Kimi dinlesem ah ile vah ile
Cidden normal yok mu bu meslekte
Cidden normal yok mu bu meslekte
Ah vah edecek evlenmesin zaten. O söylenenler hangileri biliyor musun? Maaşını yiyeyim, polis ya kesin beni korur hem de çevreme biraz hava atarım diyenler. İstedikleri hayat öyle çıkmayınca da şikayetleniyorlar işte. O insanlar yapay özel güvenlik değil, bir hayat paylaşıyorsun yol arkadaşı oluyorsun. Bir polisle evliyim, inanılmaz zor inanılmaz sıkıntılı ama gurur duyuşum, paylaştığımız bu yol her şeye değiyor, bütün sıkıntıları görünmez kılıyor.
Aslında öğretmenken polisliğe geçenler ya da Üni mezunu iken olanlar. Ben ilk defa bu kadar memnun birini gördüm.
Siz çalışıyor musunuz
Eşimle meslektaşım, onun için oldum sonradan bende.
Ben öğretmenim konuştuğum kişi de pöh.
Diğerleri de öğretmen ve eşleri normal polisken evliliğin tüm yükü onlara kaldığı in şikayetçiler.
Peki pöh olması daha zor değil mi.
Asıl mesleğim öğretmenlik, eski mesleğim kabin memurluğu. Ben sürekli havadaydım ve bir de gelip ev işleriyle ilgilendim. Bu biraz şımarıklık olabilir mi? Kendimize finansal köle almıyoruz sonuçta ve yuvayı dişi kuş yapar derler ki polisle hayat geçirmenin zorluğu evlendikten sonra öğrenilen bir şey değil, bunu herkes bilir ve söyler. Gerçekten tüm yük sana kalır, her yere tek başına gidip her şeyi tek başına yaparsın, çocuğuna hem anne hem baba olursun.
Özel harekat aslında bir nebze daha rahat sayılabilir, gidince uzun süre gidiyorlar ama çoğu zaman düşündüğümüz gibi çalışmıyorlar oturuyorlar şubede.
Sizin eşinize olan sevginiz diğerlerine göre daha sağlam sanırım. Ben zaten evin hem erkeği hem kadını gibiyim bekarken. Sorumluluk beni korkutmuyor ama düşüncesizlik beni korkutmuyor değil. Yani gerçekten hiç mi yardım edemezler. Yoksa etmiyorlar mı
Pöh konusu psikolojileri normal değil diyorlar.
Hiçbir polisin psikolojisi normal değil, bunu kendileri de kabul ediyor çünkü onca şeye sağlam kalamazsın ve işte tam da bu yüzden el ayak kol kanat olmak zorundasın sevdiğine. Yardım etmezler değil çoğu zaman edemezler zaten, adamların yeri geliyor nefes almaya vakti olmuyor. Yapamayanla yapmayanı, düşünenle düşünmeyeni sen ayırt edeceksin çünkü bazısı olur mesleğinin arkasına sığınır seni kullanır ki bir sürü karaktersiz de var bu meslekte. Bazı polisler var bekar hayatında alışmış ev işi yapmaya, müsaitken eşine yardım eder mesela.
Aslında dediğiniz gibi mesleğin arkasına sığınarak yapmayan da çok. Diğer meslekler de olup da eline su dökmeyen insanlar da biliyorum.
Ben güzel sever çok da fedakarlık yaparım ama zamanla tükenmesinden, suistimal edilmesinden korktum duyduklarım yüzünden
Ama bu riskler evliliğin özünde var meslek bahane. Teşekkür ederim başıma üşüşem kurtlardan kurtardınız
Kesinlikle öyle, meslekten ziyade karşındaki insanı iyi tanıman gerekiyor. Bol şans dilerim hayatında.
Teşekkür ederim bilmukabele
Merhabalar burda mısınız hala bilemedim ama size sormak istedim. Pöhleri de mi görevlendirdiler bu yangın sürecinde. Bilginiz var mı?
Cevap
6Cevap
Sürekli emir altındasın bi tatile gitsen bile bi telefon la anında görevde olursun ama maaş çok iyi
Benim polisliğe ve askerliğe karşı bir kinim oldu artık torpillerden bıktım usandım
O zaman boşansınlar bıktım ha çevrem en yakınlarım bile bunlardan.
Ben üç arkadaşı dinledim hiç mi memnun olmazlar. Bende de pöh var flört 😕
Pöhten ben yeni kurtuldum 😄 ama bak gerçekten ruh hastaları
Bizimki çok yeni ya baştan bitirirsem mi? Nasıl oluyo ki ruh hastaları
Zor meslek hele ki şu an ülkede önüne gelen polis oluyorken
Hayat normal olsa poliste normal olurdu polislwr evlenmesin 🙂
Yo herkes mutlu kızların hepsi polis istiyor.
Evlilere sor bi de
Sordum mutlular bence sen onları kıskanıyorsun.
Mesleki koşulları ağır hoş görmek lazım
Evlilikte zor oluyor o kadar anlayış sanırım
Maalesef yok hepsinin psikolojisi bozuluyor ilerde
O zaman evlenmemek mi lazım
Evlenmemek gerek cevremde hep gordum sonu bosanmaya gidiyor siddetli gecimsizlik
Evliliklerin hepsi sorunlu da bunlar daha mı anormal bilemedim ki
Bunlar daha anormal sidder yanlısı oluyorlar maalesef cunku meslekleri normal degil asker olsun polis olsun pöh farketmiyor uzak durman gerek hayatını yakma….
Polisle evlenmek icin can atan cok
Ogretmenlerin de ruhsal sagliginin iyi oldugu tartisilir
Aslında memlekette normal insan yok. Ben meslek ayrımı yapmıyorum ama konuştuğum insanlar ısrarla bunu belirtince aklıma kurt düşmedi değil
300 bine yakin polis var. Bunlardan senin belirrtigin gibi olanda elbet var ama cogunluk aile babasi annesi
Doğru tabii. Zor meslek ama her şey insanda bitiyor
Meslek olarak genellemek yanlis o yuzden
Siz de mi polisiniz
Evet
Pöh lerin çok çalışıp yazamaması gerçek mi
Yerinr gore degisir
Anladım
Adamlarda piskoloji mi kaldi
Kalmadı mı
Malum ulkenin hali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?