Bir söylem vardır ki, aşkta ve savaşta her şeyin mübah olduğunu söyler. Anlaşılan bu söylem iki parçaya bölünmelidir; savaşta her şey mübah kısmı erkekler için, aşkta her şey mübah kısmı kadınlar için uygulanmalıdır.
Aşkta her şey mübah değildir. Bizi biz yapan ahlakı değerlerimizdir. Eğer değerlerimizi erozyona uğratıyor ve engel teşkil ediyorsa o zaman o izlediğim filmlerde ki gibi her şey mübah olmuyor. Hepimiz kabul etmeyeceği şeyler vardır. Bizim kendi değerlerimize zarar vererek aşkta her şey mübahtir algısıyla ilerlersek o zaman yaptığımız hataları görmez sadece kılıf olarak aşkta her şey mübahtir diye yürürüz. Halbuki aşkta her şey mübah değildir. Çünkü her şey mübah olsa o zaman aşkı farkında olmadan sadece her şey mübahtir diyerek hatalar üzerine hatalar yaparız.
Aşk için; Direnmek Zorluğa göğüs germek Dayanmak Katlanmak Utancını bırakmak Kendinden ödün vermek Gururunu bırakmak Çabalamak Baş kaldırmak Mücadele etmek Hatta Devrim bile yapmak mübahtır doğru.
Ama !
Aşk için; Çirkinleşmek Yanlış olanı yapmak Utanç verici olmak Bir başkasının hayatını çalmak Heleki karşı onaylamaz iken sürdürmek Şiddete baş vurmak Hatta kalp kırmak mübah değildir.
Savaş ! Her ne şekilde ve sebep ile olursa olsun savaş asla mübah değildir ki savaş içinde yapılanlar mübah olsun !
Aşkta herşey mübah olsaydı aldatmak serbest olurdu... Savaşta herşey mübah olsaydı iki tarafında kazanması lazım gelirdi.. O yüzden efendim hiçbişeyi kafamıza takmadan kaderimizi yaşayıp gideceğiz.. Bu yüzden de üzülmeyin.. Sizi üzenler gülerek geziyorlarsa bu dünyada, siz onlar için boş yere damla akıtmanıza değmez efendim... Dileriz sizi aynı siz gibi seven biri çıkar karşınıza inşallah 🌹🌹
Hayır ben her şeyde bir sınır olmalı diye düşünüyorum ne istediğini bilen bir kadınım ve her şeye evet demeyen insanların ilişkisi daha da güzel ilerler o yüzden her hatayı saygısızlığı sadık olmamayı aşk adı altında mübahlaştıramam :)
Bence değildir. Karşı tarafı kendi cabanizla kendinize çekmek başkadır. Karşı tarafı engelleyerek kendinize yönlendirmek başkadır. Biri zafer diğeri ise aldatma, kandırmadir. Ben düşmanımın bile mert olmasını isterim 🙂