30'dan sonra yaşanan şey sadece saygı sevgi gibi😀 ben demiyorum tabi gördüğüm kadarıyla konuşuyorum sskd yoksa aşktan hala ümitliyim 😄
30 dan sonra aşık olabilen var mı?

Aslında aşık olmanın belli bir yaşı yoktur insan her yaşta aşık olabilir ama sadece seçtiğimiz duyguları bir yaşadığımız duyguların gerçekten Aşk olup olmadığını iyi bir anlamak gerekir, çoğu zaman insanlar yaşadığı birçok duygunun Aşk olduğunu söylerler. Ben şu anda 30 yaşındayım açıkçası aşık olmanın ne demek olduğunu bilmiyorum, hayatıma giren bir çok kadın oldu uzak mesafe ilişkileri sevgilim oldu ama gerçek anlamda, sevgilin olduğunu söylemek doğru olmaz. Sadece yaşadığım duyguların bir kısmı bağlılık diğer bir kısmı da hoşlandığım alışkanlıktan ibaret olduğu için çoğu zaman insanlar bu duyguları gerçek aşk duyguları ile karşılaştırıyor ya da karıştırıyor, dolayısıyla bu duyguyu henüz yaşamadığım için nasıl bir şey olduğu hakkında bir fikrim olmasa dahi, aslında İnsanlar bir bakış bir gülüş belki de bir mimik hareketlerinden bile aşık olabilirler, ama bence bir insana aşık olmak sadece dış görünüşten ibaret değildir, eğer hayatınızda olan ve sohbet ettiğiniz insanlar konuşurken zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorsanız onu gördüğünüz zaman istemsiz olarak kalp atışlarınız değişiyor üzerinizden bir enerji ter boşanması oluyorsa uyusana geçirdiğiniz her vakit haz dolu geçiyorsa ve o vaktin hiçbir şekilde bitmesini istemiyorsanız işte aşkın tarifi her zaman için böyle anlatılır, ama netice itibariyle toplum içinde de genelde şu kelimeyi çok duyarız, insan yaşamadığı hiçbir duygunun ne olduğunu anlayamaz, anladığını söylerse de tamamı ile yalan söylemiş olur. Ama aşk genelde öyle bir duygudur ki insan hayatında olan kişiden başka bir şey göremez hayatına başka kadınlar girse dahi onunla geçirdiği vakti milyonlarca kadın ve erkekle geçiriyor olsa o duyguyu hiçbir şekilde yaşayamaz. Nasıl ki yemek yerken bir damak lezzeti vardır bazı insanların yaptığı yemekleri yiyebilirsiniz ama bazı insanlar aynı yemekleri yapsa dahi o aynı lezzeti hiçbir şekilde alamazsınız. İşte aşık olanlar da hep bunu söyler o yemeğin tarifini ve lezzetine başka hiç kimsede bulamadığını dile getirir. Dolayısıyla insan 30 yaşında da 50 yaşında da aşık olur ama toplum baskıları ve önyargıları nedeniyle ileriki yaşlarda olan aşk gizli kalmaya mahkumdur ya da genç yaşlarda yaşanan aşk umutsuz ise gizli kalmaya mahkumdur.
Aşk kalp işidir. Yaş, cinsiyet veya milliyeti ile ilgili değildir. Kalbi aşık olmaya müsait olan her an aşık olabilir. Aşk sarmaşık kökünden gelir. Sarmaşığın ağaca sarılıp büyüyüp ağacın özsuyu ve güneşine ortak olup yavaş yavaş ağacı öldürmesidir. Son noktada ağaç ile birlikte sarmaşıkta ölür. İnsan bedeni en mükemmel şekilde yaratıldığı için tölerans geliştirme konusunda uzmandır. Aşktan uyku, beslenme, spor vs vs yapamaz olan bedene uygun kimyasallar (hormonlar) salgılatır. İşte bu yüzden aşkın ömrü 3 yıldır denir. Duygusal olduğu halde hiçaşık olunmuyorsa kalp yalama olmuştur.
30'ndan sonra yaşanan herşey daha güzel. Çünkü artık daha olgun bir bilinçle bakabiliyorsun hayata. Mesela , 20'li yaşlarda çocukça yapılan triplerle ağız tadını bozan ilişkiler gibi olmuyor yaşanan ilişkiler, her anın tadını keyifle geçirebilecek akla ulaşmış oluyorlar. Ben 30'larındaki insanları baya özel buluyorum Bende büyüyünce otuz olacam"))
Aşkın yaşı yoktur. İster 20, ister 40, ister 60 yaşında ol. Yinede aşık olabilirsin. Çünkü duygular zihnimizden değil, kalbimizden çıkar. Haliyle kalbimizin yaşımızla hiçbir bağlantısı yoktur.
~tabi kendi geliştirmemiş kişilerin yaş aldıkça kalbinin küçülmesi dışında 🌻
Cevap
73Cevap
Aşk en güzel 30undan sonra yaşanıyor. Olunabilir, ben oldum. Ne istediğimi ve ne beklediğimi biliyorum bir ilişkiden mesela. 20li yaşlarda aşk kriterlerin olur, yakışıklı olsun, şunu olsun bunu olsun gibi. Ama belli bi yaştan sonra bu kriterlerinin ne kadar önemsiz olduğunu anlıyorsun. Aşkı tam anlamıyla yaşayabiliyorsun :) çünkü Aşk aslında tipe veya maddi şeylere bakmıyor
Aşkla yaşın alakası yoktur diye düşünüyorum. Mesela örnek eski evlendirme programları 😂😂😂
Zamanında gidemedik.

Her en olursa olsun hayat devam ediyor Agresif. Birisi çıkar karşına hayat cıvıl cıvıl olur, her şeye pozitif bakarsın, musmutlu olursun ve sonra her şey bitebilir ama her şey bitebilir diyerekte yaşamıyoruz. 😂 Yaş ilerledikçe zor ama imkansız değil diyerek konuyu kapatayım.😂
30 şu yaşlarda sırf senin gibi düşündüğüm için mantık evliliği denilen sonrasında pişmanlığım kat kat artan nir evlilik yaptım. Çok şükür hayatım zindan olmadan sonlandırdım.
20 sini 30 unu bilmem ama sevdiğin ya da evliliği düşündüğün kişiyle ilk önce arkadaş, dost olamıyorsan evliliği düşünme derim.
Hayat gerçekten mutlu olabilmeyi başarmak için çok kısa. İstediğin şeyi yap, istediğin yemeği ye, istediğin yerleri gez hayatını erteleme.
Aşktan ne anladığına bağlı insanoğlunun ve evet, 30 yaşından sonra da aşık olabiliyor. İnsan çünkü, aşkı aşk gibi yaşamasını bilene, ne istediğini bilene yaş vs fark etmez!
Ama aşkı iki bacak arasından ibaret görenler ise 18, 20 yaşında da aşık falan olamaz hatta hiç olamaz sadece yaşadığını aşk zanneder!
Bana kalırsa Aşk ın bir yaşı yoktur, bu 19 20 yaşında olabileceği gibi, 50 60 da da olabilir.
Bu tamamen kafa dengi bir kişiyi bir nevi ruh eşinizi bulmakla ilgilidir.
Bu bakımdan eğer beraber sohbet edip mutlu olabiliyorsanız zaten ilişki başlamıştır.
Bu arada aşk ı nerde bulacağınız inanın nerde ve nasıl olduğu hiç belli olmuyor...
daha 5 yılın var o zaman ve benim de 6 yılım var 30 olmaya ahhh be bi aşk göremedim inşallah hala deli dolu genç yaşlarımda bi görürüm umut var da olmuyor 😅 soruna gelecek olursak 30 dan sonra da insan aşık olabilir evet her yaşta olabilir bence ya djjfkdk
Yani olunur olunmasına da 20 lere göre çok daha zor olur bence.
Yaş ilerledikçe kişinin düşünceleri değişiyor. Daha mantıklı kararlar verdiği için sağlam adımlar atmak istiyor. Aşk ve mantığı bir arada tutmak zor olduğu için gençlik yıllarına kıyasla daha zor olur diye düşünüyorum.
İnsan her yaşta aşık olabilir, aşkın taşı yoktur derler, sen kaç yaşında istersen aşık olabilirsin yani, sıkıntı yok 50 yaşına kadar yolu var bunun, 100 yaşında da olabilirsin, yaşarsan tabiki.😄
22den sonra kolay kolay aşk olmaz kimsede. Yalnız kalmamak için herkes birilerini bulup takılıyor işte kendi çıkarına göre. Içten ve gerçek aşklar 22 öncesi
Bence çok zor.. Belli yaştan sonra daha çok bir şeyleri görüp yaşıyorsun.
Kan deli akmıyor)) öyle bir görüşte kapılıp gitmiyorsun. Olsa da olur olmasa da deme ihmali yüksek..
Var. Olursun aşkın yaşı sevmenin yaşı mı var be.. yeterki sev yeter ki bir ilkbahardan bir yazdan sor. Unutma baharda çiçek olan meyvedir yaza yavrum jett anasının gözü gözü🤓😁
Git uzan mezara o zaman o ne demek 30 motuz, her yaşta aşk olabilir, söyleyenler halt etmiş bence, hayatını ne kadar monotonlaştırırsan o kadar ne aşk olur nede ona yaşamak denir, genelde öyle yapıyorlar da ondan..
Morga giderken sedyeyi sürene bile aşık olabiliriz. Aşkın yaşı yok.
Hem de sırul sıklam aşık olurum. Aşk her yaşta güzel ve insanlar için en güzel değerler içerir. Evet aşka hep varım.
Ben 32 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç aşık olmadım bana da hiçbir kız aşık olmadı hayatımda hiç sevgilim olmadı aşk hayatım olmadı ve geç kalmış hissediyorum
Zannetmiyorum ya çok çok zor çünkü artık tecrübeli oluyor ve insanları tanımış oluyor. Aşık olması için ona mükemmel gelecek biri lazım
Ya olmasına olur ama ergensi +30 aşkı hiç çekilmiyor, yapış yapış. Oturaklı olacaklar ise başım gözüm üstüne.
Kalbini ısıtan, heyecanladıran biri çıkarsa karşına 80 yaşında da olursun aşık..
Aşk, şiddetli muhabbettir (sevgidir)..
#Vesselam
Yoo gerçekten aradığımı bulsam çok güzel aşık olurum. Öyle olurum ki gören herkes beğenir 😄 ama çıkmadı öyle biri bu zamanlarda
Bence bu düşünce çok yanlış her yaşın kendine özgü özellikleri heyecanı var aşkın her yaşa ayrı bir keyif ve zevk kattığını düşünüyorum 🙃
Aşkın yaşı yoktur hiçbir zaman büyük lokma ye büyük konuşma birde aşk karın doyurmuyor canım cicim ayları bitti mi herşey monotonlaşıyor
40 yaşındayım ve aşkın nasıl bir şey olduğunu yeni anlıyorum. Evet aşık olabilir elbette
aşk her yaşta vardır yeterki o doğru insan ruh ikizin karşına çıksın
50 yaşından sonra bile olabilir 30 zaten oldukça genç bir yaş..
Aşkın yaşı olmaz. İkinci baharında kokoş kokoş aşk yaşayanlar var
Bu saatten Hersey güzel olsa ne olacak...
Heves kalmadı heves
Vallaha ben gördüm evlenmem diyen adam 1 senede evlendi
Bu tamamen tecrübe denen kazıklar neticesi değişkenlik gösterebilir.
Ben herkese aşık olabilirim. Yeter ki izin vereyim 😀
Olabilir bence aşık olmanın yaşla alakası yok gibi emin değilim 😄
Hayır olamaz. 40 dan sonrada diri diri gömülmeliler
Olabilir neden olmasın hayatt 30 dan sonra başlıyormuş 😏
Aşkın yaşı olmaz, kaderinde ki insan 40 yaşından sonra da karşına çıkabilir kanks
Demek ki tam sınırdayım hemen aşık olmalıyım 25 lik bir çıtır olarak 😅
Aşk zaman kavramını tanımaz o yüzden her an olabilir.
26 yaşında olupta 30 hissedende ne bilim
Aşk 30 dan sonra başlıyormuş 😄
Aşık olmanın yaşı yoktur huzurevlerinde aşık olup evlenen insanları duyuyorum
Her yaşta aşık olunur ama 25 yaşından önceki duygular başka oluyor daha yoğun daha güzel
40 yaşında da oluyorlar...
biraz daha secici olur insan belki ama yası mi var, oldu mu olur
Sen o yazdığının aşk olduğundan emin misin? Kaba tabirle o yaşlarda ona abazanlık deniyor
Aşkın kapımızı nezaman çalacağı hiç belli olmaz
Aşk yasa bağlı değildır.
Hemde cok guzel. olur
Olur tabii. Baskasi ile evliyse olmaz...
Aşk ne ya, yeniyor mu?
Aşkın yaşı yok olabilir
İnsan her yaşta aşık olabilir. Aşkın yaşı yoktur
60 yaşındaki dede aşık oldum diyor 😕
Aşkın yaşı yoktur. O bir güdüdür.
İnsan her yaşta aşık olur
Olabilir , hatta bence daha gerçekçi olur😉👍
bana göre aşkın yaşı yok ki
90 yaşında bile olabilir.
İnsan her mevsim aşık olabilir 😎
Olur tabi aşk güzel şey
Aşıl olmaz ama bağlanır ve bu aşktan daha güçlü