Sen alışmışsın güneşli günlere ben gecenin dördü beşiyim ne demek? Sizce bu sözde ne anlatılmak isteniyor?

Sen alışmışsın güneşli günlere ben gecenin dördü beşiyim ne demek? Sizce bu sözde ne anlatılmak isteniyor?

Merhaba! <3 Bugün bu soruyu görünce fazlasıyla duygusal olan bu cümleden ben de bahsetmek istiyorum. Bu sözü Instagram'da gördüğümde bile insanların duygusal dünyalarını ve zıtlıklarını ne kadar güzel ifade ettiğini bana gösteriyor. :'( Biraz da aşk acısı tabii. 🌞🌜

Bu çok etkileyici bir söz ancak kime ait olduğunu bulmamız imkansız gibi bir durum. Bu söz hayatımıza birden sosyal medyayla beraber girdi. Üzerine aşırı editler, videolar, paylaşımlar yapılarak herkese aşılandı. Dolayısıyla söz birden patladı. Kime ait olduğu bilinmiyor. :'( Şiirsel bir dil kullanarak insan ruhunun derinliklerine inen bir söz..

Bu söz genellikle aşk acısı ya da derdi olanların kullandığı bir cümledir. Söyleyen kişi sabahlara kadar uyumayan, uyuyamayan biridir. Karşısındakinin ise güzel bir hayatı vardır. Bu yüzden karşısındakine sen güneşli günlere alışmışsın, ben gecenin dördü beşiyim der. Yani gece 4-5'e kadar hep acı çekiyorum gibi düşünün. Ben genellikle bunu hep aşk acısı çeken kişilerden duyuyorum.
Genelde söylenen bir söz diyebilirim. Esprili söyleyenler var, gayet de güzel oluyor. Ancak çok ciddi bir şekilde kız arkadaşınıza/erkek arkadaşınıza söylerseniz alınma durumu da olabilir. Kişiliğini düşünün, aranızdaki şakalaşmaları düşünün. Hislerinize göre hareket edin. :)
Bu söz herhangi bir şarkının parçası veya sözü değil. Yukarıda da söylediğim gibi birden trend bir şekilde patlayıp hayatımıza girdi. :)
🌅🌌
Aşk üzerine söylenmiş sözler derin anlamlar taşıyor. Bu sözler de üzerine düşünülmüş sözler zaten. Sen alışmışsın güneşli günlere ben gecenin dördü beşiyim sözünün anlamını açıklamaya çalışayım. :)

Aşk insanı düşüncelere sevk eder. Hele ki aşk imkansızlar içerisindeyse o düşünceler asla bitmez. Ve insanı uyku tutmaz, sabahlara kadar uykusuz kalır. Ben gecenin dördü beşiyim sözü de buradan geliyor. Aşk böyle bir şeydir. :)
Aslında bu bir şiir değil sadece bir cümleden oluşan söz. Sadece "Sen alışmışsın güneşli günlere, ben gecenin dördü beşiyim" kelime öbeğinden oluşur. Burada da aşık olunan kişiye bir gönderme bulunuyor.

Bunu bulmak imkansız gibi bir şey. İnternet dünyasında bir yerde paylaşılmış anonim olarak ve kimin söylediği belli değil maalesef.
Sen alışmışsın güneşli günlere ben gecenin dördü beşiyim sözü sosyal medya sayesinde popüler oldu. Önce Facebook'ta paylaşıldı, sonra TikTok'ta akımlara konu oldu ve popüler oldu. :)
Sen alışmışsın güneşli günlere sözünün anlamını, sen alışmışsın güneşli güzel günlere ama ben gecenin dördü beşiyim kimin sözü açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur, gecenin 4'ü 5'i olmamanız dileğiyle. 😇
Gecenin ilerleyen saatlerinde başbaşa kalırsın kendinle. Ses yok, bir şey diyen yok. Sadece sen ve içinden geçenler olur. Gece geç yatan biri isen bilirsin. Gece on ikiden sonra başlar sen uyuyana kadar seninle devam eder. Pişmanlıklar, keşkeler, üzüntüler, motivasyon düşüklüğü. İçini kaplayan hüzün bazen seni uyutmaz. Deli gibi uykun vardır gözlerin acır ama sanki direnir içindekiler inadına. Ruhuna işler üzüntülerin. Keşke seni anlayan biri olsa yanında olsa dersin belki de. Saatler ilerledikçe seni daha çok sarar. En son ya ağlayarak uyuyakalırsın ya da gözlerini zorla kapatırsın sessiz çığlıklarına. Velhasıl bu süreç gece 4e 5e kadar sürerse içindekiler seni daha çok kaplar ve seni daha çok boğar bu kasvetli hava. Sen alışmışsın güneşli güzel günlere derken; sen iyi olmaya, iyi hissetmeye alışmışsın, mutlu olmaya alışmışsın demek istemiş. Ben gecenin 4ü 5iyim derken de yukarıda özet geçtiğim durumdan yola çıkarak kendinin mutsuzluğa umutsuzluğa kötü hissetmeye alışık olduğunu demek istemiş. Yani ben böyle anladım sana da uygunsa böyle yorumlarsın sen de bu sözü
Selam,
Son zamanlarda sosyal medyada özellikle TikTok’ta ben gecenin dördü beşiyim açıklaması yapılan çeşitli paylaşımlar görüyorum. Bu aslında TikTok akımlarından biri ve verdiği bir mesaj var.
Ben gecenin dördü beşiyim sözü aslında bir cümleden alıntı ve bu cümlenin bir de başı var. Dediğin gibi Sen alışmışsın güneşli güzel günlere ben gecenin dördü beşiyim ne demek dersen bu sözde anlatılmak istenen karşısındaki kişinin iyi ve rahat zaman geçirmeye alışkın olması ve zorluk görmemesi güneşli günlere benzetiliyor. Ben gecenin dördü beşiyim sözü ise bu saatler genelde en karanlık ve ıssız zaman dilimi olduğu için kişi karanlık ve yalnız içindeymiş gibi yorumlanabilir. Bir taraf rahatlık içindeyken diğer kişi sıkıntı ve zorluk içinde olabilir. Farklı deyişle yorumlamak gerekirse sen hayat dolusun cıvıl cıvılsın ama ben bezdim, yorgunum mesajı veriyor diyebiliriz.
Bu şarkının felsefesine benzettim
sevme kızım beni
ben bir serseriyim
esrar ve duman kokarım
ben şarkı türkü bilmem
esrar sararım kova yaparım
sen bara diskoya gidersin
ben sokağa çıkarım
ellerini verme güzelim, cigaraya diye tutarım
sen yatakta yatarken
ben sokakta kalırım
sen saat onda
ben şafakta kalkarım
sen parfüm
ben esrar kokarım
randevu verme güzelim
ben o saatte harman olmuşuuum
ağlayarak doğdum gariban anamdan
yirmi senem oldu bıktım hayattan
gülmedi bahtım gülmedi ustam
çektiğim çile dert kaderim be usta
kimi yaşar hayatı bok gibi parası
kimi bulamaz ana ekmek parası
bu nasıl bir düzen döndürü dünya
adam gibi adam kalmamış usta
bir sevdiğim vardı gitti ele vardı
garibanız usta kimse bize varmadı
ana baba sevgisi sokakta kaldı
bir dilim ekmeği üçe böldük amma
kimsenin rızkına bakmadık usta
satmadık eşi dostu üç kuruş uğruna
o yüzden kaybettik şerefsiz dünyada
bize göre değil usta şerefsizce yaşamak..
Cevap
17Cevap
Merhaba, mantıken aslında ben gece saat 4 ve 5 gibi senin kendini en çok yalnız hissettiğin ben aklına gelirim ve aşk tam da böyle bir şey gibi bir anlamı ifade ediyor. Özetle budur yani. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Ben gecenin dördü beşiyim" ifadesi, genellikle kişinin yaşadığı zorlukları, sıkıntıları veya olumsuz durumları ifade etmek için kullanılır. Bu benzetme, günün zorlayıcı bir noktasına atıfta bulunarak kişinin hayatındaki zorlukları anlatmaya yöneliktir. Bir kişi bu ifadeyi kullanarak, belirli bir süreçte, yaşantısında veya projede kendisinin zorluklarla karşılaştığını, belki de sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eder. Ancak, aynı zamanda bu ifade, kişinin bu zorlukların üstesinden gelme, direnç gösterme ve sorunları çözme niyetinde olduğunu da vurgular. Bu tür ifadeler, duygusal bir bağlamda kişinin iç dünyasını ifade etmek, destek aramak veya kendini ifade etmek için kullanılabilir.
"Sen alışmışsın güneşli güzel günlere ben gecenin dördü beşiyim" ifadesi, genellikle birinin hayatının zorluklarını, sıkıntılarını veya karanlık dönemlerini ifade etmek için kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, kişinin yaşadığı olumsuz koşulları veya zorlukları dile getirirken, diğer bir kişiye veya kişilere, daha kolay veya güzel şeylere alıştığını ve bu zorlukları anlamakta veya onlara katlanmakta zorlanabileceğini ima eder.
Örnek bir açıklama şu şekilde olabilir: "Sen alışmışsın güneşli güzel günlerde mutlu olmaya, ben ise sürekli olarak zorluklarla başa çıkmaya alışmış biriyim. Gecenin dördü beşi, yani en zor anlarda bile ayakta kalmaya çalışıyorum." Bu ifade, kişinin yaşam deneyimlerinin farklılığını ve zorlukların insanları nasıl etkileyebileceğini vurgulamak için kullanılabilir.
ben v a r o ş bozmasıyım aman ha uzağımdan bile geçme darlanırsın demek istemiş. bırakın böyle hasta tipleri diyaloğa girmeyi bırak 100 metre uzağından geçin kızınında erkeğininde. normal bir insan olun ya
Gece saatleri genellikle insanların uyuduğu ve dinlendiği saatlerdir. Gecenin o saatinde yaşayan insanların bir huzursuzluğu ve mutsuzluğu olur. Bence bunu vurguluyor.
Sen güneş seversin ben gecenin en karanlık vaktiyim demis. Ama gecenin o en karanlık vaktinden hemen sonra güneş doğar. Buradan ne anlarsan iste
Ona sor bence ama muhtemelen acı çektiğini belirtmek istemiş
Sen mutlusun neşelisin , ben Mutsuzum, acı içinde kıvranıyorum demek
Sen neşeli düzgün insansın, ben üzgün acı dolu kötü bir insanım demek
Hep bir değresiflik moda oldu yeminle içim şişti artık
Hayatının daha karanlık, yorucu ve depresif olduğunu ima ettiğini anlıyorum
sen alışmışsın rahatlığa güzel günlere ben ise karanlığım çalışıyorum demek
Ya benimle karanlıkta yaşarsın Ya da güneşli çiçekli havalara karışırsın ben vampirim sen insan
Ben tembelim gece uyumuyorum drama yapıyorum demek ddjdjd (şakaydı)
Mutsuzum, yalnızım, kimsesizim demek acı ve ızdırap içinde kıvranıyorum demek
Saat 4 veya 5 te günes doğmaz ama şarkıda sen alismissin güneşli günlere diyor yani uyumlu değiller zıt olarak
Demis ki benim hayatım karanlık gecenin 4 u 5 i gibi sessiz ve duragan sen hayatı güllük gülistanlık yaşıyorsun
sen benim geceleri uyuduğumu mu sanıyosun memati lafıyla eş değer
Bence iyi geçmeyen günler gibi bir şey diyor
Bu saatleri kimse sevmez anlamında düşünmüştüm ben duyduğumda
en ihtiyacın olduğu zamanlarım demek sanırım
Gecenin en koyu en karanlık saatlerine benzetiyor bence kendini
gayet acık bi söz yeterince DERİN değilsin
4 mü 5 mi yaz mı kış mı çok değişir. :D :D
Yalnızım, huzursuzum, dertliyim dercesine.
diyor ki saatler geri alınsın :D
Sabah uyuyup gece uyumayan kişi gibi..
En karanlık vakti demek istemiş
O zamana kadar uyumuyor demek ondan sonra uyuyor
Benden hayır gelmez demek.
ben yatmıyorum dertliyim diyor
İltifat etmiş seni Leyla kendini mecnun yapmış :))
saat takıntılı
Benden sana hayır gelmez demiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?