Merhaba! İnanın izine çıktığıma çıkacağıma pişman ettiler beni. Nerede bir tanıdık veya akraba görsem ilk cümlesi hoş geldin ikinci cümlesi ne zaman evlendiriyoruz seni oluyor. Sanki herkes beni evlendirmek için iş birliği içine girmiş anca ben evlenince rahatlayacaklar gibi. İşte efenim ulun gidiyor evlen bul birini falan neler neler. Sırf yaşım gidiyor diye evlenecek değilim kusura bakmayın. Anlamıyorum yani, “Herkes evlenmek zorunda mı?” Sinir olduğumu belli etmemek için kendimle cihan harbi içinde oluyorum. Ne bu ya…
Öylelerine düğün masraflarını sen karşılarsan benimde öyle bir fikrim var diyorum sen evlen Allah kalanını verir deyip gidiyorlar. Aslında sert tepki vermen daha iyi. 6 ay önce (eskiden vesikalık fotoğraf) instagram linkleriyle komşular geliyordu şimdi seslerini kestiler :D
Evlilik yasın daha yeni gelmiş. Eskisi gibi değil. Artık insanlar 30 larda zor belini doğrultuyor. Hayat standartları çok değisti. Iki döşek üç lokmayla olmuyor. Sana oyle diyenlere ben de düsünuyorum ama para konusu sıkıntı. Biraz maddi yardımda bulunup borç verirseniz olur bu iş de sen de. Bir daha asla demezler emin ol😀😀😀
Bu sorun sadece sende yok bende aynı durumla karşı karşıyayım daha 26 yaşımdayım diyorum laf dinletemiyorum. Bu acelelerinin manası ne bunuda bilmiyorum. Çözüm basit, bırak isteyen istediğini desin sen hayatını onların istediği gibi değil kendi isteğin doğrultusunda yaşayacaksın. Bu böyle olmalı tabi benim içinde…
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Zorlamayla imayla evlilik olmaz anca kişi evlenmeyi arzu ederse o iş öyle gerçekleşebilir. Herkeste evlenmek zorunda değildir. Ama bu bizim ülkemiz halkının bir alışkanlığıdır hemen yaş az ilerledimi etrafındaki insanlar teşfike başlar alışılmış bir durumdur.
Sırf el alem konu komşu eş dost desin diye evlenilmez. kafana uyar seversen ancak o zaman. bos ver takma kafana. Evleceksinde ne olacak. Ayinin biri cikacak iki cocuk yapacaksin sonra ömrün offf neyse dusunmesi bile korkunç 😄😄
Malesef bu da asırlarca kalıplaşmış bir zihniyet 10 yaşında yeğenim bile büyüdün artık evlen diyor😄 alışmış çocuk herkes aynı şeyi yaptığı için ama bende uzun süre düşünmüyorum mutluyum böyle