilen, iyi bir insan haline gelmeye çalışmış, çabalamış oluşuma kızgınım. İnsanlık falan kasıyordum boş boş, o neydi ya öyle. Böyle çok daha iyi, hem üzülmüyorum hem de keyifliyim. Yeniden kendimi buldum resmen. ✨😎
"İyi bir insan olmaya kasmak." oldukça ilginç bir yaklaşım. Ama diyelim ki sen iyi olmak istemedin ve kötü birisine dönüştün;
Günün birinde işler tersine dönecek. Şimdilerde susturduğun vicdanının ileride seni rahat bırakmadığında, geçmişe bakıp neden böyle yaptım ki diyebilirsin.
Her şeyin iyi bir insan olunca güzel olacağını sanmıştım, çocukluk mallığı işte. Ayrıca şu an vicdanım susuyor değil, vicdanım yok direkt. Rahatım. Daha özgür kaldığımda içimdeki kötülüğü iyice salıcam vuhu
Biliyor musun her şey neden güzel değil. Herkes senin gibi düşünüp vicdanlarını yok edip, içindeki kötülükleri saldıkları için. Dünyada iyi insanların sayısı daha az. Bundan emin olabilirsin.
Teşekkür ederim dürüstçe kendini ifade ettiğin için. Ben de bir realiteyle bir kez daha yüzleşmiş oldum.
Bu dünyada böyle ayakta kalınıyor. Ricalar.
Dünya öyle bir yer değil. Ama bu ülke git gide insanları kötü insan olmaya sürüklüyor. O konuda haksız sayılmazsın. :)
Aşırı alttan alıyorum
Karşındaki kişi bunu sana karşı kullanmıyorsa sorun değil. Ama kullanıldığını hissediyorsan, bir şekilde bu duygunu engellemen lazım. Ben belki de hayatta görüp görebileceğin "en alttan alan" insanlardan birisiyim ve "hayır" demeyi öğrenene kadar bunu çok güzel kullandılar.
Üzücü...
Umarım anlayışlı, değer veren ve ilgilenen birisi ile karşılaşırsın böylece alttan almana gerek kalmaz. Birbirinizi dengelersiniz.
Fazla alttan alıyor olabilirim
Alttan almak da anlayışlı olmak da iyidir. Enayi yerine konmuyorsan alabileceğin kadar alttan al. İleride hem sabrın gelişmiş olur, hem sen olaylara daha geniş bakarsın.
Katılıyorum. İşte enayilikle arasında ince bir çizgi var. Sanırım bazen o çizgiyi asıyorum :)
Orası da zamanla oturur. Özellikle erkekleri tanıdıkça nerede alttan alman, nerede ağzının payını vermen gerekir anlarsın.
Doğru söylüyorsunuz :)
Her şeyi dengeli yapabilmen dileği ile.
Teşekkür ederim 😊
Haketmeyen herkese fazlasıyla değer vermek.
Aynısını ben de yapıyorum ve en çok kendime bu konuda kızıyorum.
Sorumsuz ve disiplin yoksunu oluşuma kızgınım
Disiplin için küçük hedefler belirlersin bir de takvim. Üstesinden gelinir. Mesela "21 gün boyunca" bir deftere bir çizik atmak gibi basit bir şeyden başla.
"Hayır" diyemiyorum... Gereksiz insanlar için çok zaman harcadım.
Bir de karşımdaki kişi üzülmesin diye kendimi üzüyorum.
Ama artık değişecem biraz acımasız olmalıyım ve bencil olmalıyım😏
Zaten genelde insanlar "bencil" ve bencil olduklarının farkında bile değiller. Sen de diyorsun ki artık ben de o insanlardan olayım öyle mi? Tercih senin.
"Hayır" demeye gelince, kime ve ne zaman "hayır" diyeceğini bilmezsen, karşına çıkan en doğru insana, en iyi teklifine de "hayır" diyebilirsin.
Bir başkası üzülmesin diye kendini üzüyorsan, muhtemelen gözden kaçırdığın bir şeyler vardır. Yeniden düşün.
Fazla fedakarlık iyi değil birazda bencil olmak lazım
Karşıma doğru kişi çıkmadı maalesef çıksa ona zaten hayır demem
Gözden kaçırdığım bir şey yok daha önce çok düşündüm
Yorum icin teşekkürler
Karşına doğru kişi çıksa onu farkederim ve "hayır" demem diyorsun ya umarım öyle olur.
Hayatım boyunca çevremden "keşke onu kaçırmasaydım" sözlerini duydum. Senin için durum öyle olmaz umarım.
Bencilliğe gelince, kelimelerdeki anlamları karıştıyor olmalıyız. Yoksa hakedene yapılan "fedakarlık" kadar güzel bir değer bilemiyorum.
Bana tamamen karşı yorum yapmanıza şaşırdım
Ben hayatım boyunca yaptığım tercihlerde pişmanlık duymadım
Fedakarlık derken de fazla fedakarlık demistim
Yorumlarım aslında sana karşı değil. Belki de yorumlara emoji koymam gerekiyor. Böyle oldukça sert yazıyor gibiyim.
İlk iki cümlem senin için "ummak" kelimesi geçen "dilek" ifadesiydi. İyi dua da diyebilirsin.
Sonraki cümlem ise sanırım aramızda kelimelere yanlış anlam yüklemekten kaynaklı bir anlaşmazlık var dedim.
Yani aslında senin için hem iyi olanı istedim. Hem de sanırım yanlış anlıyoruz birbirimizi dedim.
Buraya bir adet emoji koyma zamanı geldi. :)
Şimdi oldu teşekkürler :)
Hatalarımdan
Hatasız insan mı var? O konuda kendine kızma diyemem. Hele yaptığın hataları görmezden gel ya da vicdanını sustur hiç diyemem. Ama sen yine de kendine kızmak için daha spesifik şeyler bul.
Mesela seni o hatalara sürükleyen şey ne ise onu.
Fazla güvenmek
Aşırı güvensizlik duymaktan iyidir. Yine de her şeyin dengelisi en iyisi. Ben de güven konusunda sanırım ölçüyü biraz kaçırıyorum.
Bir konuda kızgın değilim severim kendimi :)
Aramızda kusursuz insanlar var demek ki.