İlişkinizde çeşitli sorunlar var diyelim ve işin içinden çıkamıyorsunuz. ilişkinizi bitirmekte istemiyorsunuz. bu durumda nasıl bir çözum bulursunuz ilişkiye ara verirmisiniz? sevgiliniz in böyle bir talebi olsa nasıl bir tepki gösterirsiniz?
İlişkiye ara vermek ilişkiyi kurtarır mı, ilişkiyi batırır mı?
Elbette... Sorunsuz bir ilişki var ise zaten problem vardır... Bir ilişki oturana dek... Hoş, oturduğunda da heyecan için monotonluk kırıcı eylemler tavsiye edebiliyoruz, o da ayrı da... Böyle bir düşünce var ise, kısaca karşılıklı bitirmeme isteği, o halde elbette karşılıklı bir zaman verilebilir. Ancak bu genelde bir bitirme cümlesinin, kibarlaştırılmış deyimi olarak ta kullanılmakta... İlişkinin kurtarılma durumu, kişilerin özveri, değişim ve kaybetme korkularını nasıl pozitife çevirebilip, birbirlerini anlayarak, yeniden sürprizler ile hayata, kendilerini birlikte geri döndürebileceklerine bağlıdır...
# by Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
karar verilerek verilen "ara"dan yani moladan bir şey olmadığını gördüm ayrısınız yalnızsınız ama psikolojik olarak hala birisinin olduğunu bilmek hala bir ilişkide olduğunu gösterir ki düzeltmez. illa ara vermek ise bireylerden birisi bilerek ayrılmalı ve değerini göstermeli biz buna halk arasında "az burnu sürtsün" dediğimiz ayrılma diyoruz :D .. eğer düzelmişse tadından yenmez ömürlük ilişki olur yoksa artık herkes kendi yoluna bakar
İlişkiyi öncelikle ayakta tutmak istiyormuyum yoksa istemiyormuyum. Bunu kendimde netleştirmek isterim. Ayakta tutmaksa niyetim kendi hatalarımı onun gözünden değerlendirir. Bir çıktı alırım. Sonra kıymetlimin benden isteklerini sorarım. Dinlerim kendi fikirlerimi söylerim. Her şeyin karşılıklı olmasından yanayım. İstemiyorsa da hoşçakal derim. Ama ara vermem ilişkiye, çünkü KOPAN HER İP BAĞLANIR AMA BAĞLANILAN YERDE DÜĞÜM KALIR. 🎩
Soru cinsellik kategorisinde olduğundan mütevellit, şöyle cevap vermek isterim ; Çiftler bazen ara vermek isteyebilir, cinselliğe. Bu aralarındaki muhabbete bağlıdır. Sevenler için bu, özleşme çok daha kuvvetli bağlılığa neden olur. Ama sevgi yoksa, o ilişkiyi hiçbir şey kurtaramaz. Son tahlilde, aslolan sevgidir, aşktır. Verilen ara ise ancak ilişkinin tuzu biberi olur.
Ziyanı yok, bana kalırsa tam olması gerektiği gibi bir soru ve kategori. Zira temelde ilişki bir bütündür. Elbette masumane lise aşkları değilse konumuz.. O ayrı bir mevzu.. 😊
İlişkide ara vermek diye bir mantık yoktur. Başkalarıyla deneyelim olmadı geri döneriz demek gibi bir şey bu. Halledemedigimiz sorunlarımız varsa ilişkiyi bitiririz , olmuyorsa olmuyordur
sessizliğe gömülürüm direk çünkü kırıcı bi durum benim için ve ben çok kırılırsam sessizliğe bürünürüm. ondan sonra o gelse de eskisi kadar kıymeti olmaz gözümde.
ARa vermek aslında ayrılıktır. taraflardan biri ayrılalım demeyi göze alamaz bu yüzden ara verelim saçmalığına girer. Bana ara verelim diyene ben ayrılalım derim. kafa karışıklığına gerek yok