Ona ayrılık kararımı nasıl açıklayabilirim?

Arkadaşlar merhaba, benim neredeyse 5 senelik bir ilişkim var. Aslında birkaç aya nişan yapmayı planlıyorduk artık ama erkek arkadaşım hala iş bulamıyor, ben çok çabalıyorum ona destek olmaya, hatta bir arkadaşım onun bulunduğu ilçedeki bir iş ilanını attı bana hemen attım erkek arkadaşıma başvursun diye, ama ne bileyim stresten midir nedir bana karşı tahammülsüz gibi artık. Ailesi de beni çok seviyor özellike annesi, en çok buna üzülüyorum. Bazen bişey soruyorum onu açıklamak yerine geçiştirici cevaplar veriyor, buda beni üzüyor. İlişkimizden tat alamıyorum artık, iyice monotonlaştı son zamanlarda. Aslında bunu yapan erkek arkadaşım, bana yeterince zaman ayırmıyor, ilgilenmek istesem bile kısa kısa cevaplar veriyor, ilgime karşılık alamıyorum hiçbir şekilde, ya birbirimizden ilerde bıkarsak gibi benim hiç aklıma gelmeyen sorular soruyor bana, düşündürüyor. Bilmiyorum iş stresinden midir ama, ben artık katlanamıyorum bana kendimi değersiz hissettiriyor. Şu anda ilişkimiz toxic bi ilişki tarzını aldı sanki, devam etmek, nişanlanmak ve sonrasında da evlenmek isterdim çok, ama kalbim acıyor artık. Ona nasıl ayrılık kararımı bildirebilirim?
Ona ayrılık kararımı nasıl açıklayabilirim?