+1 yılHayat arkadaşın için bir ütüyü, yemeği v. s çok görünüyorsan bence senin hayat arkadaşından beklentin de farklı.
Ailenin ne demek olduğunu, ailede ki roller ve kadının-erkegin değeri maalesef günümüzde çökmüş bulunmakta.03 Yorumla- +1 yıl
Ailedeki roller tabirinle ataerkilği kastediyorsun sanırım. Çünkü aile bir bütündür, herkesin görevi de o aileyi mutlu ve huzurlu tutmak için her şeyi birlikte yapmayı gerektirir.
- +1 yıl
Dişi kuş yuvayi yapar derler, kuş ben hizmetçi miyim niye yuva yapıyorum demiyor ama insanoğlu işte. :)
Bunu genel olarak söylüyorum;ne kadın kadınlığını yapabiliyor nede erkek erkekliğini - +1 yıl
Bak hemen kinle yaklaşıyorsun! Ailede ki roller diyince sadece kadının rolü ve temizlik aklına geliyor. Aile diyorum aile sadece kadın deniyorum. Neyse, bu konunun bir çıkış noktası yok anlaşılan. Teşekkür ediyorum iyi geceler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle öyle. Bizim erkekler dedigin gibi 2. anne ariyorlar kendilerine. Bir kere eşlerini zaten eş olarak, hayati paylasan biri olarak gormuyorlar. Evlilikte yıkıyorlar butun yuku kadına. Her seyi kadindan bekliyorlar. Eksik bir sey yaparsan eksik kadin oluyorsun. Yemegi yapmayinca sorun oluyor. Ütüyü yapmayinca sorun oluyor. Bazilari bunu acikca soyluyor zaten.
Eksi sozlukte falan az bucuk yorum okuyorsaniz bazi konu basliklarinda bunu itiraf ediyorlar. Kadin bana yemek yapmayacak, temizlik yapmayacaksa neden evlendim o zaman diye 2-3 tane yorum gordum gecenlerde. Ikisi eksi sozlukte biri instagramdaydi. Ve aynen bu ifadeydi yazilan yorum.
Bizim erkekler kadini kadin ve insan konumunda gorene kadar o kadar cok sifat var ki ustumuzde. Hizmetci asci, yatakta..., anne. Bunlari ustmuze yuklemekten "insan"sifatini bir turlu koyamiyorlar ustumuze. Belki de koymak istemiyorlardir.
Benim bir iliskim oldu o zaman insan olmanin ne demek oldugunu anladim. Eski sevgilim hollanda da dogmus buyumus biriydi. Babasi hollandalıydı. Annesi türk ama orda doğmuş, egitim almis biriydi. O zaman turkiyedeydiler. Cocuk o kadar sorumluluk sahibi biriydi ki. Ictigi suyun bardagini bile bulasik makinesine koyan biriydi. Her sey geliyordu elinden. Evleri var türkiyede. Kim gelirse turkiyeye o evde kalıyorlardı. O ev tertemiz olurdu. Birini mi cagirdin derdim. Hayir ben yaptim derdi ve gercektende yapardi boyle seyleri. Cok temiz, utulu de giyinirdi. Ona yemek falan hazirlamak isterdim tek basima, duramazdı gelir beraber hazirlardik. Hemende iş bolumu yapardi. Sen makarnalari koy, ben sos yapayim. Sen pilavi yap, ben tavugu pisireyim gibi hemen görev dagilimi yapardi.
Bana da oyle davraniyordu ki. bugune kadar afedersiniz ama hayvan gibi davranılmış bana. Bunu turk erkekleriyle yuz yuze kalinca aradaki farki anlamiyorsunuz. Beni tum sifatlardan arındırıp ben oldugum icin davraniyordu bana. Cinsiyetimi falan önüne cikarmiyordu hicbir zaman. Bizim erkekler sana her zaman yerini bildirir. "Sen kadınsın" diye surekli belirtir. Bunda yoktu o.
Ona bir sey yaptigimda memnuniyetini surekli dile getirirdi. Bir yemek yaptim diye kac kere tesekkur ettigini bilirim. Bizim erkeklere yemek yapinca bir sey demez. Sen sorarsin guzel olmus mu diye evet guzel der gecistirir. ya da tam öküz ise annem daha iyi yapiyor diyerek karsilastirma yapar. Tesekkur etmezler, minnet duymazlar neden? Onlarin kafasina gore gorevin ya hani. Gorevi olan insana gorevini yaptigi icin teşekkür edilmez. O hesap.
Cinsellik mevzusunda da beni hic uzmedi, baski altinda birakmadi. Istemiyorum dedim yetti. Yaklasik bir yil beraber olduk konusunu acmadi. Sinirlarima girmedi. Bizim erkeklerde o zaman cinsellik yaşamayacaksak neden sevgili olduk kafasi da var mesela. Ya da istemedigini söylersin diretir. Baskilar. Oral yap bari ya. Vallahi icine girmeyecegim vs vs derler. Ya da benimle cinsellik yaşamayacaksan, nude falan atmayacaksan ayrilalim o zaman diye baski kurarlar. Yine ya da eski sevgilim boyle yapıyordu diyerek tesvik etmeye calisir seni.
Ben ilk defa saygi duyuldum bir erkek tarafindan. Ilk defa insan oldugumu hissettim. Ilk defa bir erkegin nasil sorumluluk sahibi olabilecegini, ev isleri yapabilecegini ben bu cocukta gördüm.
Niye ayrildik? Cografya kader. Onun ulkesine donmesi gerekti. Turkiyede de kalamayacagini söyledi. Bana da gel dedi. Cok istedim. Aileme bahsettim. Olmaz ne işin var oralarda, seni nasil gorecegiz, yabanci ulkede ne yapacaksin tarzi bir ton şey işittim.
Hem boyle bir cocugu kacirdim, hemde hollanda gibi gelismis bir ulkede yaşama biletini. Cografya ve aile gercekten kader. Kendisini hala cok guzel hatirlarim. Insallah ilerde onun gibi sorumluluk bilinci olan, deger veren, kadin oldugum icin haddimi surekli bildirmeyen biriyle beraber olurum.
Ondan sonra kimseyle beraber olamadim zaten. Ondan sonra bizim erkekler bana o kadar sorumsuz, kaba, bencil gelmeye basladi ki. Uzun uzun da yazdim. Okumasaniz da olur. Icimi dökmüş, aradaki bu buyuk farki gormenizi istedim.
Eger inanc, kultur, dil takıntınız, baska ulkeye yerlesme durumunda bir engeliniz yoksa yabanci ya da melez biriyle evlenme fikrine sicak bakin derim. Cunku bizim ulkede kadinlar kadinligini yasayamiyor. Insan olduklari bile hissettirilmiyor, degersizlestiriliyorlar. Bizim erkeklerin kafasinda kariyeriniz hangi noktada olursa olsun isterseniz docent, prof olun. O eve girdiğinizde kadinsiniz, hizmetcisiniz, cinsel objesiniz, ascisiniz. Hangi konumda olursaniz olun evdeki kocanizin gozundeki degeriniz malesef bu.45 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar okudum ve her kelimene hak verdim. Gerçekten çok da duygulandım, bu kadar iyi anlatılamazdı, biz nelerle uğraşıyoruz. O ekşide bahsettiğiniz kişilerden aşağıda da var. O kadar çoklarki. Keşke ayrılmasaymışsınız çok üzüldüm, umarım birgün yine yollarınız kesişir. Su içtiği bardağı bile makineye koyardj demişsin, şu kadar ufacık bir şeyden bile minnet duyar hake gelmişiz, bu hale getirenler utansın
Cevap sahibi+1 yılEig icin tesekkurler❤
- +1 yıl
Sonuna kadar haketti
Cevap sahibi+1 yılInsallah ikimizde bize deger veren, bu tarz seyleri kadinin gorevi gibi gormektense kendisi de sorumluluk alabilen kisilerle tanışırız ve evleniriz.
- +1 yıl
İnşallah ♥️♥️
+1 yılHayir asil sebep artik sadakat ve sorun cozme becerisinin yitirilmesi. En ufak seye ayrilalim diyen kizlar olduğu surece tabiki evlenemezler. Zaten abazalar sayesinde egoları çoğunun yuksek yani bir sorun olduğunda yenisini almak daha kolay geliyor. Bu arada artik cogu erkek kendi kendine yetebiliyor ev işi anlaminda, zaten cogu seyi de makineler yapıyor. Boşuna ev isini bahane etmeyin. Ha öyle gören erkekler var ama azınliktir bence bizim nesilde..
13 Yorumla- +1 yıl
Çoğu şeyi makineler yapıyormuş😂😂😂 hiç ev işi yapmadığın belli oldu.
- +1 yıl
Ahahaha bak ya 😂
Bizim evde annemle paylasarak yapıyoruz, o elektrikli supurgeyi yapar mesela ben pas pas çekerim. Camasirda o serer ben katlarim falan . Ilerde de esimle böyle yaparim diye düşünüyorum, böylece yorgunlugu paylaşıp birbirimize ayıracak enerjimiz kalir... - +1 yıl
Süpürge bi kere kesinlikle erkek işi. O kadar zor ve ağırki o meret. Çamaşır asmak da katlamaktan zor. Annen sana kıyamıyo belliki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı. Erkeklerin geneli bu kafa yapısında içlerinde elbette böyle düşünenler yoktur. İnsanı evlilikten soğutan en büyük etkende bu sanırım
11 Yorumla- +1 yıl
Çok nadir böyle düşünmeyen.
+1 yılFazla genelleme yapmışsın kurunun yanında yaşta yanmış..
11 Yorumla- +1 yıl
Yaşlar bir iki tane olduğundandır.
Ben kayınvalide yüzünden evlenmek istemiyorum çünkğ etrafımda hep sorunlu gelin kaynana kavgaları var ben de fobi oldu
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar mantıklı bir soru görmedim. İşte bu daha eklenecek çok şey var da gerek bile yok...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Hayır ben evliliği öyle görmüyorum çünkü yıllardır tek yaşadığımda neler olduğunu zorluğunu ve yeri geldiğinde yardım eden biriyimdir
117 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim
- +1 yıl
Evlenince edersin işte, ne güzel.
Kendi ayakları üstünde durabilmek budur. - +1 yıl
Sen yap da beğenir 😅
- +1 yıl
Ya tabiki
- +1 yıl
Hahah evet 😂😂
- +1 yıl
Yoo niye
- +1 yıl
He yoo ben gülerim hep😅
- +1 yıl
Tamam😁
Kadını öyle gören yok. Evlilik yapmamasunın tek sebebi bol müşteri li kankalı alkol madde li hayat fhuş lu hayattan vazgecemmiyor. Evlensede eski müşteri leri ile iletişimi yatmayı asla kesmez. Yürümez evlilik yani
16 Yorumla- +1 yıl
Umarım senin gibi pislik bir insana böyle bir kadın denk gelir.
- +1 yıl
Sen burda kadının evlilik yapmasının tek nedeni diyip terbiyesizce şeyler sayıyorsun. Ben mi cinsiyetçi oluyorum? Senin için parmaklarımı yoramam çünkü sen utanmaz arlanmaz hadsiz laf anlamaz bi şeysin, insan demeye utandım sana.
- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek istemeyen kadınlarda gördüğüm ortak sebep kısıtlanmak veya yalnızlığa düşkünlük
25 Yorumla- +1 yıl
Bu durum beraberinde kısıtlanmayı getiriyo zaten. Dolaylı yoldan aynı şeyden bahsediyoruz.
- +1 yıl
Hayır. Değil. Kısıtlama sosyal yaşamda arkadaş kısıtlaması da olabilir. Başörtü takma kısıtlaması da.
Sen sadece ev işlerine odaklanmış durumdasın ve bu sebepten evlenmek istemeyen çok az kız gördüm. - +1 yıl
Verdiğim örnekler ev işlerine yönelik olsa da genel olarak kadınların kısıtlanması da söz konusu. Ev işinden başını mı kaldırıyorki sosyalleşsin. Kısıtlama dediğiniz şey çookk genel bir tabir yani.
Sen görmemiş olabilirsin, 3 tane 5 tane kız arkadaşın vardır, 1i 2si seninle bu konuları konuşmuştur. ben öyle değilim ama... - +1 yıl
Neyse sen kafana koymuşsun bir düşünceyi. Soru sorman saçma olmuş bu durumda
- +1 yıl
Aynen aynen..
Burda yapılan bir hatanın artık yapılmaması için bir feryad görüyorum. Haklısın ama artık o çağda değiliz bence bu seferde tam tersi oluyr...
02 Yorumla- +1 yıl
Farklı çağlarda yaşıyoruz belliki o zaman
Ne alakasi var be hizmetci gibi goruluyorlarmis bilmem neymis
Nasil variyorsun bu kaniya?142 Yorumla- +1 yıl
Laboratuvar çalışması yapmama gerek yok. Bi kadın olarak sana bir sürü kadının bu şekilde düşündüğünü çoook rahatlıkla söyleyebilirim. Kadın muhabbetlerini bir zahmet erkeklerden iyi bileyim. Ama sizin cinsinizin huyudur, bir şeyden hoşlanmadığınız zaman gözünüzü kapatır ve o şey yokmuş gibi davranırsınız. Şaşırmadım tavrınıza
- +1 yıl
Kadınların yaşam şartları olabilir mi? Soruyo musun bunu gerçekten.
- +1 yıl
Açamam, hiç uğraşmak istediğim biri değilsin. İyi geceler
- +1 yıl
Ugrasamazsin zaten cunku beynin yetmez.
Sen daha soyledigin seyin gerekcelerini bile aciklayacak kapasiteye sahip degilken bana laf anlatamazsin.
Bi soru sordum aciklamali bi cvp bile veremedin cunku soyledigin sey hakkinda gercekten bi bilgin yok ve uymaca akilla konusuyorsun.
Kendi kisiligin kendi dusuncelerin kendi tarzin olsun akimlara kapilip kendini rezil etme bence - +1 yıl
İlla uğraş benimle diyosun peki...
Erkeğin yaşam şartından kastın çalışıyor olması ve güya ailenin tüm yükünün onun omzunda olması sanırım. Hemen bakalımm.. kadın istihdamına. aaaa bak sen, günden güne artıyor, dolayısıyla kadınlar hem evde hem işte iş yapar olmuş. Sabah kalkıyo kadın, kahvaltı hazırlıyo, çocuğu uyandırıyo, üstünü giydiriyo, kendi hazırlanıyo, eteafı toparlıyo, çocuğuna kahvaltı yaptırıyo, erkek yeni uyanıyo, kahvaltı yapıyo, kadın masayı topluyo bulaşık yıkıyo, sonra işe okula gidiliyo. Akşam geliniyo, kadın yeniden sofra kuruyo yemekler yeniyo, çocuğun ödevlerine kadın yardım ediyo, evi topluyo yine bulaşık, tuvaleti banyosu, çamaşırı, süpürmesi silmesi, genel temizliği, yaz kış temizliği bilmem nesi. Ama erkek çalıştığı için çok yorgun oluyo yazık☹️ tüm yük de onun üstünde zaten, ev falan ☹️ vah vah - +1 yıl
Kusura bakma da o insandan insana degisir.
Benim bayan arkadasim vardi ve yabanciydi yasadigim ulkeden dolayi ve beraber yasiyorduk.
Hic bir zaman benim ona yardim etmemi istemedi ve hep bana dediki ben sana yakistirmiyorum bunlara karismani ve mutfak islerini.
Ben ona senden once tek yasarken yapiyordum ama dedigimde o o zamandi diyordu.
Erkeklerde de durum ayni bu sekilde bakis acisi degisiyor.
Eve geliyor isten banyoyu hazirla yemek yal cay koy bilmem ne gibi emir edercesine konusmalarla kadini senin dedigin gibi de gorenler var ama genelleme yapmak uygun degil bu konuda cunku evlenecegin insani sen tam anlamiyla tanimalisin yani yine aslinda bi bakima senin elinde.
Arti benim durumum duzgun esimin calismasina gerek yok ve bir cok konuda bende esime yardim edebilecek bi insanim.
Senin gibi genelleme yapsa herkes o zaman hic kimse evlenemicek.
Sacmalik sadece genelle yapman ve butun erkekleri ayni kefeye koyman anlatabilmisimdir umarim. - +1 yıl
Zaten diğer yorumlarda da söyledim, istisnalar olabilir ama kaide 1 dir. Değişmez. Eşinin çalışmasının senin maddi durumunla ilgisi yok. Ne yani, eşin aileden zengin olsa ve geliri yüksek olsa sen çalışmayacak mısın? Ya da eşine mi soracaksın çalışayım mı diye? Kendine yakıştıramadın dimi, ama kadının bunu kabullenmesinin çok doğal olduğu düşünülüyor işte. Sanki erkek karar mercii kadının iş hayatıyla ilgili. Çalışmasını istemezmişmiş. Eşin istedikten sonra senin ne hakkın var bunu söylemeye
- +1 yıl
Ben illada calisamaz demedim iyi oku iyi anla.
Calismasina gerek yoktur ama illa ben calisicam derse ve ugrasmak istedigi bi meslek dali varsa calisir yani.
Haa sunu da soyliyim sana senin ne hakkin var diyorsun ya bu bakis acisiyla zaten bi evlilik surdurulemez.
Evlilik iki bedenin bir olmasidir iki kalbin bir olmasidir ne ala ne hakkin var?
Esim bende biseyi istemiyorsa ben ona ne demek ya ben istiyorum sende kimsin mi dicem?
Tabiki o da yeri gelicek bana bunu sunu yapmani istemiyorum suraya gitmeni istemiyorum dicek bende tabi.
Eger ask varsa arada inan bu soylediklerinin hepsi degisiyor buna emin ol.
Cunku ask kendini bi kenara birakip karsindaki olmak demek ve bu da sen farkinde bile olmadan gerceklesiyor. - +1 yıl
Bizim insanımızın aşk anlayışı bile kısıtlamak 😂 anlamıyorum gerçekten. Özel alan karşındaki kim olursa olsun özeldir. Saygı duyulması gerekir. Ay o benim eşim hiçbir sınırımız olmasın diye bi düşünce hastalıklı bi düşüncedir. Eşin sende bi şeyi istemiyorsa seninle evlenmeyecek, evlendikten sonra öğrendiyse seni öyle sevmesini öğrenecek. Kimse için değişmez değişmemeli karakterler. Zaten evliliklerin kısa sürmesinin sebeplerinden biri de evlenince ben onu hizaya getiririm diye düşünerek evlenilmesi ancak kişinin değişmek istemediğinden direnmesinden çıkan huzursuzluklardır.
- +1 yıl
Ben zaten güven problemi olan biriyim, %100 güvenmedikten sonra evlenmem, güvenirsem de o şüphe oluşmaz.. her evlilik de böyle olmalı. Allah korkusu olan biriyle, sadık biriyle.
- +1 yıl
Cok emin konusuyorsun pek de inandirici gelmiyor o yuzden.
Ne kadar guvenirsen guven anlik bisey olur sen yanlis anlarsin ve suphe edersin acaba mi diye bi an aklindan gecer.
O yuzdende bazi seylerde bence bu kadar emin konusma ve bu kadar tabiri caizse cagdas olma.
Ben eger asigim diyorsam zaten ben diye bisey kalmamistir tamamen karsimdaki olmusumdur.
Anla ne demek istedigimi.
O zama iste yani asik olmadan once soyledigim seylerin hepsi bi anda aklimdan gider ve tamamen asik oldugum insanin dusuncelerine yakin dusuncelere sahip olurum.
Ben diyorum ama herkes icin gecerlidir bu cunku ask dedimiz sey zaten budur sendeki seni kaybedip karsindakinde bulmaktir.
Bu arada hic asik oldun mu?
Ask diyorum ama saf temiz ve gercek ask yani🙂 - +1 yıl
Valla o zaman aşk karaktersizlikmiş. Olmadım o zaman ben aşık falan 😌 iyiki de olmamışım
- +1 yıl
Ben yalan söylemem 🤷
- +1 yıl
Oldu, karakterin sağlam olursa sen de böyle olursun🤷 aşığım da değişeyim de falan... Biter gider o aşklar
- +1 yıl
Yalan yalan yalan habire yalan söylüyodu. O da değişiyodu çünkü, bana kendini sevdirmeye çalıştığından böyle değişiyodu işte. Yalanla dolanla bana kendini sevdircekti aklınca. Ya da bu söylediği de yalandı bilemem. Bi de kıskandırmaya çalıştı. En nefret ettiğim iki şey yani
- +1 yıl
Hahahah😂😂😂 guluyorum kusura bakma anlatis tarzina sadece 😂 guzel👍
Ya aslinda yalan bi ihtiyac yani soylemek durumunda kalabiliyor insan bazen ama bu her alanda degil tabiki.
Bazilari var gercektende hayatlari yalan uzerine kurulu ve ortada hic bisey yokken bi cikari dahi yokken yalan konusur.
Peki onun senin hakkindaki dusunceleri nelerdi?
Yani bu emin konusman ve bir coguna gore degisik fikirlerinle - +1 yıl
Yalan nasıl bi ihtiyaç olabilir yaaaa nasıl, olamaz imkansız. İhtiyaç falan değildir. Ona göre de ben çok asi ve kalpsizdim. Başkalarına çok iyi ama ona karşı ruhsuzdum. Öyle diyodu, karaktersiz olursan öyle olurum tabi oh😌
- +1 yıl
İhtiyac derken su sekilde.
Gecen gun sirketten bayiye gidecek urunler vardi ben gorurucem tabi neyse bi yolda bi ara durup kahve almak istedim bi yere girdim ve ufak bi olay yasandi orada urunler gecikti tabi beni bekliyorlar tel uzerine tel neyse urunlerine teslim edecegim yere vardim herkes beni bekliyor.
O ara ufak bi yalan soyledim aracin benzini hortumu tikanmis onunla ugrastim arac calismadi falan iste😂😂
Yani bu sekilde ihtiyac olabiliyor bazen.
Ama bisey diyim kalpsiz olabilirsin bu bana da oyle geldi😛😂
Herhangi biseyle ugrasiyormusun? - +1 yıl
Yalan söylemem gerçekten, genel konuşurum bu şekilde. Ya da hiçbi şey söylemem, genel tavrım alaycı olduğu için mesela, bi şeyi söylemek istemiyosam alaycı şekilde gerçek değilmiş gibi söylerim ama doğrudur 😌
- +1 yıl
Cevabı nereye yazmışım😅
- +1 yıl
Guncelleme kismi mi deniyor iste oraya yazmissin😂
Ya bende soylemem ama yani bazen hic beklenmedik bi aksilik oluyor ve insan soyleyebiliyor.
Ama dedigim gibi bu durum ornek verdigim gibi yani fazlasi degil.
Aile arkadas iliskilerimde ya da ask iliskisi asla yalan konusmam.
Yanlis biseyde yapmamda diyelim ki oyle bi durum oldu asla yalan konusmam yaptim derim.
Hala soylemedin ne isle mesgul oldugunu🤨 - +1 yıl
Ortalık yerde sana hayat hikayemi mi anlatıyımmm 😅
Söyleme yalan boşver sonra ipler birbirine dolanııırr - +1 yıl
Olmuyo öyle de.
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Ne ee
- +1 yıl
Sanane
- +1 yıl
Napim ya benim uykumla senin ne işin var
- +1 yıl
Tamam haydi iyi geceleeer, vade dolmuş
+1 yılolabilir bu düşüncede olanlar vardır
10 Yorumla
+1 yılSizin gözünüz sadece kıroları gördüğü için dediğin şey doğru.
10 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle öyle
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir beklentim olduğunu kim söylüyor?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat