Hep aynı dış gorunusteki kisilerden hoşlanma?

Merhaba eski sevgilim ile sevgili olmadan önce ben onu 1 sene boyunca stalkladim dış gorunusunu çok beğeniyordum böyle uzun boylu geniş omuzlu kirli sakalli vs. çok hoşlanmıştım karakterini hiç bilmiyordum bir gun cesaret edip yazdım sevgili olduk. Sonra aramızda anlasmazliklar yaşandı ayrıldık. Ondan ayrıldıktan sonra gözüm hep onun dis gorusunuse benzeyen tipleri arar oldu yolda görünce bakıyorum ya da görüşmek sevgili olmak istediğim tipler hep o şekilde olsun istiyorum onun dışında birkac kişi ile görüştüm kafa dengi iyi insanlardi iyi anlaşıyorduk ama dış görünüşü daha farklı ya zayıf oluyor ya kısa boyluydu bu yüzden hoslanamiyordum kafamda hep eski sevgilim tipinde biriyle sevgili olmak var öyle biri kalbimi carpmasina sebep oluyor siz şimdi diceksiniz ki önemli olan anlaşmanız güzellik yakışıklılik geçici evet biliyorum bunu ama öyle birine aşık olacağımı düşünüyorum. Anlattığım dış gorunusten farkli olan kişiler ilgimi çekmiyor hoşlanmıyorum çok iyi anlaşsam bile arkadaş kalmak istiyorum nasıl geçer bu durum?
Hep aynı dış gorunusteki kisilerden hoşlanma?