Selam site ahalisi! Diyelim ki sevdiğiniz, sevildiğiniz, değer gördüğünüz ve değer verdiğiniz oturmuş bir ilişkiniz var. Bu sırada bir arkadaş ortamında; konuşması, duruşu, fiziği, mesleği, genel kültürü vs ile tam hayallerinizdeki gibi biri çıkıyor karşınıza. Hani ona bakarken içiniz gidiyor o derece. Daha da güzeli, hayallerinizin aşkının sevgilisi yok! Böyle bir durumda kalsanız ne yapardınız?Hayallerinizin aşkı için hayatınızdaki kişiden vazgeçer misiniz?
Hayallerinizin aşkı hayatınızda biri varken karşınıza çıksa ne yaparsınız?
Sevdiğim ve sevildiğim oturmuş bir ilişkim varsa, zaten algılarımı dış dünyadaki kadınlara kapamışım demektir.. Gözüm zaten kollarımdaki kadından başkasını görmüyordur. Çünkü tüm dikkatim ondadır.. Ki zaten kalbimin de sahibi olmuştur o kadın. Kalbim onunla doluyken , isterse dünya güzeli olsun , dikkatimi ve algılarımı ona çevirmediğim sürece böyle bir şey zaten mümkün olmayacaktır.. ki bunu yapmam zaten.. Yola çıktığın kişiyi , yolda karşılaştığın kimse için yarı yolda bırakmayacaksın.. Ben kolay kolay sevmem.. Sevdiğimde de gerçek anlamda ve çok yoğun şekilde severim.. Bağlanırım. Gözünün üstündeki kaşını bile ayrı severim.. O yüzden karşıma çıkan o diğer kadına yönelmem.. Algılarım ve dikkatim dış dünya kadınlarına açıksa da zaten ilişkimde ciddi bir problem var demektir.. ki böyle bir durumda da zaten ister istemez dikkatim de o kadına yönelecektir..
Hayatımda bir kadın varken tüm ilgim, sevgim ve sadakatim onun olacağı için böyle bir şeyin gerçekleşmesi imkansız.
Ve bie ilişki bitince hemen yeni ilişkiye başlanmaz, aradan aylar geçmeli mantığına sahip birisi olarak bu soru yine bana uymuyor. Konuyu hangi açıdan ele alırsam alayım cevabım olumsuz.
Aklımı bırak, gözüm bir başkasına kaysa hayatımdaki erkeği uzaklaştırırım kendimden. Kimsenin kalbine zarar vermeye gerek yok. Hem bir insanı hayatına alman için gerçekten sevmen gerekir. Gerçekten sevdiğin bir insan da zaten senin gözünde en güzeldir. Olur da biri hayatındayken bir başkasından hoşlanırsan. Bukowski'nin sözü gelsin aklına. "Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı." Bu güne kadar hiç böyle bir şey yaşamadım yaşayacağımı da düşünmüyorum.
Hayallerimin aşkını birkaç davranışa, bir gülüşe bağlı bulabileceğime inanan biri değilim. Benim için aşk daha derin ve net duygular içermeli. Ve bunun için de bir süre tanıma, hayatını paylaşma durumu olmalı. Hayatımda biri varken başkası ile bunları paylaşmam. Önüne geçemeyeceğim kadar büyük bir merak, his ancak yanında olduğum insan adına oluşur.
Kimse kimseye öyle pat diye aşık olmaz. Aşk için belli bir samimiyet gerekiyor. Birlikte vakit geçirmek, tanımak, cilveleşmek falan gerekiyor. Ve ben evliyken bu yakınlığı kimseyle kurmam.
Duruş, fizik, genel kültür, meslek vs bunlar yeterli değil. Birine aşık olabilmek için gereken en önemli şey doğru zamanlamadır. Güzel bir ilişkim varsa bekarken çok sevebileceğim bir erkek karşıma çıksa bile ona aşık olamam çünkü kalbim daha önce başkasının sevgisiyle dolmuş.
Evli olursam eğer aşkımdan öleceğimi bilsem eşimi aldatmam ama flörtdeyken duruma göre hayatımın aşkı karşıma çıktıysa hayatımda ki insana önce güzel bir dille anlatır ayrılırım ama kimsenin hayalleri ile oynamam. Verdiğim umuta göre değişkenlik gösterir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayatım da biri varsa o kişiyle o kadar ilgilenipte aa hayatımın aşkı buymuş diyecek seviyede karşı cinsle muhatap olmam ki hayatımdaki kişi zaten hayallerimin aşkıdır o yüzden hayatımdadır. Sorunuza binaen düşününce böyle bi durum başıma gelirse kafam karışırsa hayatımdaki kişiden ayrılırım önce ki o kafa karışıklığı ile ona haksızlık etmiyeyim
Aklım birindeyken başkası dikkatimi bile çekemiyor ve aşk için paylaşım ve birçok şey yaşamak gerekiyor. Hayatımda biri varken de bunları yapmayacağım için bu yüzden böyle bir ihtimal yok.
+Gelecek olan hayatınızın aşkına ne demek istersiniz? Ben:Gelmesinler. Çünkü ben bıktım aldatmacalardan, aşk oyunlarından, terk edilmekten. Hayatımı bıraktım aşkını mı arayacağım.
eski sevgilimde öyleydi dış görünüşünden, karakterinden, yaşayış biçimine kadar tam istediğim özelliklere sahipti ama gel gör ki ikimizde aşırı inatçı ve dik kafalı olunca olmadı