Hatamı nasıl telafi edebilirim?

Dün istemem ve nişanım olacaktı. Ama sevdiğim nişanın iptalini ilişkinin bitmesini istedi. Sebeplere gelince biz doğuluyuz sevgilim batı kültüründe yetişmiş. Ama saygıyla aşılır diye düşünüyordum. Biliyorsunuz ki bizde altın olayi v. s cok. Ama onlarda yokmuş. Tamam dedik siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Normalde isteme nişan bir olacağı için önceden benimle gidilmeli bu tür alisverislere. Ama gidilmesi. Istedikleri gibi ilerledi her sey. Ama son gün kala öğrendim ki hiçbir şey alınmamış. Bizde altin olayi yok dedi. Ben uçuk kaçık bir talepte zaten bulunmadım. Ofke anıyla bu ne pintilik nasıl bir ailesiniz diye bir söz kullandım. Ailenin tek çocuğusun annenin hizmetçileri varken gelininize değer vermiyorsunuz gibi saçma cümleler kurdum. Sevgilim de şöyle bir şey söyledi. Bu aile senin için bir şansti. Sen dışarıda yemek yemeği bile bilmezsin gibi. Karsilikli cok kırdık ama ilişkiyi bitirdi. Her şeyim hazirken iliski bitti. Ben hataliyim kabul ama benim derdim her şeyin kendi istedikleri gibi olması ve kendimi değersiz hissediyor olmamdı. Bunun üzerine ailesine anlatmış meseleyi ve onlarda bizimle hicbir iletisim kurmadan engellediler. Ben ne yapmalıyım kendimi ifade etmek için ugrasmali miyim sizlerden fikir istiyorum. Kendimi cok sucluyorum. Sizce?
Hatamı nasıl telafi edebilirim?