Geceniz güzel olsun ✨ Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlar şunları gayet iyi bilirler: mesela ona koşulsuz şartsız güvenmeyi öğrenirsiniz, aradaki bağı korumak adına aynı anda bir şeyler yaparsınız; müzik dinlemek veya film izlemek gibi. Geleceğe kaygıyla değil, umutla bakmaya başlarsınız. Her gün, kavuşacağınız anın hayalini kurarsınız. Güzel yanları elbet var, ama can sıkıcı tarafları da tabii.
Siz hiç mesafe ilişkisi yaşadınız mı?
Gözlerimi kapatıyorum, yokluktan sonra kucaklaşma gibisi yok, yüzümü omzunun kıvrımına oturtmak ve ciğerlerimi onun kokusuyla doldurmak gibisi yok🎈... Jodi P.
Daha önce çok defa uzak mesafe ilişkisi yaşadığım oldu, en son ki bana biraz ayrı tecrübeli olmuştu, bazı nedenlerinden dolayı zaten 30 yıllık hayatım boyunca herhangi bir kadının elini tutamadım yani yakın mesafe ilişkisi yaşamak bir kadınla sinemaya gitmek yalnız kalmak birlikte yemek yemek gezmek dolaşmak bu gibi aktiviteleri çok yapamadım Çünkü benim için özel bir durum vardı, genel itibariyle ilişkilerim hep uzak mesafe ilişkileri olarak devam etti internet üzerinden tanışarak konuştuğum kişilerle devam etti, sadece aynı meslek lisesi döneminden okuduğum bir kız arkadaşım olmuştu kendisine çok değer veriyordu kendisini gördüğüm zaman çok heyecanlanıyordum, gel zaman git zaman kendisi ile konuştuk ve bir şeyler yaşamaya karar verdik güzel anlaşıyorduk öyle yüz yüze görüşme durumlarımız pek olmuyordu onda fiziksel bir engeli vardı benim de bir fiziksel engelin vardı hala var, dolayısıyla güzelce anlaştık ortak bir tanıdığımız arkadaşımız da vardı aslında biraz ilişkinin bitmesinin 1. Sebebi o kız olmuşla çünkü çok fazla araya giriyordu bir sevdiğin kızın aklını çeliyordu. Sadece açık öğretim fakültesi sınavları üzerinden sınava girerken okulda denk geliyorduk aynı zamanda babası öğretmen olduğu için yakalanma korkusu yüzünden fazla rahat olamıyorduk, tabii ki zaman içinde benim kıskançlık ve agresif tavırlarım yüzünden ve yakın dostum dediği başka kız arkadaşını etkisinden dolayı ayrılmak zorunda kaldık, fakat yedek bir Facebook hesabı vardı ve o hesabın yedek mail adresini Benim hesabımı yapmıştı, nereden aklıma geldi bilemiyorum tesadüf eseri o hesaba girdim şifresini değiştirdim, sahte bir profil fotoğrafı sahte bir kapak fotoğrafı ve ne kadar ortak ağ ile arkadaş varsa engellenmiş bir şekilde gördüm sadece posta kutusunda hayatım aşkım yazılı bir mesajı vardı çok merak ettim inceledim karşıdaki kişinin erkek olduğunu zannediyordum, tabii bu kim falan diye ben hesap sorduğum sırada lütfen ona bir şey yazma sana her şeyi anlatacağım şifresini bana ver diyerek ağladı. Daha sonrasından aslında kendisinin biseksüel olduğunu fakat bunu bana söyleyemediğini 6 seneden fazla süredir başka bir kızla daha ilişkisi olduğunu söyledi. Aynı zamanda 2 sene boyunca benimle de sevgili olmuştu daha sonra o kız beni aradı ve ben ona her şeyi anlattım, tabii herhangi kimseyi bir şey anlatamam kaydıyla beni tehdit ettiler telefon numaramı bile değiştirmek zorunda kaldım psikolojik bunalımlar yaşadım, intihar etme noktasına dahi gelmiştim velhasıl kelam başımdan böyle olumsuz bir uzak mesafe ilişkisi geçti, ve yıllarca birçok kadını acaba eşcinsel midir gözüyle bakarak hareket ettim işte şimdi bugün oldu lgbt bireylerine karşı önyargıların hep hayatıma giren bu insan yüzünden kaynaklanır. Netice olarak uzak mesafe ilişkisi yaşadı ve sonu bana acı ve güvensizlik oldu.
1,5 senedir yaşamktayım. Ama zaten benim ilk ilişkim. İlişki neymiş ne değilmiş öğrenmiş oldum. Yani güven konusunda değerlendirilmsi gereken iki konu var. İlki kişiyle yapmış olduğunuz katkılara güvenmek. İkincisi ise profesyonel bir insan olmak. Yani kendinizden emin olmalısınız, sakin kalabilmeyi öğrenmeli durum değerlendirmesini doğru yapabilmelisiniz. Her fütursuz davranış bir iletişim kazasına sebep oluyor. anlaşmazlıkların temel sebebi yanlış iletişim ve anlaşmalar. Eğer karşınızdaki kanı bozuksa evli olsanız bile boynuzlanabilirsiniz. yani o ihtimal her zaman var. İlişkiye başlarken bunları göze almak gerekiyor yani bu bir mecburiyet. Art niyetli olmadan sınırlarınızı bilerek ve koruyarak ilerleyin.
Benim ilişkim devam ediyor gerilimler yaşadığımız da oluyor hoş geçirdiğimiz de, hoşgörü ve empati karşılıklı var biz de. Bizim karakterlerimiz de çok farklı ama birlikteyen birbirimizi gördük. Uyum yakaladık bir şekilde. Bu uyumlu olduğumuz keyifli vakit geçirdiğimiz anlar bizim için motive edici. Umarım gelişerek devam ederiz.
Yani kişisel olarakta gelişmek ve buna açık olmakta çok destekleyici oluyor ilişki sırasında
Sanırım bu konuda en tecrübeli insanlardan birisiyim. Ama uzak ilişki derken hep sanal kalan , reele dökülemeyen bir ilişki bana göre değil. En fazla 1-2 ay içinde bir şekilde reele dökülmeli. Hep sanal kalacaksa bana göre değil.
Sonu ise tabii ki hep hüsran. İlk zamanların heyecanı geçince sonu pek de iyi bitmez. Bu sorunların kaynağı her zaman karşı taraf değildir tabii ki. Sonuç da ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Sorun benden kaynaklı da olabilir. Ama sebep-sorun değişse de sonuç değişmez pek. Hüsran
Güzel yanları var kötü yanları da.. güvendiğin birisinin sonunda sana yaptıkları kötü oluyor ve can yakıyor biraz.. Ancak sonuna kadar yaşadığım her şey güzeldi.. sonu.. o kötü oldu ama olsun değerdi.. her şey sonsuza kadar sürmez bunu da biliyorum..
Yaşadım. Allah biliyor ya çok sevdim. Çok düşkündüm ona. Şansımın olmadıgını biliyorum. Kaybettim mi? Evet. Yapacak bir şey yok o konuda.. Hazır acıldı konu bir kereliğine konusayım dahası yok. O geçmişi bir cırpıda unuttu sadece günlükleriyle hatırladı. Ben ise cogu şeyi hatırlıyorum. Arkadaşı olarak bile istemedi. Polise gitmekle tehtid etti. Sankı ben sapıkmısım gibi? Sadece onu ozlediğim zaman bir kere yazmıstım. Haketmedim. Neyse simdi ogretmen oldu. İstediği yere geldi. Onun sevgisine her ne kadar ihtiyac olsam da kaybettim.
Evet güzellik... sonucu ; beklemeseydin... oldu... 38 numara ayakkabı izimi kıçına etiketledim sokemiyor şimdi ama yapacak bisey yok... ahahaha onca yıl bekledim diye anında silebilecegimi hesaba katmadan boş boş konuşmalar sonucu iste bu güzellik 😂
Ah kesinlikle ve iyi de oldu o beni kaybetti ben ise kendimi buldum güzellik.. şükürler olsun 😍🥰😘
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sonuna kadar her şey çok güzeldi aslında. İnkar edemem.
Uzak mesafe ilişkisi 15 yıl önce zordu, şimdilerde daha kolay. Uçak bileti desen fiyatlar eskiye nazaran daha uygun, birçok firma var. Görüntülü konuşma var, rahat rahat mesajlaşma var. Biz 2 mesaj atardık, kontör biterdi. Sonra çağrı atarak birbirimize Kral TV'den şarkı gönderirdik 🤭 Hey gidi günler...
Uzak mesafe ilişkisinde insan karşı tarafın ne kadar hayatının merkezinde olursa olsun, o kadar çok ifadesini kaçırıyor ki... Sonraları görünce şaşırıyor. Elbette güzel yanları da var, ama temas bağımlıları için oldukça zor.
Ben uzak mesafe ilişkisine inanmıyorum, yaşayanlara saygı duyuyorum hatta helal olsun diyorum çünkü ben yapamam ben görmek isterim bişey olduğunda gelsin isterim beraber yemek hazırlamak isterdim yani uzak olması benim için uygun değil :)
Kadın ilgiye bayıldığı için uzak mesafede bunun sıkıntısıyla karşılaşabiliyor doğal olarak ne kadar sevse de bir başkasından ilgi görmek istiyor yani aldatma yoluna girebiliyor veya erkek arkadaşlarının çoğaltıyor hatta o kadar insanla konuşuyor ki ona ilgi gösteren kişilerle daha çok muhabbet ediyor ama gevşek bir erkek için bunlar sorun değil tabii ki de yürütülebilir
Kadin 10 ise erkek 3 diyorum çünkü erkek çalışır arkadaşlari ile takılır eve gelip oyun bile oynar onun ilgiye ihtiyaci kadin kadar yok yani ama ilgi vermiyor erkek bu konuda haklısın erkeklerin sosyal yasantisindan kaynaklıdır bu bu yuzden kadin aldatacaksa o iliski zaten bitmiştir yakın olacak yakiiin
Kadınların da kendine göre bi sosyal hayatı var. İlgiyi de iki taraf da ister hele ki mesafe ilişkisi içindelerse. Ben pek senin gibi düşünmüyorum :) aradaki bağ sağlamsa o ilişki kolay kolay bitmez
Ben bir erkek olarak ilgi konusunu bir kadın kadar önemsemiyorum ve arkadaşlarımdan da gördüğüm bu doğal olarak gördüklerimi söyledim yoksa düşünceler zaten farklı olabilir
Ülkeler arasinı yaşadım hemde. Çok zor iki sene sürdü çok az görüşebiliyorduk çokta seviyorduk ama mesafe bir süre sonra en basit şeyleri bile büyütmenize sebep oluyor. Yıpratıyor sonunda da incelediği yerden kopuyor malesef. İnsanın sevgidi yanında olmalı kesinlikle.
Devam etmedi. Ciddiye alınmadı çünkü. Karşı tarafın sabırsızlığı, ortak paylaşımların az olması, güven sorunu bitiş çizgisine yaklaştırıyor. Ama bence mesafe sadece bir sayıdır aşılmıycak birşey değil. İki kişi de birbirini gerçekten seviyorsa o kadar mutlu ve huzurlu bir ilişki oluyor ki yan yana olan ilişkilere bile taş çıkarır.
Evet yaşadım. Aramızda 380 km. vardı ve 4.5 yıl sürdü. Çok güzel şeyler yaşadım ve öğrendim. Kırılmış bir güvenim vardı ve sayesinde onarıldı. Ama kısmet değilmiş, Allah herkesin gönlüne göre versin.
Yaşadım. Çok güzel bir adama tanıdım. Gerçekten çok güzel hissettirdi, ve ilk kez birinin bana değer verdiğini hissettim. Ams olmadı yapamadık ayrıldık, kendisi zaten başkası ile nişanlı şu an. Fakat asla hakkında yanlış düşünemem çünkü çok iyi bir insandı..
Ooo say say bitmez. Ben diyeyim üç, sen de otuz üç. En sevdiğim şeydir uzak mesafe iliskisi. Gemiyi karada yürüten kaptanlar gibiyim. Her ilde bir sevgilin oluyor böylece !
oldu 6 sene boyunca devam etti çocuk hayali evlenicez diye başladı anne faktörü bozdu işi tek bir defa buluştuk ama ikimizde de hep aynı aşk oldu hayırlısıysa yine bir araya getiri kader :)
Uzak mesafe ilişkisi mümkün fakat bu herkesin yürütebileceği kadar kolay değil sabrı öğreniyorsun özlemenin zorluğunu da güzelliğini de tam anlamıyla yaşıyorsun onunla geçirdiğin saniyenin bile kıymetini biliyorsun ben 5 yıla yakın yaşadım bunu ama patlak veriyor bi yerde karsı taraf istikrarsızsa eğer
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şu an o durumdayım aynı üniversitede olmazsa işimiz yaş gibi buraya bir gelmesi 400 den aşağı tutmuyor o yüzden zor hemde çok
Yaşamadım yaşamakda istemem. Mesefaler bence aşka engeldir. İstediğin an ona sarılamıyacak gözlerinin içine bakamayacak olduktan sonra olduktan sonra bence gerek yok.
yaşadım olmadı, kabul görmedi aşk ya da sevgi uzak olduğunuzda azalan bir duygu değil, gerçek bir sevgi için dünyada gidemeyeceğim mesafe yok benim için
Aslında heyecan olarak hep zirve de kalıyorsun ama eksiklik hasret koyuyor çoğu zaman. Yaşadım ve sonuç hiç iyi olmadı. Belki de iyi olanı bitmesiydi bilemem.
özleyip kavuşma anı güzel birtek ama onun dışında hiç güzel yanı yok “gözden ırak olan gönüldende ırak olur” 1 yıl nişanlımla ayrı kaldım askeri eğitime gitmişti tavsiye etmem mesafeli ilişkiyi bırak onu aynı memleketten biri değilse evlenmeyin bille.
sıcakta falan olmaz oyle yorucu o gelmelı sen gıtmelı zaman ayırmak lazım bence olmaz yurumez bellı surelı olarak evet ama sen burda o baska bır yerde hayatı var ıse bır yerde sonlanıyor güven sorunu tabıkı bunda onemlı.
bırde sehırde erkek kız mı kalmadı da uzun mesafe kosusu yapacagız.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
2 sene yaşadım sonu evlilik oldu 2 senedir de evliyim mutluyum
Sevgilimle okuduğum sehşrde tanıştık pandemi den dolayı 1.5 yıl hiç görmedik ben gittim o geldi sonra ama eğer aranızdaki bağ gercekse hiçbir şey mani değil
Evet şu an yaşıyorum mesela zor ama ben de kalıcı olarak onun yaşadığı şehre yerleşmek için boş durmuyorum elbette çalışıp çabalıyorum ve inanıyorum olacak