Merhaba.. Cidden bu durumu asla anlamıyorum? Bazı insanlar biriyle ilgilenince kalkıp onun geçmişini didiklemeye başlıyor, bir şey bulamayınca da yaratıyor bir de üzerine tutup başka insanlarla da aranızı bozuyor.. İnsan neden böyle kötü niyetli olur ki? Sizin fikirleriniz neler? Keyifli günler.. 🤘
Reddedilme insanın onurunu rencide ediyor. Buda kişinin kendini değersiz hissetmesine neden oluyor. Kendini sanki aşağılanmış olduğunu düşünüyor. Hakarete uğramış gibi. Halbuki bu gayet tabi bir durum bir insanın bir insanı reddetmesinin bin bir türlü sebebi var. Bence bu yüzden karşılık vermek için böyle bir yola baş vuruyor.
İnsanlar biraz kendini ağırdan almalıdır. Yani olmuyorsa, olmuyordur. Önüne bakıp kendi hayatına odaklanman gerekiyor. Biri gider, bire gelir. Bu pencereden baktıktan sonra insan daha mutlu olur. Dünyada ne bir erkek nede bir kadın var. Saygı çerçevesinde yaşamalı ve buna göre davranmalı insanlar.
Kedi hesabi cigere pis derler. Bu her iki cins içinde geçerli ama genelde söylediklerini erkekler yapar. Onuru kırılmış kabul ederler. Bende olmayıp da başkasında ne var düşüncesi ile olmadık kiskancliklar ve takıntılı davranışlar gösterebilirler. Bu tip kişilerden uzak durmak herkes için önemlidir.
Beklenti içinde sanki sana borçlu biri gibi davranmak karşındaki insana bir tür şiddet/mobbing, senin de kendine saygısızlığın olur. Sevmenin kendisi güzel bir kavram. Keske tüm dünyada herkes birbirini karşılık talep etmeden sevebilse. Siddet belki böyle altedilebilir...
Reddetmek tabiki de var ama önce ümit vermesin karşı tarafa önce gül yüzüne sonra tekmeyi bas baştan tavrını koymak gerekli hoşlanmıyorsan baştan reddetmek gerekli o kişinin de duyguları var sonuçta o insanın duyguların somurdugun vakit o insan seni karalar ister istemez
Evet şu an ben aynen bu durumu yaşıyorum. Kendini haklı göstermek için beni karalamaya çalıştı. Hiç günahı olmayan bir kızın günahını aldı. Beni kendisinden kendisi soğuttu. Başkalarına suç attı benim aramın iyi olduğu kişilerle aramı bozup kendisine inandırdı
Bu psikolojik olay. Reddedildiğinde kendi gözünde de değersizleştirmesi lazım ve farkında olmadan ya da olarak bu tür işlere kalkışır. Amaç karşısındakini değersizleştirmek.
Bunu birçok kez yaşadım abi o kdr efendi duruan kişi öyle bir pice dönüşüyor ki abi her seferinde sok oluyorum qrtik erkeklere güvenim yok en çok da efendi gibi duranlar!