Nişanlım epilepsi hastası ağır nöbetler geçirmesine rağmen hastalığını, tedavisini umursamıyor etkisi olmadığını iddia edip sigara içiyor ne yapmalıyım
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tek sorun sigaraysa bunu sorun etme bence ne kadar cok baskı yaparsan o kadar diretir ama ilaçlarını içmiyorsa seni seviyorsa ve seninde daha uzun ömürlü bir yaşam istiyorsa ilaçlarını düzenli kullanmalı
Lost engellemişsin üzüldüm 😁 ama belki yide görürsün bi şekil de... Bence de dogru karar almışsın umarım kararından vaz gecmezsin ayrıca epilepsinin nasıl bir hastalık oldugunu biliyorum bilmediğimi nerden cıkardın ki nişanlısıda epilepsinin nasıl bir hastalık oldugunu biliyorki saglıgına dikkat etmesini istiyor bu da demek oluyor ki baştan onu göze alıp öyle kabul etmiş
İlaçlarını kullanıyor tek sorun sigara aslında
Ama sigaranın da bayağı etki ettiğini söylediler
Evet dogru etkiliyor ama sen ona ne kadar cok baskı yaparsan o kadar direticektir sigara içenler kendisi bırakmak istemiyorsa bırakmazlar kendileri kafalarında bitirmesi gerekiyor bırak diye direyme ama azaltmasını söyle dayım da epilepsi oda sigara içiyor
Nöbet geçiriyor mu peki bi kaç çeşidi var da
Evet gecirdigi zaman cok agır bir şekilde geçiriyor. Epilepsi ataklarını daha cok tetikliyen üzüntü ve sıkıntı daha cok bunlara dikkat etmelisin
Benim nişanlım da çok ağır bi şekilde geçiriyor maalesef
Dün evlerine gittim sadece ikimiz vardık ve 3 kere nöbet geçirdi o kadar korktum ki ne yapacağımı bilemedim ilk defa nöbet anına şahit oluyorum yalnız olmamız da ekstra korkuttu açıkçası çünkü hastalık hakkında pek bilgim yok ve bu kadar ağır olduğunu düşünmüyordum başını omzuma yaslamıştı ve film izliyorduk bir anda bakışlarını bi yere sabitledi ağzı yamuldu ne olduğunu anlayamadan kasılıp titremeye ağzından salya köpük gibi şeyler çıkarmaya başladı sarılıp sakinleştirmekten başka hiç bişey yapamadım çok panikledim kasılması durduktan sonra yaklaşık bi yarım saat kendine gelmedi uyudu mu bayıldı mı anlamadım kolonyayla avuç içini falan ovuşturdum yatağına götürdüm daha sonra annesini aradım ama kendisi hemşire olduğu için gelemedi yanında kalmamı rica etti nöbetleri aynı şekilde 2 kere daha yaklaşık 2-3 saat arayla tekrarladı uyanınca da kendinde değil gibiydi bayık bakıyordu sanki başka bi alemdeymiş gibi yemeğini suyunu bile ben yardımcı olmadan yiyip içemedi ve tüm bunlar olurken ben yanında olmaktan başka hiç bişey yapamadım kendimi çok çaresiz hissettim canımdan can gitti resmen çok çok seviyorum ama bir ömür böyle geçer mi onu böyle görmeye dayanabilir miyim bilmiyorum: (
Dün bunu da buraya yazmıştım anlattığım şekilde ağır geçiyor o yüzden sigaranın etkilediğini öğrenince hem üzüldüm hem sinirlendim açıkçası
Böyle bir ataga şahit olamana hem üzüldüm hemde mutlu oldum birincisi ataklarda yapabilicegin hiç bir şey yok sadece başını carpmaması için korumak ve gecmesini beklemen gerekli ilaçlarını asla unutmaması gerekli neden mutlu olduguma gelirsek hastalıgı tanımanlazım o yüzden sevindim cünkü malesef tamamen bitten bir hastalık degil ve yanında olucaksan senin de bu hastalıkla yaşamayı bilmen gerek ve sen ona sevgini ne kadar verirsen ne kadar mutlu edersen o da okadar az atak gecirir artı üzüldüm onun için seviyorum dedin ve onu kendinden mahrum etmeyi düşünüyorsun
Ya aslında amacım ayrılık değil gerçekten çok seviyorum o yüzden de her seferinde onu böyle görmeye dayanabilir miyim bilmiyorum
Onsuzluga dayana bilirmisin dogru soru bu bence dayanırsan arkana bakmadan git cünkü ilerde bugun üzüldüğün şeyler yarın yük olur
Ben gerçekten asla yük olarak düşünmedim dün nasıl bebek gibi baktıysam hayatım boyunca böyle bakarım asla sorun etmem çünkü gerçekten seviyorum ama o nöbet anında onu öyle görmek çok zor umarım kendimi tam olarak anlatabilmişimdir
Seni anladım ilk defa böyle bişeyle karşılaşmışsın ve dogal olarakta üzülüp korkmuşsun ama alışıcaksın hastalıgı araştırp ögrenmeni tavsiye ederim daha bilgili ve temkinli yaklaşırsın böylelikle
Araştırdım ama buraya da yazdım ki yaşayan ya da etrafında olup gözlemleyen varsa daha iyi anlatır diye düşündüm nöbetleri, öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını falan
İyi düşünmüşsün umarım ben de bi nebze yardımcı olabilmişimdir
Oldunuz teşekkür ederim:)
Ricaederim iyi geceler 🧡
bende epilepsi hastasıyım ama
nişanlın ne yapması gerek ve nasıl umursamıyor
Sigara içmesi nöbet geçirmesine yol açarmış ama buna rağmen içiyor maalesef
hmm onunki farklıymış ben içmiyorum ama bana kimse sormadı içiyormusun diye
Siz nöbet geçiriyor musunuz epilepsinin farklı türleri var da o yüzden soruyorum
evet geçiriyordum ben en son 2015 te geçirdim ilaç kullanıyorum hala ama hiç sigara içki kullanmıyorum kullanmadımda
Nasıl geçti peki nöbetleriniz ilaç kullanmamanıza rağmen
ilaç kullanıyorum ben ama benimki hep uyurken oluyordu kısa sürüyordu sonrasında uyandığımda halsizlik flan oluyordu işte ilk zamanlar küçükken dişlerimi flan çok sıkıyordum sağa sola elimi kolumu sürtünce yara oluyordu
Neyse ki kurtulmuşsunuz, şanslısınız
gizli olmasanız yani merak ettim sizinkinide
Buradan cevaplayabilirim sorabilirsiniz
kaç yaşında ve ne zaman başlamış nasıl oluyor
17 yaşında motor kazasından sonra başlamış şu an 25 yaşında
nasıl nöbetleri oluyor hangi durumlarda
Ayda 1-2 gün nöbet geçiriyor ama o 1-2 günde gün için 3-4 defayı buluyor
ağırmı oluyor peki uyurkenmi oluyor
Mesela dün belirli aralıklarla 3 tane nöbet geçirdi ve ilk defa dün nöbet anına şahit oldum hem biraz korktum hem çok üzüldüm
korku oluyormuş evet ama sorduğum sorunun cevabını veremediniz daha
Evde film izlerken başını omzuma yaslamıştı bakışları bir anda bi yere sabitlendi boynu dönmeye başladı yavaş yavaş daha sonra kasılıp ağzından köpük salya gibi şeyler çıkardı
geçmiş olsun inşallah dikkat eder de geçer yani
Nöbet bittikten sonra yarım saat kadar kendine gelmedi uyudu mu bayıldı mı anlayamadım
halsizlik oluyormu ve geçici hafıza kaybı oluyormu
Daha sonra gün içinde 2 tane daha nöbet geçirdi
Evet bayağı halsizdi ama hafıza kaybı olmadı
Yemeğini suyunu bile kendi yiyip içemedi ben yedirdim ben içirdim
O kadar halsizdi yani
anlık yani hafıza kaybı olabilir 1 dk sonra gelir hafıza yani birkaç şey hatırlamayabilir sadece
Yani olabilir konuşmadığı için fark etmemişte olabilirim ben
o kadar halsizde ileri seviyeymiş ya çok dikkat etmesi lazım
açlıktan ve soğuktan olabiliyor ben kendi kendime düşündüm o zamanlar olduğumda hep kış ayında ya da biraz aç kaldığımda olmuştu
O nöbet aralarında dalıp gidiyordu sürekli o yüzden tek başına biraz zor
Dün neden olduğunu maalesef bilmiyorum ama stres üzüntü heyecan tetikliyormuş
epilepsiyle ilgili birkaç şey sorabilirmiyim size ama buradna değil tabi isterseniz
Bunun dışında zaten ayda 1-2 kere nöbet geçiren biri
Tabi ki sorabilirsiniz ama bende pek bilgili değilim
gizliliği açtım ben
Takip isteği attım ben mesaj atamıyorum
evlenmeden iyi düşün derim pişman olan cok var epilepsi basit birsey degil
Aslında çok seviyorum çokta üzülüyorum bu durumuna ama sigara olayı beni biraz sinirlendiriyor
Gercekten hastalıgı yüzünden evlenmemesi gerektiginimi düşünüyorsun evliysen eşin adına üzüldüm degilsende gelecekteki eşin adına üzüldüm sonradan hastalansa ortadan kaybolacaksın sanırım
🤔
tercih senin ama bu tarz evllilik yapıp pişman olan cok ani krize girebilir bir yerde bayılabilir bir ömur katlanmak zorunda olursun zor bir durum ayrıca saglıgınada dikkat etmiyor ilerde daha fazla agırlasabilir
@Blueeberry bekarım evlenmeyide dusunmuyorum ama bilmedigin konularda yorum yapma epilepsi agır bir hastalıktır ve bu sitede belki bu gune kadar 50 tane kadın gördum dayanamayıp boşanmak isteyen boşanan adam azamanla evliligin sorumlulugunu yerine getiremeyebiliryor birincisi ikincisi cocukları oluyor bu sefer onlara kimler bakacak birde hayatın gercekleri var herseye saf duygusallıkla bakılmaz mantık artı duygusallık yarın 3 cocugu olursa adam saglıgına dikkat etmiyor agırlaşırsa calısamaz hale gelirse bunların cocuklarına kim bakacak biraz akılllı ol adam saglıgına dikkat etse neyse dersin umursamıyor