son nefese dek birbiri için çarpacak olan , iki vücutta atan tek bir kalp demektir evlilik.. çünkü gerçek anlamda SEVGİ ister evlilik.. ne anlamsız basit bir hoşlantının eseridir ne de anormal ve ömrü kısacık olan aşk gibidir.. sıfırdan başlar ve zamanla çok kuvvetli kökler salar sevgi.. birbiri olmadan eksik veya yarım olacak olan iki insan haline gelmektir.. Yapayalnız olduğumuz bu dünyada, aslında yalnız olmadığımızı gerçek anlamda bize yaşatan şeydir evlilik.. zamanla birbirine benzeyen hatta birbirine dönüşen iki insan demektir evlilik.. günümüzden anlamı unutulmaya yüz tutmuş olan AİLE olmaktır evlilik.. Tüm algılarını karşı cinse tamamen kapatmaktır evlilik.. Tek isteği yaşayabildikleri kadar uzun süre yaşayıp , yine son nefeslerini el ele ve göz göze vermek isteyen iki insanın arasında olan şeydir.. Resmidir her şeyden önce.. Helaldir.. Bir insana helalimsin diyebilmenin şartıdır.. Akşam eve dönen eşine kapıyı gülümseyerek açmaktır.. Kapıda kendisine gülümseyen eşini görünce ona içtenlikle sıkı sıkı sarılan olmaktır.. Her gün değişmeyen aynı mutluluğu yaşamaya yine her gün can atmaktır. Her kapı açıldığı an yüzüne çarpan , eşinin kokusunun sindiği yuvasına dönmektir.. Ve kapıdan içeri girdiği an , günlük hayatın tüm karmaşasını ve stresini unutup tüm ilgisini ve sevgisini eşine sunmaktır.. Bazen , yarı çıplak şekilde evin içinde kovalamaca oynamaktır.. Sanki senin mutluluğun için sana özel yaratılmış olan o insana ömür boyu sahip olduğunun huzurudur evlilik.. Sadece ve sadece birbirine ait olan iki insan olmaktır.. Kendi evlatları hariç , bir üçüncünün daha dahil olamayacağı yuvayı kurmaktır.. Birbirinin sorumluluğunu almış ve hayatlarında ilk sıraya koymuş olan iki insan olmaktır.. Üçüncü kişilerin hiç bir şekilde karışamayacağı , hak iddia edemeyeceği , Allah katında olsun , yer yüzündeki yasalar karşısında olsun , ben bu insana aitim , o da bana ait , biz sadece birbirimize aitiz diyebildiğimiz iki kişilik bir hayattır .. Her sabah onun kokusu , sıcaklığı ve güzel yüzüyle uyanmaktır.. Onsuz uyuyamamaktır.. İşten eve dönünceye dek , sesini kokusunu yüzünü özlemektir.. En önemlisi de , iyi günde de kötü günde de ,, hastalıkta da sağlıkta da ,, varlıkta da yoklukta da ,, gençken de yaşlanınca da , her gün senin eve dönmeni bekleyen o insanın varlığını bilip , kalbinde en ufak bir huzursuzluk veya panik hissetmeden , acaba yarın senden sıkıldım deyip gidecek mi , veya birileri gelip onu benden alacak mı korkusu olmaksınız yaşamaktır.. Flörtün de değildir o insan senin ,, veya uzatmalı sevgilin de değildir.. Flört veya sevgili dediğin kimdir? Sıfatı nedir? Aşkla mı bağlısındır sevgiline veya.. Her şey bir kavgaya veya alışkanlıkla birlikte eriyip giden aşkın bittiği günün gelmesine bağlıdır oysa ki , istemiyorum artık seni demek için.. Gerçek bir evlilikte gitmek yoktur.. Kaybetme korkusu yoktur.. Ölüm bizi ayırana dektir evlilik.. Eşine gülümsediğin her seferinde Allah katında da sevaba girmektir.. Sen ve ben yerine BİZ demektir evlilik.. Hayat boyu sadece birbirine ait olmaktır.. Gerçek evlilikler böyledir işte.. Tarafların birbirine hakimiyet kurmaya çalışmadıkları , birbirlerine isyan etmedikleri, hakaret etmedikleri , şiddet uygulamadıkları, birbirlerinden sıkılmadıkları , kavga ettik ayrılıyoruz demedikleri , gün gelip de bir tas çorbayı paylaşıp uyuduklarında, buna birlikte şükredenler olmaktır evlilik.. Allah bir de evlat nasip ederse, evlatlarını kucağına alıp ailelerini genişletmektir.. Sağlıklı ve huzurlu bir yuvada büyütmektir.. Evlilik çok büyük bir sorumluluktur.. Sevgililikteki gibi çalakaşık kafasına göre takılmaya benzemez.. Kuralları gerçek anlamda uygulandığında, dünya üzerinde ihanet de kalmaz , boşanan veya şiddet gören bir insan da kalmaz.. İnsanların evlilik deyince unuttukları şey budur aslında günümüzde.. evliliğin kuralları ve sorumlulukları.. Suçlu olan evliliğin kendisi değildir , evliliğin gerçekte ne olduğunu bilmeyen , bilse bile bunu görmezden gelerek tukaka eden çiftlerdir.. Evet iddia ediyorum, bir çift gerçek anlamda evliliğin ne demek olduğunu bilerek , ve evliliğin kurallarına uygun olarak yaşadıklarında, kalbinde aşk acısı, teninde şiddet acısı taşıyan veya ayrılan tek bir çift kalmaz yer yüzünde.. Evlilik bu derece özel bir şeydir.. 30 yaşında da , 80 yaşında da , eşinin yüzünü avuçlarının arasına alıp, gözlerinin içine bakarak alnından öptüğünde, kalbinin içinin aynı şekilde ısınmasıdır evlilik..
Her ne kadar günümüzde gerçek anlamı unutulmaya yüz tutmuş olsa da... Gerçek bir evlilik, bir insanın başına gelebilecek en güzel şeydir..
Evlilik eminim güzel bir olaydır ama sorumlulukların da yüklendiği andır. Hayata tam anlamıyla girmiş bulunursun evlendikten sonra, gençsen de o gençliği artık bitirmiş olursun, yetişkin ve sorumluluklarını yerine getirmesi gereken bir birey olup çıkarsın. Evliliğin en güzel yanı bence çok sevdiğin o insanla, hayatını sonsuza dek birleştirmiş olmaktır diye düşünüyorum. Hayallerinin kadını/erkeğiyle olduğunuzu hayal edin, bence muazzam bir olay. Ama evlilik, sorumluluk demektir, bu şaşmaz. O yüzden; gençliği yaşamadan evlenip çocuk sahibi olmak, pekte mantıklı gelmiyor bana. Evleneceksen bile bir süre çocuk düşünülmemeli aslında, çünkü çocuk demek, yeni bir birey demek, yeni zorluklar ve yeni bir sorumluluk demek ki bu sorumluluk en büyük sorumluluktur bence. Çünkü o senin evladın ve sen ona hayatını vermelisin. Hem doğacak çocuğunuzun, hem de eşinizin iyiliği için hayatınızı planlamadan ve gençliğinizi yaşayamadan evlenmeyin derim.
Ruh ikizini bulursan evliliğin daha güzel olur. Ama ruhumuz pislik doluysa iki pislikten mutluluk olmaz. Evliliği mutlu kılan yemin ederken verilen söze ne kadar bağlı kalindigina bağlıdır. İyi günde kotu günde hastalıkta sağlıkta... Ama şimdiki gencler en ufak şeyde fırtına kopariyor, bekarligin verdiği rahatlığı evlilikte bekliyorlar. Borç yokken borca giriyorlar, masraflar ortaya çıkıyor. Önceden harcliklar cafeye gidip rahat rahat birseyler içerken evlenince acaba gitmesek daha mi iyi olur bu ay fazla odememiz var demeye başlanıyor. Örnekler çoğalabilir ama sonuç olarak evlenince hayatin gercekleriyle karşılaşıyor ve erkek kadının birçok ihtiyacını karşılayamazsa dirdirlar başlıyor.
Sevdiğin Adamla uyuyup uyanmak. Yanında ve iyi olduğunu bilmek. Akşam işten çıkıp yanına geleceğini bilmek, Aile olabilmek, ondan çocuk sahibi olabilmek. Kimseye değil, ona hesap vermek, onunla hayaller kurup gerçekleştirmek. ☺️ Yanında her zaman iyi veya kötü gününde sevdiğin insanın olması
Evli bazı arkadaşlarım Evet güzel yanları çok evlen diyorlar.. kimisi de evlenme böyle iyi karışan görüşen yok diyor herkes kendi yaşanmışlıklarıyla bir şekilde yorum yapıyor ama o onların tecrübesi yani yaşadıkları gördükleri sadece onları bağlar
Bana göre evliliğin en güzel tarafı paylaşma duygusu. umarım bu duyguyu yaşayabilirim
Evlilik sadece yatağı paylaşmak değildir hayatı paylaşmaktır yükünü hafifletmektir eşinin derdine derman olmaktır düşmeden önce tutmak düşmüşse eğer tutup kaldırmaktır öfkeliyken sakin olmak ve sakinken öfkelenmemektir incitmemektir yüreğini evlilik eşine ailene sadık olmaktır yalnız bedende değil en önemlisi de kalp ile sadık olmaktır Rabbim herkese hayırlı bir eş nasip etsin evlilik bir maharet ya da beceri değildir nasiptir kısmettir sen hârika bir insan olduğun için iyi bir eşe sahip değilsindir o senin şükür imtihânındır Çünkü nice hârika insanlar nice ahlâksızla evlidir ve onun evliliği sabır imtihânıdır...
Hayatını paylaştığın ve iyide kötüde elini tutan biri var. Onun gözlerindeki yaş senin kalbinde, onun kalbindeki hüzün senin ruhunda yara. O gülerse hayat huzur, sen gülersen ona cennet. Ortak hayatta en korkusuz desteğiniz. Aç veya tokken birliktesiniz. Başarı ve mağlubiyette omuz omuza. Hastalanırsanız çocuğu, o hastalanırsa bakıcısı olursunuz. Hayatta kaybetmekten korktuğunuz ve sizi kaybetmekten krokan biri var. Anne, baba ve kardeşlerinize bile söyleyemediğiniz sırlarınızı, en gizeli hallerinizi ve onlarla yaşayamadıklarınızı yaşatan biri.
Aklıma evlilik deyince en güzel örnek geliyor Peygamberimiz ve hz. Aişe annemiz, ben cenneti sen orada benim eşim olacağın için seviyorum diyen peygamberimizin sevgisini yaşayan kalpler bence evlenmeli, evliliği kargaşa olarak gören çok insan var doğru kişiyle olunca böyle olacağını sanmıyorum.
Bu konuda en ufak bir fikrim bile yok. Çünkü bugüne kadar hiç evlenmedim ve bu fikre ısınmayı düşünecek kadar evliliğe yaklaşmadım. Çocuk konusundaki düşüncelerim de karmakarışık. Velhasılkelam benlik değil galiba bu konu @Funda_a 🙂🙂
Hayatını paylaşacağın "ben" den "biz" e geçtiğin bir serüven evlilik. Kendini güvende hissettiğin kollarda olmak ve her duyguyu paylaşmak. Bunu bulamıyorsam asla evlenmem. Ne kadar sevsem de olmaz. Çünkü evlilik sadece aşık olduğun insanın yanında olmak değil. Ciddi sorumlulukları var.
Bilen bilir uzun zamandır evliyim yeri geldiğinde her mecradad dile getirir bilgi ve tecrübelerimi paylaşırım Yorumunda da yazdığın gibi evliliğin amacıda neşeside anlamıda çocuktur Çocuk doğduktan sonra eşlerin tartışmalarıda hoş sohbetide çocuk etrafında döner
Doğru kişi olunca dünyanın en güzel şeyi olduğunu düşünüyorum. Hem sevgili, hem arkadaş, hem eş oluyorsun. İyi günde kötü günde hep yanında oluyor. Hayatı paylaşıyorsun. Bir de bebek tabi. Güzel yanları çok bana göre ama tabi doğru ve sağlıklı ilişki de bunlar olur. Diğer türlüsü hayatı zindana çevirir
Eşin ve çocukların iyiyse evinde, ne işin var düğün evinde, düğün senin evinde sen düğün evinde gir oyna çık oyna. Eşin ve çocukların kötüyse evinde, ne işin var yas evinde, yas senin evinde sen yas evinde gir ağla çık ağla.
Bence sevdiğin kadinin her zaman yanında olmasi, sabah kalkip güne baslayacakken kalkmayip ona sarılarak bir saat daha yatmaktir. Aksam olduğunda kokusunu icine çekerek uyumaktir. Size bunlar siradan gelebilir ama ben böyle şeylerden mutlu olan biriyim, kimse kusura bakmasin.
Anlaşabilen ve dik başlı olmayan çiftler için evliliğin muazzam birşey olduğunu söyleyebilirim ama birbirine zıt olan iki kişi her an kavga etmeye tetiklenmiştir onun haricinde kendi ailenizi kurmak müthiş birşey.
İnsanoğlu başı boş yaşamak için yaratılmamış. Evlilik Allah'ın emri, Peygamberimizin ise sünnetidir. Dünya da her bir canlı, çift olarak yaratılmıştır. Evlilik, hem bedenî bir ihtiyaç, hem de mânevî gelişimin esaslı bir zeminidir.
Sevdiğinle evleniyorsan iyi bir şeydir heralde. İki taraf da olgunsa evlilik çekilir olur ama iki taraf da sıkıntılı problemli ise olmuyor. O yuvayı çocuk da kurtaramıyor. Olgun olmak lazım evlenmek için. Çabuk pes eden biri evliliği yürütemez.
Valla benim evliliğim kavunsa eğer kelek çıktı baya baya hemde :) tek güzel tarafı oğlum. En çok istediğinde bana nasip olmadı amaa oğlumun güzel bir evlilik yapması
Kafa dengin olursa en güzel evlilik odur bence. Merhamet saygı sevgi sadakat bunlar olduktan sonra yaşanan sorun ve kavgalar sadece tuz biber olur diye düşünüyorum
İki farklı beyim bir arada birisi a beyin birisi b beyin ortak nokta bulmak çok zor her zaman kadınlar kendi istedikleri işleri destekler ve olmazsa işte o an huzursuzluk başlamış demektir selenyum aleyküm
Sürekli sevdiğin insanlasın kafan da uyuşursa ne güzel. Ama bazı konularda sorunlar yaşadığında işin zor olabiliyor aşamıyosun o zaman güzelliği kalmıyor işte sevsende uyum olmadıkça üzgün mutsuz oluyosun