İlişkide net olmak?

Arkadaşlar boşanmış bir adamla 1 senedir konuşuyoruz. Bir ilişki başlamadı aramızda cin. vs de yaşanmadı yani kullanma gibi bir durumda söz konusu değil. Ben bu yıl içinde hiç kendi cizgimi çekemedim hoşuma gitmeyen durumlar net olamaması vs hiç sesimi çıkarmadım bazen konuşmadığımız da oldu fakat dün tavrımı koydum ben seninle bu şekilde görüşmek istemiyorum dedim çirkinleşme gayet güzel bir şekilde kendimi ifade ettim korkuları olduğunu aynı şeyleri yaşamaktan korktuğunu benimle ilgili çok düşündüğünü değer verdigini ortak noktalarımızın olduğunu uyumlu olduğumuzu vs gibi şeyler söyledi bende karşımda net insan istediğimi sorunun benimle ilgili olmadığını tamamen kendisiyle ilgili olduğunu ve eğer bir ihtimalimiz varsa buna ben engel olmak istemediğimizi ileride keşke demekten korktuğumu söyledim o yüzden bu konuşmayı yaptığımı belirttim o da kimseyi istemediğini sadece benimle konuştuğunu ama korkuları yüzünden geri durduğunu falan söyledi sizce benim bu konuşmam onun üzerinde nasıl bir etki yaratmıştır? Yani biz ilişki olarak olmasa da çok şey paylaştık hatta son gün beni çalıştığı yere götürmeyi teklif etti arkadaşlarının yanına daha önce böyle bir şey olmamıştı hiç sonra ben bu konuşmayı yapınca hoşça kal diyip ayrıldım eve de kendim gittim bırakmasını istemedim. Sizce artık karar verir mi kaybetme korkusu olmuş mudur?
İlişkide net olmak?