Epilepsi hastası biriyle sevgili olur muydunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bugün sağlığımız yerdindeyse bu yarın da böyle olucağı anlamına gelmez ve kişileri buna göre ayrıştırmak , hasta diye dışlamak, çok adi bir harekettir. Seven her türlü sever, dert etme. Ayrıca Allah beterinden korusun, tedavi edilen ve kontrol altında tutulabilir bir rahatsızlık neticede. İlaçlarını düzenli alıyorsan bu nöbetleri engellemesi gerekir aslında aksi halde dozu artık yetersiz geliyor olabilir bir hekimine görün be danış bunu.
Epilepsi'yi çok bilmiyorum yani epilepsi olan birinin çok yardıma ihtiyacı veya sürekli ve düzenli müdahelesi vs gerekir mi bilmiyorum. Ama genel anlamda büyük konuşmamak gerek tabi ki ancak sürekli ve düzenli bakıma muhtaç biriyle bunu en baştan bile bile ciddi bir ilişki kuracağımı pek sanmıyorum, burada yalan söylemeye gerek yok. Ben kendime bile anca iyi kötü bakabiliyorum. Ama epilepsi bu tarz bir hastalık değilse sorun olmazdı yani neden ilişki kurmama engel olsun ki?
Sadece nöbet geçirilen günlerde yardıma ihtiyaç olur ne yazık ki en basitinden bi yere falan çarpıp zarar görmemek adına
Bu peki sık sık mı oluyor nöbetler yani
Yani genel de ayda bir ya da çok aşırı stres üzüntü heyecan durumlarında
e bence çok fazla da değilmiş sanki
O kadar zor ki o nöbet günleri o yüzden fazla geliyor bana
E tabi ki eminim ki senin için çok zor geçiyordur ben sadece yine de ayda bir olması falan bir kaç günde bir olmasından iyi anlamında demiştim. Tekrardan sana çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Neden olmasın?
Bilmem zor bir hastalık kimse uğraşmak istemez gibime geliyor
En fazla atak olur arada onda da yanında olur yardımcı olur seven insan, sevmeye engel olacak bir şey göremiyorum.
Haklısınız ama ön yargıyla baktıkları şeylerde zaten bu ataklar
Atakları eğer düzenli ilaç kullanılıyorsa ve yaş da ilerlemişse öyle ağır olmuyor.
Sevdikten sonra kimsenin de sırf bu yüzden vazgeçeceğini sanmıyorum.
22 yaşındayım ilaçlarımı da düzenli kullanıyorum ama her ay özel günlerde maalesef kriz geçiriyorum
Bu hiç sorun değil ki.
Seven insana görünmez bile.
Bir reglden fazla değildir zorluğu karşındaki için
Umarım herkes sizin gibi düşünüyordur cuma günü sevgilimin yanında nöbet geçirdim çok utanıyorum acaba düşünceleri değişmiş midir bana karşı diye sürekli düşünüp duruyorum
Ya saçmalama kuruntu seninki tamamen.
Seviyorsa neden soğusun neden düşüncesi değişsin.
Düşüncesi ya da tutumu değişecekse zaten yanlış insanla berabersindir.
Haklısınız ama kimse bir ömür bu yükle yaşamak istemez ki acaba bi yerde düşüp kaldı mı bişey oldu mu diye sağlıklı biri varken beni tercih etmesi biraz garip geliyor
Hepimiz bir ömür her an engelli kalma riskliyle yaşıyoruz.
Kaldı ki bu bir yük değil.
Şu anlarda yanında olmayacak insan zaten seni sevmiyordur inan bana.
Sen yüreğini ferah tut.
O günden beri çok üzerime düşüyor ama beni öyle gördüğü için üzülmüyüm diye mi öyle davrandığını bilemiyorum onu geçtim ailesinin kabul edip etmeyeceğini de bilmiyorum
Asla bilemezsin.
Hem ailesi ile değil onunla görüşüyorsun.
Yüreğini ferah tut.
Bir ömür mutluluklar
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Ve geçmiş olsun :)
Cevap
4Cevap
biri birini eğer cidden seviyorsa hastalık falan hikaye seviyorsam eğer isterse kanser olsun isterse epilepsi olsun önemli olan zaten onu o şekilde kabul edip yanında olabilmek
Haklısınız teşekkürler
evet onu seviyorsam bu bir sorun degil sevgili olmamda engel degil
Bizim lisede vardı bitane epilepsi hastası kız anca hığ hığ diye bayılıyordu krizlere giriyordu tövbe bismillah saç telleri bile titriyordu titrek bir kızdı allah şifa versin
sevgili olmak demek bu demek cunku sen hastalığına bakarak mi seçiyorsun insanları sağlıklı olup olmaması önemli mi? gerçekten seviyor olsan sevecek bir insan olsan bu soruyu bile sormazdın
Siz yanlış anladınız hasta olan benim ve sevgilim var cuma günü de yanında nöbet geçirdim başkalarının ne düşündüğünü merak ettiğim için bu soruyu sordum
Sevdikten sonra gönül ferman dinlemez
Haklısınız ama zor bir hastalık:(
Sen sevdikten sonra
Hasta olan benim başkalarının ne düşündüğünü merak ettiğim için sordum
Geçmiş olsun kardeşim ben olurdum iyi günde kötü günde
Anladım teşekkürler
benim sinifimdada var biraz hastaligi var ama daha cok normal bir kisi gibi yani ben olurdum
Şizofren birisiyle olmaktan iyidir epilepsi olmak
Ne hastalığın var
Epilepsi
İste ne oluyor o ölümcül mü
Kasılıp titreme ağızdan köpük çıkması kısacası nöbet işte ya da sara krizi diyim belki biliyorsunuzdur aniden düşüp başa falan darbe gelmezse ölümcül değil ama tehlikeli bir hastalık:(
Geçmiş olsun ya üzüldüm peki ozaman senin tek kalmaman lazım gece falan yanında biriyle uyuman lazım
Sen tekmi yaşıyorsun
Hayır annemle yaşıyorum
Peki annen yaninda yoksa napcan evlen bence
Baban yok mu annenle ikinizmi yaşıyorsunuz
Annemle babam ayrı yaşıyor
Peki sevgilin var mı
Evlenmekle bitmiyor ki karşımdaki insana yük olmak istemiyorum evlenip
Peki konusmak istermisin sana bişey sorcam
Burdan her şeyi anlatmasan ya
Anlatmasam*
Tabi sorabilirsiniz
Ozmn tkp at ordn konuslm