Soruyuda beğenir misiniz?
Görüş için teşekkür ederim🤓

Hayır affetmez.
Hiçbir şey sınırsız değildir, sevgi de buna dahil. Her şeyi affetmek çok iddialı bir cümle, ancak zaten yaşanan tatsızlıklar o sevgiyi zamanla yok eder, insan farkında olmadan tükenen sevgisinin anılarına sarılır. Bir anı için insanın kendi geleceğini mahvetmesi mantıklı bir hareket değil, o nedenle hayır sevgi hiçbir şeyi affetmeye yetmez.
Sevgi her şeyi kabullenmek veya affetmek değildir. En azından nacizane fikrim bu yöndedir. Çok güzel bir duygudur, ilişkilerin mihenk taşlarındandır ancak sevgi her şeyi affettirmez. Ayrıca sevgi her şeye yetmez.
Gerçek sevgi mantıklı davranır. Kendine zarar veren birşeyi affetmez.
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim
😊
Ona sevgi denmez körlük denir
Cevap
46Cevap
Bence gerçek sevgi her şeyi affetmez. Hep söylenen “seviyorsan affedersin” cümlesine katılmıyorum. Çünkü sevgi sadece his değil, aynı zamanda saygı, güven ve sınır demek. Özellikle ihanet varsa, bu sevginin değil, güvenin kırılmasıdır. Güven bir kez kırıldığında, affetsen bile içindeki o çatlak hep kalır.
Ne kadar çok seversen sev eğer karşın daki kişi bilerek ve isteyerek buyuk bir hata yaptıysa affedeceğini sanmam. Herkes hata yapar istenmeden yapilan hatalar görülmeyebilir , onurunu kirmayan hatalar da görmezden gelinir unutulur ama bazen ufak bir hata toparlanması zor sonuçlar doğurur. Sevmek demek koru körüne sorgulamadan bağlı kalmak demek değildir.
Bir süreliğine belki affeder ama kişi size kendini inandıramazsa o aklınızda kazılı olan şeyi sürekli okur durursunuz.
Affeder. Çünkü insanın gözünü kör eder, o ne dese inanırsın, her dedigine yalan bile olsa inanmak istersin. Çünkü seviyorsun ve yalan oldugunu bildigin halde söylediği herşeyi inanmak için çabalarsın. Sevgi herşeyi affeder.
Gerçek sevgi herşeyi affedebilir belki efendim.. Ama affedilmeyecek konularda var.. Bizlerde hâşâ bir peygamber ya da evliya sabrı yok malesef... O yüzden nefsimize dokunan bir hatayı dahi affetme şansımız olmuyor malesef...
Affedilecek şey var affedilmeyecek şey var bunun sevgiyle alakası yok misal aldatma konusu affedilmez çünkü sen ne kadar seversen sev demekki karşı taraf sevmiyor ki aldatıyor seni sevmeyen birisi içinde değmez
Gerçek sevgi varsa orda ihanet , şiddet , saygısızlık da yoktur demektir. Bunlar varsa zaten o gerçek sevgi değildir affedemez
Gerçek sevgi saygı varsa bir kere affeder çocuğu için bir şans verir ama yanliş bir kere yapan bir daha yapıyor malesef
Sevmeye devam etsen de affedemeyeceğin şeyler vardır. Zaten affedersen, karşı taraf artık seni sevemez. Sevgine rağmen gitmek zorunda kalırsın.
Gerçek seven ihanet etmez, sevdiğini korur, kırmamaya çalışır benim bildiğim seven böyle olur yaşlansa da hala kıskanır
çoğu şeyi affeder herşeyi değil yani o kadar da abartmayalım
Oldu sevgimiz gerçek diye ikimiz de birbirimizi boynuzlayalım o zaman. Yok öyle bir dünya.
Hataya göre değişir ama aldatılma vb. Birşeyi affetmem.
Gururu yıkıldıysa affetmez. Sevgi her şeyi affetmez. 🤷♀️
Yani sevgi her şeyin ilacıdır bu da affetmeye girebilir
Hayır herşeyi affetmem ihanet mesela gerçekten sevdiğim için affetmem..
Hayır o kadar kolay değildir her şeyi sineye çekmek
İhanet, aldatma, yalan konularında sevgimden gebersemde affetmem.
Affetmez, sadece sabr gösterir bunun da bi limiti vardr.
Affetmez affederse o sevgi olmaz enayilik olur (aldatma vs kast etmistim)
Affetmez tabii ki zaten o eylemi pek gerektiriyorsa ortada sevgi diye birşey olmaz , kamaz
tamamda herseyden kasıtımız?
yalan
aldatma
gerı donusu olmayan seylerdır.
Gerçek sevgi herşeyi affetmez
Bazı hataların telafisi olmz
Bence hayır herşey affedilmez bana verdiği değer karşılığında değer görür
sevgi affetmez insan affetmez doğa affettmez
Tanrı affeder.
Affeder kişiyi ama yaptığını yediremez kendine ve olmaz eskisi gibi
Merhaba,
Hayır, her şeyi de affetmez tabi ki.
bence affetmez..
beyaz bir örtü gibi, lekelenmemesi lazım..
Kişidrn kişoye degişir. Ama aldatma durumuna gelemem
Gerçek sevgi = biraz masumiyet + biraz sabır + biraz sadakat + bolca güven + bolca umut 👻
Ne kadar sevsemde yaptığını unutmam ne onla yapabilirim ne onsuz sonum ne olur bilmiyorum 😅
Herşeyi affederse sevgi olmaz
Gerçek sevgi tek taraflı mı ki böyle tatsızlıklar olsun
Herşeye eyvallah demen seni zamanla enayi yerine koyulmana sebep olur. Gazoz olma efsane ol 🤣
Her şeyi affedemezsin ama yine de sevmeye devam edersin..
Aldatmayı asla
Affediyor ama unutmuyor.
Affedilmeyen ek şeyler var..
İhanet dışında her şey affedilir.
Sevgi değil çabalayan affedilir
Gerçek sevgi affetmez asıl
Onun adına sevgi demiyoruz
Aldatmayı falan affedemez
Gerçek sevgi enayiliğe dönmez.
Hayır affetmez.
Her şeyin bir sınırı var.
Her şeyi diyil ama bağzı şeyleri evet
Affedilmeyecek şey affedilmez
Hayır, affedilmeyecek olaylarda vardır.
Her şeye yetmiyor sevmek.
Her şeyi affedemez bence
Hayır. Her şeyin bir sınırı var.
Herşeyi değil ama bir çok şeyi affedebilir yani 😊
Affetmez affeder diyen büyük hataya düşer.
Herşeyi affetmiyor insanoğlu malesef.
Bence her şeyi affetmez (ihanet, aldatma vs.)
Istina durumlar olsa da affeder diye düşünüyorum.
@ClairDeLuna bazen herşeye yetmez.
hayır herşeyi değil. ve affetmemeli
Her şeyi affetmez. Sevginin de bi gururu vardır
her şeyin bir sınırı var bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?