İnsanlar aşkı bağımlılık ile karıştırıyorlar. O beni çok seviyor diyor, ama ona vuran da o bağıran da o , gerekirse canından eden de o. Aşk bu değil, aşk kıyamıyorum diyebilmektir gözyaşına dahi. Aşk canına zarar gelmesin diyebilmektir. Unutma sana zarar veren değil seni koruyan gerçek sevgidir, aşktır. Şimdi soruyorum sana sen aşık mısın, yoksa bağımlı mı?
Şimdi beni bi yana bırakalım mesela onun yanına, orda kalayım ben 🙂
Soruna gelirsek açıklamada belirttiğin şeyler her ikisi içinde hatta hiç biri yok iken bile gerçekleşmesi mümkün olasılıklar ve aksinin olması temennimiz tabi.
Mesele aradaki bağ değil yaşanan duyguların içinde verdiği tepkinin yanlış olması insanlar bu sebep ile eğitilmeli öğretilmeli şiddet eğilimine son verilmeli ancak o zaman bir şeyler yanlış bir şeyler yanlış bile olsa zararsız olur.
Bu arada aşk zaten bağlılık göstermektir ve evet bağımlı kılar, var olduğu sürece.
Amin hepimize. Sevgi ve saygı olduğu için ömür boyu beraberiz, fakat minik heyecanlar eksiliyor. Keşfedecek bir şey kalmadı, uzaya gitmeyi bekliyoruz artık belki orada yaşanmamış bir şey bulunur 😂😂
Bağımlılık.. Aşık olabilirsin ama bağımlı kalamama durumun da olur, ama bağımlılık olursa sen istesen de istemesen de o hep senle oluyor sana bağımlı oluyor.