Olay Malezya'da yaşanmış, görünce şok oldum. Kadın ben ölünce kocam yalnız kalmasın diyerek tabiri caizse kendisine kuma getiriyor. İşin ilginç kısmı yeni eşi Facebook'tan arıyor. 🤣🤣 "Hastalanırsanız veya güçsüz düşerseniz çok eşlilik harika bir şey." demiş kadın röportajında. :D Siz ne düşünüyorsunuz sizce normal bir durum mu bu?
Malezya'da hamilelik sırasında hastalanan ve ölüm korkusunu hisseden 32 yaşındaki Tiqa ismindeki kadın, kocasına ikinci bir eş buldu. Eşi ve çocuklarının onsuz ne yapacağını düşünmeye başlayınca böyle bir yola başvuran Tiqa ve ailesi artık ikinci eşle beraber yaşıyor.— Tüdap Haber (@tudaphaber) July 12, 2021
Ben ölürsem yalnız kalmasın diyerek kocasına 2. eş buldu! Sizce bu durum normal mi?
bence yaptığı gayet mantıklı burada çocuklarını düşünmüş kadın öldükten sonra da adam biriyle evlenebilirdi ama o evleneceği kadın çocukları sever miydi? ya da belki de evlenmez kadından kadına koşar çocukları ihmal ederdi kadın akıllılık yapıp kendi seçtiği iyi biriyle evlendirmiş adamı ki çocuklarına baksın diye neyine bu kadar yükseldiniz kıskanmıyor mu bla bla kadın o bencil duygularını ölümü hissedince arkasında bırakmış doğal olarak öldükten sonra neyini kıskansın adamın bir anne olarak çocuklarını öne koymuş yine gayet de mantıklı ayrıca kimsenin hayatı sizi ilgilendirmiyor lütfen ahlak polisi kesilmeyin milletin başına çok biliyorsanız kendi hayatınız öyle yaşayın bırakın diğerleri de bildiği gibi yaşasın
Tövbe de, bu ne yahu. Tabii ki normal değil. Ben öldükten sonra mutlu olsun isterim, yeniden sevebilirse gitsin evlensin de. Ona bu eşi ben bulmam, bulamam. Saçmalık. Haha belki de bulurum, benden sonra hayatını cehenneme çevirecek birini 😜 Hiç benlik şeyler değil, başkasının adı bile dudaklarından dökülürse, kıskançlık krizine girerim ben 🤷♀️
Bunu normal bulanda var yorumlarda özellikle erkekler aynı şeyi kadın dese ya cinayete gider ya da boşanma sebebi olurdu gerçi iki türlüsü de saçma sevgi tek kisilik olur bu çok kişili ilişkiler saçma ve doyumsuzluk odaklı bunu yapanlar sözde grup sexe karşıdır
Niye eşi çocuk mu kendine bakamıyor mu? Ger*zekalılığın da bu kadarı. Malezya gerçi, ne bekliyorsak. Tek eşli olamayan kadın/erkek evlenmesin kardeşim. Evli olup çok eşliliğe yatkın insan kadar haysiyetsiz insan yok. Adam da dünden razıymış.
Kadın dese 2. kocayı alıcam kudurmuş köpeğe dönerler.
o da bisey mi 🙂 o memlekette erkegin evlenme teklifini kabul etme şartı olarak yurttan ya da akrabam olan kankimle de evlenmen lazim diyen o kadar cokki 😁 bunu sart kosarak evliligi kabul edecek kiz kayniyor 🙂 ama bu erkeklerinden kaynaklaniyor... o memlekettekilerin ve cevresindekilerin karakteristik ozelligi olarak bizim toplum icindeki kaba tabiriyle "siniri alinmış"adamlar... hayatlari boyunca kadina siddeti birak bagirmazlar bile ve aldatma olayi neredeyse milyonda 1... ortadogu musluman erkeklerinde ise tam tersi... kadina siddet alt safada ve 4 tane alsin 5 ye goz kirpar... bu ortadogu erkeklerinin karakterlerinin sayesine olan bir tablo...
Şimdi biraz kendi bakış açından çıkmak lazım anlamak için Orası Müslüman ülke 4 taneye kadar normal bir şekilde karşılanıyor Onu da geçtim kadın ölücekse yani ölümcül bir hastalıkta falansa kocası da belki kendine çok bakacak biri değildir biraz beceriksiz olabilir. Çocuklar vardır onlara bakacak biri lazımdır.. Bir de hasta yatağında kendine de bakacak birini aramış olabilir 😅 Dedim ya kadın ne düşünüyor bilemeyiz. Söylediklerini biliriz. Ama sadece onları mı düşünüyor bilemeyiz.
Kızların görüşlerini okudum da gericilik, kadın hakları yok vs vs. Saçma sapan şeyler yazılmış. Arkadaşlar dünyanın öbür ucunda ki bir ülke ve zerre alakamız olmayan bir ülke. Her ülke yaşam tarzıyla, zihniyetiyle, kültürüyle var olur ve o şekilde yönetilir. Yani orda ki insanlar öyle diye sizin burda hakaret etmeniz, cahil demeniz saçma sapan şeyler demeniz, lezbiyen falan demeniz gerçekten çok komik. Orda ki kadınlar eminim hayatlarından daha mutludur. Orada eminim kadın cinayetleri yoktur bizimki kadar. Orda eminim ki bizim ülkemiz gibi aldatılma, bencillik, kıskançlık gibi aptalca şeyler yoktur. Siz böyle şeyler yazacağınıza kendi halinize acıyın bence.
Böyle bi durumda zaten aldatması gerek yok ki kadınlar kendileri getiriyor baksana 😅 Hem ztn geldi birbirine benziyor ha ayşe gelmiş ha fatma çünkü kıskançlık yapacak bi durum yok. Klonunu getiryor gbi oluyor çünkü
Ne olursa olsun kimsenin yargılamaya, hakaret emeye veya eleştirmeye hakkı yok. Geçenlerde bir haber okudum, avrupada bir erkek aynı anda iki kadınla birlikte. Üçüsüde birbirini seviyor ve mutlular, avrupada 3 lü evliliğe izin verilmediği için Endonezyaya gidip evlenmeyi düşünüyorlar. İşte avrupalı oldukları için bizimkiler saygı gösterdi. Neden çünkü avrupalılar. Saçmalık. Kimsenin kimsenin ilişkisine karışmaya hakkı yok.
Sen benim okuduklarımdan bunu mu anladın yarım akıllı mahlukat. Ne bok yiyorsan ye banane. İstersen 10 tane koca yap sen memnun olduktan sonra banane. Biz diye de genelleme yapma. Kişi bazında kendi adına konuş. Burda konu şahsi. Zoruma da gitmedi. Okuduğumu başka bir tarafınla anlamasaydın bunları yazmama gerek kalmazdı.
Ne kasması. Kezban kezban konuşuyorsun. Okuduğunj anlamıyorsan git ders falan al. Özenmekle ilgili bir kelimede etmedim. Allah akıl fikir versin senin gibilerine.
Şimdi hem mantıklı hem de mantıksız. Mantıklı olan kısmı, çocuklarına gerçekten iyi bakabileceğine inandığı bir kadın olması. Mantıksız olan tarafı da tabii ki rahat davranması. Tamam ölecekmiş ama sonuçta henüz ölmemiş ve yaşadığı son günleri, kocasına yeni kadın bulmak yerine kocasıyla baş başa geçirebilirdi yani. Bir de kadın bulması da saçma bir bakıma. Kadın bulmak yerine şunu yapabilirdi, eşine ''Ben öleceğim ama ben öldükten sonra yalnız kalmanı istemem. Çocuklarıma bakabilecek bir kadınla mutlu olmanı isterim.'' Gibi bir cümle söylemesi daha mantıklı olabilirdi sanki.
Ya kocasi önce ölurse? Kocasi da ben olursem yalniz kalma diye sana koca buldum desin hadi bakiyim kskvkskdk diyemez tabi, tabii ki normal degil sacmalik kadin olurse veya erkek olurse ilerde tabii ki birini sevip evlenebilirler vs. Ama 2. Eş nedir sacma boyle seyler
Tüm sapkınlıklar farkındaysanız İslamda ! Muta nikahı İmam nikahı 13-15 yaşındaki çocukları yetişkin görmek Çocuklar ile cinsel ilişkiye girmede çocuğun rızası zırvalığı Cinsel suçlarda somut delil şartı
Bu mu inandığınız din? Siz dini bosverin bence iyi bir insan olmak için çalışın.
@iamgroott Yanılıyorsunuz. Bunlar kötülüğün vücut bulmuş hali ve şuna inanıyorum. O çocukların çıkartamadığı sesler bizim sonumuzu hazırlayacak. Bu kadar acı ve kötülüğe tepkisiz kalan hatta destekleyenlerin başından bela eksik olmaz
Muta nikahı haramdir uydurmadır. İmam nikahı bildiğimiz dini nikahtir zaten resmi nikaha engel teşkil etmez. Çocukla ilişki diye bir şey yoktur. Tecavüzün cezası da mevcut kanundaki gibi içerde beslemek değil şeriata göre idam etmektir. Evlilik yaşına bakıyorsanız Yahudilikte evlilik yaşı üçtür. Roma imparatorluğu döneminde evlilik yaşının yedi olduğunu söyleyenler vardı. Ama bunlara değil sadece İslam'a satasirsiniz. Çünkü senin gibiler din değil sadece İslam düşmanısınız.
Bengeldi bir yerin sıkışınca islam gibi saçma olan diğer dinlere örnek gösterirsiniz ayy ne kadar iyi bir din 3 yaşında değilde 9 yaşında evlenebiliyoruz Allahımız bizi ne kadar da düşünüyor ya rabbi
@Bengeldi İslamiyette evlilik yaşı çocuğun adet görmesi ile başlar. Buda 9 yaşına kadar inmektedir. Hangi inanç olursa olsun çocuklarla evlilik adı altında uygunluk vermiştir. Ve tümü de benim nazarımda yok hükmündedir. İslamiyeti karalayan bizler değiliz. Bu kötülükleri yapıp sırf alnı secdeye değdiği için desteklenenler yapıyor. Ve bu insanlar 51 çocuğa tecavüz edenleri güle oyna aklarken siz ne yaptınız
@Bengeldi Yahudi olsaydık oturur yahudiligin yanlışlarını tartışırdık. Ülke nüfusunun %70 Müslüman olunca İslamı tartışıyoruz umarım anlayabilirsin. Bu ülkede bu dinin bu hale gelmesi sen ve senin gibiler sayesindedir. Sana ve senin gibilere sevgiler katkınız azımsanamaz.
İslam'da muta nikahı diye bir şey yok ve o dediğiniz sadece İran da şia da var. 13 -15 yaşında Hollanda da çocuklar cinsellikle tanışabilir diyorlar. Nedense onları suçlamayıp insanları suçlamayıp insanlara göre İslam'ı suçlamak kolay. Önce İslam a göre insanları yargılamak gerektiğini anlayın insanlara göre İslam'ı değil.
@cankall Tümünün karşısındayım. Bir çocuğun çıkaramadığı o sesim. İster hollanda da olsun, ister israil de , ister ülkem de karşısındayım. Şu veciz sözü hatırlatmak isterim. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Madem müslümanız neden şeriat isteriz diye yürünüyor da , neden sapık, cani ve hırsızlara karşı tek kelime edilmez.
@cankall İslam ülkesinde yaşıyoruz bana ne Hollanda'dan Fransa'dan siz değil misiniz Orta doğunun lideri son peygamberi bu topraklardan çıkartmak için heveslenen? İslami doğru şekilde tanıtın ve yaşayın farkındalık yaratın diğer ülkelerde kendilerine çeki düzen versin. İslam ya da diğer dinleri nohut kadar beyni olan oturur düşünür eleştirir yargılar sadece sizin gibi korkaklar ve yetersiz insan evlatları sorgulamadan olduğu gibi kabul ederler.
@cankall cinsel ilişki o yaşlarda başlayabilen bir şey ergenlik zamanları nasılsa sen o yaşlarında mastürbasyon yapabiliyorken o yaşlarında ilişkiye de girebiliyorsun olay burda sadece girebilecek kapasiteye sahip olabilmen kimse gelipte işte o yaşta olabilir yapın diye bir şey demiyor
@MachineS_ Ortada yapılan onca şeye korkup sesinizi cıkartmazsınız sonra saygı ne saygısı saygı hak edilir kazanılır. Sizin haksızlıklara çıkartamadığınız sesi gavur dediğiniz insan çıkartıyor. Simdi kim hak ediyor saygıyı !!!
Duyduğunuz her yanlışta islama saldırmayı bir hüner sanıyorsunuz ama cehaletiniz hemen belli oluyor! Önce İslamiyeti düzgünce bir anlayın.. göreceksiniz ki saydığın hiç bir yanlış islamda yok, hiç bir kriterin belirleyiciside sen değilsin! Yanlışı yapan müslümanım diyorsada o yanlış islamın yanlışı değil yanlışı yapanındır! Bunları bi ayırt edinde kişilerin yanlışını dine bağlayıp saldırarak cehaletinizi haykırmayın dünyaya !
@ilteriskaan 1. İslama bizim saldırmamıza gerek yok. Sizler elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz. 2. Cehalette sizler ile boy ölçüşemeyiz. 3. İslamı çok iyi anlayan şeyhleri görüyoruz hepsi tecavüzcü sapkın yine imamlarınız bunlara dahildir. 4. Belki vahiy geldi bana kriter belirleyici oldum olamaz mı? Olabilir. 5. Bunlar hep cehaletinizden işte siz kaybedersiniz. Tarih tekerrür eder.
Şeyhler imamlar üzerinden genelleme yapıyorsun. Doktorun avukatın mühendisin kötüsü yok mu? Niye hocanın kötüsü çıkınca hepsini bir tutuyorsun? Çünkü art niyetli sin. Çocuğunu okula yazdırır iken en iyi öğretmeni seçersin fakat dini egitim verirken en iyi hocayı seçmez her hıyar uzatana tuzla koşarsın. Üç beş tane sahtekars denk gelince hopso oyno be yaa dersin. Neyse manevi deden Ebu Cehil cehennemden sesleniyor
@Bengeldi Hocanını iyisi de kötüsü de var. Sapığı da , cefakarı da var. Aşı yı bulanı da bulamayanı da var. Fakat bu cemaat liderlerden bir tane bile düzgünü neden çıkmıyor. Neden küfür edip , yemeği bile yenmez denen insanların aşısını yaptırıyorlar.
muta nikahi irandadir ve onlar musluman degillerdir... diger saydigin 13-15 cocuklqri yetiskin gormek cinsel iliskiye grmede cocugun rizasi somut delil sarti gibi sacmaliklar kokeni incil (heistiyanlik ) olan avrupadan alinan ilke ve inkilaplarla olusturulmus tc anayasasinin memurlarinin aldigi kararlar 🙂 bu memlekette şeriat olsaydi 100 yil onceki gibi birak cinsel iliskiye gireni korumayi yeme icme barinmasini karsilamayi o adami oldururlerdi ve buu kararlari veren hakimi öldürürlerdi 🙂
İlla birilerini elestiriceksini illa herkesi yargilayacaksiniz. Burada sizi ilgilendiren nedir? Sizin hayatiniza, yasam tarziniza, dogrulariniza ve yanlislariniza nasil karisilmasini elestirilmesini istemiyorsaniz sizde kimsenin hayatini ne sekilde yasadigina karismayin. O onun dogrusu onun dusuncesi ve onun yasam sekli. Siz donup kendinize bi bakin. Elestirenlerin bir cogu kendi yedigi haltlara bi baksin😉
Not : Erkegim diye boyle konusuyorum gibi dusunenler bosa sacmalamayin sevdigim kadindan baskasina ne duygusal nede cinsel herhangi bisey hissetmem
Çok saçma bir zihniyet sevgi eş bir kişilik olur başkaları işin içine girince grup ilişkisi gibi bir şey oluyor o kadar saçma ve kırıcı bir durum ki bir de kadın bunu seve seve kabul ediyor onların mantıklarına göre grup seks iğrenç ama kendileri de grup ilişkisi gibi bir şey yaşıyor kadın kendini çok küçük düşürmüş çocuklarına yazık aynı şeyi kadın istese bu adam kabul etmezdi kesin gerçi iki türlü de yanlış
Dar görüş açısına sahip, sığ insanlar için kendilerinden farklı olup, düşünenleri anlamak zor ama onları itham edip linç etmek çok kolaydır. Bence kadın kendi toplumsal yaşam kural ve değerlerine göre doğru bir davranışta bulunmuş olabilir. Unutulmamalı ki bundan 100 yıl önce bizde de olan bir rutindi bu durum.
Türkiye'de de iktidar partisi yandaşı "aile danışmanı" diye kendini tanıtan bir kadın vardı. Kocasına bekar arkadaşını teklif etmiş ve istersen onu da dini nikahla alabilirsin demiş. Ben ne saçma diyebiliyorum ne de mantıklı diyebiliyorum. Uzun uzadıya düşünülmesi ve değerlendirilmesi hatta tartışılması gereken bir konu bana göre.
Bir de İslam dışındaki dinlere mensup olanlara "GENİŞ" derler. Hanım kızımız genişliği Allahuekber Dağlarına kadar çıkarmış. Azıcık daha kassa Everest olacakmış.
Tek merak ettiğim şu eğer adam hasta olsaydı karısına alternatif eş bulacakmiydi
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gelişmemiş ülkelerde insanlarin durumu. Çok normal, kadın haklarına saygi duymayan, gelişmemiş ülkeler. Zaten adam hayattayken de kuma getirebiliyor bu ülkelerde. Şasirtici değil dogrusu. Şu an biz yanliş, garip olduğunu düşünsekte bakalim kadin nasil düşünüyor?
Çocuklar bunu neden bu kadar eleştiriyorsunuz? Yapılan şey dine aykırı değil. Kadının da işine gelmiş ve yapmış. Çin'de 3 erkek kardeş bir kadin alıyormuş ortak olarak buna ne diyeceksiniz? Herkesin değerleri normali kendine.
Böyle bir Türk yapımı film vardı adını unuttum ya neydi Kadın öleceğini anladığı zaman kocasından ayrılıyordu sanırım ya da sevgilisi tam hatırlayamadım sonra en yakın arkadaşı ve eşine aynı otelden tatil ayarlıyordu aralarını yapıyordu falan
Tamam kardeşim afedersin, özür dilerim. Kadın ölücem diye kocası a eş bulmuş. Kocası da resmi dini Herneyse evlenmiş. Yani adamın 2 karısı var. Dediklerinle ne alakası var?
@Andri asıl ger*zekalı sensin günah falan dediği yok dininizin saçmaladığı şeyleri söylemiş zaten azcık anlama kapasiten olsa orda zaten erkek yapınca günah değil kadın yapınca günah olduğunu söylemek istediğini anlarsın ama sende nerde bir b*k bilmeden millete sallarsın anca
@Andri Soru şu aynı inanca ya da görüşe sahip olmayan biri bu tip bir ilişki yaşadığında aşağılanıyor da, neden bu tip insanlar normal karşılanıyor. İslamiyette 4 kadın diye bir ifade yok. Sadece insanlar kafalarına göre yorumluyorlar. Sonuç olarak herkes kendi hayatından mesul olmalıdır. Fakat bir başkasının hayatına müdahale etmemek kaydı ile
@cennetkushu Hayır. Olması gereken bu zaten. Ben edebimi karşımdakine göre değiştirmem. Zekam yettiği kadar tartışır. Yanlış isem öğrenir ve kabullenirim. Ama saygı benim için önemlidir.
@cennetkushu Ne alaka ya, erkek yapınca günah değil kadın yapınca günah? . Çift eşlilik meselesinden bahsediyorsan keşke çocukları erkekler doğursaymış o zaman kadınlar çift eşli olurdu erkekler olamazdı. Kim kimin çocuğu mslesi
Birincisi dinin öyle diyor ERKEK YAPINCA GÜNAH DEĞİL KADIN YAPINCA GÜNAH olduğunu fakat hala burda gelip tek eşliliği savunmak yerine gelmiş çok eşliliği savunuyorsun ger*zekalı seni
@cennetkushu bende diyorum ya keşke erkekler çocuk doğursaymış o zaman kadınlar çok eşli olurdu günahda olmazdı. Asıl mesele kim kimin çocuğu karışmasın meselesi ya. Ayrıca çok eşliliği savunmuyorum. Benim tercih I'm tek onlarınkisi çok banane
Yalnız ikinci eş caiz ama aynı evde falan yaşayamazlar. İkisine de ayrı ev almak zorunda. Adam yatağa girecekken üçlü mü yatacak bunlar şimdi böyle bir şey olamaz aynı evde
Aşırı derecede saçma. Eğer ben ölürsem eşim yalnız kalsın acı çeksin beni özlesin. Gidip ona birini bulmak ve ölümümü ve beni hemen unutmasıni sağlamaktır. Ben ölüyorsam o da ölsün.
Malezya'da bu durumlar hep var. Mesheplerinden dolayı galiba. Ama sanıldığı kadar yaygın değil. Ve oranın insanı garip şekilde pek kıskanç değil. Erkekleri de dahil.
Ya kocası ondan önce ölürse peki tamam bende istemem ben öldüğümde eşimin tek başına yalnız kalıp acı çekmesini ama kalkıp ona birini de bulmam yani insan sevdiğini gözünden sakınır. Kıskanmayan kadının da erkeğin de sevgisine inanmam. Sevdiğim adami nasıl paylaşırım. Başka bi kadinla başkasının onu sevme düşüncesi bile mahveder gerçekten seveni tamamen saçmalık
Evliliği iyice amacından saptırdılar. Evcilik oynamaya getirdiler kutsal bir şeyi. Başımıza gelen tüm belalar az bile. Böyle rezilliğe daha da bir şey söylenemez yani ne diyebilirim ki?
Değil tabiki de bildiğin eşine kendisini aldatsın diye destek olmuş. Aklında yoksa bile adam artık karısının ölmesini bekler. Üzücü. Bir insan kendisini bu kadar düşürmemeli
Ne alakası var Peygamber Efendimiz çoklu evlilik yaparak evlenmeyi örnek edinmiştir örnek olmuştur insanlara şimdi evlenmeden dini nikah yapmadan gayri meşru ilişki yaşamak çok mu güzel ama tabii ona hiçbir şey diyemezsiniz neden modernlik Çünkü ama bir erkek 4 kadın ile evlendiği zaman eşitsizlik ya bırakın bu işleri,
En İyi Cevaplar