Nişanlılık süresi ne kadar olmalı ?
Böyle bir süreç olmalı mı ?
Böyle bir süreç olmalı mı ?
Bence fazla olmamalı 3-4 ay iyidir, bilemedin 6 ay. Hadi en olmadı 1 yıl olsun. Nişanlılık zaten arada kalmış bir evre, fazla bir numarası yok. Fazla takılmamak gerek, bu aşamayı geçip evlenilmeli bana kalırsa.
Harbi bu nişan necidir ya? isteme oldu sözlendik, nikah oldu karı koca olduk; nişani niye araya koymuşlar bilemedim
Daha önceden 2 kişi bir birini taniyorsa nişanlılık 1 ay iyidir sonrasinda evlilik olmali imkan varsa yoksa beklenmeli imkanlar oluncaya kadar
1-2 ay da hemen evlilik işlemlerini vs halledip evlensinler hemen yoksa suyu çıkıyor ve çoğu çift ayrılıyor :(
uzatmamak lazım 3-4 ay içinde evlenmek lazım
bence de uzatmamalı, max 6 ay
3-4 diyosam 3-4
6 ay da nerden çıktı
5 te anlaşın kavgaya gerenk yok :D
piki :D
sonbaharda söz olsa, kırşehir kışında nişan olur mu? yerine göre belki 1-2ay :)
arkadaşım var 1 gün nişanlı kaldı, ertesi sabah nikaha gittik :D
Cevap
9Cevap
Bunlar aslında gereksiz ama belli bir süre için işi ciddiyete almak için yapılır ve imkanlar el verdiği takdirde hemen evlenilir. Yani ilişkide bir de nişan süresi diye bir şey yoktur. Şartlar uyuyorsa hemen evlen neden bekliyorsun ki ?
olmalı tabiki...ailelerin birbirini tanıdığı ,sevgililerin bir adım daha attığı bir dönem.ama kısa tutulması kanaatindeyim.süre uzadıkça stresi artıyor..ne kadrı dersen en fazla 6 ay..
sürec degisken bence. kisiden kisiye degisir ama benim fkrim 1 seneden uzun olmamalı tabikide. sonucta o kadar kararı alıp nisanlanıyosun ilk basamagı cıkıyosun evlilik icin neden cok beklıyesnki?
eger önceden tanıosan onu iyice çok beklemene gerek yok ama yeteri kadar tanımıosan bi sene bekle bence ama daha fazla bekleme pisliği çıkıo
biz 2 sene bekleyecez malesef:S ama bana ideal 1 yıl gibi geliyor
nişanlılığın ayrı bir havası var herkes biliyor ve sevgilisiniz güzel bence . :) ben 1 yıl beklerim diye düşünüyorum :)
bence bulduysan direk yıldırım nikahı. beklemenin ne gereği var ki?
Nişanlılık evlilik arası en fazla 1 yıl olmalı uzadıkça b.ku çıkıyor çünkü.
nişanlanmanın mantığını cözemiyorum
p.s. doğru geldim
nişan saçmadır, nikah basılmalı, düğüne karşı çıkılmalıdır.
Nişana bile gerek yokta adet yerini bulsun yine de 1 yıl yeterli.
söz-nişan prosedürleri atlanmalı, hemen nikah işlemlerine başlanmalı kanaatimce.
1 Yıl normaldir, uzadıkca suyu çıkıyor herşeyin..
bizde nişanlılık fazla uzun olmaz en fazla 1 yıl
Ne kadar uzatrsan o kadar hevesin kaçar )
Farketmez seviosan uzatmanın anlamı ne .s
en fazla 1 yıl olması lazım yoksa suyu çıkar :)
nişan ne ya? gereksiz çok.
en az 6 ay en fazla 1 yıl bana göre
3-4 ay yeterli.fazla beklenince oku çıkar
6 ay ile 1 sene içinde
4-5 ay icinde fazla uzatma evlen hemen :)
2-3 ay.
1yıl kafi.
2 yada 3 ay
1 yıl
6-7 ay
1 yıl idealdir
Fazla uzatmamalı.
10-15 yil.
çok uzamamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar